Risteily Karibialla

Viikko

Karibialla

Viikko Karibialla

Risteilyloma on paljon muutakin kuin ylellinen alus. Satamapysähdyksillä odottavat upeat paikat ja elämykset ovat vähintäänkin yhtä tärkeitä. Hyppäsimme yhden Karibian-risteilyn kyytiin ottamaan selvää, miten paljon viikossa oikeastaan ehtii.

Reitti: Miami Beach -> Cozumel -> George Town -> Ocho Rios -> Cococay -> Miami Beach.

Tjäreborgin risteilylomat

Tjäreborgin risteilylomat

Tjäreborg tarjoaa laajan valikoiman erilaisia risteilylomia eri puolilla maailmaa. Varaa ja koe monta paikkaa yhdellä lomalla.

Varaa Tjäreborgin risteilyloma ja koe monta paikkaa yhdellä lomalla.

Miami Beach

Miami Beach

Meidän risteilymme lähtöpaikka on Miami Beach, Floridan tunnetuin rantalomakohde. Saavumme kaupunkiin päivää aikaisemmin ja yövymme hotellissa. Ehdimme myös upealle rannalle ja tutustumaan hieman kaupunkiin, joka on trendikäs ja pastellinsävyinen.

Cozumel

Cozumel

Merellä vietetyn päivän jälkeen saavumme Cozumelille, joka on yksi Meksikon suurimmista saarista. Saari sijaitsee Jukatanin niemimaan edustalla ja se tunnetaan etenkin hyvistä snorklaus- ja sukellusvesistä. Pienillä riutoilla näemme värikkäitä papukaijakaloja ja merikilpikonnia. Kun olemme snorklailleet itsemme ryppyisiksi, päätämme nauttia vielä annoksen historiaa. Käymme tutustumassa saarella oleviin mayakulttuurin aikaisiin raunioihin.

Grand Cayman

Yön aikana matka on jatkunut Caymansaarille. Alus ankkuroituu pääkaupunki George Townin edustalle Grand Caymanilla. Koska laiva ei ole laiturissa, maihin siirrytään erillisellä kuljetusaluksella. Se tuo meidät keskelle ostosaluetta. Me otamme kuitenkin taksin ja ajamme Seven Mile Beachille, jota pidetään yhtenä Karibanmeren upeimmista. Ostokset hoituvat paluumatkalla ja tarjonta onkin varsin laaja ja edullinen, sillä saari on verovapaata aluetta.

Jamaika

Jamaika

Seuraavana aamuna heräämme Jamaikalla, Ocho Rios -nimisessä paikassa, joka on yksi Jamaikan tärkeimmistä lomakohteista ja siellä on paljon kauppoja ja ravintoloita. Lähistöllä on tietysti myös hienoja hiekkarantoja ja kaunista luontoa. Me päätämme vierailla kuuluisalla Dunn’s River Falls -putouksella. Ehdimme vielä käydä myös James Bond Beachillä, joka tunnetaan Bond-elokuvasta Dr. No. Kirjailija Ian Flemingillä, James Bondin luojalla, oli myös asunto täällä.

Bahama

Bahamasaaret

Seuraava päivä otetaan rennosti laivalla matkaa tehden, ja hyvin nukutun yön jälkeen saavumme risteilyn viimeiseen pysähdyspaikkana, joka on Cococay Bahamalla. Cococay on itse asiassa Royal Caribbean -varustamon omistama yksityinen saari, varsinainen karibialainen paratiisi. Täällä nautitaan auringosta, turkoosinsinisestä merestä ja rantaelämästä. Me aloitamme melontaretkellä, minkä jälkeen on mukava rentoutua riippumatossa kylmän juoman kera. Myöhemmin käymme vielä kävelyllä luontopolulla, kun toiset snorklaavat saarta ympäröivällä koralliriutalla.

TAKAISIN MIAMI BEACHILLE

Miami Beach

Seuraavana aamuna jätämme risteilylaivamme hieman ristiriitaisin tuntein. Olemme nähneet ja kokeneet todella paljon, mutta samaan aikaan tunnemme itsemme levänneiksi.