Tjäreborgin vastuullisuustyö

Me Tjäreborgilla olemme luoneet kokemuksia ja muistoja jo yli 50 vuoden ajan. Toivomme, että asiakkaamme pääsevät kokemaan vuoden parhaat viikot matkustaessaan kanssamme. Työskentelemme aktiivisesti ympäristöasioiden eteen, ja tiedämme, että yrityksemme on joskus osa ongelmaa. Otamme ympäristökysymykset vakavasti, aivan kuten olemme ottaneet jo 90-luvun puolivälistä asti. Nimitimme tuolloin ympäristötyöryhmän.

Lue lisää Pyrimme aina ottamaan kestävyysnäkökulman huomioon, niin omassa toiminnassamme kuin yhteistyössämme paikallisten kumppaniemme kanssa. Tavoitteenamme on siten vähentää matkailun kielteisiä vaikutuksia ja lisätä myönteisiä vaikutuksia – kotimaassa, lentomatkalla sekä hotelleissamme ja lomakohteissamme.
 
Jatkuva toimintamme kehittäminen uusilla osa-alueilla on meille tärkeää. Tämä on pitkäjänteistä ja jatkuvaa työtä, ja teemme parhaamme huomioidaksemme asiakkaidemme toiveet. Olemme viime vuosien aikana toteuttaneet laajoja uudistuksia etenkin lennoillamme sekä hotelleissamme, mutta myös eläinten hyvinvointiin liittyen. Oma lentoyhtiömme Thomas Cook Airlines Scandinavia on viimeisten 15 vuoden aikana onnistunut vähentämään päästöjä reilut 20 prosenttia ja työ ympäristövaikutusten vähentämiseksi jatkuu edelleen. Tilauslennot ovat reittilentoja vähäpäästöisempi tapa lentää, sillä lomalentojen täyttöaste on korkeampi.
 
Lomakohteissamme työskentelemme tiiviisti yhteistyökumppaneidemme kanssa vähentääksemme jätteen määrää sekä energian, veden ja kemikaalien kulutusta hotelleissamme. Suurin osa omista konseptihotelleistamme on sertifioituja, ja sertifioinnit koskevat hotelleissa tehtävää ympäristö- sekä yhteiskuntavastuutyötä. Myös eläinten hyvinvointi on meille tärkeä asia. Julkistimme syksyllä 2018 #noplaceforplastic-aloitteen, jonka tavoitteena on luopua 70 miljoonasta kertakäyttöisestä muovituotteesta vuoden 2019 aikana lennoillamme ja hotelleissamme. Tämä aloite on ensimmäinen askel muovin käytön vähentämiseksi.
Piilota

Christian Grønli
Maajohtaja, Tjäreborg

Työmme lennoilla, matkakohteissa ja hotelleissa

Lentoyhtiömme on ISO 14001 -sertifioitu

Tilauslento on aina reittilentoa ympäristöystävällisempi vaihtoehto. Hiilidioksiidipäästöt per matkustajakilometri ovat noin 30 prosenttia pienemmät tilauslennoilla kuin reittilennoilla. Tämä johtuu siitä, että tilauslennot lentävät yleensä suoraan lomakohteeseen ilman välilaskuja ja koneidemme täyttöaste on keskimäärin 93 prosenttia.

Matkakohteissa

Kohteissamme teemme työtä paikallisten yhteistyökumppaneidemme kanssa toimiaksemme mahdollisimman ympäristövastuullisesti ja matkakohteidemme kestävän kehityksen puolesta.

Ympäristöystävällisempi hotellikokemus

Asetamme kovia vaatimuksia hotellikumppanuuksillemme. Kaikkiin Tjäreborgin hotellisopimuksiin sisältyy ympäristöpykälä ja reilut 160 hotelliamme ovat Travelife-järjestön kestävyyssertifioimia. Usealla hotellilla on myös eurooppalainen EU Ecolabel -ympäristömerkki.

AJANKOHTAISTA

#noplaceforplastic

Thomas Cook Groupin julkistaman #noplaceforplastic-aloitteen tavoitteena on vähentää kertakäyttömuovin määrää 70 tonnia vuoden 2019 loppuun mennessä.

Thomas Cook Group julkistaa uuden vastuullisuusstrategian

Thomas Cook -konserni, johon Tjäreborg kuuluu, julkisti ITB-matkamessuilla Berliinissä uuden vastuullisuusstrategian.

Thomas Cook -konserni lopettaa retkien myynnin teemapuistoihin, joissa on miekkavalaita

Päätös poistaa retket perustuu alan asiantuntijuuteen, asiakkaiden mielipiteisiin sekä konsernin tiukentuneisiin eläintenkäsittelyehtoihin.

Lue lisää

Työskentelemme seuraavien sertifiointijärjestelmien kanssa

Lisää tietoa sertifioinneista.

Travelife

Tuottaa suosituksia sekä mittausjärjestelmiä matkailualalla tehtävän ympäristö- sekä yhteiskuntavastuutyön tueksi. Suositukset koskevat esimerkiksi työlainsäädäntöä, ihmisoikeuksia sekä ympäristöasioita, kuten energian-, veden ja kemikaalien kulutusta. Osana Travelife-yhteistyötä yritysten tulee suosia paikallista työvoimaa ja tuottajia, sekä työskennellä lasten hyväksikäyttöä vastaan. Kaikki suurimmat matkanjärjestäjät ovat mukana Travelife-yhteistyössä. Sertifiointi myönnetään Tjäreborgin hotelleille Travelifen riippumattoman tarkastajan tekemän arviointikäynnin perusteella.

ISO 14001

Thomas Cook Airlines Scandinavialla on ollut ISO 14001 -sertifiointi tammikuusta 2011 alkaen. Sertifiointi asettaa korkeat vaatimukset ympäristötyön jatkuvalle kehittämiselle. Lisäksi sertifiointi edellyttää, että lentoyhtiö voi osoittaa prosessiensa, toimintansa ja osaamisensa toimivan ympäristövaikutusten vähentämiseksi. Näitä asioita ovat esimerkiksi ympäristönsuojelulakien ja -ohjeistusten noudattaminen sekä ympäristöhaittojen ehkäiseminen.

EU-Ecolabel

EU:n virallinen ympäristömerkki on yksi maailman johtamista ympäristömerkeistä. EU Ecolabel vastaa pohjoismaista Joutsenmerkkiä. Tämän ympäristömerkin saaminen edellyttää tiukkoihin ympäristö-, turvallisuus- ja laatuvaatimuksiin vastaamista.