Matkat – Hanoi

Vietnamin pääkaupungissa Hanoissa on sekä pienkaupungin charmia että suurkaupungin tarjontaa. Kannattaa tutustua myös Halong Bayn kauniiseen saaristoon!

Hanoi on ollut Vietnamin pääkaupunki vuodesta 1010 ja se on maan toiseksi suurin kaupunki. Toisaalta sitä voidaan pitää myös eräänlaisena pienkaupunkina. Matalia taloja, kauniita ranskalaisia siirtomaa-aikaisia rakennuksia ja tuhansittain polkupyöräilijöitä. Hanoi on rakennettu Punaisen joen rannalle ja ranskalaisiin kulttuuriperintöihin törmää kaikkialla – kahviloiden café au lait, croissantit sekä suuret bulevardit ovat vain muutamia hyviä esimerkkejä. Hanoissa ja sen ympäristössä on paljon nähtävyyksiä, mm. Punaisen joen delta, Ho Chi Minh Mausoleumi ja sotamuseo. Hyvä tapa tutustua kaupungin keskustaan on matkustaa cyclolla eli polkupyörätaksilla.


Tietoja tarvittavista matkustusasiakirjoista (passi/viisumi) www.um.fi -sivuilta.

Omatoimikohde, johon voit joustavasti varata majoituksen ja lennot kauttamme, ilman kuljetuksia tai opaspalveluja, ja määritellä itse matkasi pituuden. Ja reittilennoilla voit matkustaa mihin aikaan vuodesta tahansa.

Luolia ja autioita rantoja

Jos haluat saada ikimuistoisen elämyksen, kannattaa matkustaa Halong Bayhin ja tutustua sen kauniiseen saaristoon. Alueella on runsaasti luolia, autioita rantoja ja merestä ylös kohoavia kalkkikivimuodostelmia. Hanoin hotellimme sijaitsevat keskeisillä paikoilla. Esimerkiksi Sunway Hotel sijaitsee lähellä vanhan kaupungin ranskalaiskortteleita.

Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Hanoi

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
17°13°
2
Aurinkotuntia/pv
21
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
18°14°
2
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
20°17°
2
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
24°21°
2
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
28°23°
4
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
30°26°
5
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°26°
5
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°26°
4
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
28°24°
4
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
25°22°
4
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
22°18°
3
Aurinkotuntia/pv
22
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
19°15°
2
Aurinkotuntia/pv
26
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Helsingistä esim. Hongkongin kautta n. 15 tuntia.

Näin matkustat tänne

Tjäreborgin kautta voit matkustaa Vietnamiin mihin aikaan vuodesta tahansa ja määritellä itse matkasi pituuden.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa useimmissa tapauksissa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten joko taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika Hanoin lentokentältä hotelleihin on n. 45 min (n. 25-30 km), riippuen muusta liikenteestä.
Kohdefakta

Palvelumme

Hanoi on omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalvelua.

ECPAT

Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia alle 15 päivän matkoille. Passin tulee kuitenkin olla voimassa vähintään kuusi (6) kuukautta maahan saapumisen jälkeen. Muiden maiden kansalaisten on tarkistettava itse viisumitarpeensa Vietnamin lähetystöstä. Tarkista ennen matkalle lähtöä, että passi on täysin ehjä.

Mikäli tarvitset viisumin, sinun tulee täyttää viisuminhakemuskaavake ja toimittaa se yhden valokuvan sekä passin kera Vietnamin Suurlähetystöön
.... Hakemuksen käsittely kestää 2-3 arkipäivää. Viisumin hinta on 50 euroa aikuisilta sekä lapsilta. Viisumi on samanhintainen vaikka matkan kesto olisi yli kuukauden, mutta kuitenkin alle 3 kuukautta.

Vietnamin Suurlähetystö/Viet Nam Embassy of Finland
P. +358 9 622 9900 tai +358 50 5448804
F. +358 9 622 99022
Sähköposti: vietnamfinland@gmail.com
Kulosaarentie 12, 00570 Helsinki

Maahantulomuodollisuudet
Jokainen matkustaja täyttää maahantulokortin, joka jaetaan menomatkalla koneessa. Kortti leimataan passintarkastuksessa Saigonin kentällä. Säilytä kopio maahantulokortista koko maassaoloajan ja luovuta se maasta poistuessasi viranomaisille.

If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Vietnam. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Kurkkumätä-jäykkäkouristus, MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko), hepatiitti A.

Malariatilanteesta saa lisätietoja terveyskeskuksesta ja matkailuklinikoilta. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Tietyissä Vietnamin osissa kannattaa suojautua hyttysiltä vaatetuksella ja hyttyskarkotteilla.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Dong (VND). Yleisimmät maksu- ja luottokortit (VISA, Mastercard, American Express jne.) hyväksytään rajoitetusti Vietnamissa, toki yleensä niillä kyllä voi maksaa suuremmissa ravintoloissa ja hotelleissa. Pidä aina hyvää huolta luottokortistasi!

Hanoissa on pankkiautomaatteja. Ota mukaan euroja tai US-dollareita, jotka voit vaihtaa paikan päällä paikalliseksi valuutaksi. Pankkiautomaatista voi nostaa enintään 2 miljoonaa Dongia päivässä (n. 76 euroa).

Aikaero

Aikaero Suomeen: Talvella +5 tuntia, kesällä +4 tuntia.

Sähkö

220V. Useimmissa hotelleissa ei tarvita adapteria, mikäli sähkölaitteessasi on tavallinen pyöreä kaksinapainen pistoke. Tietyissä hotelleissa on englantilaiset kolminapaiset G-tyypin pistorasiat, joten silloin tarvitaan adapteria. Yleensä adapterin saa lainattua hotellin vastaanotosta.

Kieli

Vietnamin kieli (kinh)

Lisätiedot

Hätänumerot Vietnamissa: Ambulanssi 15, palokunta 14 ja poliisi 13.
Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tee matkahaku