Matkat – Nha Trang City

Nha Trang on täydellinen lomakohde, jossa vietät ihanaa lomaa auringon, uimisen, seikkailujen ja aidon vietnamilaisen arjen äärellä.
Nha Trang on Khánh Hòan maakunnan pääkaupunki ja täydellinen kohde lomanviettoon. Täällä on useita upeita rantoja, paljon kauppoja, suuria markkinoita, historiallisia ja uskonnollisia nähtävyyksiä, retkikohteita sekä maalla että merellä ja kaiken lisäksi hyviä hotelleja. Nha Trangissa vastakohdat täydentävät toisiaan – täällä voit nauttia sekä aidosta paikallistunnelmasta että modernimmasta menosta. Tran Phu -kadun hotellit, ravintolat ja puistot muodostavat kaupungin ihastuttavan julkisivun, jonka alla sykkii Nha Trangin paikallinen arki. Kaupungissa on lähes 400 000 asukasta, jotka viettävät mielellään aikaa ulkosalla. Kaupungin liikenne on vilkasta, moottoripyöriä ja moottoripyörätakseja vilisee kaikkialla, ja kaduilla kohtaat katupartureita ja kaikenlaisia kaupustelijoita. Tunnelma saattaa vaikuttaa kaoottiselta, mutta pian huomaat ylittäväsi kadun tottuneesti paikallisten tyyliin. Nha Trangin kolme vetonaulaa ovat rannat, iloiset ihmiset sekä Cha Dam -markkinat, mutta nähtävää ja koettavaa on paljon muutakin.

Seitsemän kilometrin ranta

Kaupungin ytimessä levittäytyy seitsemän kilometriä pitkä, leveä ja hienohiekkainen ranta. Rannan keskeisestä sijainnista huolimatta täällä voi nauttia rauhallisesta tunnelmasta aurinkotuolillaan tai pehmeällä rantahiekalla. Rannan yläpuolella kulkee viihtyisä rantapromenadi, jonka varrelta voi siellä täällä poiketa hyvin hoidettuihin puistoihin ja leikkipaikoille. Täällä on useita kala- ja äyriäisravintoloita sekä ulkoilmakahviloita, joista saa erinomaista vietnamilaista ruokaa, ja lisäksi ne suojaavat rantaa kaupungin vilkkaalta liikenteeltä. Jos haluat lähteä tutustumaan muihin rantoihin, muutaman kilometrin päässä sijaitsee pienempi Hong Chongin ranta, ja hieman kauempana, noin kuudenkymmenen kilometrin päässä pohjoiseen on rauhallinen Jungle Beach, jossa on mukava uida ja ottaa aurinkoa. Suosittuja retkikohteita ovat myös Nha Trangin edustalla olevat kauniit saaret.

Luksushotelleja Nha Trangissa

Matkustaessasi Tjäreborgilla Nha Trangiin voit valita hotellin useista korkeatasoisista vaihtoehdoista, jotka sijaitsevat lähellä rantaa, lyhyen kävelymatkan päässä Nha Trangin keskustasta.

Markkinatunnelmaa suurkaupungin tyylii

Nha Trangissa ollessasi kannattaa ehdottomasti pistäytyä Cha Damin markkinoilla. Tämä vilkas kauppapaikka muistuttaa suurkaupunkien markkinoita, ja täältä löydät varmasti paljon enemmän kaikkea kuin ikinä osaat kuvitellakaan. Täällä on kokonaisia osastoja kenkiä, kankaita, mattoja, kelloja, makeisia, tupakkaa ja sipuleita. Käytävät ovat ahtaita, ihmisiä on paljon joka puolella ja polkupyörät ja moottoripyörät sukkuloivat kaiken keskellä, mutta tunnelma on silti miellyttävä. Vietnamilaiset ovat ystävällisiä ja huomaavaisia, joten heidän kanssaan kaikki asiat ratkeavat aina.
Hyvä tietää
 • Luksushotelleja
 • Hotelleja keskustassa
 • Hotelleja aikuisille
 • Hyvät ostosmahdollisuudet, monia ravintoloita ja vilkas yöelämä
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Nha Trang City

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Rannat
Nah Trangissa ja sen lähistöllä sijaitsevia rantoja pidetään usein koko Vietnamin parhaina. Keskellä kaupunkia levittäytyy seitsemän kilometriä pitkä, ihana hiekkaranta, ja monet viettävätkin mielellään lomansa täällä. Rannan eteläosa on hieman leveämpi, ja täällä on ravintoloille kuuluvia osioita, joihin pääsee tilatessaan ravintolasta syötävää tai juotavaa tai vuokratessaan aurinkotuolin. Hyvä puoli näillä alueilla on se, että saat olla rauhassa mahdollisilta kaupustelijoilta. Muutaman kilometrin päässä pohjoiseen päin on pienempi ja mainio ranta Hong Chong (samannimisen niemen takana). Jos kaipaat rauhallista rantaa kaupungin vilinän ulkopuolella, voit lähteä kuudenkymmenen kilometrin päässä sijaitsevalle Jungle Beachille tai jollekin Nha Trangin edustalla olevalle kauniille saarelle. Nha Trangin lentokentältä muutamia kymmeniä kilometrejä etelään päin on myös suuri Long Beach, josta on tullut suosittu ranta. Suuntasitpa sitten etelään tai pohjoiseen, löydät varmasti mieleisesi rannan lukuisista vaihtoehdoista. Talvikaudella uiminen on mukavinta aamupäivisin, sillä silloin tuulee vähemmän ja aallot ovat matalampia.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Ravintoloita on kaikissa hintaluokissa. Pääpaino on vietnamilaisella ja ranskalaisella keittiöllä, ja vietnamilaisissa ruuissa on selvästi kiinalaisen ruokakulttuurin vaikutteita. Kala- ja äyriäisruuat ovat Nha Trangissa erinomaisia, mutta täällä ovat edustettuina useimmat maailman keittiöt. Mukavia ravintoloita on esimerkiksi Sailing Club Nha Trangin yläpuolella olevilla Trán Quang Khái -kadulla sekä Nguyén Thién Thuat -kadulla. Täällä on tarjolla italialaista, thaimaalaista, meksikolaista, saksalaista, irlantilaista, japanilaista, korealaista ja tietenkin vietnamilaista ruokaa.

Ruoka ja juoma Vietnamissa

Vietnamilainen ruoka on edullista, terveellistä ja vastustamattoman herkullista. Ruoka on harvoin erityisen mausteista, ja mausteet tarjoillaankin yleensä pienissä kulhoissa, jolloin voit itse lisätä ruokaan soijakastiketta, tuoretta chiliä, suolaa, pippuria, limeä tai nuoc mam -kalakastiketta oman makusi mukaan. Tarjoilijat kertovat mielellään, mikä mauste kannattaa sekoittaa mihinkin ruokaan. Ruokalistoilla on joskus harvinaisempia herkkuja, kuten sammakkoa, kilpikonnaa tai käärmettä, mutta naudanliha, sianliha, kana, kala ja äyriäiset ovat paljon yleisempiä. Italialainen ruoka, kuten pizza ja pasta, ovat myös erittäin suosittuja.

Vietnamilaisesta keittiöstä on tullut yhä suositumpi maailmalla, mutta luonnollisesti vietnamilainen ruoka maistuu parhaalta täällä paikan päällä. Perinteisiä ruokalajeja on arviolta viitisensataa ja niissä käytetään erilaisia raaka-aineita. Tyypillistä vietnamilaiselle keittiölle on runsas vihannesten käyttö ja se, että ne valmistetaan nopeasti kuullottamalla. Siksi vietnamilainen ruoka on niin terveellistä.

Vietnamissa pöytään katetaan pieni lautanen, pieni kulho, puikot ja pieni lusikka, ja näillä välineillä mennään koko illallinen. Ei siis kannata ihmetellä, ettei pöydässä ole tavallista lautasta, haarukoita tai veitsiä. Ruokalista on usein saatavilla englanniksi. Kannattaa huomioida, että ruoka-annosten koot voivat vaihdella paljonkin eri ravintoloiden välillä, ja ruuat tuodaan pöytään yksitellen.

Keittoa ja kevätrullia

Perinteiseen illalliseen kuuluu keitto, joka on valmistettu vihanneksista, kalasta, äyriäisistä tai lihasta. Keiton seurana on usein pieni kulhollinen riisiä, jonka voi halutessaan syödä keiton kanssa. Vietnamilaiset ovat tarkkoja ja tottuneet selviytymään vähällä ja syövät yleensä keiton ja riisin yhdessä tai maustavat keitolla riisin. Keiton lisäksi tarjoillaan erilaisia ruokalajeja, kuten esimerkiksi suosittuja kevätrullia. Kevätrullat tarjoillaan joko paistettuina tai paistamattomina, ja erilaisia täytevaihtoehtoja on lukuisia - jauhelijaa ja vihanneksia, tuoreita vihanneksia ja rapuja, keitettyjä vihanneksia ja mausteita. Kannattaa ehdottomasti maistaa paistamattomia kevätrullia, jotka muistuttavat hieman sushia. Pöytään tuodaan usein myös pieni kulhollinen kastiketta, joka on tarkoitettu kevätrullille, mutta kastike sopii hyvin myös muiden ruokalajien kanssa.

Kala ja äyriäiset

Kalaa tarjoillaan harvoin pieninä annoksina. Pöytään tuodaan yleensä kokonainen grillattu tai keitetty kala, joka on koristeltu yrteillä tai vihanneksilla. Erittäin suosittua ruokaa ovat äyriäiset, ja usein ruokalistoilla onkin rapuja, mustekalaa ja katkarapuja. Paikalliseen tyyliin ruoka syödään puikoilla ja apuna voi käyttää myös sormia. Haarukka ja veitsi on yleensä mahdollista saada pyydettäessä.

Kana ja liha

Kana, ankka ja liha tarjoillaan yleensä suikaloituna yhdessä vihannesten ja mausteiden kanssa. Aidoissa paikallisissa ravintoloissa voi olla tarjolla eksoottisempia vaihtoehtoja, kuten sammakkoa, kilpikonnaa ja käärmettä. Vietnam on erinomainen paikka näiden harvinaisuuksien maistamiseen. Vietnamilainen ruoka on yleisesti ottaen melko miedosti maustettua, mutta jotkut ruuat saattavat olla hyvin tulisiakin. Riisin vaihtoehdoksi valittavana on useita nuudelilajeja. Vietnamissa myös kasvissyöjä pääsee herkuttelemaan, sillä kasvisruokavaihtoehtoja on paljon.

Juomat

Ruuan kanssa on tapana juoda vettä, olutta, hedelmämehua tai virvoitusjuomia. Viinit ovat Vietnamissa kalliita, ja pullo australialaista tai ranskalaista viiniä voi maksaa enemmän kuin koko illallinen yhteensä. Vietnamissa tuotetaan myös omia viinejä. Dalat-viini, joka on saanut nimensä sitä valmistavan kaupungin mukaan, on kokeilemisen arvoinen, mutta ei kannata kuitenkaan odottaa liikoja. Paikallisia oluita sen sijaan löytyy useita. Kokeile esimerkiksi olutmerkkiä 333 (lausutaan ba ba ba).

Herkut

Tyypillisin jälkiruoka Vietnamissa on tuoreet hedelmät, mutta myös pannukakkuja ja banaania, joskus suklaakastikkeella, on usein mahdollista tilata. Herkuista kyllä pidetään, mutta niitä on tapana syödä välipalana hyvän kahvin kera. Leivonnaista tilatessa kannattaa tarkistaa, mitä se sisältää – munkin täytteenä voi hyvin olla jauhelihaa, johon on sekoitettu hunajaa, sipulia ja inkivääriä.

Kahvi ja tee

Aterian päätteeksi nautitaan kahvia tai teetä. Vietnamissa kahvi ja tee tarjoillaan ruuan jälkeen hyvin pienistä kupeista ja erittäin vahvana. Kahviloissa kupit ovat kuitenkin tavallisen kokoisia. Teetä täällä juodaan paljon, ja kahvi on vahvaa ja hyvää – varsinkin silloin, kun se on valmistettu paikallisella tavalla.
Nha Trang on monien Vietnamissa matkustavien kohtauspaikka, ja yöelämä on täällä suhteellisen vilkas. Varsinkin kaupungin eteläosissa on useita baareja. Rantapromenadin varrella olevat paikat ovat suurempia ja hienompia.
Ostokset
Nha Trang on suuri kaupunki, ja täällä on paljon erilaisia kauppoja kaikkialla. Pienempiä vaatekauppoja, joissa myydään sekä paikallisia että kansainvälisiä merkkejä, on Stadionin ympäristössä sekä sairaalan (Bien Vien Tinh) lähettyvillä.

Cha Dam -markkinat

Näillä markkinoilla kannattaa ehdottomasti pistäytyä. Paikka saattaa ulkopuolelta näyttää vaatimattomalta, mutta täällä on monipuoliset valikoimat kaikenlaista ja kokonaisia osastoja, joissa myydään kankaita, kenkiä, vaatteita, mattoja, hedelmiä, vihanneksia, makeisia, tupakkaa, sipuleita jne. Käytävät ovat todella ahtaita ja ihmisiä on kaikkialla, ja leveimmillä kaduilla ajetaan moottoripyörillä. Kuten kaikkialla Vietnamissa, tunnelma on täälläkin miellyttävä ja ystävällinen, vaikka meno saattaakin vaikuttaa kaoottiselta. Markkinat ovat kahdessa kerroksessa tässä D:n muotoisessa rakennuksessa, ja käytäviä kojuineen on lukuisia – täällä jokainen millimetri on kirjaimellisesti hyödynnetty. Kannattaa varata reilusti aikaa markkinoilla kiertelyyn, sillä tähän tavarapaljouteen on helppo eksyä. Muista tinkiä!
Liikunta ja treeni
Jos haluat sukeltaa ja snorklata lomallasi, Nha Trang on oivallinen matkakohde.

Sukellus ja snorklaus

Onko sukellus sinulle ihan uusi juttu? Siinä tapauksessa voit kokeilla sukeltamista kokeneen ohjaajan opastuksella ja pääset kurkistamaan upeaan vedenalaiseen maailmaan. Paras aika sukeltamiseen Nha Trangissa on huhtikuusta syyskuuhun. Muina vuodenaikoina näkyvyys veden alla voi olla huono.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Jos kaipaat vaihtelua auringonottamiseen ja uimiseen, Nha Trangissa on tarjolla paljon erilaisia aktiviteetteja sekä maalla että merellä.

Jokiretket

Jokilaivan kyydissä matkustaminen palmujen, riisipeltojen, temppeleiden ja viehättävien pikkukylien keskellä on todellinen elämys. Matkan varrella pysähdytään useisiin mielenkiintoisiin paikkoihin.

Saariretket

Whale Island, Hon Tre tai Hon Mieu? Nha Trangin läheisyydessä on useita ihania saaria, joihin voi lähteä tutustumaan. Kannattaa tehdä ainakin yksi veneretki lomasi aikana.

Vuoristoretket

Miten olisi vaeltaminen vuoristossa tai viidakossa? Tai uiminen vesiputouksilla? Täällä voit kokea kerrassaan mahtavia luontoelämyksiä. Liikkuminen paikasta toiseen on kätevintä autolla tai moottoripyörällä. Paikalliset matkanjärjestäjät ja hotellit järjestävät erilaisia retkiä, joilla pääset kokemaan vietnamilaista luontoa.

Jungle Beach

Jungle Beach sijaitsee noin kuudenkymmenen kilometrin päässä Nha Trangista pohjoiseen ja on tunnettu koskemattomasta rannastaan. Täällä voit tietenkin ottaa aurinkoa ja uida tai vuokrata kajakin ja lähteä vesille. Alueella voi hyvin tehdä myös vaellusretkiä.

Long Beach

Long Beach sijaitsee lähellä Nha Trangin uutta lentokenttää, noin 45 minuutin matkan päässä keskustasta etelään. Tällä noin 17 kilometrin pituisella hiekkarannalla on ainakin toistaiseksi melko väljää. Matka rannalle on elämys jo itsessään, sillä toisella puolella tietä on upeat vuoristomaisemat ja toisella puolella mahtava meri.

Hieronta

Hierontapaikkoja on kaikkialla. Useimmat niistä ovat hyviä, ja hieronta on yleisesti ottaen edullista, mutta kannattaa kiinnittää huomiota paikan valintaan. Hierojalle on tapana antaa tippiä.

Po Nagar (Cham-tornit)

Nha Trangin suosituin historiallinen nähtävyys, joka sijaitsee korkealla Cau Hai Dao -joen yläpuolella. Täältä on hienot näkymät kaupungin yli. Tornit on rakennettu vaiheittain vuosina 600-1100 jKr., ja vain osa niistä on enää jäljellä. Muutamiin torneihin on mahdollista päästä sisään tutustumaan. Pohjoisessa tornissa, joka on myös kaikkein suurin ja parhaiten säilynyt, istuu jumalatar Uma.

Long Son -pagodi

Pagodi sijaitsee lähellä rautatieasemaa. Täällä on pieni upea puutarha, jossa on muun muassa mosaiikkilohikäärmeitä, sekä pieniä kauniita vietnamilaistaloja. Ensin portaita pitkin kiivetään makaavan Buddhan luokse, jonka jälkeen voi jatkaa vielä ylemmäs suurelle Buddhalle, joka näkyy kaikkialle Nha Trangiin. Täältä ylhäältä on hienot näkymät kaupungin yli ja sen lähiympäristöön. Huom! Varaudu siihen, että seuraasi lyöttäytyy yksi tai useampi opiskelija, joka tarjoaa opastusta. Opiskelijat ovat ystävällisiä ja mukavia, mutta ylhäällä perillä he tekevät kaikkensa, jotta ostaisit kohtuuttoman kalliita postikortteja, joita myymällä he omien sanojensa mukaan keräävät rahaa opiskeluun. Ylhäälle suurelle Buddhalle johtaa myös toinen pienempi tie, jolloin voit välttyä näiltä innokkailta opiskelijoilta. Voit myös ottaa taksin ylös huipulle, kuljettajat tietävät yleensä tämän takareitin. Taksi ei välttämättä pääse ajamaan ihan ylös asti, mutta voit hypätä kyydistä ylös vievän tien juurella. Buddhan luokse johtavilla portailla on usein myös kerjäläisiä.

Nha Trangin katedraali

Tämä upea katedraali komeilee keskellä kaupunkia, lähellä rautatieasemaa ja kävelymatkan päässä rannasta. Katedraali on rakennettu vuosina 1928-1933, ja rakentamiseen on käytetty yksinkertaisia sementtilohkareita. Ikkunoissa näkyy keskiajan vaikutteet. Täällä piispa Nha Trangilla on istuimensa, ja jumalanpalveluksia järjestetään päivittäin.

Bao Dain huvila-alue – Siirtomaa-ajan Nha Trang

Merentutkimuslaitoksen pohjoispuolella vehreillä kukkuloilla on huvila-alue, jota rakennettiin aina vuoteen 1975 asti ja jossa asui korkeita virkamiehiä ja poliitikkoja. Osa taloista on ranskalaisten rakentamia 1920-luvulla. Tässä upean vehreässä ja kauniissa ympäristössä on mukava nauttia rauhallisesta tunnelmasta ja tehdä kävelyretkiä.

Pasteur-instituutti

Tämän Nha Trangissa sijaitsevan instituutin perusti lääkäri Alexandre Yersin, joka ranskalaisesta alkuperästään huolimatta kuuluu kaupungin ylpeyden aiheisiin. Yersin työskenteli Pariisin Pasteur-instituutissa, jonka jälkeen hän siirtyi myöhemmin Aasiaan. Hän oli aktiivisesti mukana kehittämässä rokotetta vesikauhua, koleraa, kurkkumätää ja lavantautia vastaan. Instituutti on yhä edelleen toiminnassa ja tekee tutkimusta rokotusten alalla sekä valmistaa rokotteita. Instituutin yhteydessä on Yersin-museo, jossa voi tutustua hänen kirjastoonsa ja työhuoneeseensa.

Savikylvyt

Thap Ban terveyskylpylä sijaitsee vuoren juurella, muutaman kilometrin päässä Nha Trangista. Anna kehollesi lomaa ja nauti savikylvyistä sekä kuumista lähteistä tai hemmottele itseäsi hieronnalla.

Valokuvagalleria Long Thanh

Long Thanhin mustavalkoiset valokuvat ovat saaneet palkintoja useissa maissa. Thanh on kotoisin Nha Trangista, jossa hän asuu myös nykyään. Valokuvagalleria on osoitteessa 126 Hoang Van Thu Street.
Kulkuyhteydet
Vietnamissa autoa saa ajaa ainoastaan vietnamilaisen ajokortin omaava henkilö. Voit kuitenkin mainiosti vuokrata auton ja kuljettajan. Moottoripyörää voi ajaa myös ulkomaalaisella ajokortilla, kunhan moottorin kuutiotilavuus on korkeintaan 50 cc. Jos paikallisen liikenteen sekaan lähteminen ei tunnu houkuttelevalta ajatukselta, voit aina vuokrata moottoripyörän ja kuljettajan. Moottoripyörätaksit ovat edullisempia kuin tavalliset taksit.
Taksi ja moottoripyörätaksi ovat tavallisimmat kulkuvälineet, mutta pidemmille matkoille voit lähteä myös bussilla, junalla tai lentäen. Nha Trangin lentokenttä sijaitsee noin 45 minuutin matkan päässä keskustasta etelään (ei keskellä kaupunkia, kuten aiemmin). Täältä Vietnam Airlines lentää muun muassa Ho Chi Minh Cityyn ja Hanoihin. Nha Trangissa on useita polkupyörä- ja moottoripyörävuokraamoita, mutta kaupungin vilkkaassa liikenneviidakossa on hyvä noudattaa tarkkaavaisuutta. Ei kannata hämmästyä autojen tuuttailusta, sen tarkoituksena ei ole herättää ärtymystä vaan kiinnittää huomiosi. Seisoessasi kadunkulmassa moottoripyörätaksi pysähtyy melko varmasti kohdallesi ja tarjoaa kyytiä nähtävyyksille. Hinnoissa on aina tinkimisen varaa. Moottoripyörää, mopoa ja skootteria ajaessa kypärä on pakollinen. Yleensä moottoripyörätakseissa on kypärä myös matkustajaa varten, mutta kannattaa huomata, että täit ovat melko tavallisia täällä. Siksi tavallinen taksi voikin olla parempi vaihtoehto.

Taksit

Vietnamissa on tavallisia takseja, ja autot ovat yleensä uusia ja hyvässä kunnossa. Taksin voi tilata soittamalla tai pysäyttämällä kadulla. Taksinkuljettajat eivät välttämättä tunne kaikkia nähtävyyksiä tai ravintoloiden sijaintia, joten osoite on hyvä olla mukana. Hotelleista voi yleensä napata mukaan käyntikortin, jossa on hotellin osoitetiedot. Kannattaa käyttää ainoastaan luotettavia taksiyhtiöitä, jollainen on esimerkiksi Mai Linh.

Paikallisbussit

Paikallisbussit kulkevat useissa kohteissa. Yleisesti ottaen bussit eivät ole erityisen mukavia tai turvallisia, mutta lyhyillä matkoilla bussilla matkustaminen on halvempaa kuin taksilla. Pidemmille matkoille emme turvallisuussyistä suosittele paikallisbusseja.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Nha Trang on omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin henkilökuntaa.

Nha Trangissa voit osallistua joko hotellin tai paikallisten järjestäjien retkille. Retket maksetaan useimmiten aina US-dollareilla tai dongeilla, ei luottokortilla.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Kurkkumätä-jäykkäkouristus, MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko), hepatiitti A.

Malariatilanteesta saa lisätietoja terveyskeskuksesta ja matkailuklinikoilta. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Tietyissä Vietnamin osissa kannattaa suojautua hyttysiltä vaatetuksella ja hyttyskarkotteilla.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Paikalliset juhlapyhät

Vietnamilainen uusivuosi vastaa kiinalaista vuodenvaihdetta. Vuosi vaihtuu seuraavan kerran 11.2.2021, ja silloin kaikki kaupat ja virastot ovat kiinni muutaman päivän ennen ja jälkeen juhlapäivän. Kyseessä on maan tärkein juhla, joten kulkuvälineet ovat yleensä täynnä paikallisten matkustaessa kotiseuduilleen juhlanviettoon. Matka-ajat ovat usein myös pidempiä kuin normaalisti.

Valuutta ja maksaminen

Vietnamin Dong (VND). Ota mukaan euroja tai US-dollareita, jotka voit vaihtaa paikan päällä paikalliseksi valuutaksi. Yleisimmät luottokortit kuten Visa, MasterCard ja American Express kelpaavat rajoitetusti Vietnamissa. Kortit hyväksytään yleensä suuremmissa ravintoloissa ja hotelleissa. Pidä aina korttiasi tarkasti silmällä! Nha Trangissa on useita pankkiautomaatteja (ATM), varsinkin Tran Phu -bulevardin varrella. Automaattikohtainen maksiminosto on usein 2 miljoonaa Dongia päivässä (n. 80 euroa).

Nha Trangissa voit osallistua hotellin tai paikallisten järjestäjien retkille. Retket maksetaan aina US-dollareilla tai dongeilla, sillä Nha Trangissa retkiä ei voi maksaa luottokortilla.

Huom! Nettisivuillamme oleva valuuttalaskuri ei pysty ilmoittamaan Vietnamin dongin vaihtokurssia, koska valuuttaa ei ole yleisesti saatavilla. Soittamalla esimerkiksi Forexille, saat dongin ajankohtaiset kurssit ja tiedon siitä, pystyvätkö he sillä hetkellä myymään valuuttaa.
Tilaa valuuttaa FOREX Bankista ennen matkaa ja aloita lomasi mukavammin. Lue lisää yhteistyöstämme Forex Bankin kanssa.

Aikaero

Kesäaika: Suomen aika + 4 tuntia. Talviaika: Suomen aika + 5 tuntia.

Sähkö

220V. Useimmissa hotelleissa ei tarvita adapteria, mikäli sähkölaitteessasi on tavallinen pyöreä kaksinapainen pistoke. Tietyissä hotelleissa on englantilaiset kolminapaiset G-tyypin pistorasiat, joten silloin tarvitaan adapteria. Yleensä adapterin saa lainattua hotellin vastaanotosta.

Kieli

Vietnamin kieli (kinh)

Lisätiedot

Nha Trangin kaupunki on samalla myös Khánh Hoà provinssin pääkaupunki. Nha Trangin suosittu turistikohde houkuttelee puoleensa sekä vietnamilaisia että ulkomaalaisia matkailijoita.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 12 tuntia

Näin matkustat tänne

Nha Trangiin voit matkustaa joustavasti reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa ja määritellä itse matkasi pituuden.
Suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen, jotta pääset sujuvasti hotelliisi. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Lennot laskeutuvat Ho Chi Minh Cityyn (Saigon). Jatkokuljetukset Nha Trangiin kotimaan sisäisillä lennoilla (n. 1 t) ja lentokentältä edelleen bussilla hotelliin n. 45 min (n. 30 km). Säätilat ja vietnamilainen uusi vuosi, 5.5.2019, saattaa vaikuttaa siihen, että edestakaiset kuljetukset Nha Trangiin ovat bussilla, jolloin ajoaika on n. 10 tuntia. Kaikki julkiset liikennevälineet ovat usein täyteen varattuja jo viikkoa ennen uutta vuotta ja sen jälkeen, koska monet matkustavat kotiin sukulaistensa luo. Ajoaika lentokentältä Ho Chi Minh Cityn hotelleihin on n. 45 min (n. 12 km).
Sää
 • tammikuu
26°21°
6
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
27°21°
7
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
28°22°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
30°24°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
32°25°
6
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
32°24°
5
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
12
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
32°25°
5
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
12
Sateettomia päiviä
 • elokuu
32°24°
5
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
10
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
31°24°
6
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
10
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
30°23°
5
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
29°22°
5
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
28°21°
6
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Nha Trang City
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.