Matkat – Nizza

Nizzan rantapromenadia pitkin on mukava kävellä ja nauttia sinisenä kimaltelevasta merestä sekä ruuasta, joka tarjoillaan provencelaiseen trapaan "á la Provençale".
Nizzassa voit asua suositun Promenade des Anglais -rantapromenadin äärellä, mikä on luonnollisesti Nizzan parhaimpia sijainteja. Rantapromenadia pitkin on mukava kävellä tai rullaluistella, ja samalla voit nauttia kauniista maisemista. Jos haluat levähtää hetken, voit istahtaa rantapromenadin varrella oleviin aurinkotuoleihin. Provencen alueeseen ja Ranskan Rivieraan voit lähteä tutustumaan lähemmin vuokra-autolla, ja auton varaat kätevästi matkavarauksesi yhteydessä. Mainio tutustumiskohde on pienempi ja tunnelmallinen Cannes, jossa Tjäreborgilla on hyviä hotellivaihtoehtoja.

Monacon Grand Prix - Formula 1

Nizza sijaitsee lähellä Monacoa, jossa järjestetään joka vuosi toukokuussa Monacon Grand Prix – kilpailu, jossa näet sekä parhaat kuljettajat että parhaat autot. Tjäreborgilta voit varata paketin, johon sisältyvät lennot, hotelli ja liput sekä lauantain aika-ajoihin että sunnuntain varsinaiseen kilpailuun.

Suussa sulavaa ruokaa ja maukkaita viinejä

Ranskassa on tunnetusti ruoka hyvää ja viinit mahtavia. Kun lisäksi otetaan huomioon, että Italia on täältä alle kolmenkymmenen kilometrin päässä, tuloksena on täydellinen yhdistelmä italialaista ja ranskalaista keittiötä. Nizzan Vanhassakaupungissa on useita hyviä ruokapaikkoja ja kala- ja äyriäisravintoloita. Useissa ruokapaikoissa on myös tarjolla valmis kolmen ruokalajin menu edulliseen hintaan. Usein ateria tarjotaan "à la Provençale", joka tarkoittaa, että ruoka sisältää tomaattia tai tomaattikastiketta ja mausteina käytetään yrttejä ja valkosipulia.

Tekemistä kaikenikäisille

Nizzassa on paljon muutakin kuin mukava ilmasto, upeaa luontoa ja meri, jotka tarjoavat mainioita mahdollisuuksia urheilun ystäville. Täällä on myös monipuolinen huvielämä, jossa tekemistä riittää sekä nuorille että vanhemmille lomailijoille. Nizza on todellinen festivaalien kaupunki, täällä järjestetään jazz-, tanssi-, elokuva- ja teatterifestivaaleja sekä paljon muuta. Kahviloita, ravintoloita, diskoja ja yökerhoja on luonnollisesti paljon. Diskot aukeavat yhdentoista aikaan, ja meno jatkuu usein aamuviiteen.

Kaupunki- ja rantaelämää

Nizza on Ranskan suurin lomakohde, jossa aurinko paistaa jatkuvasti ja ranta sijaitsee keskellä kaupunkia. Kaupungissa on paljon kaunista katseltavaa, ja vierailemisen arvoisia kohteita ovat esimerkiksi: Vanha kaupunginosa – Nizzan Vanhakaupunki kapeine kujineen ja pastellinvärisine taloineen, ja useita kilometrejä pitkä Promenade des Anglais, jota reunustavat palmut ja kauniit rakennukset. Promenadia pitkin on mukava kävellä tai lenkkeillä tai voit myös istahtaa aurinkotuolille nauttimaan ihanista maisemista. Vanhankaupungin suositut Cours Saleya -kukkamarkkinat ovat avoinna kuutena päivänä viikossa. Oopperatalo, joka sijaitsee rantapromenadin ja Vanhankaupungin välissä, on mahtava rakennus. 1600-luvun katedraali Cathédrale Ste Réparate on täynnä marmoria ja upeita kipsikoristeita. Aivan Nizzan keskustan ulkopuolella sijaitsevassa Cimiezissä voit vierailla muinaisilla Gallo Romanin raunioilla.

Luksusmaista shoppailua

Nizzassa on laaja ja ylellinen shoppailutarjonta. Useat ostoskadut sijaitsevat kaupungin uudemmassa osassa, erityisesti Avenue Jean Mèdicin -kadun ympäristössä. Täällä on kaikkien luksusmuotitalojen liikkeet sekä Hennes & Mauritz. Mutta Nizzassa on tarjolla paljon muutakin kuin vaatteita. Erilaiset öljyt, mausteet, antiikkiesineet ja provencelaiset kankaat ovat myös mainioita tuliaisia Nizzasta.
Hyvä tietää
  • Vapaasti valittava matkan pituus
  • Kaupunki- ja rantaloma samalla matkalla
  • Pitkä rantapromenadi
  • Edullisia hotelleja
  • Hyvät ostosmahdollisuudet, monia ravintoloita ja vilkas yöelämä

Muiden mielipiteet kohteesta Nizza

Tee matkahaku – Nizza

Vinkit ja inspiraatiota Nizzan matkalle

Nizza

24 tuntia Nizzassa

Elämyksiä, hotellivinkkejä, ravintoloita – näin saat eniten irti yhdestä päivästä Etelä-Ranskan Nizzassa.