Matkat – Canico

Caniço on viehättävä kylä noin 10 kilometrin päässä Funchalista. Tänne majoittuessasi lähelläsi on mahdollisuudet sekä rentoutumiseen että omatoimisiin seikkailuihin.

Caniçossa on kaksi lomakohdetta samassa paketissa. Alkuperäinen Caniçon kylä sijaitsee pari kilometriä rannikolta sisämaahan. Uneliaassa pikkukylässä on kaunis toriaukio, sokkeloisia kapeita kujia ja kirsikkana kakun päällä viehättävä kirkko. Pienten peltojen muodostama tilkkutäkki erottaa kylän sisempänä saarella kohoavista vuorista. Caniçon uudempaa, merenrannalla sijaitsevaa osaa kutsutaan Caniço de Baixoksi. Sen kallioisella rannalla ja rantakadun varrella sijaitsevat useimmat kohteen hotellit.

Edulliset hotellit

Yksi Tjäreborgin hotelleista sijaitsee Garajaun kylässä, Funchalin ja Caniçon välissä vain vartin päässä lentokentältä. Garajausta on helppo mennä paikallisbussilla Funchaliin, mutta myös Garajaussa on pieniä ravintoloita ja baareja kylän läpi kulkevan pääkadun varrella. Muut hotellit sijaitsevat lähempänä merta Caniço de Baixossa, jossa on myös paljon ravintoloita ja baareja.

Rentoudu Caniçossa

Caniçossa tai Garajaussa lomaa viettäessäsi sinulla on erinomainen tilaisuus tutustua Madeiran saareen ja sitä ympäröivään mereen. Voit esimerkiksi lähteä Madeiran kuuluisia levada-kastelukanavia seuraileville vaellusreiteille tai päiväretkelle naapurisaari Porto Santolle, jolla Madeirasta poiketen on leveitä hiekkarantoja. Sukellus on myös suosittua ajanvietettä Caniçossa. Jos haluat tekemistä kohteesi lähellä, pääset helposti saaren pääkaupunkiin Funchaliin ihastelemaan markkinoita ja elämänmenoa sekä kenties vierailemaan Blandy's Wine Lodgessa maistelemassa viiniä. Jos haluat kierrellä saarta omaan tahtiisi, suosittelemme varaamaan vuokra-auton matkavarauksen yhteydessä. Voit valita itse autonvuokrauksen keston, mutta vähimmäisaika on kolme päivää.

Hyvä tietää
 • Edullisia hotelleja
 • Edullisia ravintoloita
 • Lyhyt lentokenttäkuljetus
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Canico

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
19°13°
5
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
19°13°
5
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
19°14°
6
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
20°14°
7
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
20°15°
6
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
22°18°
6
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
24°19°
7
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • elokuu
25°20°
8
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
25°19°
7
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
24°18°
6
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
22°16°
5
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
20°14°
5
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
Rannat
Caniçossa pääsee pulahtamaan mereen uimatikkaita pitkin. Monet hotellit on rakennettu kallionkielekkeelle, ja kallioisella rinteellä on useita terasseja, joilla on auringonvarjoja. Canicon ympäristössä ovat myös Praia do Garajau ja Reis Magos -kivirannat sekä Lido Galomarin merivesiallas.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 6 t Helsingistä.

Näin matkustat tänne

Caniçoon voit matkustaa Helsingistä talvikaudella Tjäreborgin tilauslennoilla ympäri vuoden.

Lento laskeutuu Funchalin lentoasemalle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti Caniçon hotelliisi. Kuljetukset eivät sisälly matkan hintaan, mutta halutessasi voit lisämaksusta ostaa edestakaiset kuljetukset ennen matkan alkua. Kuljetus Funchalin lentoasemalta Caniçoon kestää n. 15 min (n. 10 km), liikenteen ja hotellipysähdysten mukaan. Lisätietoa kuljetuksesta saat kohteeseen saavuttuasi.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Vanhassa Caniçossa on muutama ravintola ja joitakin baareja. Useimmat sijaitsevat Estrada da Ponta Oliveira -kadun läheisyydessä Canicon ylemmässä osassa. Myös meren tuntumassa on muutamia suosittuja kala- ja äyriäisravintoloita. Caniçossa voit lisäksi valita hotellien ravintolatarjonnasta.
Caniçon yöelämä on rauhallista. Meren läheisyydessä ja Estrada da Ponta Oliveira -kadun varrella Canicon ylemmässä osassa on joitakin baareja. Myös hotellin baareissa on tarjolla yksinkertaista viihdettä.
Ostokset
Caniçossa on rajalliset ostosmahdollisuudet. Canicon yläosassa on muutamia kauppoja, apteekki, supermarket ja pieni ostoskeskus, The Canico Shopping Commercial Centre. Noin 12 kilometrin päässä sijaitsevassa Funchalissa on sitäkin enemmän valikoimaa.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Caniçossa lomaa viettäessäsi sinulla on erinomainen tilaisuus tutustua Madeiran saarra ympäröivään mereen. Caniçossa on tarjolla monia aktiviteetteja merellä, kuten snorklausta, sukellusta, urheilukalastusta, purjelautailua ja erilaisia vesiurheiluaktiviteetteja.

Sukellus

Sukeltaminen on suosittua Canicossa, ja kylän uudemmassa, alaosassa on muutama sukelluskeskus sekä joitakin saaren parhaita sukelluskohteita.

Madeiran karnevaalit

Madeiralla vietetään karnevaaleja useimmiten helmikuussa kahden kulkueen muodossa. Vuosittainen kukkafestivaali järjestetään huhti-/toukokuussa.

Jeeppisafari

Koe luonnonkaunis Madeira jeeppisafarilla. Voit valita joko puolen päivän tai koko päivän retken. Koko päivän retkeen voi sisällyttää lisämaksusta myös lounaan. Safareita järjestetään päivittäin.

Porto Santo

Vieraile naapurisaari Porto Santolla ja sen yhdeksän kilometriä pitkällä hiekkarannalla. Vila Baleiasta lähtee saareen veneitä useimpina päivinä viikossa.

Valasretki

Erilaiset valas- ja delfiinilajit ovat vakiovieraita Madeiran rannikolla. Niille on alueella runsaasti ravintoa, koska merenpohja laskee niin jyrkästi syvyyksiin. Yleensä retket tehdään kumiveneillä, joista voi halutessaan hypätä veteen katsomaan eläimiä lähemmin sukellusmaskin kanssa.

Sukellus

Madeiralla on monta erinomaista sukellus- ja snorklauspaikkaa. Joitakin merialueen kalalajeja voi nähdä ainoastaan snorklaamalla. Jos sinulla ei vielä ole sukelluskorttia, voit halutessasi suorittaa sen Funchalissa sijaitsevan Pestana Palms -hotellin sukelluskerhon järjestämällä kurssilla.

Pyöräily

Vaikka Madeiran saari ei vaihtelevan maastonsa vuoksi sovellu kaikista parhaiten maantiepyöräilyyn, se on kuin tehty maastopyöräilyyn. Saarella on sekä pyöräretkiä järjestäviä yrityksiä että monia pyörävuokraamoita, jos sinulla ei ole oma pyörä mukana.

Levadavaellukset

Historialliset kastelukanavat, ns. levadat, ovat nykyään erittäin suosittuja vaeltajien keskuudessa. Reitit ovat ehdottomasti kokemisen arvoinen elämys seikkailunhaluisille. Voit valita helpon, keskivaikean tai vaikean reitin. Jos et halua lähteä vaellukselle omin päin, voit osallistua opastetulle vaellukselle. Tarjolla on sekä kokopäiväretkiä että puolipäiväretkiä.

Kaikki reitit ovat vaikeusasteeltaan erilaisia ja ne on luokiteltu vaikeusasteen mukaan seuraavasti:

* = Korkealla kulkeva reitti, huimaavat näkymät
** = Korkealla kulkeva reitti, jolla on tunneleita ja huimaavat näkymät
*** = Korkealla kulkeva vuoristovaellus ja huimaavat näkymät

Alla muutamia suosittuja levadoja:

Levada dos Prazeres, 6 kilometriä Calhetassa. Kaunis ja helppo vaellusreitti, joka sopii myös aloittelijoille. Vaikeusaste: helppo *

Levada do Norte, 6 kilometriä Campanáriossa. Miellyttävä reitti, jolta on upeat näkymät saaren etelärannikolle. Vaikeusaste: helppo *

Levada dos Marocos, 6,5 kilometriä Machicossa. Tämä levadareitti tunnetaan myös mimosavaelluksena, koska se kulkee paikallisten puutarhojen läpi, joissa on kauniita kukkia ja kuuluisia mimosapuita. Reitti on kuuluisa satumaisista näkymistään Machichon ylle ja merelle. Vaikeusaste: helppo *

Levada do Rei, 10 kilometriä Sâo Jorgessa. Levada kulkee eksoottisten metsien läpi. Lisäksi reitiltä on ainutlaatuiset näkymät São Jorgeen ja Santanan maaseutukylään. Vaikeusaste: keskivaikea **

Levada das 25 Fontes, 13 kilometriä Rabacalissa. Yksi Madeiran kauneimmista ja jännittävimmistä levadavaelluksista. Reitti kulkee metsän halki, ja siltä avautuu näköala saaren vehreimpiin laaksoihin. Reitin varrella on myös erikokoisia vesiputouksia. Vaikeusaste: keskivaikea **

Ponta de Sao Lourenco, 8 kilometriä Canicalissa. Vaellusreitti kulkee saaren itäpuolen ainutlaatuisissa ja kuvankauniissa maisemissa. Vaikeusaste: keskivaikea **

Caldeirao Verde, 13 kilometriä Santanassa. 1800-luvulta peräisin olevalla levadalla ohitat laakeripuumetsän. Vaellusreitin varrella on useita kauniita vesiputouksia, jotka virtaavat ihastuttavaan laguuniin. Vaikeusaste: keskivaikea **

Verdera do Larano, 12 kilometriä Porto da Cruzin ja Machicon välillä. Madeiran pohjoisosassa sijaitseva reitti kulkee Porto de Cruzista Machichoon. Reitiltä avautuu saaren kauneimpia näkymiä pohjoisrannikolle ja Atlantille. Vaikeusaste: vaikea ***
Canico on hyvä tukikohta, kun haluat tutustua lähemmin Madeiran dramaattiseen luontoon, kauniisiin puistoihin, mielenkiintoisiin museoihin jne.

Ponta do Garajau

Pieni niemimaa, jossa on Jeesuksen patsas (Cristo Rei), joka näyttää samalta kuin Rio de Janeiron kaupungissa sijaitseva patsas.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Madeira on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.
Paras tapa nähdä ja kokea Madeira on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa vuokra-auto jo ennen matkaa.

Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.
Canicosta pääsee bussilla muun muassa Funchaliin. Matka kestää noin puoli tunita. The Canico Shopping Commercial Centre -ostoskeskuksen ulkopuolella sijaitsevalla parkkipaikalla on taksiasema. Voit myös pyytää hotellin henkilökuntaa tilaamaan taksin hotellille.

Bussimatka – elämys itsessään

Paikallisilla busseilla matkustaminen on jo elämys itsessään ja hyvä tapa nähdä, miten paikalliset elävät saarella. Madeiran länsipuolen bussit ovat punaisia ja beigejä, ja ne pysähtyvät Lidon tienristeyksessä sijaitsevan Fourviews Monumental -hotellin kohdalla, Alto Lido -hotellin pysäkillä sekä Forum Madeira -ostoskeskuksen luona. Itäpuolelle menevät vihreät ja beiget bussit lähtevät satamasta. Pohjoisrannikolle menevät bussit lähtevät satamakadulta, läheltä vanhaa kaupunginosaa köysirata-aseman takaa. Huomioi, että saarella on useita eri bussiyhtiöitä.

Taksi

Madeiralla on suhteellisen edullista liikkua taksilla. Taksit on helppo tunnistaa keltaisen värinsä ansiosta. Taksinkuljettajat tekevät usein mielellään kierroksia saaren ympäri ja ehdottavat monenlaisia reittejä. Varmista, että olette kuljettajan kanssa yhtä mieltä hinnasta ennen matkaa – muuten saata joutuja maksamaan erilaisia lisämaksuja. Jos hintaa ei ole sovittu etukäteen, kuljettaja on velvoitettu käyttämään taksamittaria koko saaren alueella. Muistuta kuljettajaa tästä, mikäli hän unohtaa.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Tavoitat meidät vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä ja neuvoja. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Kaikki retket alkavat Funchalista, jonne tulee järjestää ja maksaa itse edestakaiset kuljetukset.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia.
Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotuksesi ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Festivaalit

Funchal Marathon -maratooni 19.1.2020.

Madeiran karnevaaleja vietetään seuraavan kerran n. 19.2.-1.3.2020, jolloin järjestetään erilaisia tapahtumia Funchalin keskustassa. Suuri karnevaalikulkue, jossa myös saaren sambaryhmät esiintyvät, järjestetään 22.2.

Kukkaisfestivaalit järjestetään 30.4.-24.5.2020.
2.5. lapset rakentavat kukista maailmanrauhaa symboloivan "toivon muurin".
3.5. suuri kukkaiskulkue kiertää pitkin Funchalin katuja.
14.5.-17.5. järjestetään konsertti "The sound of Flowers".

30.5.2020 järjestetään Madeira Auto Parade-Historical Classic Car.

Kesäkuussa 2020 on vuorossa lauantai-iltaisin Atlantic Festival, jolloin on luvassa ilotulituksia - 6.6., 13.6., 20.6. ja 27.6.2020.

Viinifestivaaleja vietetään 30.8.-13.9.2020 Estreito de Câmara de Lobosissa.

1.12.2019 aloitetaan Funchalin keskustassa jouluvalojen sytyttäminen.
1.12-6.1. koko Funchal on koristeltu jouluisesti ja kaupungissa järjestetään erilaisia tapahtumia.
23.12. Suuri Joulumarkkinailta
31.12. Uudenvuoden ilotulitus.


Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Ympäristövero Caniçossa

Santa Cruzin kunta on päättänyt periä ympäristöveroa kaikilta hotelleissa majoittuvilta. Vero on 1 euro per henkilö/yö, kuitenkin enintään 5 euroa per henkilö. Vero peritään kaikilta yli 18-vuotiailta. Vero maksetaan suoraan hotellille paikan päällä viimeistään uloskirjautumisen yhteydessä.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Pankkiautomaatteja.

Aikaero

Suomen aika - 2 tuntia.

Sähkö

220 V

Kieli

Portugali

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Emme suosittele kohdetta liikuntaesteisille; suuret korkeuserot, kapeat jalkakäytävät ja paljon portaita.
Varsinkin talvella iltaisin voi olla todella viileää, joten ota mukaan lämmin pusero tai takki.

Madeiralla ja varsinkin Funchalissa rakennetaan jatkuvasti. Uusia rakennustyömaita aloitetaan hyvinkin lyhyellä aikataululla, ja kaikista ei ole edes tietoja ennen kauden alkua. Hotellien läheisyydessä olevilta rakennustyömailta kantautuu melua.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lasten kanssa matkustaminen
Jos matkustat Madeiralle lasten kanssa, suosittelemme Funchalia. Täällä on useita hotelleja, joissa on lastenallas sekä lapsiystävällisiä aktiviteetteja.

Matkalla lasten kanssa Madeiralla

Madeira on lapsiystävällinen kohde, joka sopii hyvin myös perheloman viettoon. Lasten kanssa liikkuminen ei koskaan tuota ongelmia, ja portugalilaiset ovat hyvin lapsirakkaita. Madeiran lomakohteista Funchal sopii kaikken parhaiten lapsiperheille, sillä kaupungissa on useita hotelleja, joissa on lastenallas sekä aktiviteetteja myös lapsille.
Tee matkahaku – Canico
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.