Matkat – Phu Quoc Island

Phu Quoc on Siaminlahdella sijaitseva ihastuttava pieni saari, jossa on vahvasti paikallinen tunnelma ja kaunista luontoa. Täällä voit viettää ihania hetkiä rannalla, syödä hyvää ruokaa ja kokea kaikenlaista mielenkiintoista.
Matka Phu Quocille on upea kokemus. Saari on alle viisikymmentä kilometriä pohjoisesta etelään, ja sitä reunustavat valkoiset hiekkarannat, joiden keskellä on kallioita. Maisema on kukoistavan vihreää ja todella vaihtelevaa - paikoitellen kukkulaista ja välillä tasaisempaa. Phu Quocilla lomasta nautitaan uiden ja aurinkoa ottaen, ja Vietnamin historia ja kulttuuri tempaavat lomailijan mukaansa. Ruoka on ehdottomasti myös yksi elämyksistä. Vietnamilaisen keittiön ruoka on sekä kevyttä että maukasta, ja sanotaan, että Phu Quocilla tarjoillaan maan parhaita kala- ja äyriäisruokia. Paikalliseen keittiöön pääsee parhaiten tutustumaan Duong Dongin yömarkkinoilla, joilla sekä tunnelma että hinnat ovat kohdillaan. Duon Dong on melko pieni kaupunki, jossa yömarkkinoiden lisäksi järjestetään myös vilkkaat paikalliset markkinat, joilla on tarjolla kaikkea mahdollista ruokaan liittyvää. Dinh Cau -rannan vieressä on mielenkiintoinen temppeli ja majakka, ja paikallinen elämänmeno on vilkasta. Duong Dongista on myös lyhyt matka saaren pisimmälle rannalle, Long Beachille. Saarella on muutenkin lyhyt matka joka paikkaan – jos lähdet omin päin seikkailemaan, osut varmasti jollekin ihanalle pehmeähiekkaiselle rannalle

Asu rannalla

Tjäreborgin hotellit sijaitsevat Phu Quocin läntisessä osassa, samalla puolella kuin Duong Dong. Useimmat hotelleista ovat rannalla, joten virkistävälle uimaretkelle on helppo lähteä heti aamusta tai vaikka auringonlaskun aikaan. Jos haluat viettää rentouttavan ja rauhallisen loman trooppisen vehreyden keskellä, kannattaa tutustua lähemmin Chez Carole Resort -hotelliin, jossa on oma uimaranta.

Lapsiystävälliset hotellit Phu Quocilla

Lasten kanssa matkustaessasi mainio vaihtoehto on Family Comfort -hotellimme Mercury Phu Quoc Resort & Villas, joka sijaitsee rannalla Duong Dongin eteläpuolella. Täällä on suuria viheralueita, joissa lasten on mukava juoksennella, ja kun haluat todella keskittyä rentoutumiseen, voit viettää rentouttavan hetken hotellin spa-osastolla.

Koe Phu Quoc

Kätevin tapa liikkua paikasta toiseen Phu Quocilla on ottaa taksi. Voit lähteä tutustumaan pippuriviljelmiin, tehtaisiin, joissa valmistetaan saaren kuuluisaa Nuoc Mam -kalakastiketta tai rannikolla sijaitseviin helmiviljelmiin. Jos haluat vesille, voit lähteä veneretkelle ihastelemaan vietnamilaista saaristoa. Koska lähes kaksi kolmasosaa saaresta on luonnonsuojelualuetta, täällä on erinomaiset mahdollisuudet tutustua upeaan luontoon, jossa on kotoperäisiä puulajeja, lukuisia eri lintulajeja sekä paljon tutkimatonta vehreää luontoa.
Hyvä tietää
 • Family Comfort -hotelli
 • Rantahotelleja
 • Edullisia hotelleja
 • Upeita hiekkarantoja
 • Edullisia ravintoloita
 • Paljon ravintoloita
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Phu Quoc Island

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Rannat
Phu Quocin saarella rantoja on paljon. Ainoastaan osa itäpuolen rannoista ei ole niin ahkerassa käytössä johtuen lähinnä siitä, että suuri osa rannikosta on luonnonsuojelualuetta, minkä vuoksi tämän puolen rannoille on hankalampi päästä. Saaren suurin, pisin ja tunnetuin ranta on Long Beach, joka ulottuu pääkaupungista Duong Dongista noin kymmenen kilometriä etelään päin. Ranta on lähes koko matkalta kymmenen metriä leveä ja hienoa hiekkaa, ja siellä täällä on kallioita. Aluksi ranta on matalaa, mutta hetken päästä se syvenee melko jyrkästi. Koska aaltoja on melko paljon ja ne liikuttavat hiekkaa, vesi saattaa olla välillä sameaa. Saaren pohjoispuolella on useita rantoja, kuten esimerkiksi Bai Dai Beach ja Mui Ganh Dau Beach. Pohjoisessa vesi on yleensä kirkkaampaa ja snorklausolosuhteet ovat paremmat. Sao Beach on tunnettu ranta etelässä, ja se on oikeastaan tunnetumpi erinomaisista kalaravintoloistaan kuin itse rannasta, joka on muutama sata metriä pitkä, matala ja sitä reunustavat metsien peittämät kukkulat.
Isoimmilla rannoilla, kuten esimerkiksi Long Beachillä on aurinkotuoleja ja ravintoloita. Useimmat rannat ovat hotellien yhteydessä, mutta ne ovat kuitenkin avoinna kaikille. Tapana on, että aurinkotuolin vuokraaja tilaa myös syötävää ja juotavaa rannan yhteydessä olevasta ravintolasta. Vietnamissa rannoilla ja uima-allasalueilla tulee käyttää uima-asua.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Vietnamilainen ruoka on terveellistä, vastustamattoman herkullista ja kaiken lisäksi myös edullista. Ruoka ei oikeastaan ole kovin tulista, vaan soijakastike, tuore chili, suola, pippuri, lime ja Nuoc Mam -kalakastike tarjoillaan erikseen pienissä kulhoissa. Tarjoilija kertoo mielellään, mikä mauste sekoitetaan mihinkin ruokaan. Joskus ruokalistalla voi olla sellaisia erikoisuuksia, kuten sammakkoa, kilpikonnaa tai käärmettä, mutta yleensä valittavana on naudanlihaa, porsasta, kanaa, kalaa ja mereneläviä. Italialaiset ruuat, kuten pizza ja pasta, ovat myös erittäin suosittuja. Vietnamilaisesta ruuasta on tullut suosittua ympäri maailmaa, mutta parhaimmalta se maistuu täällä Vietnamissa. Perinteisiä vietnamilaisia ruokalajeja arvioidaan olevan jopa 500, ja niiden ainesosat vaihtelevat. Tyypillistä vietnamilaiselle keittiölle on runsas vihannesten käyttö ja se, että ruoka-aineita ei kypsennetä täysin, vaan ne paistetaan lyhyesti korkeassa lämpötilassa, jolloin ruoka on myös terveellisempää. Vietnamissa ruokapöytään on katettu pieni lautanen, kulho, puikot ja pieni lusikka. Pöydässä ei ole haarukoita, veitsiä tai "oikeita" lautasia. Ruokalistat ovat usein englanniksi. Ruoka-annosten koot voivat vaihdella paljonkin eri ravintoloissa, ja ruokalajit tarjoillaan pöytään yksitellen, ja järjestys saattaa vaihdella.

Ravintolat

Paikallisia herkkuja ovat luonnollisesti kala ja merenelävät, joista valmistetut ruuat ovat parasta, mitä Vietnamissa on tarjolla. Phu Quocilla on kuitenkin tarjolla monenlaista ruokaa – yömarkkinoilla voi maistella paikallisia herkkuja ja joka puolella on nuudelikojuja, joista voi ostaa nuudelikeittoa useina erilaisina versioina ja erittäin edulliseen hintaan. Täällä on myös turisteille sopivia ravintoloita, joissa on englanninkieliset ruokalistat ja kansainvälistä ruokaa, kuten pizzaa, pastaa ja sushia. Useat ravintolat sijaitsevat Duong Dongin eteläpuolella olevan päätien varrella.

Keitto ja kevätrullat

Perinteiseen illalliseen kuuluu usein keitto, joka on valmistettu vihanneksista, kalasta, äyriäisistä tai lihasta. Pöytään katettu pieni kulho on tarkoitettu keitolle, mutta halutessaan siihen voi laittaa myös riisiä ja syödä sitä yhdessä keiton kanssa. Vietnamilaisten itse syövät keiton usein juuri tällä tavalla, ja heidän ruokailutavoissaan näkyy se, että he ovat tarkkoja ja säästäväisiä sekä tottuneet selviämään vähällä. Keiton lisäksi pöytään tuodaan myös muita ruokalajeja, usein esimerkiksi suosittuja kevätrullia, jotka tarjoillaan paistettuna tai paistamattomina ja ne voivat sisältää oikeastaan mitä tahansa – nuudeleita jauhelihalla ja vihanneksilla, raakoja vihanneksia ja katkarapuja, keitettyjä vihanneksia ja mausteita - vaihtoehtoja on lukemattomia. Kannattaa ehdottomasti maistaa paistamattomia kevätrullia, jotka muistuttavat hieman sushia. Rullien kanssa tarjoiltava kastike sopii erinomaisesti myös muiden ruokien kanssa.

Kala ja äyriäiset

Kala tarjoillaan usein grillattuna tai keitettynä ja pöytään tuodaan yleensä kokonainen kala, joka on koristeltu yrteillä ja vihanneksilla. Äyriäiset ovat täällä myös hyvin suosittua ruokaa, ja ruokalistoilla on usein rapuja, mustekalaa ja katkarapuja. Vietnamilaiset syövät ruuan puikoilla, ja tarvittaessa myös sormia voi käyttää apuna. Jos kuitenkin tuntuu siltä, että tarvitset haarukkaa ja veistä, voit hyvin pyytää niitä tarjoilijalta.

Kana ja liha

Kana, ankka ja ylipäänsä liha tarjoillaan pieninä paloina vihannesten ja mausteiden kera. Paikallisissa ravintoloissa tarjolla on usein eksoottisempiakin lihavaihtoehtoja kuin perinteistä porsaan- tai häränlihaa. Vietnamissa on erinomainen mahdollisuus maistaa esimerkiksi sammakkoa, kilpikonnaa tai käärmettä. Vietnamilaiset ruuat ovat yleisesti ottaen melko miedosti maustettuja, mutta toisinaan käytetään vahvempia mausteita. Jos kaipaat vaihtelua riisille, lisukkeeksi löytyy myös useita erilaisia nuudelilajeja. Kasvisvaihtoehtoja on tarjolla runsaasti.

Juomat

Ruuan kanssa on tapana juoda vettä, olutta, hedelmämehua tai virvoitusjuomia. Viinit ovat kalliita, ja pullo australialaista tai ranskalaista viiniä saattaa maksaa enemmän kuin koko illallinen yhteensä. Vietnamissa tuotetaan myös omia viinejä. Dalat-viini, joka on saanut nimensä sitä valmistavan kaupungin mukaan, on kokeilemisen arvoinen, mutta ei kannata kuitenkaan odottaa liikoja. Paikallisia oluita sen sijaan löytyy useita. Kokeile esimerkiksi olutmerkkiä 333 (lausutaan ba ba ba).

Herkut

Tyypillisin jälkiruoka Vietnamissa on tuoreet hedelmät, mutta myös pannukakkuja ja banaania, joskus suklaakastikkeella, on usein mahdollista tilata. Herkuista kyllä pidetään, mutta niitä on tapana syödä välipalana hyvän kahvin kera. Leivonnaista tilatessa kannattaa tarkistaa, mitä se sisältää – munkin täytteenä voi hyvin olla jauhelihaa, johon on sekoitettu hunajaa, sipulia ja inkivääriä.

Kahvi ja tee

Aterian päätteeksi nautitaan kahvia tai teetä. Vietnamissa kahvi ja tee tarjoillaan ruuan jälkeen hyvin pienistä kupeista ja erittäin vahvana. Kahviloissa kupit ovat kuitenkin tavallisen kokoisia. Teetä täällä juodaan paljon, ja kahvi on vahvaa ja hyvää – varsinkin silloin, kun se on valmistettu paikallisella tavalla.
Phu Quocilla yöelämä on hyvin rauhallista. Päätien varrella on muutamia musiikkiklubeja ja diskoja, mutta iltaa vietetään yleensä syömällä hyvin, jonka jälkeen voi vielä istahtaa lasilliselle johonkin baariin.
Ostokset
Parhaimmat shoppailumahdollisuudet ovat Duong Dongin satamakaupungissa. Duong Dongin paikallisilla markkinoilla myydään kaikkea mahdollista tuoreesta kalasta ja hedelmistä vaatteisiin ja kenkiin, joiden koot ovat tosin vietnamilaisia. Dinh Caun yömarkkinoilta voi ostaa matkamuistoja, käsitöitä ja helmiä. Laadukkaimmat helmet löydät kuitenkin Duong To -kylän helmitilalta, joka sijaitsee noin 9 kilometrin päässä Duong Dongista. Phu Quoc on tunnettu kalakastikkeestaan, jota on mahdollisuus ostaa myös tuliaisiksi. Kalakastiketta ei kuitenkaan kannata pakata käsimatkatavaroihin, vaikka se kokonsa puolesta sinne sopisikin, sillä sen haju on erittäin voimakas. Jos kalakastike sattuisi leviämään matkalaukkuun, hajun saaminen pois vaatteista ja laukusta on lähes mahdotonta. Phu Quoc ei varsinaisesti ole shoppailijan paratiisi, sillä kansainvälisten merkkien valikoimat ovat hyvin rajalliset, eikä suuria ostoskeskuksia ole. Mainioita tuliaisia ovat paikalliset tuotteet, kuten pippuri, helmet, aurinkohatut ja vietnamilainen kahvi. Myös rantavaatteita on myynnissä, mutta muuten ostostarjontaa on vähän. Phu Quocilla on pääasiassa pieniä kauppoja ja markkinoita. Tinkiminen ei ole täällä tapana.
Liikunta ja treeni
Jos haluat lähteä tutustumaan lähemmin Phu Quociin, voit lähteä vaeltamaan tai tutustumaan vedenalaiseen maailmaan sukeltaen tai snorklaten.

Vaellus

Phu Quocin koillinen osa on luonnonsuojelualuetta, jossa on metsiä, jokia ja vesiputouksia. Täällä on paljon polkuja, joita pitkin voi lähteä lyhyemmille tai pidemmille vaellusretkille oppaan kanssa tai omatoimisesti. Osa luonnonsuojelualueesta voi kuivalla kaudella olla suljettuna palovaaran vuoksi.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Phu Quocilla on paljon näkemistä ja tekemistä, ja rantaelämän lisäksi täällä on erinomaiset mahdollisuudet harrastaa kaikenlaisia aktiviteetteja.

Pippuri

Saari on tunnettu pippuristaan, ja paikallinen pippuri onkin mainio tuliainen. Phu Quocin mustapippurille ominaista on sen aromaattinen ja hieman kukkainen maku. Useille pippuriviljelmille on mahdollista mennä vierailulle, ja niiden yhteydessä on myös myymälä, jossa voi tehdä ostoksia. Pippurikasvit eivät itsessään ole kovin erikoisia, mutta retki viljelmille on varmasti elämys, ja matkan varrella on paljon muutakin nähtävää.

Helmet

Phu Quocilla viljellään helmiä perinteisellä tavalla, mikä tarkoittaa sitä, että simpukka houkutellaan tarttumaan vedessä roikkuvaan köyteen, jossa se alkaa muodostaa helmeä. Mitä pidempään simpukka roikkuuu, sitä suurempi on muodostuva helmi. Koskaan ei tosin voi olla täysin varma syntyykö helmeä ollenkaan. Helmien väri vaihtelee vaaleasta valkoisesta lähes mustaan. Hinnat vaihtelevat helmen koosta ja saatavuudesta riippuen, mutta parhaimmat helmet saat suoraan viljelmältä, vaikka ne saattaisivat olla halvempia muualla saarella. Helmiä ostaessa kannattaa olla tarkkana, sillä myynnissä on toisinaan myös epäaitoja helmiä.

Nuoc Mam -kalakastike

Nuoc Mam on Phu Quocin kuuluisa kalakastike, jota pidetään yhtenä Vietnamin parhaista. Kalakastikkeen valmistukseen tarvitaan ainoastaan kaksi ainesosaa: kalaa ja suolaa. Phu Quocilla valmistukseen käytetään anjovista, joka puhdistetaan ja ladotaan tuoreeltaan suolan kanssa sammioihin - sekoitussuhde on yksi osa suolaa ja kolme osaa kalaa. Suola-anjovisseoksen annetaan seisoa vuoden verran sammiossa, jonka jälkeen siitä valutetaan pois neste. Proteiinipitoisuus on noin 45 %, mikä yhdessä suolan kanssa antaa kalakastikkeelle sen ominaismaun. Nesteen valuttamisen jälkeen sammio täytetään suolavedellä, ja seoksen annetaan seisoa vielä vuoden verran, jonka jälkeen proteiinipitoisuus on noin 40 %. Näin jatketaan siihen asti, kunnes proteiinipitoisuus on 20-25 %. Kastikkeen valmistuksen jäännökset myydään pippuriviljelmille lannoitteeksi. Kalakastiketehtaiden aiheuttamaa hajua pidetää täällä usein hyvin epämieluisana, mutta todellisuudessa haju ei ole erityisen voimakas. Kalakastike on pelkästäänkin todella hyvänmakuista.

An Thoin saaristo

Phu Quocin eteläpuolella on saariryhmä, jonka saaret ovat pääosin täysin asumattomia, mutta eivät kauan. Nämä rauhalliset saaret avautuvat nyt laajemmalle kävijäkunnalle, sillä yli 7 kilometriä pitkä köysirata, jota pitkin An Thoilta pääsee saarille, on nyt otettu käyttöön. Saarille pääsee myös veneellä, ja snorklaamaan voi lähteä suoraan veneeltä. Rannan tuntumassa olevilla koralliriutoilla voi ihastella vedenalaisia kasveja ja eläimistöä. Voit halutessasi uida myös maihin ja asettua jollekin meren ja kallioisten ja vehreiden saarien välissä olevalle rannalle.

Duong Dong

Duong Dong on saaren eläväinen, vilkas ja rosoinen pääkaupunki, jonka tunnelma koostuu liikenteen hälinästä, eksoottisista tuoksuista ja ihmisvilinästä. Turisteille kaupunki on tunnettu lähinnä yömarkkinoistaan, jotka ovat ruokaentusiastin todellinen paratiisi – olitpa sitten kasvissyöjä, äyriäisten ystävä tai muuten vaan pidät ruuasta, markkinoilta löydät varmasti paljon mielenkiintoisia makuja. Yömarkkinoiden lisäksi kaupungilla on kuitenkin paljon muutakin tarjottavaa. Kaupungin läpi virtaa Duong Dongin joki, joka on antanut kaupungille sen nimen, ja joka toimii myös useimpien kalastaja-alusten satamana. Toisella puolella jokea ovat yömarkkinat ja toisella puolella ruokamarkkinat, molemmilla näistä kannattaa pistäytyä vaikka useammankin kerran. Ruokamarkkinat on paikka, josta paikalliset käyvät ostamassa ruokatarvikkeensa ja meno on täällä vilkas ja kirjava – eläviä kanoja ja juuri pyydystettyjä kaloja, teurastettuja sikoja, kaikenvärisiä hedelmiä ja vihanneksia ja kaiken kukkuraksi mopoja huristelemassa paikasta toiseen ja ihmisiä tungeksimassa joka suuntaan. Markkinoilla kierteleminen on elämys kaikille aisteille. Yömarkkinoilla on huomattavasti rauhallisempaa. Täällä paikat pidetään siistinä, ja kadut on suljettu liikenteeltä, joten voit rauhassa kulkea aistimassa tunnelmaa ja katselemassa tarjontaa. Voit vaikka ostaa grillatun hummerin tai höyrykeitettyjä rapuja, jotka on maustettu inkiväärillä. Useilla ravintoloilla on akvaario ulkopuolella, josta voi itse valita illallisensa sekä kalan valmistustavan. Vietnamissa on tapana tilata useita ruokalajeja, jotka jaetaan kaikkien pöydässä istujien kesken, ja ruuat syödään siinä järjestyksessä, kuin ne tarjoillaan. Kalojen ja äyriäisten hinnat määräytyvät usein painon mukaan, ja nämä punnitaan heti tilauksen yhteydessä ja myös hinta ilmoitetaan samalla. Ruokapaikoissa on yleensä aina tilaa, kannattaa kierrellä katselemassa tarjontaa. Hinnat ja valikoimat ovat tosin hyvin samanlaisia, joten voit hyvin valita parhaimmalta vaikuttavan paikan.
Kaupungissa on mukava kävellä ympäriinsä katselemassa vietnamilaista arkea, varsinaisia nähtävyyksiä täällä ei muuten ole. Kaupunki on turvallinen sekä juuri sopivan kokoinen - täällä on vaikea eksyä, mutta nähtävää kuintekin riittää.

Ruokakurssit

Sanotaan, että Vietnamissa on noin 500 perinteistä ruokalajia. Jos olet innostunut ruoanlaitosta, kannattaa osallistua vietnamilaiselle ruokakurssille, joita järjestetään Phu Quocilla. Kursseja on paljon erilaisia, ja niillä voi oppia tekemään vaikkapa kevätrullia tai muita vaativampia ruokalajeja.

Coconut Tree Prison

Tämä on ainutlaatuinen nähtävyys. Vankilan rakensivat ranskalaiset 1940-luvulla heidän palatessaan silloiseen Indokiinaan palauttaakseen siirtomaavallan sodan jälkeen. Vankila luovutettiin amerikkalaisille 1960-luvulla, ja enimmillään siellä sanotaan olleen noin 40 000 vankia. Alkuperäisestä vankilasta ei ole mitään jäljellä, sillä se purettiin nopeasti sodan päättymisen jälkeen. Nykyään nähtävänä oleva rakennus on tehty alkuperäisen vankilan mukaan sieltä selvinneiden vankien kuvauksen mukaan, mutta se on pinta-alaltaan vain murto-osan alkuperäisestä. Alueella on mahdollista tutustua vankilan olosuhteisiin. Kohde ei ole sopiva lapsille, eikä herkille aikuisille.
Kulkuyhteydet
Auton ajamiseen vaaditaan vietnamilainen ajokortti. Voit kuitenkin vuokrata auton kuljettajineen.
Vietnamin infrastruktuuri on yksinkertainen. Nopeusrajoitukset ovat yleensä alhaisia, mutta liikennettä on paljon. Tämän vuoksi matka-ajat ovat vaihtelevia ja vaikeasti ennustettavia. Liikenteen seuraaminen kaikkine mopoineen, moottoripyörineen, vaunuineen ja autoineen on elämys itsessään.

Mopot

Mopon ja moottoripyörän ajaminen on sallittua ajoneuvolla, jonka moottorin teho on korkeintaan 50cc. Suurempien ajoneuvojen ajaminen edellyttää vietnamilaista ajokorttia. Jos paikallisen liikenteen sekaan lähteminen tuntuu liian vaaralliselta, voit aina vuokrata moottoripyörän ja kuljettajan. Moottoripyörätaksi on edullisempi kulkuväline kuin tavallinen taksi.

Taksit

Vietnamissa on tavallisia takseja, ja autot ovat uusia ja hyväkuntoisia. Taksin voi pysäyttää kadulle tai tilata soittamalla. Kannattaa pitää osoite mukana, sillä taksinkuljettajat eivät välttämättä tiedä missä kaikki nähtävyydet tai ravintolat sijaitsevat. Hotellin vastaanotosta saat mukaasi käyntikortin, jossa on hotellin osoitetiedot. On suositeltavaa käyttää luotettavia taksiyhtiöitä, jotka käyttävät taksamittaria ja ajavat suorimpia reittejä.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Phu Quoc on omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin henkilökuntaa.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Kurkkumätä-jäykkäkouristus, MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko), hepatiitti A.

Malariatilanteesta saa lisätietoja terveyskeskuksesta ja matkailuklinikoilta. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Tietyissä Vietnamin osissa kannattaa suojautua hyttysiltä vaatetuksella ja hyttyskarkotteilla.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Vietnamin Dong (VND). Ota mukaan euroja tai US-dollareita, jotka voit vaihtaa paikan päällä paikalliseksi valuutaksi. Yleisimmät luottokortit, kuten Visa, MasterCard, American Express jne.) kelpaavat rajoitetusti Vietnamissa. Luottokortit hyväksytään yleensä suuremmissa ravintoloissa ja hotelleissa. Pidä aina luottokorttiasi tarkasti silmällä! Phu Quokissa on pankkiautomaatteja, ja automaattikohtainen maksiminosto on useimmiten 2 miljoonaa Dongia päivässä (n. 80 euroa).

Phu Quoc Islandilla voit osallistua hotellin tai paikallisten järjestäjien retkille. Retket maksetaan aina käteisenä US-dollareilla tai dongeilla, sillä Phu Quoc Islandilla retkiä ei voi maksaa luottokortilla.

Huom! Nettisivuillamme oleva valuuttalaskuri ei pysty ilmoittamaan Vietnamin dongin vaihtokurssia, koska valuuttaa ei ole yleisesti saatavilla. Soittamalla esimerkiksi Forexille, saat dongin ajankohtaiset kurssit ja tiedon siitä, pystyvätkö he sillä hetkellä myymään valuuttaa.
Tilaa valuuttaa FOREX Bankista ennen matkaa ja aloita lomasi mukavammin. Lue lisää yhteistyöstämme Forex Bankin kanssa.

Sähkö

220V. Useimmissa hotelleissa ei tarvita adapteria, mikäli sähkölaitteessasi on tavallinen pyöreä kaksinapainen pistoke. Tietyissä hotelleissa on englantilaiset kolminapaiset G-tyypin pistorasiat, joten silloin tarvitaan adapteria. Yleensä adapterin saa lainattua hotellin vastaanotosta.

Kieli

Vietnamin kieli (kinh)

Muuta

Säilytä arvotavarat ja ylimääräiset rahat aina hotellin tallelokerossa, älä kanna mukanasi liikaa rahaa.

Palvelukulttuuri on vielä Vietnamissa nuorta, joten asiakaspalvelu saattaa kangerrella.

Vietnamilainen uusivuosi vastaa kiinalaista vuodenvaihdetta. Vuosi vaihtuu seuraavan kerran 12.2.2021, ja silloin kaikki kaupat ja virastot ovat kiinni muutaman päivän ennen ja jälkeen juhlapäivän.
Vuonna 2022 uudenvuoden vietto alkaa 1.2. ja vuonna 2023 uudenvuoden vietto alkaa 25.1.

Hätänumerot Vietnamissa: ambulanssi 115, palokunta 114 ja poliisi 113.

Pienellä Phu Quocin saarella kaikki tiet eivät vielä ole asfaltoituja, joten lyhyeenkin matkaan saattaa kulua paljon aikaa.

Tutustu myös nettisivujemme Hyvä tietää -osioon.
Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Reittilennoilla Helsingistä n. 19 tuntia sisältäen välilaskut.

Näin matkustat tänne

Phu Quocille voit matkustaa ympäri vuoden reittilennoilla ja määritellä itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Phu Quocin lentokentälle.
Reittilennot:
Suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen, jotta pääset sujuvasti hotelliisi. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Ajoaika Phu Quocin lentokentältä hotelliin kestää n. 10-40 min (3,5-30 km), riippuen muusta liikenteestä.

Phu Quocin lentokentällä on hyvin rajoitettu taxfree-tarjonta.
Sää
 • tammikuu
30°21°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
31°22°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
32°23°
8
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
33°23°
8
Aurinkotuntia/pv
30°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
33°24°
6
Aurinkotuntia/pv
30°
Veden lämpötila
15
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
31°23°
6
Aurinkotuntia/pv
30°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°23°
5
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • elokuu
31°23°
5
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
12
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
30°24°
5
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
10
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
30°23°
6
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
12
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
30°23°
6
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
29°22°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Phu Quoc Island
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.