Vietnam

Vietnam

Varaa nyt talven mielenkiintoisin loma! Vietnamin monipuolisuus ja vieraanvaraisuus tunnetaan ympäri maailman. Luvassa on ihania rantoja, mielenkiintoista historiaa, maukasta ruokaa ja ihmisvilinää. Tjäreborgilla on Vietnamissa viisi mielenkiintoista ja toinen toistaan kiehtovampaa lomakohdetta.

Lue lisää matkakohteesta Vietnam Piilota teksti

Vietnamista on helppo löytää oma suosikkikohteensa. Toisia kiehtoo maukas ja herkullinen paikallinen ruoka ja toiset puolestaan ovat kiinnostoneita maan tapahtumarikkaasta historiasta. Monien mielestä on vain ihanaa kierrellä ympäriinsä markkinoilla ja toreilla nauttien samalla ihmisvilinästä. Osa on aina tietenkin myös kiinnostunut viettämään aikaansa rannoilla, jotta pääsee ottamaan aurinkoa ja voi välillä käydä uimassa virkistävässä merivedessä.

Mutta ei syytä huoleen, sillä olitpa melkein missä päin Vietnamia tahansa, ennätät tehdä nämä kaikki, ja monta asiaa jopa saman päivän aikana. Tjäreborgin Vietnamissa vietät sekä vilkasta kaupunkilomaa että rentoa rantalomaa Kaukoidän hienoimmissa maisemissa. Vietnamin edullisen hintatason ansiosta matkabudjetin laadinta on helppoa.

Yhdistelmämatkalla voit tutustua ensin maan suurimman kaupungin Saigonin sykkeeseen tai pääkaupunki Hanoin tunnelmaan. Suurkaupungin jälkeen voit viettää rantalomaa häikäisevän kauniissa ympäristössä, kattavien lomapalveluiden äärellä Phan Thietissä tai Nha Trangissa. Viimeinen yö ennen kotimatkaa kannattaa viettää jälleen Saigonissa. Myös kaunis Phu Quocin saari kannattaa pitää mielessä, kun suunnittelet Vietnamin matkaasi.

Milloin on paras sää Vietnamissa?
Vietnamissa vallitsee monsuunitrooppinen ilmasto ja lämpötilaerot etelän ja pohjoisen välillä ovat suuret. Ho Chi Minh City (Saigon), Phan Thiet, Nha Trang sekä Phu Quoc sijaitsevat eteläisessä Vietnamissa, jossa lämpötilaerot kesän ja talven välillä eivät ole suuria. Paras matkustusajankohta on joulukuusta huhtikuuhun, joka on kuivinta aikaa. Sadekausi ajoittuu toukokuusta marraskuuhun. Sateet ovat yleensä voimakkaita kuuroja, mutta välillä paistaa toki myös aurinko.

Ho Chi Minh City (Saigon)
Päivälämpötila on keskimäärin 31-34 astetta ja öisin 21-25 astetta, vuoden ympäri. Kosteuspitoisuus on suuri. Lämpimintä on huhtikuussa, n. 34 astetta.

Phu Quoc
Päivisin keskilämpötila on vuoden ympäri noin 29-33 astetta ja öisin noin 21-24 astetta. Vesi on myös lämmintä, noin 28-30 astetta.

Phan Thiet
Phan Thietin alueellla on kuivinta tammikuusta huhtikuuhun. Päivälämpötilat ovat noin 28-32 asteen paikkeilla ja öisin asteita on 21-25, vuoden ympäri. Veden lämpötila on noin 25-29 astetta.

Nha Trang
Nha Trangissa keskilämpötila vaihtelee tammikuun noin 26 asteesta touko-elokuun 32 asteeseen. Öisin lämpötila pysyttelee noin 21-25 asteen tietämissä vuoden ympäri ja veden lämpötila on noin 25-29 astetta.

Hanoi
Pohjois-Vietnamissa, Hanoissa, kesät ovat lämpimiä ja elohopea kohoaa päivisin noin 30 asteeseen ja öisin lämpötila on noin 25 astetta. Talvet ovat huomattavasti viileämpiä, ja päivisinkin asteita on vain harvoin yli 20. Marraskuu, joulukuu ja tammikuu ovat vuoden kuivimmat kuukaudet, jolloin myös sataa vähiten, vaikkakin sadekuuroja esiintyy koko talvikauden. Sademäärät kohoavat aikaisesta keväästä, helmi- ja maaliskuusta, aina sadekauden alkuun, huhtikuuhun asti. Sadekausi jatkuu syys-lokakuulle, ja eniten sataa elokuussa.

  • Valuutta: Dong (VND)
  • Passi ja viisumi: Lue lisää kohdasta Hyvä tietää/Ennen matkaa
  • Rokotukset: Lue lisää kohdasta Hyvä tietää/Ennen matkaa
  • Matkakohteita:  5 kpl
  • Hotelleja:  34 kpl

Aasian Top 10

Aasia Top 10

Kokosimme eksoottisen Aasian parhaat elämykset ja nähtävyydet.

Tutustu vinkkeihin