Matkat – Canico

Caniço on viehättävä kylä noin 10 kilometrin päässä Funchalista. Tänne majoittuessasi lähelläsi on mahdollisuudet sekä rentoutumiseen että omatoimisiin seikkailuihin.

Caniçossa on kaksi lomakohdetta samassa paketissa. Alkuperäinen Caniçon kylä sijaitsee pari kilometriä rannikolta sisämaahan. Uneliaassa pikkukylässä on kaunis toriaukio, sokkeloisia kapeita kujia ja kirsikkana kakun päällä viehättävä kirkko. Pienten peltojen muodostama tilkkutäkki erottaa kylän sisempänä saarella kohoavista vuorista. Caniçon uudempaa, merenrannalla sijaitsevaa osaa kutsutaan Caniço de Baixoksi. Sen kallioisella rannalla ja rantakadun varrella sijaitsevat useimmat kohteen hotellit.

Edulliset hotellit

Yksi Tjäreborgin hotelleista sijaitsee Garajaun kylässä, Funchalin ja Caniçon välissä vain vartin päässä lentokentältä. Garajausta on helppo mennä paikallisbussilla Funchaliin, mutta myös Garajaussa on pieniä ravintoloita ja baareja kylän läpi kulkevan pääkadun varrella. Muut hotellit sijaitsevat lähempänä merta Caniço de Baixossa, jossa on myös paljon ravintoloita ja baareja.

Rentoudu Caniçossa

Caniçossa tai Garajaussa lomaa viettäessäsi sinulla on erinomainen tilaisuus tutustua Madeiran saareen ja sitä ympäröivään mereen. Voit esimerkiksi lähteä Madeiran kuuluisia levada-kastelukanavia seuraileville vaellusreiteille tai päiväretkelle naapurisaari Porto Santolle, jolla Madeirasta poiketen on leveitä hiekkarantoja. Sukellus on myös suosittua ajanvietettä Caniçossa. Jos haluat tekemistä kohteesi lähellä, pääset helposti saaren pääkaupunkiin Funchaliin ihastelemaan markkinoita ja elämänmenoa sekä kenties vierailemaan Blandy's Wine Lodgessa maistelemassa viiniä. Jos haluat kierrellä saarta omaan tahtiisi, suosittelemme varaamaan vuokra-auton matkavarauksen yhteydessä. Voit valita itse autonvuokrauksen keston, mutta vähimmäisaika on kolme päivää.

Hyvä tietää
 • Edullisia hotelleja
 • Edullisia ravintoloita
 • Lyhyt lentokenttäkuljetus
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Canico

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
19°13°
5
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
19°13°
5
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
19°14°
6
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
20°14°
7
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
20°15°
6
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
22°18°
6
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
24°19°
7
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • elokuu
25°20°
8
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
25°19°
7
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
24°18°
6
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
22°16°
5
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
20°14°
5
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
Rannat
Caniçossa pääsee pulahtamaan mereen uimatikkaita pitkin. Monet hotellit on rakennettu kallionkielekkeelle, ja kallioisella rinteellä on useita terasseja, joilla on auringonvarjoja. Canicon ympäristössä ovat myös Praia do Garajau ja Reis Magos -kivirannat sekä Lido Galomarin merivesiallas.
Lue lisää Madeiran rannoista.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 6 t Helsingistä.

Näin matkustat tänne

Caniçoon voit matkustaa Helsingistä Tjäreborgin tilauslennoilla ympäri vuoden.

Pääset Caniçoon myös reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa, ja voit itse määritellä matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Funchalin lentoasemalle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti Caniçon hotelliisi. Kuljetukset eivät sisälly matkan hintaan, mutta halutessasi voit lisämaksusta ostaa edestakaiset kuljetukset ennen matkan alkua. Kuljetus Funchalin lentoasemalta Caniçoon kestää n. 15 min (n. 10 km), liikenteen ja hotellipysähdysten mukaan. Lisätietoa kuljetuksesta saat kohteeseen saavuttuasi. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Vanhassa Caniçossa on muutama ravintola ja joitakin baareja. Useimmat sijaitsevat Estrada da Ponta Oliveira -kadun läheisyydessä Canicon ylemmässä osassa. Myös meren tuntumassa on muutamia suosittuja kala- ja äyriäisravintoloita. Caniçossa voit lisäksi valita hotellien ravintolatarjonnasta.
Caniçon yöelämä on rauhallista. Meren läheisyydessä ja Estrada da Ponta Oliveira -kadun varrella Canicon ylemmässä osassa on joitakin baareja. Myös hotellin baareissa on tarjolla yksinkertaista viihdettä.
Ostokset
Caniçossa on rajalliset ostosmahdollisuudet. Canicon yläosassa on muutamia kauppoja, apteekki, supermarket ja pieni ostoskeskus, The Canico Shopping Commercial Centre. Noin 12 kilometrin päässä sijaitsevassa Funchalissa on sitäkin enemmän valikoimaa.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Canico on hyvä tukikohta, kun haluat tutustua lähemmin Madeiran dramaattiseen luontoon, kauniisiin puistoihin, mielenkiintoisiin museoihin jne.

Ponta do Garajau

Pieni niemimaa, jossa on Jeesuksen patsas (Cristo Rei), joka näyttää samalta kuin Rio de Janeiron kaupungissa sijaitseva patsas.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Madeira on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.
Canicosta pääsee bussilla muun muassa Funchaliin. Matka kestää noin puoli tunita. The Canico Shopping Commercial Centre -ostoskeskuksen ulkopuolella sijaitsevalla parkkipaikalla on taksiasema. Voit myös pyytää hotellin henkilökuntaa tilaamaan taksin hotellille.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Tavoitat meidät vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä ja neuvoja. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Kaikki retket alkavat Funchalista, jonne tulee järjestää ja maksaa itse edestakaiset kuljetukset.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia.
Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotuksesi ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Festivaalit

Funchal Marathon -maratooni 23.1.2022.

Madeiran karnevaaleja vietetään seuraavan kerran n. 23.2.- 6..3.2022, jolloin järjestetään erilaisia tapahtumia Funchalin keskustassa. Suuri karnevaalikulkue, jossa myös saaren sambaryhmät esiintyvät, järjestetään 26.2.2022.

Kukkaisfestivaalit järjestetään 1.10.-23.10.2021.
2.10. lapset rakentavat kukista maailmanrauhaa symboloivan "toivon muurin".
3.10. suuri kukkaiskulkue kiertää pitkin Funchalin katuja.
14.10.-17.10. järjestetään konsertti "The sound of Flowers".

Kesäkuussa 2022 on vuorossa lauantai-iltaisin Atlantic Festival, jolloin on luvassa ilotulituksia - 4.6., 11.6., 18.6. ja 24.6.2022.

Viinifestivaaleja vietetään 28.8.-11.9.2022 Estreito de Câmara de Lobosissa.

1.12.2021 aloitetaan Funchalin keskustassa jouluvalojen sytyttäminen.
1.12. (2021)-9.1. (2022) koko Funchal on koristeltu jouluisesti ja kaupungissa järjestetään erilaisia tapahtumia.
31.12. Uudenvuoden ilotulitus.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Ympäristövero Caniçossa

Santa Cruzin kunta on päättänyt periä ympäristöveroa kaikilta hotelleissa majoittuvilta. Vero on 1 euro per henkilö/yö, kuitenkin enintään 5 euroa per henkilö. Vero peritään kaikilta yli 18-vuotiailta. Vero maksetaan suoraan hotellille paikan päällä viimeistään uloskirjautumisen yhteydessä.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Pankkiautomaatteja.

Aikaero

Suomen aika - 2 tuntia.

Sähkö

220 V

Kieli

Portugali

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Emme suosittele kohdetta liikuntaesteisille; suuret korkeuserot, kapeat jalkakäytävät ja paljon portaita.
Varsinkin talvella iltaisin voi olla todella viileää, joten ota mukaan lämmin pusero tai takki.

Madeiralla ja varsinkin Funchalissa rakennetaan jatkuvasti. Uusia rakennustyömaita aloitetaan hyvinkin lyhyellä aikataululla, ja kaikista ei ole edes tietoja ennen kauden alkua. Hotellien läheisyydessä olevilta rakennustyömailta kantautuu melua.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lasten kanssa matkustaminen
Jos matkustat Madeiralle lasten kanssa, suosittelemme Funchalia. Täällä on useita hotelleja, joissa on lastenallas sekä lapsiystävällisiä aktiviteetteja.
Liikunta ja treeni
Caniçossa lomaa viettäessäsi sinulla on erinomainen tilaisuus tutustua Madeiran saarra ympäröivään mereen. Caniçossa on tarjolla monia aktiviteetteja merellä, kuten snorklausta, sukellusta, urheilukalastusta, purjelautailua ja erilaisia vesiurheiluaktiviteetteja.

Sukellus

Sukeltaminen on suosittua Canicossa, ja kylän uudemmassa, alaosassa on muutama sukelluskeskus sekä joitakin saaren parhaita sukelluskohteita.
Retket
Funchal kävellen
Funchal kävellen
Kun meillä on tilaisuus esitellä sinulle Funchalia, yhdistämme kävelykierrokseen historiaa, kasvitiedettä, maistiaisia sekä Funchalin kaupunkivilinää, jotta pääset näkemään mitä kaikkea tämä ilmeikäs kaupunki voi sinulle tarjota. Madeiraviinin maistiaiset sisältyy hintaan.
Lisätietoa retkestä
Rota dos Cetaceos – delfiinejä etsimässä
Rota dos Cetaceos – delfiinejä etsimässä
Luonnonvaraisina elävistä eläimistä saa parhaan kokemuksen, kun niitä näkee niiden luonnollisessa ympäristössä, ja Madeiralla onkin runsaasti luonnollista ympäristöä sekä delfiineille että muille valaille. Mutta oikeat paikat on syytä tietää.
Lisätietoa retkestä
Santa Maria – Kolumbuksen jalanjäljissä
Santa Maria – Kolumbuksen jalanjäljissä
Tee lomastasi vieläkin ikimuistoisempi ja lähde merelle Santa Maria -laivalla, joka purjehtii pitkin Madeiran etelärannikkoa. Laiva on kopio Kristoffer Kolumbuksen laivasta, joka vei Kolumbuksen Atlantin yli, kun hän vahingossa löysi Amerikan. Näe, kuinka Kolumbus ja hänen miehistönsä asuivat laivalla ja nauti upeasta päivästä ja auringosta merellä. Kakku ja madeiraviinin tai mehun maistiaiset sisältyvät hintaan.
Lisätietoa retkestä
Bela Madeira - saarikierros
Bela Madeira - saarikierros
Upea kokopäiväretki tutustuttaa Madeiran kauneimpiin puoliin, huikeaan vehreyteen ja upeisiin maisemiin. Retkeen sisältyy lounas.
Lisätietoa retkestä
Magic Dolphin -katamaraani - Aamupäiväretki
Magic Dolphin -katamaraani - Aamupäiväretki
Astu Magic Dolphin -katamaraanille Funchalin satamassa ja lähde rentouttavalle retkelle merelle. Juomia ja pieniä snackseja voi katamaraanilta.
Lisätietoa retkestä
Jeeppisafari - Amazing west
Jeeppisafari - Amazing west
Madeiraa voi nähdä ja kokea monella tavalla, aktiivisille ja seikkailunhaluisille sopii hyvin vaikka tämä jeeppisafari!
Lisätietoa retkestä
Paratiisilaakso
Paratiisilaakso
Lähde mukaan kauniille ja helpolle vaellukselle, jolla pääset näkemään Madeiran maagisen ja hyvin säilyneen salaisuuden, josta vain harvat tietävät.
Lisätietoa retkestä
Magic Dolphin -katamaraani - Itapäiväretki
Magic Dolphin -katamaraani - Itapäiväretki
Astu Magic Dolphin -katamaraanille Funchalin satamassa ja lähde rentouttavalle retkelle merelle. Juomia ja pieniä snackseja voi katamaraanilta.
Lisätietoa retkestä
Tee matkahaku – Canico
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.