Matkat – Saigon

Saigon eli viralliselta nimeltään Ho Chi Minh City on upea lomakohde, jossa on mielenkiintoisia elämyksiä, kaunista luontoa ja ystävällisiä ihmisiä.
Ho Chi Minh City on Vietnamin taloudellinen keskus, joka on mielenkiintoinen sekoitus modernia ja perinteisempää Vietnamia. Pilvenpiirtäjiä ja ranskalaisia vaikutteita, Cholonin alueen buddhalaisia temppeleitä, ja kaikkialla ruokakojuja, kahviloita ja ravintoloita, joten suositut kevätrullat ja nuudelikeitto ovat aina käden ulottuvillasi. Ho Chi Minh Cityn markkinat, torit ja temppelivat ovat todellisia elämyksiä.

Ranskalaisia ja amerikkalaisia vaikutteita

Ho Chi Minh City on mielenkiintoinen aasialainen suurkaupunki, jossa on Ranskan siirtomaavallan aikaisia huviloita ja useita nähtävyyksiä. Ho Chi Minh City tarjoaa matkailijalle värikkäitä markkinoita, äänekkäitä katukahviloita, trendikkäitä kahvibaareja, nukketeatteriesityksiä vehreissä puistoissa ja siellä täällä voit nähdä buddhalaisia munkkeja tuoksuvine suitsukkeineen. Täällä on myös yli 200 pagodia, vilkas Chinatown, historiallinen museo ja Ben Thanh -markkinat, joilla on myynnissä kaikkea t-paidoista tuoreisiin hedelmiin. Kaduilla myydään ruokaa, elektroniikkaa ja paljon muuta. Jokaisessa korttelissa voi aistia historian havinaa. Täällä voit kokea kulttuurien kirjon, jossa yhdistyy ranskalaisia, amerikkalaisia ja vietnamilaisia vaikutteita. Kun kaipaat hetken lepoa kaupungin vilinästä, voit istahtaa nauttimaan huurteisen oluen Rex-hotelliin, jossa amerikkalaiset pitivät lehdistötilaisuuden sodan aikana.

Cu Chin tunnelit

Ho Chi Minh City on kaupunki täynnä nähtävyyksiä, ja ehdottomasti vierailemisen arvoinen kohde on Cu Chin alue. Tämä tunnelijärjestelmän rakensi vuonna 1948 Vietminh, ja myöhemmin sitä laajennettiin FNL:n toimesta. Täällä oli varastotiloja, nukkumasaleja, sairaala ja kouluja. Tunnelit ovat avoinna vierailijoille, ja tunneleiden maanalaiseen maailmaan tutustuminen on mieleenpainuva elämys.

Ylellistä asumista Ho Chi Minh Cityssä

Matkustaessasi Tjäreborgilla Ho Chi Minh Cityyn valittavanasi on muutamia todella ylellisiä hotellivaihtoehtoja hyvällä sijainnilla. Valitsitpa minkä hotellin tahansa elämyksiä riittää heti hotellista ulos astuessasi. Kun haluat levähtää hetken kaupungin vilinästä, voit nauttia olostasi hotellin allasalueella. Jos kaipaat vielä enemmän aurinkoista lomailua, voit yhdistää matkaasi jonkun toisen Vietnamin kohteen, kuten esimerkiksi Nha Trang tai Phan Thiet.
Hyvä tietää
 • Luksushotelleja
 • Hotelleja keskustassa
 • Hotelleja aikuisille
 • Hyvät ostosmahdollisuudet, monia ravintoloita ja vilkas yöelämä
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Saigon

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Rannat
Saigonissa ei ole rantoja. Osassa hotelleista on uima-allas.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Ho Chi Minh Cityssä on kaikenlaisia ravintoloita pienistä yksinkertaisista ruokapaikoista ylellisiin ranskalaisiin gourmetravintoloihin. Monissa paikallisissa ruokapaikoissa on isot peltikatot, ja näissä paikoissa näkee lähinnä vain miehiä viettämässä aikaa, juomassa olutta ja syömässä jotain pientä. Vietnamilaiset naiset eivät yleisesti ottaen juo ollenkaan alkoholia tai polta tupakkaa. Vietnamilaiset syövät mielellään yhdessä, ja pöytään tilataan yleensä useita pieniä annoksia, jotka jaetaan kaikkien syöjien kesken. Laskua paikallisilla ei kuitenkaan ole tapana jakaa. Ruoka on Vietnamissa todella edullista, samoin olut. Vain viinit saattavat tuntua kalliilta, sillä ne ovat pääasiassa tuontitavaraa. Paikalliset viinit ovat noin puolet halvempia kuin tuontiviinit ja tarjolla on esimerkiksi Keski-Vietnamin ylängöllä valmistettua Dalat-viiniä. Hyvän ravintolan merkkinä voi yleensä pitää sitä, että paikka on täynnä ihmisiä.

Vietnamilaiset aloittavat päivän yleensä nuudelikeitolla, aamiaisriisillä (com tam) tai patongilla. Lounaalla syödään riisiä yhdessä kalan, kanan tai lihan ja vihannesten kanssa. Vietnam on tunnettu myös meren antimistaan – ruokalistoilla on yleensä mustekalaa, katkarapuja ja muita erilaisia rapuja.

Toinen vietnamilainen erikoisuus on se, että täällä on sellaisia ravintoloita, joissa tarjoillaan ainoastaan vuohenlihasta valmistettuja ruokia. Ruokalistoilla saattaa törmätä myös harvinaisempiin ruokalajeihin, kuten koiranlihaan, vuohen kiveksiin, krokotiiliin, käärmeeseen tai rottaan. Paikallisten uskomusten mukaan nämä harvinaiset herkut parantavat potenssia.

Ruuan kanssa ja aamiaisella juodaan yleensä jääteetä. Muuten olut on tyypillinen ruokajuoma, etenkin paikallisten miesten keskuudessa. Vietnamilaisia olutmerkkejä ovat esimerkiksi 333 ja Saigon Beer. Suosittu olut on myös Tiger Beer. Riisiviina on tyypillistä Vietnamissa ja saatat myös törmätä käärmeviinaan eli riisiviinapulloon, johon on upotettu käärme. Diskoissa saatat nähdä paikallisia, jotka siemailevat Hennessy-konjakkia, johon on sekoitettu kolajuomaa ja jäitä. Tätä drinkkiä pidetään paikallisena statussymbolina.

Vietnamin kolme keittiötä

Pohjois-, Keski- ja Etelä-Vietnamin keittiöt eroavat toisistaan. Jos olet syönyt vietnamilaista ruokaa muualla kuin Vietnamissa, kyseessä on todennäköisesti ollut etelävietnamilainen keittiö, jossa käytetään paljon tuoreita yrttejä ja trooppisia makuja. Vietnamin keskiosissa syödään mausteisempaa ruokaa, jossa on usein chiliä sekä myös katkaraputahnaa. Pohjoisvietnamilainen keittiö on saanut vaikutteita kiinalaisesta ruokakulttuurista. Pohjoisessa käytetään paljon säilöttyjä vihanneksia, kuivattuja sieniä ja vähemmän tuoreita vihanneksia ja yrttejä. Mustapippuri korvataan usein tuoreella chilillä. Vietnamilainen ruoka ei yleisesti ottaen ole kovin maustettua, vaan mausteet tuodaan pöytään pienissä kulhoissa, joissa on soijaa, tuoretta chiliä, suolaa ja pippuria, limeä sekä suosittua nuoc mam -kalakastiketta. Tarjoilijat kertovat mielellään, mikä mauste kannattaa sekoittaa mihinkin ruokalajiin.

Vietnamissa ja erityisesti Ho Chi Minh Cityssä on useita erinomaisia ravintoloita. Kannattaa myös maistaa vietnamilaisen katukeittiön herkkuja, jotka ovat elämys itsessään. Monet suuntaavat Ben Thanh -markkinoille, joilla on useita mielenkiintoisia ruokakojuja ja ulkoruokapaikkoja iltakuuden jälkeen. Ehdottomasti kokemisen arvoinen elämys, jota ei kannata jättää väliin.

Ruoka ja juoma Vietnamissa

Vietnamilainen ruoka on edullista, terveellistä ja vastustamattoman herkullista. Ruoka on harvoin erityisen mausteista, ja mausteet tarjoillaankin yleensä pienissä kulhoissa, jolloin voit itse lisätä ruokaan soijakastiketta, tuoretta chiliä, suolaa, pippuria, limeä tai nuoc mam -kalakastiketta oman makusi mukaan. Tarjoilijat kertovat mielellään, mikä mauste kannattaa sekoittaa mihinkin ruokaan. Ruokalistoilla on joskus harvinaisempia herkkuja, kuten sammakkoa, kilpikonnaa tai käärmettä, mutta naudanliha, sianliha, kana, kala ja äyriäiset ovat paljon yleisempiä. Italialainen ruoka, kuten pizza ja pasta, ovat myös erittäin suosittuja.

Vietnamilaisesta keittiöstä on tullut yhä suositumpi maailmalla, mutta luonnollisesti vietnamilainen ruoka maistuu parhaalta täällä paikan päällä. Perinteisiä ruokalajeja on arviolta viitisensataa ja niissä käytetään erilaisia raaka-aineita. Tyypillistä vietnamilaiselle keittiölle on runsas vihannesten käyttö ja se, että ne valmistetaan nopeasti kuullottamalla. Siksi vietnamilainen ruoka on niin terveellistä.

Vietnamissa pöytään katetaan pieni lautanen, pieni kulho, puikot ja pieni lusikka, ja näillä välineillä mennään koko illallinen. Ei siis kannata ihmetellä, ettei pöydässä ole tavallista lautasta, haarukoita tai veitsiä. Ruokalista on usein saatavilla englanniksi. Kannattaa huomioida, että ruoka-annosten koot voivat vaihdella paljonkin eri ravintoloiden välillä, ja ruuat tuodaan pöytään yksitellen.

Keittoa ja kevätrullia

Perinteiseen illalliseen kuuluu keitto, joka on valmistettu vihanneksista, kalasta, äyriäisistä tai lihasta. Keiton seurana on usein pieni kulhollinen riisiä, jonka voi halutessaan syödä keiton kanssa. Vietnamilaiset ovat tarkkoja ja tottuneet selviytymään vähällä ja syövät yleensä keiton ja riisin yhdessä tai maustavat keitolla riisin. Keiton lisäksi tarjoillaan erilaisia ruokalajeja, kuten esimerkiksi suosittuja kevätrullia. Kevätrullat tarjoillaan joko paistettuina tai paistamattomina, ja erilaisia täytevaihtoehtoja on lukuisia - jauhelijaa ja vihanneksia, tuoreita vihanneksia ja rapuja, keitettyjä vihanneksia ja mausteita. Kannattaa ehdottomasti maistaa paistamattomia kevätrullia, jotka muistuttavat hieman sushia. Pöytään tuodaan usein myös pieni kulhollinen kastiketta, joka on tarkoitettu kevätrullille, mutta kastike sopii hyvin myös muiden ruokalajien kanssa.

Kala ja äyriäiset

Kalaa tarjoillaan harvoin pieninä annoksina. Pöytään tuodaan yleensä kokonainen grillattu tai keitetty kala, joka on koristeltu yrteillä tai vihanneksilla. Erittäin suosittua ruokaa ovat äyriäiset, ja usein ruokalistoilla onkin rapuja, mustekalaa ja katkarapuja. Paikalliseen tyyliin ruoka syödään puikoilla ja apuna voi käyttää myös sormia. Haarukka ja veitsi on yleensä mahdollista saada pyydettäessä.

Kana ja liha

Kana, ankka ja liha tarjoillaan yleensä suikaloituna yhdessä vihannesten ja mausteiden kanssa. Aidoissa paikallisissa ravintoloissa voi olla tarjolla eksoottisempia vaihtoehtoja, kuten sammakkoa, kilpikonnaa ja käärmettä. Vietnam on erinomainen paikka näiden harvinaisuuksien maistamiseen. Vietnamilainen ruoka on yleisesti ottaen melko miedosti maustettua, mutta jotkut ruuat saattavat olla hyvin tulisiakin. Riisin vaihtoehdoksi valittavana on useita nuudelilajeja. Vietnamissa myös kasvissyöjä pääsee herkuttelemaan, sillä kasvisruokavaihtoehtoja on paljon.

Juomat

Ruuan kanssa on tapana juoda vettä, olutta, hedelmämehua tai virvoitusjuomia. Viinit ovat Vietnamissa kalliita, ja pullo australialaista tai ranskalaista viiniä voi maksaa enemmän kuin koko illallinen yhteensä. Vietnamissa tuotetaan myös omia viinejä. Dalat-viini, joka on saanut nimensä sitä valmistavan kaupungin mukaan, on kokeilemisen arvoinen, mutta ei kannata kuitenkaan odottaa liikoja. Paikallisia oluita sen sijaan löytyy useita. Kokeile esimerkiksi olutmerkkiä 333 (lausutaan ba ba ba).

Herkut

Tyypillisin jälkiruoka Vietnamissa on tuoreet hedelmät, mutta myös pannukakkuja ja banaania, joskus suklaakastikkeella, on usein mahdollista tilata. Herkuista kyllä pidetään, mutta niitä on tapana syödä välipalana hyvän kahvin kera. Leivonnaista tilatessa kannattaa tarkistaa, mitä se sisältää – munkin täytteenä voi hyvin olla jauhelihaa, johon on sekoitettu hunajaa, sipulia ja inkivääriä.

Kahvi ja tee

Aterian päätteeksi nautitaan kahvia tai teetä. Vietnamissa kahvi ja tee tarjoillaan ruuan jälkeen hyvin pienistä kupeista ja erittäin vahvana. Kahviloissa kupit ovat kuitenkin tavallisen kokoisia. Teetä täällä juodaan paljon, ja kahvi on vahvaa ja hyvää – varsinkin silloin, kun se on valmistettu paikallisella tavalla.
Ho Chi Minh Cityssä on useita elokuvateattereita, diskoja ja baareja. Esimerkiksi Hai Ba Trung Street -kadulla on Hard Rock Café sekä jazzklubi Sax n' Art, jonka omistaa maan tunnetuimpiin jazzmusiikoihin kuuluva saksofonisti Tran Manh Tuan. Vaikka vietnamilaiset itse menevät tunnetusti ajoissa nukkumaan, Saigonin yöelämä on silti vilkas. Paikallisten suosiossa on karaoke, ja karaokebaareja onkin täällä paljon. Monet näistä Bia Om -nimellä kutsutuista paikoista ovat kuitenkin tarkoitettuja lähinnä miehille, sillä tarjolla voi olla maksullista naisseuraa.

Vesinukketeatteri

Ainutlaatuisen ja vaikuttavan elämyksen tarjoaa vietnamilainen vesinukketeatteri, jossa musiikin säestämänä esitetään erilaisia näytelmäkohtauksia, jotka pohjautuvat perinteiseen vietnamilaiseen maaseutuelämään, arkipäivään ja seremonioihin.

Stand up -esitykset

Kansanomainen stand up -teatteri on elämys itsessään, vaikka et ymmärtäisikään kieltä. Näissä esityksissä on tunnelma katossa.

Musiikki

Vietnamilaisessa oopperassa on kaksi erilaista muotoa: etelän Cai Luong -musiikkinäytelmät sekä pohjoisen Chèo-kansanooppera. Vietnamilainen ooppera on kehittynyt edellisen vuosisadan kansanmusiikin pohjalta, ja sillä on yhtymäkohtia kiinalaisen oopperan kanssa, jossa laulu ja puhe vuorottelevat. Ohjelmistotietoja kannattaa kysyä suoraan oopperasta, mutta kannattaa pyytää apua vietnaminkielentaitoiselta, sillä täällä ei puhuta englantia. Myös vietnamilainen popmusiikki on elämys, joten mainio vaihtoehto on lähteä paikalliseen konserttiin. Illan aikana lavalle nousee yleensä kymmeniä taitavia artisteja toisensa jälkeen.
Ostokset
Ho Chi Minh Cityssä on mielenkiintoiset ja ainutlaatuiset ostosmahdollisuudet. Hyviä ostoksia ovat yleensä kankaat, sisustustarvikkeet ja käyttöesineet. Vaatteiden teettäminen mittatilaustyönä on edullista, ja kaupungissa onkin paljon räätäleitä. Voit ottaa mukaan suosikkivaatekappaleesi ja pyytää räätäliä tekemään vastaavanlaisen, ja täällä sinulla on myös hyvä tilaisuus teettää juhla-asu tai vaikkapa hääpuku. Dong Khoi Street -kadun varrella on useita kauppoja, jotka myyvät luonnonsilkkiä. Ho Chi Minh Cityssä on useita merkkiliikkeitä, kuten Louis Vuitton ja Gucci, ja ehdottomasti suositeltava vierailukohde on Ben Thanh -markkinat district 1 -alueella. Markkinoilla on tarjolla lähes kaikkea, kuten hedelmiä, vihanneksia, kahvia, teetä, laukkua, t-paitoja ja paljon muuta. Nam Ky Khoi Nghia Street -kadulla sijaitsevassa Saigon Square -ostoskeskuksessa on laajat valikoimat vaatteita ja laukkuja. Ho Chi Minh Cityssä on myös paljon optikkoliikkeitä, mutta harvat optikot puhuvat englantia.

Optikot

Ho Chi Minh Cityn district 1 -alueella on useita optikkoliikkeitä, joten halutessasi voit hankkia uudet silmälasit. Kannattaa ottaa mukaan silmälasiresepti tai silmälasit, jolloin lasien hankkiminen sujuu jouhevasti.

Dong Khoi Street

Tämä legendaarisen kadun varrella, jota Indokiinan aikakaudella kutsuttiin nimellä Rue Catinat, on tarjolla kattava valikoima laadukkaita vietnamilaisia käsitöitä ja kangaskauppoja. Hinnat ovat suhteellisen korkeita.

De Tham Street

Täältä selkäreppumatkaajien suosimalta alueelta voit tehdä edullisia löytöjä. Tarjolla on vaatteita, käsitöitä, musiikkia ja tietokonepelejä.

Le Loi Street

Tämän Ho Chi Minh Cityn suosituimman district 1 -alueella sijaitsevan turistikadun varrella on erilaisia kauppoja kaikissa hintaluokissa. Täällä myydään silkkivaatteita, vanhoja sodanaikaisia esineitä, käsitöitä, t-paitoja, lippalakkeja jne.

Diamond Plaza

Ho Chi Minh Cityn upein ja tyylikkäin tavaratalo, jossa varakkaat vietnamilaiset ja ulkomaalaiset käyvät ostoksilla. Täällä on myynnissä vaatteita, kelloja, hajuvesiä, urheilutarvikkeita jne. Valikoimissa on sekä merkkitavaroita että myös edullisempia tuotteita.

Ben Thanh -markkinat

Suuri katettu markkina-alue Ho Chi Minh Cityn district 1 -alueella, joka on rakennettu vuonna 1914. Ranskan vallan aikana näiden markkinoiden nimi oli Les Halles Centrales. Täällä on myynnissä ihan kaikkea maan ja taivaan väliltä: kankaita, vaatteita ja lahjatavaroita. Muista tinkiä kunnolla. Alkuperäisestä hinnasta voi tinkiä yleensä 30-50 %. Markkinat sijaitsevat Le Loi Streetin, Ham Nghi Boulevardin, Tran Hung Dao Streetin ja Le Lai Streetin risteyksessä, district 1 -alueella.

Saigon Square

Saigon Square -ostoskeskus sijaitsee Ben Thanh -markkinoiden lähellä. Saigon Squaren valikoimat ovat hieman suppeammat kuon Ben Thanh -markkinoilla, mutta täälläkin on myynnissä paljon kaikenlaista, erityisesti vaatteita. Myyjät eivät ole ihan yhtä tungettelevia kuin markkinoilla, ja hinnatkin ovat täällä edullisempia. Muista silti tinkiä!

Parkson

Tällä ketjulla on useita tavarataloja Ho Chi Minh Cityssä. Keskeisimmällä sijainnilla oleva tavaratalo on Dong Khoi -ostoskadulla, Continental Hotelin vieressä. Täällä myydään merkkituotteita sekä paikalliseen hintatasoon suhteutettuna hieman kalliimpia tuotteita.

Vincom Center

Ho Chi Minh Cityn suurin ja upein ostoskeskus, jossa on kaikenlaisia merkkituotteita Armanista ja Jimmy Choosta Mangoon ja Nikeen.

Saigon Taxes

Ho Chi Minh Cityn keskustassa, Nguyen Huen ja Le Loin risteyksessä sijaitseva suosittu ja ilmastoitu, nelikerroksinen tavaratalo. Täällä on monipuoliset valikoimat vaatteita ja lahjatavaroita. Kyseessä on oikeastaan varsinaisen tavaratalon ja markkinoiden yhdistelmä, joissa osassa kaupoista on kiinteät hinnat, kun taas osassa hinnoista voi tinkiä.

Räätälit

Vietnamissa mittatilausvaatteiden teettäminen on edullista ja räätäleitä täällä onkin paljon. Voit ottaa mukaan oman suosikkivaatekappaleesi räätälille ja pyytää ompelemaan vastaavanlaisen.
On hyvä huomioida seuraavat seikat, kun olet teettämässä vaatteita:
• Tingi aina hinnasta, äläkä maksa koko summaa etukäteen.
• Ompelutyö on aikaa vievää, ja jos tilaat esimerkiksi juhla-asun tai puvun, sovituskertoja on yleensä kolme tai neljä. Siksi tilaaminen kannattaa tehdä heti loman alussa.
• Tarkista kankaan laatu huolellisesti ennen tilauksen tekemistä.
• Tarkista saumat. Pyydä räätäliä näyttämään kaikki ommellut saumat ja kokeile vetämällä, että ne pitävät eivätkä lähde purkautumaan.
• Tarkista tilaamasi vaate huolellisesti ennen maksamista. Rahojen takaisin saaminen voi olla vaikeaa myöhemmin, kun olet vastaanottanut vaatteen ja poistunut liikkeestä.
Liikunta ja treeni
Ho Chi Minh Cityssä tekee harvoin mieli kävellä pidempiä matkoja kuumuuden ja hektisen liikenteen takia, joten kätevimmin treenaat täällä suuntaamalla jonkun suuremman hotellin kuntosalille tai uima-altaalle.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Mahdollisuus keilata ja pelata biljardia. Täällä järjestetään kursseja, joilla opetetaan valmistamaan vietnamilaista ruokaa.

Hieronta

Ho Chi Minh Cityssä on useita hierontapaikkoja, jotka on pääasiassa tarkoitettu miehille. Hotelleissa hierontaa on tarjolla sekä miehille että naisille, mutta miesten kannattaa varautua siihen, että heille tullaan todennäköisesti tarjoamaan myös muita palveluja kuin pelkkää hierontaa.
Ho Chi Minh Cityn lähistöllä on useita mielenkiintoisia retkikohteita ja paljon nähtävää. Kätevintä on osallistua jonkun paikallisen matkatoimiston järjestämälle retkelle, sillä kaupungin ulkopuolella ei juuri puhuta englantia. Voit myös vuokrata auton tai minibussin sekä oman oppaan.

Cu Chin tunnelit

Cu Chin tunneleille voi tehdä päiväretken Ho Chi Minh Citystä. Tämä maanalainen tunneliverkosto toimi Vietkongin sissien tukikohtana, ja vaikka tunneleita on laajennettu vierailijoita varten, ahtaan paikan kammoiselle vierailu ei välttämättä ole mieluinen kokemus. Näihin tunneleihin mahtui aikoinaan kokonainen yhteiskunta, joka sijaitsi paikoitellen kahdeksan metrin syvyydessä maan alla. Tunnelit olivat 250 kilometriä pitkiä ja jatkuivat rajan yli Kambodzaan asti.

Mekongin suisto

Yhden tai kahden päivän retki. Veneretki Mekongjoella on unohtumaton kokemus. Siellä täällä kasvillisuus on muodostanut vehreitä tunneleita, ja rantapenkereen varrella näet paalujen varaan rakennettuja taloja ja paikallista arkea, jossa joella on keskeinen asema. Mielenkiintoinen vierailukohde on esimerkiksi Cai Rangin kelluvat markkinat Can Thossa. Täällä myydään hedelmiä ja vihanneksia, jotka myyjät ovat kuljettaneet tänne veneillään jokea pitkin.

Vung Tau

Rantakaupunki, joka sijaitsee 128 kilometrin päässä Ho Chi Minh Citystä kaakkoon. Tänne voit matkustaa veneellä, jolloin matka kestää noin tunnin, tai bussilla, jolloin matka on kestää puolet kauemmin. Ranskan vallan aikana Vung Taun aluetta kutsuttiin nimellä Cap Saint Jacques. Vun Tau on suosittu kohde paikallisten keskuudessa, joita näkeekin sankoin joukoin rannoilla. Täällä on kaikentasoisia hotelleja. Pitkällä kauniilla rantapromenadilla on mukava huristella vuokramopolla.

Long Hai Beach

Long Hai Beach sijaitsee 30 kilometrin päässä Vung Tausta koilliseen. Tänne pääset parhaiten bussilla tai autolla.

War Remnants Museum

Entinen War Crimes Museum (sotarikosmuseo), jossa on esillä sodanaikaisia valokuvia ja todistusaineistoa, koskettaa varmasti kaikkia kävijöitä. On hyvä huomioida, että museossa painottuu vahvasti pohjoiskorealainen näkökulma.

Ho Chi Minh Museum

Museo sijaitsee roosanvärisessä rakennuksessa kaupungin district 4 -alueella. Tässä ainutlaatuisessa museossa voit tutustua Vietnamin historiaan sekä Ho Chi Minhin mielenkiintoiseen kohtaloon. Museossa on nähtävänä hänen valokuviaan sekä henkilökohtaisia tavaroita, kuten lukulasit ja kastelukannu, jolla hän kasteli orkideoitaan.

Taidemuseo

Museossa on esillä vietnamilaista modernia taidetta, mutta gallerioiden näyttelyt ovat kuitenkin mielenkiintoisempia. Esillä on myös vallankumouksellista taidetta sekä propagandataidetta ja kokoelma vanhempaa taidetta.

Pagodit

Ho Chi Minh Cityssä on lukuisia isompia ja pienempiä pagodeja eli buddhalaisia temppeleitä. Kannattaa ehdottomasti vierailla ainakin yhdessä näistä kokeaksesi yhä edelleen voimissaan olevan uskonnollisen kulttuurin. Varsinkin kiinalaisen uudenvuoden aikaan tammikuun lopussa ja helmikuun alussa järjestetään paljon erilaista ohjelmaa. Vietnamissa tätä uudenvuoden juhlaa kutsutaan nimellä Tet.

Jälleenyhdistymisen palatsi

Täällä piti majaansa etelävietnamilainen kenraali Minh, jonka valtakausi kesti ainoastaan 43 tuntia, sillä pohjoisvietnamilaiset NVA-tankit vyöryivät porteista sisään 30.4.1975 ja laittoivat pisteen sodankäynnille. Tämä kuusikymmentäluvun rakennus on historiallisesti latautunut paikka, jossa useat huoneet ovat edelleen samassa kunnossa kuin vapautuspäivänä. Kellarissa on tunneliverkosto, bunkkeri ja sodanaikainen komentokeskus.

Katedraalit

Etelä-Vietnamissa on paljon katolilaisia, ja sen vuoksi myös kirkkoja on useita. Yksi tunnetuimmista on Notre Dame Cathedral, joka on rakennettu vuosina 1877-1883. Katedraali sijaitsee Ho Chi Minh Cityn keskustassa, Dong Khoi Streetin yläpäässä.

Cha Tam

Cho Lonissa district 5 -alueella sijaitseva Cha Tam on tunnettu kaikesta muusta kuin kristillisistä yhteyksistään. Tänne presidentti Diem pakeni veljensä kanssa vuoden 1963 vallankaappauksen aikana, ja myöhemmin hänet ammuttiin. Historiankirjoissa tapahtumaa pidettiin itsemurhana ilman käsiä, "suicide with no hands".
Kulkuyhteydet
Vietnamissa autoa voi ajaa vain vietnamilaisen ajokortin omaava henkilö. Sen sijaan voit kyllä vuokrata auton ja kuljettajan. Mopon ajaminen on sallittua ajoneuvolla, jonka moottorin kuutiotilavuus on korkeintaan 50 cc. Jos paikallisen liikenteen sekaan lähteminen ei tunnu turvalliselta, voit myös vuokrata mopon ja kuljettajan. Moottoripyörätaksi on edullisempi kulkuväline kuin tavallinen taksi. Ho Chi Minh Cityn vilkkaassa liikenteessä on suositeltavaa käyttää taksia, ja kaikkein ympäristöystävällisin vaihtoehto on tietenkin käveleminen.
Vietnamissa matkustetaan taksilla. Autoa saa ajaa ainoastaan vietnamilaisen ajokortin omaava henkilö. Mopoa ja moottipyörää voi ajaa myös ulkomaalaisen ajokortin omaava henkilö, mutta moottorin teho saa olla korkeintaan 50 cc.

Taksit

Ho Chi Minh Cityssä on kätevintä liikkua taksilla. Kannattaa kirjoittaa osoite ylös, sillä vietnamin kielen oikeaoppinen lausuminen on todella haasteellista. Tarkista myös, että kuljettaja laittaa taksamittarin päälle, vaikka taksilla matkustaminen onkin edullista. Taksifirmoja on useita, mutta kaikki eivät ole yhtä luotettavia. Taksinumeron tulee olla näkyvissä tuulilasissa sekä auton sivussa. Ho Chi Minh Cityssä voi myös liikkua Honda Om -moottoripyörätaksilla, mutta tavallinen taksi on kuitenkin turvallisempi vaihtoehto.

Paikallisbussit

Paikallisbusseissa matkustusmukavuus ja turvallisuus eivät yleensä ole kaikkein parhainta tasoa. Ho Chi Minh Cityssä voi olla mielenkiintoinen kokemus ajaa paikallisbussilla esimerkiksi Ben Thanh -markkinoilta Choloniin, mutta pidemmille matkoille emme kuitenkaan turvallisuussyistä suosittele paikallisbusseja.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin henkilökuntaa.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Kurkkumätä-jäykkäkouristus, MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko), hepatiitti A.

Malariatilanteesta saa lisätietoja terveyskeskuksesta ja matkailuklinikoilta. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Tietyissä Vietnamin osissa kannattaa suojautua hyttysiltä vaatetuksella ja hyttyskarkotteilla.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Paikalliset juhlapyhät

Vietnamilainen uusivuosi vastaa kiinalaista vuodenvaihdetta. Vuosi vaihtuu seuraavan kerran 11.2.2021, ja silloin kaikki kaupat ja virastot ovat kiinni muutaman päivän ennen ja jälkeen juhlapäivän. Kyseessä on maan tärkein juhla, joten kulkuvälineet ovat yleensä täynnä paikallisten matkustaessa kotiseuduilleen juhlanviettoon. Matka-ajat ovat usein myös pidempiä kuin normaalisti.

Valuutta ja maksaminen

Vietnamin Dong (VND). Ota mukaan euroja tai US-dollareita, jotka voit vaihtaa paikan päällä paikalliseksi valuutaksi. Yleisimmät luottokortit, kuten Visa ja MasterCard, kelpaavat rajoitetusti Vietnamissa. Luottokortit hyväksytään yleensä suuremmissa ravintoloissa ja hotelleissa. Pidä aina luottokorttiasi tarkasti silmällä!

Automaattikohtainen maksiminosto on yleensä 2 miljoonaa dongia (n. 80 e) per päivä. Lentokentällä on yksi automaatti, josta saa 4 milj. dongia. Ho Chi Minh Cityssä on myös CitiBankin automaatteja, josta saa Visalla (ei Mastercardilla) 6 miljoonaa yhdellä nostolla.

Huom! Nettisivuillamme oleva valuuttalaskuri ei pysty ilmoittamaan Vietnamin dongin vaihtokurssia, koska valuuttaa ei ole yleisesti saatavilla. Soittamalla esimerkiksi Forexille, saat dongin ajankohtaiset kurssit ja tiedon siitä, pystyvätkö he sillä hetkellä myymään valuuttaa.
Tilaa valuuttaa FOREX Bankista ennen matkaa ja aloita lomasi mukavammin. Lue lisää yhteistyöstämme Forex Bankin kanssa.

Aikaero

Kesäaika: Suomen aika + 4 tuntia. Talviaika: Suomen aika + 5 tuntia.

Sähkö

220V. Useimmissa hotelleissa ei tarvita adapteria, mikäli sähkölaitteessasi on tavallinen pyöreä kaksinapainen pistoke. Tietyissä hotelleissa on englantilaiset kolminapaiset G-tyypin pistorasiat, joten silloin tarvitaan adapteria. Yleensä adapterin saa lainattua hotellin vastaanotosta.

Kieli

Vietnamin kieli (kinh)
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 12 tuntia

Näin matkustat tänne

Saigoniin (Ho Chi Minh City) voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa. Lento laskeutuu Ho Chi Minh Cityn kentälle.
Suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen, jotta pääset sujuvasti hotelliisi. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Ajoaika Ho Chi Minh Cityn (Saigonin) lentokentältä keskustan hotelleihin on n. 45 min (n. 12 km), riippuen muusta liikenteestä.

24.12. ja 31.12. liikenne on ruuhkaista ja kaoottista, sillä paikalliset tulevat juhlimaan kaduille ja ajelemaan moottoripyörillä. Juhlinta alkaa jo noin klo 16.00 ja päättyy puolen yön jälkeen. Matka lentokentältä Saigonin hotelleille voi kestää 2-3 tuntia ja Phan Thietiin noin 9-10 tuntia.
Sää
 • tammikuu
31°21°
5
Aurinkotuntia/pv
26
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
32°22°
6
Aurinkotuntia/pv
24
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
33°23°
6
Aurinkotuntia/pv
26
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
34°24°
6
Aurinkotuntia/pv
22
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
33°25°
5
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
32°24°
4
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°24°
4
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
 • elokuu
31°24°
5
Aurinkotuntia/pv
13
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
31°24°
5
Aurinkotuntia/pv
10
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
31°23°
4
Aurinkotuntia/pv
13
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
31°23°
4
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
31°22°
4
Aurinkotuntia/pv
22
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Saigon
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.