Myyttejä ja Acheronjoki

Ota askel ajassa taaksepäin ja tutustu vanhoihin kreikkalaisiin myytteihin. Kokopäiväretkellä luvassa on kaunista luontoa, mielenkiintoista historiaa. Vierailemme Nekromanteionin raunioilla sekä Acheronjoella, (tunnetaan myös nimellä Styx) jossa on mahdollisuus pulahtaa virkistävään veteen.

  Tietoa lyhyesti

 • Päivä:
  Perjantai
 • Kesto:
  Kokopäiväretki , noin klo 9-15.30
 • Hinta:
  30 EUR per aikuinen, 15 EUR per lapsi.

  Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan, mutta retken aikana voit ostaa syötävää ja snackseja. Joentörmällä sijaitsevassa tavernassa on mahdollista syödä lounasta.
 • Kieli:
  Suomenkielinen opastus.
 • Pakkaa mukaan:
  Sopivien kenkien lisäksi päälle kannattaa laittaa shortsit, jotta housunlahkeet eivät kastu. Mikäli aiot käydä uimassa, niin silloin mukaan kannattaa tietysti ottaa uimavarusteet sekä pyyhe. Mikäli haluat kahlata joessa, laita vedenkestävät sandaalit jalkaan. Sandaalit voit ostaa Pargasta tai joen varrelta.
 • Muuta:
  Sisäänpääsymaksu Nekromanteioniin ei sisälly retken hintaan: 6 €/aikuinen ja 3 €/lapsi.
 • Näin varaat:
  Retken voi korkeasesongin aikaan yleensä varata ennen matkaa, joko matkavarauksen yhteydessä tai Omilta sivuilta. Vapaiden paikkojen puitteissa sekä kauden alussa ja lopussa voit varata retken myös matkakohteessa Tjäreborgin oppaalta.
Tutustu menneeseen aikaan ja vanhoihin kreikkalaisiin myytteihin. Luvassa on kaunista luontoa ja mielenkiintoista historiaa. Retki sopii erinomaisesti koko perheelle sekä myös niille, jotka pitävät lyhyemmistä retkistä.

Päivän aluksi käymme Nekromanteionin raunioilla, jossa näemme mm. paikan, jonne ihmiset 3000 vuotta sitten saapuivat keskustelemaan oraakkelin kanssa saadakseen yhteyden kuolleisiin sukulaisiin ja ystäviin. Nekromanteionista jatketaan kohti Glikin kylää, jossa Acheronjoki, joka tunnetaan myös Styxjokena, virtaa kauneimmillaan. Joen vesi on aina suhteellisen viileää ja virkistävää, ja kaiken lisäksi kristallinkirkasta, mikäli sateet eivät ole sitä sekoittaneet. Kreikkalaisessa mytologiassa Kharon-lautturin uskotaan kuljettaneen Acheronia pitkin kuolleita sieluja Hadekseen, kuoleman valtakuntaan. Muinaiset kreikkalaiset sijoittivat tästä syystä aina kolikon vainajan kielen alle. Kharonille maksettiin palkkio, sillä muuten sielu olisi voinut jäädä vaeltamaan elämän ja kuoleman välille ikuisesti.

Meillä on mahdollisuus kahlata Acheronin rantavedessä. Kerrotaan, että juuri täällä jumalatar Thetis kastoi vastasyntyneen poikansa Akilleksen joessa tehdäkseen hänestä haavoittumattoman. Kantapää, josta Thetis piti kiinni, ei kastunut. Troijan sodan aikana Akilleksen kantapäähän osui nuoli ja hän kuoli – tästä sai alkunsa sanonta Akilleen kantapää. Koska tulemme kahlaamaan vedessä, kannattaa laittaa jalkaan vedenkestävät kengät, jotka myös pysyvät hyvin jalassa. Mikäli sinulla ei ole sopivia kenkiä matkassa mukana, voit ostaa sellaiset joen varrelta. Joen vesi saattaa paikoitellen tuntua hyvinkin kylmältä, mutta jonkin matkaa joessa käveltyämme vesi muuttuu lämpimämmäksi. Ja nyt kaikki halukkaat voivat myös käydä joessa uimassa. Tervetuloa retkelle kauniiseen kreikkalaiseen luontoon, kreikkalaisen mytologian pariin ja tutustumaan Kreikan tunnetuimpaan jokeen.
Käytännön tietoa retkistä
Perhe katselee maisemia korkealla rinteellä

Mistä retkelle lähdetään? Miten maksan retken? Minkälainen tippikäytäntö on retkillä? Täältä löydät kaiken matkakohteiden retkiä koskevan tiedon.