Matkat – Canico

  Caniço on viehättävä kylä noin 10 kilometrin päässä Funchalista. Tänne majoittuessasi lähelläsi on mahdollisuudet sekä rentoutumiseen että omatoimisiin seikkailuihin.
  Caniçossa on kaksi lomakohdetta samassa paketissa. Alkuperäinen Caniçon kylä sijaitsee pari kilometriä rannikolta sisämaahan. Uneliaassa pikkukylässä on kaunis toriaukio, sokkeloisia kapeita kujia ja kirsikkana kakun päällä viehättävä kirkko. Pienten peltojen muodostama tilkkutäkki erottaa kylän sisempänä saarella kohoavista vuorista. Caniçon uudempaa, merenrannalla sijaitsevaa osaa kutsutaan Caniço de Baixoksi. Sen kallioisella rannalla ja rantakadun varrella sijaitsevat useimmat kohteen hotellit.

  Edulliset hotellit

  Yksi Tjäreborgin hotelleista sijaitsee Garajaun kylässä, Funchalin ja Caniçon välissä vain vartin päässä lentokentältä. Garajausta on helppo mennä paikallisbussilla Funchaliin, mutta myös Garajaussa on pieniä ravintoloita ja baareja kylän läpi kulkevan pääkadun varrella. Muut hotellit sijaitsevat lähempänä merta Caniço de Baixossa, jossa on myös paljon ravintoloita ja baareja.

  Rentoudu Caniçossa

  Caniçossa tai Garajaussa lomaa viettäessäsi sinulla on erinomainen tilaisuus tutustua Madeiran saareen ja sitä ympäröivään mereen. Voit esimerkiksi lähteä Madeiran kuuluisia levada-kastelukanavia seuraileville vaellusreiteille tai päiväretkelle naapurisaari Porto Santolle, jolla Madeirasta poiketen on leveitä hiekkarantoja. Sukellus on myös suosittua ajanvietettä Caniçossa. Jos haluat tekemistä kohteesi lähellä, pääset helposti saaren pääkaupunkiin Funchaliin ihastelemaan markkinoita ja elämänmenoa sekä kenties vierailemaan Blandy's Wine Lodgessa maistelemassa viiniä. Jos haluat kierrellä saarta omaan tahtiisi, suosittelemme varaamaan vuokra-auton matkavarauksen yhteydessä. Voit valita itse autonvuokrauksen keston, mutta vähimmäisaika on kolme päivää.
  Hyvä tietää
  • Edullisia hotelleja
  • Edullisia ravintoloita
  • Lyhyt lentokenttäkuljetus
  Suodata ja hae matkaa

  Muiden mielipiteet kohteesta Canico

  Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

  Rannat
  Caniçossa pääsee pulahtamaan mereen uimatikkaita pitkin. Monet hotellit on rakennettu kallionkielekkeelle, ja kallioisella rinteellä on useita terasseja, joilla on auringonvarjoja. Canicon ympäristössä ovat myös Praia do Garajau ja Reis Magos -kivirannat sekä Lido Galomarin merivesiallas.
  Lue lisää Madeiran rannoista.
  Ruoka, juoma ja yöelämä
  Vanhassa Caniçossa on muutama ravintola ja joitakin baareja. Useimmat sijaitsevat Estrada da Ponta Oliveira -kadun läheisyydessä Canicon ylemmässä osassa. Myös meren tuntumassa on muutamia suosittuja kala- ja äyriäisravintoloita. Caniçossa voit lisäksi valita hotellien ravintolatarjonnasta.
  Caniçon yöelämä on rauhallista. Meren läheisyydessä ja Estrada da Ponta Oliveira -kadun varrella Canicon ylemmässä osassa on joitakin baareja. Myös hotellin baareissa on tarjolla yksinkertaista viihdettä.
  Ostokset
  Caniçossa on rajalliset ostosmahdollisuudet. Canicon yläosassa on muutamia kauppoja, apteekki, supermarket ja pieni ostoskeskus, The Canico Shopping Commercial Centre. Noin 12 kilometrin päässä sijaitsevassa Funchalissa on sitäkin enemmän valikoimaa.
  Liikunta ja treeni
  Caniçossa lomaa viettäessäsi sinulla on erinomainen tilaisuus tutustua Madeiran saarra ympäröivään mereen. Caniçossa on tarjolla monia aktiviteetteja merellä, kuten snorklausta, sukellusta, urheilukalastusta, purjelautailua ja erilaisia vesiurheiluaktiviteetteja.

  Sukellus

  Sukeltaminen on suosittua Canicossa, ja kylän uudemmassa, alaosassa on muutama sukelluskeskus sekä joitakin saaren parhaita sukelluskohteita.

  Golfaus Madeiralla

  Jos haluat lähteä pelaamaan golfia lomaillessasi Madeiralla, löydät täältä kaksi upean vehreää ja haasteita tarjoavaa golfkenttää.

  Katso lisätiedot kentistä ja golfaikojen varaamisesta täältä.
  Aktiviteetit ja nähtävyydet
  Canico on hyvä tukikohta, kun haluat tutustua lähemmin Madeiran dramaattiseen luontoon, kauniisiin puistoihin, mielenkiintoisiin museoihin jne.

  Ponta do Garajau

  Pieni niemimaa, jossa on Jeesuksen patsas (Cristo Rei), joka näyttää samalta kuin Rio de Janeiron kaupungissa sijaitseva patsas.
  Retket
  Jeeppisafari auringonlaskun aikaan
  Jeeppisafari auringonlaskun aikaan
  Madeiraan voit tutustua monin eri tavoin, mutta jos olet vähänkään aktiivinen ja seikkailunhaluinen, niin silloin paras tapa on lähteä liikkeelle jeepillä. Mitäpä sanot iltaretkestä auringolaskun aikaan?
  Lisätietoa retkestä
  Levada Rabacal - 13 km
  Levada Rabacal - 13 km
  Yksi Madeiran kauneimmista ja mielenkiintoisimmista levadoista. Levada kulkee metsän läpi, ja vaelluksen aikana avautuvat näkymät saaren kaikkein kuuluisimpiin ja vehreimpiin laaksoihin. Ohitamme myös sekä pieniä että suuria vesiputouksia, jotka hurmaavat kenet tahansa kauneudellaan. Vaikeusaste: Kohtalainen **
  Lisätietoa retkestä
  Nunnien laakso
  Nunnien laakso
  Todellinen klassikkoretki Madeiralla! Puolipäiväretkellä suunnataan yhteen Madeiran kuuluisimmista nähtävyyksistä. Nunnien laakso tunnetaan kauniista luonnostaan ja eristyneisyydestään. Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.
  Lisätietoa retkestä
  Pico Ruivo
  Pico Ruivo
  Levadat ovat erittäin suosittuja retkeilystä ja vaelluksesta pitävien keskuudessa. Ehdoton retki sinulle, joka pidät seikkailemisesta. Tämä vaellus on vaativampi ja erittäin mielenkiintoinen, joten älä jätä tätä missään nimessä väliin! Lähde mukaan vaikuttavalle vaellukselle Madeiran korkeimmalle kohdalle, Pico Ruivolle (1862 m). Vaikeusaste: Vaativa ***
  Lisätietoa retkestä
  Levada Caldeirao Verde - 13 km
  Levada Caldeirao Verde - 13 km
  1800-luvulta peräisin olevaa levadaa ympäröi laakeripuumetsä ja levadan nimi tarkoittaa "vihreää pataa". Vaelluksen aikana ohitamme useita kauniita vesiputouksia, jotka virtaavat upeassa laguunissa. Vaikeusaste: Kohtalainen **
  Lisätietoa retkestä
  Ponta de Sao Lourenco - 8 km
  Ponta de Sao Lourenco - 8 km
  Vaellus ainutlaatuisessa ja kuvankauniissa luonnossa saaren itäpuolella. Näkymät ovat vaikuttavat, sillä tummansininen Atlantti siintää molemmilla puolilla. Jos olemme onnekkaita, hyvällä säällä on mahdollista nähdä aina Porto Santon saarelle asti. Vaikeusaste: Kohtalainen **
  Lisätietoa retkestä
  Santa Maria – Kolumbuksen jalanjäljissä
  Santa Maria – Kolumbuksen jalanjäljissä
  Tee lomastasi vieläkin ikimuistoisempi ja lähde merelle Santa Maria -laivalla, joka purjehtii pitkin Madeiran etelärannikkoa. Laiva on kopio Kristoffer Kolumbuksen laivasta, joka vei Kolumbuksen Atlantin yli, kun hän vahingossa löysi Amerikan. Näe, kuinka Kolumbus ja hänen miehistönsä asuivat laivalla ja nauti upeasta päivästä ja auringosta merellä. Kakku ja madeiraviinin tai mehun maistiaiset sisältyvät hintaan.
  Lisätietoa retkestä
  Bela Madeira - saarikierros
  Bela Madeira - saarikierros
  Upea kokopäiväretki tutustuttaa Madeiran kauneimpiin puoliin, huikeaan vehreyteen ja upeisiin maisemiin. Retkeen sisältyy lounas.
  Lisätietoa retkestä
  Magic Dolphin -katamaraani - Aamupäiväretki
  Magic Dolphin -katamaraani - Aamupäiväretki
  Astu Magic Dolphin -katamaraanille Funchalin satamassa ja lähde rentouttavalle retkelle merelle. Juomia ja pieniä snackseja voi katamaraanilta.
  Lisätietoa retkestä
  Jeeppisafari - Amazing west
  Jeeppisafari - Amazing west
  Madeiraa voi nähdä ja kokea monella tavalla, aktiivisille ja seikkailunhaluisille sopii hyvin vaikka tämä jeeppisafari!
  Lisätietoa retkestä
  Paratiisilaakso
  Paratiisilaakso
  Lähde mukaan kauniille ja helpolle vaellukselle, jolla pääset näkemään Madeiran maagisen ja hyvin säilyneen salaisuuden, josta vain harvat tietävät.
  Lisätietoa retkestä
  Magic Dolphin -katamaraani - Itapäiväretki
  Magic Dolphin -katamaraani - Itapäiväretki
  Astu Magic Dolphin -katamaraanille Funchalin satamassa ja lähde rentouttavalle retkelle merelle. Juomia ja pieniä snackseja voi katamaraanilta.
  Lisätietoa retkestä
  Luonto- ja panoraamaretki Mareiralla
  Luonto- ja panoraamaretki Mareiralla
  Kokopäiväretki pitkin Madeiran etelä- ja pohjoisrannikkoa. Päivän aikana saat kokea Porto Monizin rannikkokylän, Serra de Aguan vihreän laakson, trooppisia istutuksia ja ainutlaatuisia vulkaanisia altaita.
  Lisätietoa retkestä
  Kulkuyhteydet
  Paras tapa nähdä ja kokea Madeira on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

  Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.
  Canicosta pääsee bussilla muun muassa Funchaliin. Matka kestää noin puoli tunita. The Canico Shopping Commercial Centre -ostoskeskuksen ulkopuolella sijaitsevalla parkkipaikalla on taksiasema. Voit myös pyytää hotellin henkilökuntaa tilaamaan taksin hotellille.
  Kohdefakta

  Palvelumme kohteessa

  Tavoitat meidät vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä ja neuvoja. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

  Kaikki retket alkavat Funchalista, jonne tulee järjestää ja maksaa itse edestakaiset kuljetukset.

  Vastuullinen matkailu

  Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

  Rokotukset

  Ei vaadita pakollisia rokotuksia.
  Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotuksesi ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
  Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

  Paikalliset lait ja tavat

  Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

  Festivaalit

  Funchal Marathon -maratooni 23.1.2022.

  Madeiran karnevaaleja vietetään seuraavan kerran n. 23.2.- 6.3.2022, jolloin järjestetään erilaisia tapahtumia Funchalin keskustassa. Suuri karnevaalikulkue, jossa myös saaren sambaryhmät esiintyvät, järjestetään 26.2.2022.

  Kukkaisfestivaalit järjestetään 5.5.-29.5.2022. Festivaalien aikana lapset rakentavat kukista maailmanrauhaa symboloivan "toivon muurin" ja suuri kukkaiskulkue kiertää pitkin Funchalin katuja. Lisäksi järjestetään konsertti "The sound of Flowers".

  Kesäkuussa on vuorossa lauantai-iltaisin Atlantic Festival, jolloin on luvassa ilotulituksia - 4.6., 11.6., 18.6. ja 24.6.2022.

  Viinifestivaaleja vietetään 28.8.-11.9.2022 Estreito de Câmara de Lobosissa.

  1.12.2022 aloitetaan Funchalin keskustassa jouluvalojen sytyttäminen.
  1.12. (2022)-8.1. (2023) koko Funchal on koristeltu jouluisesti ja kaupungissa järjestetään erilaisia tapahtumia.
  31.12. Uudenvuoden ilotulitus.

  Pidätämme oikeuden muutoksiin.

  Ympäristövero Caniçossa

  Santa Cruzin kunta on päättänyt periä ympäristöveroa kaikilta hotelleissa majoittuvilta. Vero on 1 euro per henkilö/yö, kuitenkin enintään 5 euroa per henkilö. Vero peritään kaikilta yli 18-vuotiailta. Vero maksetaan suoraan hotellille paikan päällä viimeistään uloskirjautumisen yhteydessä.

  Valuutta ja maksaminen

  Euro (EUR). Pankkiautomaatteja.

  Aikaero

  Suomen aika - 2 tuntia.

  Sähkö

  220 V

  Kieli

  Portugali

  Lisätiedot

  Pidätämme oikeuden muutoksiin.
  Emme suosittele kohdetta liikuntaesteisille; suuret korkeuserot, kapeat jalkakäytävät ja paljon portaita.
  Varsinkin talvella iltaisin voi olla todella viileää, joten ota mukaan lämmin pusero tai takki.
  Madeiralla ja varsinkin Funchalissa rakennetaan jatkuvasti. Uusia rakennustyömaita aloitetaan hyvinkin lyhyellä aikataululla, ja kaikista ei ole edes tietoja ennen kauden alkua. Hotellien läheisyydessä olevilta rakennustyömailta kantautuu melua.

  Pidätämme oikeuden muutoksiin.
  Lennot ja kuljetukset

  Lentoaika

  Noin 6 t Helsingistä.

  Näin matkustat tänne

  Caniçoon voit matkustaa Helsingistä Tjäreborgin tilauslennoilla ympäri vuoden.

  Pääset Caniçoon myös reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa, ja voit itse määritellä matkasi pituuden.

  Lento laskeutuu Funchalin lentoasemalle.
  Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti Caniçon hotelliisi. Kuljetukset eivät sisälly matkan hintaan, mutta halutessasi voit lisämaksusta ostaa edestakaiset kuljetukset ennen matkan alkua. Kuljetus Funchalin lentoasemalta Caniçoon kestää n. 15 min (n. 10 km), liikenteen ja hotellipysähdysten mukaan. Lisätietoa kuljetuksesta saat kohteeseen saavuttuasi. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

  Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.
  Sää
  • tammikuu
  19°13°
  5
  Aurinkotuntia/pv
  18°
  Veden lämpötila
  19
  Sateettomia päiviä
  • helmikuu
  19°13°
  5
  Aurinkotuntia/pv
  18°
  Veden lämpötila
  17
  Sateettomia päiviä
  • maaliskuu
  19°14°
  6
  Aurinkotuntia/pv
  18°
  Veden lämpötila
  20
  Sateettomia päiviä
  • huhtikuu
  20°14°
  7
  Aurinkotuntia/pv
  18°
  Veden lämpötila
  21
  Sateettomia päiviä
  • toukokuu
  20°15°
  6
  Aurinkotuntia/pv
  19°
  Veden lämpötila
  25
  Sateettomia päiviä
  • kesäkuu
  22°18°
  6
  Aurinkotuntia/pv
  20°
  Veden lämpötila
  25
  Sateettomia päiviä
  • heinäkuu
  24°19°
  7
  Aurinkotuntia/pv
  22°
  Veden lämpötila
  29
  Sateettomia päiviä
  • elokuu
  25°20°
  8
  Aurinkotuntia/pv
  22°
  Veden lämpötila
  28
  Sateettomia päiviä
  • syyskuu
  25°19°
  7
  Aurinkotuntia/pv
  23°
  Veden lämpötila
  23
  Sateettomia päiviä
  • lokakuu
  24°18°
  6
  Aurinkotuntia/pv
  22°
  Veden lämpötila
  21
  Sateettomia päiviä
  • marraskuu
  22°16°
  5
  Aurinkotuntia/pv
  21°
  Veden lämpötila
  19
  Sateettomia päiviä
  • joulukuu
  20°14°
  5
  Aurinkotuntia/pv
  19°
  Veden lämpötila
  18
  Sateettomia päiviä

  Tee matkahaku – Canico
  Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
  Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
  Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
  Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.