Matkat – Nizza

Nizzan rantapromenadia pitkin on mukava kävellä ja nauttia sinisenä kimaltelevasta merestä sekä ruuasta, joka tarjoillaan provencelaiseen trapaan "á la Provençale".
Nizzassa voit asua suositun Promenade des Anglais -rantapromenadin äärellä, mikä on luonnollisesti Nizzan parhaimpia sijainteja. Rantapromenadia pitkin on mukava kävellä tai rullaluistella, ja samalla voit nauttia kauniista maisemista. Jos haluat levähtää hetken, voit istahtaa rantapromenadin varrella oleviin aurinkotuoleihin. Provencen alueeseen ja Ranskan Rivieraan voit lähteä tutustumaan lähemmin vuokra-autolla, ja auton varaat kätevästi matkavarauksesi yhteydessä. Mainio tutustumiskohde on pienempi ja tunnelmallinen Cannes, jossa Tjäreborgilla on hyviä hotellivaihtoehtoja.

Monacon Grand Prix - Formula 1

Nizza sijaitsee lähellä Monacoa, jossa järjestetään joka vuosi toukokuussa Monacon Grand Prix – kilpailu, jossa näet sekä parhaat kuljettajat että parhaat autot. Tjäreborgilta voit varata paketin, johon sisältyvät lennot, hotelli ja liput sekä lauantain aika-ajoihin että sunnuntain varsinaiseen kilpailuun.

Suussa sulavaa ruokaa ja maukkaita viinejä

Ranskassa on tunnetusti ruoka hyvää ja viinit mahtavia. Kun lisäksi otetaan huomioon, että Italia on täältä alle kolmenkymmenen kilometrin päässä, tuloksena on täydellinen yhdistelmä italialaista ja ranskalaista keittiötä. Nizzan Vanhassakaupungissa on useita hyviä ruokapaikkoja ja kala- ja äyriäisravintoloita. Useissa ruokapaikoissa on myös tarjolla valmis kolmen ruokalajin menu edulliseen hintaan. Usein ateria tarjotaan "à la Provençale", joka tarkoittaa, että ruoka sisältää tomaattia tai tomaattikastiketta ja mausteina käytetään yrttejä ja valkosipulia.

Tekemistä kaikenikäisille

Nizzassa on paljon muutakin kuin mukava ilmasto, upeaa luontoa ja meri, jotka tarjoavat mainioita mahdollisuuksia urheilun ystäville. Täällä on myös monipuolinen huvielämä, jossa tekemistä riittää sekä nuorille että vanhemmille lomailijoille. Nizza on todellinen festivaalien kaupunki, täällä järjestetään jazz-, tanssi-, elokuva- ja teatterifestivaaleja sekä paljon muuta. Kahviloita, ravintoloita, diskoja ja yökerhoja on luonnollisesti paljon. Diskot aukeavat yhdentoista aikaan, ja meno jatkuu usein aamuviiteen.

Kaupunki- ja rantaelämää

Nizza on Ranskan suurin lomakohde, jossa aurinko paistaa jatkuvasti ja ranta sijaitsee keskellä kaupunkia. Kaupungissa on paljon kaunista katseltavaa, ja vierailemisen arvoisia kohteita ovat esimerkiksi: Vanha kaupunginosa – Nizzan Vanhakaupunki kapeine kujineen ja pastellinvärisine taloineen, ja useita kilometrejä pitkä Promenade des Anglais, jota reunustavat palmut ja kauniit rakennukset. Promenadia pitkin on mukava kävellä tai lenkkeillä tai voit myös istahtaa aurinkotuolille nauttimaan ihanista maisemista. Vanhankaupungin suositut Cours Saleya -kukkamarkkinat ovat avoinna kuutena päivänä viikossa. Oopperatalo, joka sijaitsee rantapromenadin ja Vanhankaupungin välissä, on mahtava rakennus. 1600-luvun katedraali Cathédrale Ste Réparate on täynnä marmoria ja upeita kipsikoristeita. Aivan Nizzan keskustan ulkopuolella sijaitsevassa Cimiezissä voit vierailla muinaisilla Gallo Romanin raunioilla.

Luksusmaista shoppailua

Nizzassa on laaja ja ylellinen shoppailutarjonta. Useat ostoskadut sijaitsevat kaupungin uudemmassa osassa, erityisesti Avenue Jean Mèdicin -kadun ympäristössä. Täällä on kaikkien luksusmuotitalojen liikkeet sekä Hennes & Mauritz. Mutta Nizzassa on tarjolla paljon muutakin kuin vaatteita. Erilaiset öljyt, mausteet, antiikkiesineet ja provencelaiset kankaat ovat myös mainioita tuliaisia Nizzasta.
Hyvä tietää
 • Vapaasti valittava matkan pituus
 • Kaupunki- ja rantaloma samalla matkalla
 • Pitkä rantapromenadi
 • Edullisia hotelleja
 • Hyvät ostosmahdollisuudet, monia ravintoloita ja vilkas yöelämä
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Nizza

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Rannat
Upea pitkä rantapromenadi Promenade des Anglais, jonka äärellä on 15 yksityistä ja julkista rantaa.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Nizzassa on laaja ja monipuolinen valikoima gourmet-ravintoloita, kahviloita ja baareja. Kaikesta huomaa, että kaupunki sijiatsee lähellä Italian rajaa, sillä kokit ovat ottaneet vaikutteita ruuanlaittoon niin ranskalaisesta kuin italialaisesta keittiöstä. Kannattaa maistella "à la Provençale" -tapaan valmistettuja ruokia, joiden perustana on tomaatti ja pääraaka-aineena usein kalaa ja äyriäisiä. Tarjolla on myös mainioita ranskalaisia viinejä.

Provancen alueen viiniä, juustoa ja oliiviöljyä on saatavilla lukemattomina erilaisina lajikkeina, ja monet niistä valmistetaan lähellä Nizzaa. Sesonkiaikaan pääset usein maistelemaan niitä kaupoissa ja markkinoilla.
Ranskan Rivieran kaupungit ovat tunnettuja yökerhoista, jotka houkuttelevat rikkaita julkiksia, eikä Nizza ole mikään poikkeus. Täälläkin on monipuolinen ja vilkas yöelämä. Kaupungissa on pubeja, viinibaareja, jazzklubeja, diskoja, yökerhoja ja kasino. Useimmat paikat sijaitsevat Cours Saleya- ja Rue Droite -kaduilla Vanhassakaupungissa ja Place Massena -aukion laidalla.
Ostokset
Nizza on mainio kohde shoppailijalle. Täällä on muotia, kenkiä ja trendikkäitä koruja. Voit aloittaa kierroksen Vanhastakaupungista ja Cours Saleyan tunnetuilta kukka- ja hedelmämarkkinoilta. Tällä alueella on myös useita matkamuistomyymälöitä, turistikauppoja sekä yksittäisiä muita kauppoja ja paljon kahviloita, baareja ja ravintoloita. Keskustassa on ranskalaisten muotiketjujen sekä tunnettujen suunnittelijoiden liikkeet.

Avenue Jean Médecin

Iso ostoskatu, jossa on ostoskeskus, tavaratalo ja useita pienempiä liikkeitä. Tarjonta on todella monipuolinen.

Avenue de Suède

Avenue de Suède, Rue Paradis ja Avenue de Verdun muodostavat kolmion, jossa on ylellisten merkkikauppojen keskittymä. Täällä ovat muun muassa Louis Vuitton, Chanel, Hermès, Cartier, Armani, Kenzo ja Max Mara. Lähistöllä olevien kävelykatujen varsilla on useita pienempiä kauppoja, joissa on huomattavasti edullisemmat hinnat.

Eurodif

Ranskan Hennes & Mauritz. Hinnat ovat täällä edulliset, ja monipuolisesta valikoimasta löytyy tuotteita koko perheelle. Eurodifillä on lähes 100 liikettä koko Ranskassa.

Vieux Nice

Vanhastakaupungista löydät kaikkein uniikeimmat kaupat. Täällä on ruokakauppoja, erilaisia boutique-kauppoja, matkamuistomyymälöitä ja secon hand -putiikkeja.

Galeries Lafayette

Pariisilaistavaratalon suurin liike pääkaupungin ulkopuolella. Viidessä kerroksessa myydään ylellistä muotia, asusteita, kauneustuotteita, kodintarvikkeita, ruokaa, viiniä ja paljon muuta.
Liikunta ja treeni
Jos haluat golfata lomallasi, lähistöllä on hienoja kenttiä.

Golfia Ranskan Rivieralla

Ranskan Rivieralla on kaksi hienoa 18-reikäitä golfkenttää Nizzan ja Cannesin välillä.

Varaa golfajat Greenfee365-yhteistyökumppanimme sivuilta.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Museoita, gallerioita, shoppailua ja mielenkiintoisia historiallisia retkikohteita. Useita markkinoita.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Ranskan Riviera on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten varaa Avis-auto jo ennen matkaa.
Nizzassa on kätevintä liikkua bussilla. Mahdollista ostaa 1, 5 tai 7 päivän lippu.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalveluja.

Hotellivoucheristasi käy ilmi agentin yhteystiedot, jonka kautta hotellisi on varattu.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Turistivero Nizzassa

Nizzan kaupungin viranomaiset ovat ilmoittaneet, että kaikilta kaupungissa yöpyviltä matkustajilta peritään majoituspaikasta ulos kirjautuessa majoitusvero, jonka suuruus määräytyy virallisen hotelliluokituksen mukaan. Vero ei koske alle 18-vuotiaita. Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä.

Veron suuruus/henkilö/yö huhti-syyskuussa:
2-tähden hotelli/huoneistohotelli: 0,90 euroa
3-tähden hotelli/huoneistohotelli: 1,50 euroa
4-tähden hotelli/huoneistohotelli: 2,25 euroa
5-tähden hotelli/huoneistohotelli: 3 euroa

Veron suuruus/henkilö/yö loka-maaliskuussa:
2-tähden hotelli/huoneistohotelli: 0,80 euroa
3-tähden hotelli/huoneistohotelli: 1,40 euroa
4-tähden hotelli/huoneistohotelli: 2 euroa
5-tähden hotelli/huoneistohotelli: 2,60 euroa

Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa paikallisesta luokituksesta, jonka mukaan veron suuruus määräytyy.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Luottokortit hyväksytään yleisesti. Vuokratessasi auton takuumaksu veloitetaan luottokortiltasi. Myös monet hotellit varaavat luottokortiltasi tietyn takuumaksun mahdollisia kuluja varten, esim. puhelimen avaus, ravintola- ja baarilaskut jne.

Aikaero

Suomen aika -1 tunti.

Sähkö

240 V. Eurooppalainen, kaksireikäinen standardi.

Kieli

Ranska

Lisätiedot

Lue myös Hyvä tietää -osio sekä Tjäreborgin matkaehdot.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Helsingistä noin 3 t 30 min

Näin matkustat tänne

Nizzaan voit matkustaa reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa ja määritellä itse matkasi pituuden.
Suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen, jotta pääset sujuvasti hotelliisi. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Ajoaika Nice Côte d'Azurin lentokentältä Nizzan keskustan hotelleihin on n. 15 min (n. 6 km), riippuen muusta liikenteestä.
Sää
 • tammikuu
13°4°
4
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
13°5°
5
Aurinkotuntia/pv
12°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
15°7°
6
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
17°9°
8
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
20°13°
8
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
24°16°
10
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
27°18°
11
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • elokuu
27°18°
10
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
25°16°
8
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
21°12°
6
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
17°8°
5
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
13°5°
4
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Nizza
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.