Matkat – Ponta do Sol

Hemmottele itseäsi lomalla Ponta do Solissa, joka sijaitsee maalaismaisessa ympäristössä, ja nauti upeista näkymistä merelle päin.

Ponta do Solin nimi tarkoittaa "aurinkopaikkaa", ja perille saavuttuasi ymmärrät miksi. Kylä sijaitsee saaren etelärannalla lahdenpoukamassa, Ribeira Bravan ja Calhetan välissä. Funchalista sinne on matkaa noin 30 kilometriä. Ponta do Solissa voit seurata aurinkoa aina auringonnoususta iltahämärään, kunnes se katoaa horisontin taakse. Pienen kylän tunnelma on rento ja rauhallinen, ja kapeiden katujen varsilla on kahviloita ja ravintoloita, joissa on mukava viettää iltaa. Ponta do Sol tarjoaa upeat puitteet lomallesi, ja Madeiran vehreät vaellusreitit sijaitsevat aivan käden ulottuvilla.

Estalagem da Ponta do Sol

Korkealla kalliolla sijaitseva Estalagem da Ponta do Sol on moderni hotelli, jota ympäröivät kaunis luonto, vehreät vuorenrinteet ja sininen meri. Lomasi aikana voit hemmotella itseäsi ihanilla kylpylähoidoilla, nauttia lämmitetyistä uima-altaista ja herkutella hotellin ravintolassa. Täällä sekä ruumis että sielu rauhoittuu.

Hyvä tietää
 • Hotelleja, joissa spa
 • Erittäin tyytyväisiä asiakkaita
 • Edullisia ravintoloita
 • Hyviä ravintoloita
 • Rauhallinen lomakohde
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Ponta do Sol

Sää
 • tammikuu
19°13°
5
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
19°13°
5
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
19°14°
6
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
20°14°
7
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
20°15°
6
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
22°18°
6
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
24°19°
7
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • elokuu
25°20°
8
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
25°19°
7
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
24°18°
6
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
22°16°
5
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
20°14°
5
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
Rannat
Ponta do Sol tarkoittaa "aurinkopaikkaa", ja kuten nimestäkin voi päätellä, rannalle paistaa aurinko todella pitkään päivän aikana. Pieni ranta koostuu pikkukivistä, ja vesi on erittäin hyvälaatuista. Ponta do Sol on yksi etelärannikon rauhallisimmista rannoista, joten rannan läheisyydestä löytää helposti parkkipaikan. Madeiran muut uintimahdollisuudet keskittyvät lähinnä merivesialtaisiin, joita on esimerkiksi Funchalissa. Saarella on myös kaksi tekorantaa, joiden hiekka on tuotu Saharasta: Calhetan ranta sijaitsee 15 minuutin automatkan päässä Ponta do Solista ja Machicon ranta lentokentän itäpuolella. Rannoille pääsee helpoiten vuokra-autolla.

Funchalin merivesialtaat

Funchalissa on useita merivesialtaita, joista osalla on pitkä historia.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 6 t Helsingistä.

Näin matkustat tänne

Ponta do Soliin voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä ympäri vuoden.

Lento laskeutuu Funchalin kentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti Ponta do Solin hotelliisi. Lentokenttäkuljetus Ponta do Soliin ei sisälly hintaan, mutta kuljetuksen voi varata erikseen matkavarauksen yhteydessä.
Jotkut hotellit järjestävät ilmaisen lentokenttäkuljetuksen, mikä mainitaan hotellikuvauksessa. Kuljetus lentokentältä Ponta do Soliin kestää n. 45 min (n. 45 km), liikenteen mukaan. Sen vuoksi, että bussi kuljettaa useita saapuvia ja lähteviä vieraita, voivat odotusajat olla mahdollisia saapuessa ja lähtiessä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille.

Jos olet vuokrannut auton Tjäreborgin kautta lomasi ajaksi (nouto lentokentältä ja palautus lentokentälle), saavut hotelliin omatoimisesti.

Reittilennoilla toteutettavat pakettimatkat ovat joustavia omatoimimatkoja, ilman opaspalveluja, ja matkan pituuden voit määritellä itse. Lentokenttäkuljetukset voit myös ostaa useimmissa tapauksissa erikseen, ja kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Ponta do Solin ravintolavalikoima on rajallinen. Ostoskeskuksissa on joitakin pieniä kahviloita ja pizzerioita. Laajempi valikoima on Funchalissa, jossa on satakunta ravintolaa ja baaria.
Ponta do Solin yöelämä on rauhallista. Kesäaikaan jotkut kahvilat ja baarit ovat avoinna 02:een saakka. Yleensä ihmiset kuitenkin viettävät rauhallista iltaa jossakin kahvilassa tai hotellin baarissa.
Ostokset
Ponta do Solissa on vain vähän ostosmahdollisuuksia. Ostoksia kannattaakin tehdä Funchalissa, jossa on monipuolinen valikoima ja hyvä hintataso.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Ponta do Solin oma aktiviteettitarjonta on melko rajallinen, mutta muualla saarella on paljon tekemistä, kuten levada-vaelluksia, kalastusretkiä, puistoja ja paljon muuta. Tarkempia tietoja aktiviteeteista löydät Funchalin kohdetiedoista.

Valasretki

Erilaiset valas- ja delfiinilajit ovat vakiovieraita Madeiran rannikolla: niille on alueella runsaasti ravintoa, koska merenpohja laskee niin jyrkästi syvyyksiin. Yleensä retket tehdään kumiveneillä, joista voi halutessaan hypätä veteen katsomaan eläimiä lähemmin sukellusmaskin kanssa.

Sukellus

Madeiralla on monta erinomaista sukellus- ja snorklauspaikkaa. Joitakin merialueen kalalajeja voi nähdä ainoastaan snorklaamalla. Jos sinulla ei vielä ole sukelluskorttia, voit halutessasi suorittaa sen Pestana Palms -hotellin sukelluskerhon järjestämällä kurssilla.

Ratsastus

Santo da Serrassa sijaitsevalla Quinta do Riachon ratsastustallilla on tarjolla sekä opetusta että lyhyitä ratsastusretkiä luonnossa ja levada-vaellusreiteillä.

Jalkapallo

Madeiralla on useita hyviä jalkapallojoukkueita, kuten Maritimo, Clube Nacional ja Uniao, jotka kaikki pelaavat ensimmäisessä divisioonassa. Otteluita järjestetään Funchalissa tai Nacionalin kotikentällä Choupanassa. Pelejä on yleensä joka toinen sunnuntai. Lippuja voi ostaa paikan päältä tai useista paikoista Funchalin keskustassa. Myös osa hotelleista myy lippuja vastaanotossa.

Pyöräily

Vaikka Madeiran saari ei vaihtelevan maastonsa vuoksi sovellu kaikista parhaiten maantiepyöräilyyn, se on kuin tehty maastopyöräilyyn. Saarella on sekä pyöräretkiä järjestäviä yrityksiä että monia pyörävuokraamoita.
Ponta do Solissa ei ole varsinaisia nähtävyyksiä, mutta muuten koko Madeira on niitä täynnä. Saarella on vaikuttavaa luontoa, kauniita puistoja, museoita ja paljon muuta.
Kulkuyhteydet
Jos haluat itse päättää lomasi tahdin ja tutustua Madeiran saareen itsenäisesti, suosittelemme auton vuokraamista. Tarjoamme vuokra-autoja edullisesti Avis-autovuokraamon kautta, jolloin hintaan sisältyvät niin arvonlisävero, rajattomat kilometrit, tievero kuin vahinkovakuutuskin (vakuutuksen voi jättää pois, jos oma matkavakuutuksesi kattaa omavastuun). Jos autolle sattuisi tapahtumaan jotain, joudut maksamaan vain omavastuusumman, jonka suuruus vaihtelee autoluokan mukaan.
Auto kannattaa varata hyvissä ajoin, viimeistään päivää ennen kuin haluat sen käyttöösi. Voit tehdä varauksen soittamalla palvelupuhelimeemme, ja maksat autosta suoraan Avisille, joka laatii sopimuksen. Jos kuskeja on useampi kuin yksi, hintaan lisätään päiväkohtainen lisämaksu. Vuokrapäivän pituus on 24 tuntia. Kun vuokrasopimus loppuu, palauta auto samaan paikkaan, missä sait sen käyttöösi. Sovi palautuksesta tarkemmin Avisin edustajan kanssa autoa vastaanottaessasi.
Jos asut hotellissa, jonka lähellä on Avisin toimisto, voit hakea auton toimistolta. Muussa tapauksessa auto toimitetaan hotellillesi. Muista ottaa mukaan ajokortti ja passi. Auto toimitetaan tankki täynnä, ja käteisellä maksaessasi maksat polttoaineesta 120 euron takuumaksun. Suosittelemme palauttamaan auton tankki täynnä, jotta saat koko takuusumman takaisin. Jos tankki ei ole täynnä palautushetkellä, Avis määrittelee, kuinka paljon polttoainetta on kulunut, ja pidättää summan takuumaksusta.
Auton voivat vuokrata 18 vuotta täyttäneet henkilöt, joilla on ollut ajokortti vähintään vuoden. Avis perii päivittäisen lisämaksun alle 24-vuotiailta kuljettajilta. Kuten Suomessakin, turvavyön käyttö on pakollista ja kännykkään puhuminen ajon aikana kielletty. Nopeusrajoitukset ovat keskustassa 40 km/h, taajama-alueella ja maantiellä 60 km/h ja moottoritiellä 100 km/h. Moottoriteillä ja tunneleissa ajetaan lyhyillä valoilla.
Lisätietoa ja reittivinkkejä saat palvelupuhelimestamme. Saaren karttoja saa turisti-infosta, ja niitä myydään myös monissa kaupoissa.

Avisin toimisto:

Funchal: Largo Antonio Nobre 164, 9000 Funchal
Puhelin: 291 763 495 ja 291 764 546

Lido: Estrada Monumental 284, 9000-100 Funchal
Puhelin: +351 291 776 360
Lentokentän toimiston puhelin: 291 524 392

Hyödyllisiä ilmaisuja:

Bensiini = Gasolina
Yksisuuntainen katu = Direcao unica
Pysäköinti kielletty = Probicao de estacionar
Ohittaminen kielletty = Não passar
Kiertotie = Desvio

Bussimatka – elämys itsessään

Paikallisilla busseilla matkustaminen on jo elämys itsessään ja hyvä tapa nähdä, miten paikalliset elävät saarella. Madeiran länsipuolen bussit ovat punaisia ja beigejä, ja ne pysähtyvät Lidon tienristeyksessä sijaitsevan Fourviews Monumental -hotellin kohdalla, Alto Lido -hotellin pysäkillä sekä Forum Madeira -ostoskeskuksen luona. Itäpuolelle menevät vihreät ja beiget bussit lähtevät satamasta. Pohjoisrannikolle menevät bussit lähtevät satamakadulta, läheltä vanhaa kaupunginosaa köysirata-aseman takaa. Huomioi, että saarella on useita eri bussiyhtiöitä.

Taksi

Madeiralla on edullista liikkua taksilla. Taksit on helppo tunnistaa keltaisen värinsä ansiosta. Taksinkuljettajat tekevät usein mielellään kierroksia saaren ympäri ja ehdottavat monenlaisia reittejä. Varmista, että olette kuljettajan kanssa yhtä mieltä hinnasta ennen matkaa – muuten saata joutuja maksamaan erilaisia lisämaksuja. Jos hintaa ei ole sovittu etukäteen, kuljettaja on velvoitettu käyttämään taksamittaria koko saaren alueella. Muistuta kuljettajaa tästä, mikäli hän unohtaa.
Kohdefakta

Palvelumme

Ponta do Sol on omatoimikohde. Tavoitat meidät talvikaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Kaikki retket alkavat Funchalista, jonne tulee järjestää ja maksaa itse edestakaiset kuljetukset. Taksi Funchaliin maksaa n. 50 euroa (30 min).

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Portugalin lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Portugalin lähetystöstä/konsulaatista
.... Portugalin suurlähetystö, Helsinki, p. (+358) 9 682 4370

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia.
Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotuksesi ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Festivaalit

Funchal Marathon -maratooni 19.1.2020.

Madeiran karnevaaleja vietetään seuraavan kerran n. 19.2.-1.3.2020, jolloin järjestetään erilaisia tapahtumia Funchalin keskustassa. Suuri karnevaalikulkue, jossa myös saaren sambaryhmät esiintyvät, järjestetään 22.2.

Kukkaisfestivaalit järjestetään 30.4.-24.5.2020.
2.5. lapset rakentavat kukista maailmanrauhaa symboloivan "toivon muurin".
3.5. suuri kukkaiskulkue kiertää pitkin Funchalin katuja
....
14.5.-17.5. järjestetään konsertti "The sound of Flowers".

30.5.2020 järjestetään Madeira Auto Parade-Historical Classic Car.

Kesäkuussa 2020 on vuorossa lauantai-iltaisin Atlantic Festival, jolloin on luvassa ilotulituksia - 6.6., 13.6., 20.6. ja 27.6.2020.

Viinifestivaaleja vietetään 30.8.-13.9.2020 Estreito de Câmara de Lobosissa.

1.12.2019 aloitetaan Funchalin keskustassa jouluvalojen sytyttäminen.
1.12-6.1. koko Funchal on koristeltu jouluisesti ja kaupungissa järjestetään erilaisia tapahtumia.
23.12. Suuri Joulumarkkinailta
31.12. Uudenvuoden ilotulitus.


Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Ponta do Solissa on kolme pankkia ja jokaisessa on pankkiautomaatti.

Aikaero

Suomen aika - 2 tuntia.

Sähkö

220 V

Kieli

Portugali

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Emme suosittele kohdetta liikuntaesteisille; suuret korkeuserot, kapeat jalkakäytävät ja paljon portaita.
Varsinkin talvella iltaisin voi olla todella viileää, joten ota mukaan lämmin pusero tai takki.

Madeiralla ja varsinkin Funchalissa rakennetaan jatkuvasti. Uusia rakennustyömaita aloitetaan hyvinkin lyhyellä aikataululla, ja kaikista ei ole edes tietoja ennen kauden alkua. Hotellien läheisyydessä olevilta rakennustyömailta kantautuu melua.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lasten kanssa matkustaminen

Matkalla lasten kanssa Madeiralla

Madeiran on lapsiystävällinen kohde, joka sopii hyvin perheloman viettoon. Lasten kanssa liikkuminen ei koskaan tuota ongelmia, ja portugalilaiset ovat hyvin lapsirakkaita.

Ruoka

Useimmissa ravintoloissa on kansainvälisiä ruokalajeja. Erityiset lasten ruokalistat eivät kuitenkaan ole yleisiä. Ravintoloissa ei myöskään välttämättä ole syöttötuoleja.

Lastenruoka ja vaipat

Lastenruokaa ja vaippoja voi ostaa useimmista ruokakaupoista ja apteekeista. Purkkiruuan valikoima on Suomeen verrattuna pienempi, ja valmispuurot ja hedelmäsoseet sisältävät usein sokeria. Vaippojen ja lastenruuan hinnat vaihtelevat paljon. Dodot on portugalilainen vastine Pampersille.

Tekemistä lapsille

Santa Catarinan puistossa on leikkipuisto, jossa lapset pääsevät hieman purkamaan energiaansa. Santa Cruzissa on myös Aquaparque-vesipuisto, joka on avoinna kesäkuukausina. Siellä sekä isot että pienet voivat pitää hauskaa vesiliukumäissä.
Tee matkahaku – Ponta do Sol
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.