Matkat – Ponta do Sol

Hemmottele itseäsi lomalla Ponta do Solissa, joka sijaitsee maalaismaisessa ympäristössä, ja nauti upeista näkymistä merelle päin.
Ponta do Solin nimi tarkoittaa "aurinkopaikkaa", ja perille saavuttuasi ymmärrät miksi. Kylä sijaitsee saaren etelärannalla lahdenpoukamassa, Ribeira Bravan ja Calhetan välissä. Funchalista sinne on matkaa noin 30 kilometriä. Ponta do Solissa voit seurata aurinkoa aina auringonnoususta iltahämärään, kunnes se katoaa horisontin taakse. Pienen kylän tunnelma on rento ja rauhallinen, ja kapeiden katujen varsilla on kahviloita ja ravintoloita, joissa on mukava viettää iltaa. Ponta do Sol tarjoaa upeat puitteet lomallesi, ja Madeiran vehreät vaellusreitit sijaitsevat aivan käden ulottuvilla.

Estalagem da Ponta do Sol

Korkealla kalliolla sijaitseva Estalagem da Ponta do Sol on moderni hotelli, jota ympäröivät kaunis luonto, vehreät vuorenrinteet ja sininen meri. Lomasi aikana voit hemmotella itseäsi ihanilla kylpylähoidoilla, nauttia lämmitetyistä uima-altaista ja herkutella hotellin ravintolassa. Täällä sekä ruumis että sielu rauhoittuu.
Hyvä tietää
 • Hotelleja, joissa spa
 • Erittäin tyytyväisiä asiakkaita
 • Edullisia ravintoloita
 • Hyviä ravintoloita
 • Rauhallinen lomakohde
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Ponta do Sol

Rannat
Ponta do Sol tarkoittaa "aurinkopaikkaa", ja kuten nimestäkin voi päätellä, rannalle paistaa aurinko todella pitkään päivän aikana. Pieni ranta koostuu pikkukivistä, ja vesi on erittäin hyvälaatuista. Ponta do Sol on yksi etelärannikon rauhallisimmista rannoista, joten rannan läheisyydestä löytää helposti parkkipaikan.
Lue lisää Madeiran rannoista.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Ponta do Solin ravintolavalikoima on rajallinen. Ostoskeskuksessa ja rannan läheisyydessä sijaitsevilla kaduilla on joitakin pieniä kahviloita, baareja ja ruokapaikkoja. Laajempi valikoima on Funchalissa, jossa on satakunta ravintolaa ja baaria.
Ponta do Solin yöelämä on rauhallista. Kesäaikaan jotkut kahvilat ja baarit ovat avoinna myöhään, useimmiten rannalla ja Largo do Pelourinho -kadulla. Hotellien baarit ovat avoinna ympäri vuoden.
Ostokset
Ponta do Solissa on vain vähän ostosmahdollisuuksia. Ponta do Solin ylemmän osan liikenneympyrän kohdalla on pieni ostoskeskus, jossa on supermarket, apteekki ja joitakin vaatekauppoja. Funchalissa on laaja valikoima erilaisia kauppoja.
Liikunta ja treeni
Ponta do Solin oma aktiviteettitarjonta on melko rajallinen, mutta muualla Madeiralla on paljon tekemistä, kuten urheiluaktiviteetteja, veneretkiä ja erilaisia aktiviteetteja merellä. Ponta do Solin keskustasta on noin kuusi kilometriä Levada do Moinho ja Levada Nova -levadoille.

Golfaus Madeiralla

Jos haluat lähteä golfaamaan Ponta do Solissa lomaillessasi, Madeiralta löydät kaksi upean vehreää golfkenttää.

Katso lisätiedot kentistä ja golfaikojen varaamisesta täältä.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Ponta do Sol on erinomainen tukikohta, kun haluat lähteä tutustumaan saareen paremmin. Madeiralla on vaikuttavaa luontoa, kauniita puistoja, museoita ja paljon muuta.

Nossa Senhora da Luz -kirkko

Ponta do Solin kylän keskustassa on kaunis kirkko, joka on peräisin 1500-luvulta.

Cascalhon näköalapaikka Lombadassa

Täältä avautuvat panoraamanäkymät ovat fantastiset ja saat ihailla mahtavia näkymiä yli Lugar de Baixon, Tabuan ja Ribeira Bravan.

Paul da Serra

24 neliökilometrin suuruinen tasanne, joka sijaitsee 1400 metriä merenpinnan yläpuolella. Täältä ylhäällä tie vie muun muassa alas Rabacaliin, josta alkaa yksi kuuluisimmista levadavaelluksista.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Madeira on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.
Ponta do Solista pääsee bussilla muun muassa Funchaliin, jonne matka kestää noin tunnin. Taksiasema sijiatsee Ponta do Solin ylemmässä osassa liikenneympyrän kohdalla. Voit myös pyytää hotellin henkilökuntaa tilaamaan taksin hotellille.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Ponta do Sol on omatoimikohde. Tavoitat meidät talvikaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Kaikki retket alkavat Funchalista, jonne tulee järjestää ja maksaa itse edestakaiset kuljetukset. Taksi Funchaliin maksaa n. 50 euroa (30 min).

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia.
Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotuksesi ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Festivaalit

Funchal Marathon -maratooni 23.1.2022.

Madeiran karnevaaleja vietetään seuraavan kerran n. 23.2.- 6.3.2022, jolloin järjestetään erilaisia tapahtumia Funchalin keskustassa. Suuri karnevaalikulkue, jossa myös saaren sambaryhmät esiintyvät, järjestetään 26.2.2022.

Kukkaisfestivaalit järjestetään 5.5.-29.5.2022. Festivaalien aikana lapset rakentavat kukista maailmanrauhaa symboloivan "toivon muurin" ja suuri kukkaiskulkue kiertää pitkin Funchalin katuja. Lisäksi järjestetään konsertti "The sound of Flowers".

Kesäkuussa on vuorossa lauantai-iltaisin Atlantic Festival, jolloin on luvassa ilotulituksia - 4.6., 11.6., 18.6. ja 24.6.2022.

Viinifestivaaleja vietetään 28.8.-11.9.2022 Estreito de Câmara de Lobosissa.

1.12.2022 aloitetaan Funchalin keskustassa jouluvalojen sytyttäminen.
1.12. (2022)-8.1. (2023) koko Funchal on koristeltu jouluisesti ja kaupungissa järjestetään erilaisia tapahtumia.
31.12. Uudenvuoden ilotulitus.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Ponta do Solissa on kolme pankkia ja jokaisessa on pankkiautomaatti.

Aikaero

Suomen aika - 2 tuntia.

Sähkö

220 V

Kieli

Portugali

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Emme suosittele kohdetta liikuntaesteisille; suuret korkeuserot, kapeat jalkakäytävät ja paljon portaita.
Varsinkin talvella iltaisin voi olla todella viileää, joten ota mukaan lämmin pusero tai takki.
Madeiralla ja varsinkin Funchalissa rakennetaan jatkuvasti. Uusia rakennustyömaita aloitetaan hyvinkin lyhyellä aikataululla, ja kaikista ei ole edes tietoja ennen kauden alkua. Hotellien läheisyydessä olevilta rakennustyömailta kantautuu melua.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 6 t Helsingistä.

Näin matkustat tänne

Ponta do Soliin voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä ympäri vuoden.

Pääset Ponta do Soliin myös reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa, ja voit itse määritellä matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Funchalin kentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti Ponta do Solin hotelliisi. Lentokenttäkuljetus ei sisälly hintaan, mutta kuljetuksen voi varata erikseen matkavarauksen yhteydessä.
Jotkut hotellit järjestävät ilmaisen lentokenttäkuljetuksen, mikä mainitaan hotellikuvauksessa. Kuljetus lentokentältä Ponta do Soliin kestää n. 45 min (n. 45 km), liikenteen mukaan. Sen vuoksi, että bussi kuljettaa useilla lennoilla saapuvia ja lähteviä vieraita, voivat odotusajat olla mahdollisia saapuessa ja lähtiessä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.
Sää
 • tammikuu
19°13°
5
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
19°13°
5
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
19°14°
6
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
20°14°
7
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
20°15°
6
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
22°18°
6
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
24°19°
7
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • elokuu
25°20°
8
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
25°19°
7
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
24°18°
6
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
22°16°
5
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
20°14°
5
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Ponta do Sol
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.