Hotellit (54)

Matkat kohteeseen Vietnam

Vietnamissa on yllin kyllin ihania rantoja, mielenkiintoista historiaa, todella herkullista ruokaa ja vilkasta elämänmenoa. Tjäreborgin kautta lennät kauniille Phu Quocin saarelle joustavilla reittilennoilla.

Vietnamista jokaisen on helppo löytää oma suosikkiajanvietteensä. Monille herkullinen ruoka on se ykkösjuttu, kun taas toisia kiehtoo maan tapahtumarikas historia. Markkinoilla ja toreilla kiertely ja paikallisen elämänmenon seuraaminen ovat monien mieleen, ja tietenkin täällä voi nauttia myös auringosta ja uimisesta ihanien rantojen äärellä. Jos valinta on vaikea, ei hätää. Kaiken tämän ja vielä enemmän ehdit kokea jo yhden ainoan päivän aikana, olitpa lähes missä päin Vietnamia tahansa.

Maailmankuuluja nähtävyyksiä

Vietnamissa on uskomattoman paljon nähtävää ja koettavaa varsinkin, jos olet kiinnostunut maan historiasta, joka suureksi osaksi käsittelee Vietnamin sotaa tai oikeastaan "vastarintasotaa Yhdysvaltoja vastaan", kuten Vietnamissa sanotaan. Voit vierailla esimerkiksi Cu Chi -tunneleissa, jotka toimivat Vietkongin sissien tukikohtana sodan aikana tai käydä War Remnants Museum -museossa tutustumassa näyttelyihin ja sodanaikaisiin esineisiin. Jos olet kiinnostunut enemmän luonnosta ja vietnamilaisesta arjesta, kannattaa lähteä retkelle Mekongjoen suistoalueelle, jota reunustavat paalujen päälle rakennetut talot. Täällä voit veneen kyydistä seurata paikallisten elämää joen ympäristössä.

Tjäreborgin Vietnam

Tjäreborgin valikoimassa on Vietnamissa Phu Quocin lisäksi neljä kohdetta, joihin voit matkustaa reittilennoilla ja päättää matkasi pituuden itse: kaupungit Ho Chi Minh City ja Hanoi sekä rantakohteet Phan Thiet ja Nha Trang City.

Löydä hotellisi
Sää
Milloin on paras sää Vietnamissa?
Vietnamissa vallitsee monsuunitrooppinen ilmasto ja lämpötilaerot etelän ja pohjoisen välillä ovat suuret. Ho Chi Minh City (Saigon), Phan Thiet, Nha Trang sekä Phu Quoc sijaitsevat eteläisessä Vietnamissa, jossa lämpötilaerot kesän ja talven välillä eivät ole suuria. Paras matkustusajankohta on joulukuusta huhtikuuhun, joka on kuivinta aikaa. Sadekausi ajoittuu toukokuusta marraskuuhun. Sateet ovat yleensä voimakkaita kuuroja, mutta välillä paistaa toki myös aurinko.

Phu Quoc

Päivisin keskilämpötila on vuoden ympäri noin 29-33 astetta ja öisin noin 21-24 astetta. Vesi on myös lämmintä, noin 28-30 astetta.

Ho Chi Minh City (Saigon)

Päivälämpötila on keskimäärin 31-34 astetta ja öisin 21-25 astetta, vuoden ympäri. Kosteuspitoisuus on suuri. Lämpimintä on huhtikuussa, n. 34 astetta.

Phan Thiet

Phan Thietin alueellla on kuivinta tammikuusta huhtikuuhun. Päivälämpötilat ovat noin 28-32 asteen paikkeilla ja öisin asteita on 21-25, vuoden ympäri. Veden lämpötila on noin 25-29 astetta.

Nha Trang

Nha Trangissa keskilämpötila vaihtelee tammikuun noin 26 asteesta touko-elokuun 32 asteeseen. Öisin lämpötila pysyttelee noin 21-25 asteen tietämissä vuoden ympäri ja veden lämpötila on noin 25-29 astetta.

Hanoi

Pohjois-Vietnamissa, Hanoissa, kesät ovat lämpimiä ja elohopea kohoaa päivisin noin 30 asteeseen ja öisin lämpötila on noin 25 astetta. Talvet ovat huomattavasti viileämpiä, ja päivisinkin asteita on vain harvoin yli 20. Marraskuu, joulukuu ja tammikuu ovat vuoden kuivimmat kuukaudet, jolloin myös sataa vähiten, vaikkakin sadekuuroja esiintyy koko talvikauden. Sademäärät kohoavat aikaisesta keväästä, helmi- ja maaliskuusta, aina sadekauden alkuun, huhtikuuhun asti. Sadekausi jatkuu syys-lokakuulle, ja eniten sataa elokuussa.

Matkat kohteessa Vietnam

Phan Thiet
 • Ruoka & juoma
 • Yleisarvosana
 • Ostokset
Lähes kaikki Tjäreborgin hotellit sijaitsevat rannalla, vain muutaman askeleen päässä vilvoittavasta merestä.
Saigon
 • Ostokset
 • Nähtävyydet
 • Yleisarvosana
Saigon, tai Ho Chi Minh City, on elinvoimainen suurkaupunki, josta löydät odottamattomia keitaita ja mielenkiintoisia nähtävyyksiä.
Nha Trang City
 • Yleisarvosana
 • Nähtävyydet
 • Ostokset
Nha Trang on täydellinen lomakohde, jossa on rantoja, kaupungin vilinää, ostoksia, hienoja hotelleja ja hyviä ravintoloita. Lisäksi hinnat ovat todella edulliset.
Phu Quoc Island
 • Harrastukset
 • Ruoka & juoma
Phu Quoc on täydellisen kokoinen pieni saari, johon voit tutustua läpikotaisin lomallasi. Voit asua hotellissa, joka sijaitsee aivan rannalla.
Hanoi
Hanoi on ollut Vietnamin pääkaupunki yli 1000 vuotta. Täällä on runsaasti nähtävyyksiä, ja ranskalaisten jättämä kulttuuriperintö näkyy edelleen hyvin, varsinkin ravintoloissa.

Tee haku kohteeseen Vietnam