Matkat – Tulum

Kaipaatko lämmintä ja rentouttavaa lomaa? Tervetuloa Tulumin rannoille ja upeille nähtävyyksille.
Tulum sijaitsee noin 60 km Playa del Carmenista etelään päin. Tulumin rantaa pidetään yhtenä maailman parhaimmista, mutta Tulum tunnetaan parhaiten mahtavista mayaraunioistaan, jotka vartioivat merta rannan yläpuolella kohoavalta kalliolta. Tässä vain muutama syy, miksi matkustaa juuri tänne. Tulumissa on tarjolla myös paljon muuta.

Mayaraunioita ja taivaallisia rantoja

Tulumin mahtavat rannat alkavat aivan mayaraunioiden alapuolelta ja jatkuvat pitkälle etelään päin. Paikoitellen kivikkoiset niemekkeet ja kalliot jakavat rannikon viihtyisiin uimapoukamiin, joissa on vitivalkoista hiekkaa ja vesi kimmeltää turkoosinsinisenä. Hotellit sijaitsevat vehreässä ympäristössä rantapromenadin varrella. Tunnelma on miellyttävän rento, niin kuin Meksikossa kuuluukin olla. Vaikka tekemistä ja näkemistä riittää, niin tulet nopeasti oppimaan mitä sana "mañana" tarkoittaa. Opit myös taidon nauttia päiväunista riippumatossa. Päätien varrella, vain kivenheiton päässä rannalta, sijaitsee Pueblo Tulumin pieni kylä viihtyisine paikallisine ravintoloineen ja mielenkiintoisine kauppoineen. Monet tulevat tänne syömään maittavan ja edullisen aterian tai ihailemaan kauniita meksikolaisia käsitöitä, jotka ovat silmiähivelevän värikkäitä ja taidolla tehtyjä.

Koralleja ja cenoteja

Koralliriutta Tulumin edustalla kuuluu maailman pisimpien riuttojen joukkoon. Riutan kauneus ja uskomattoman rikas merenalainen eläimistö houkuttelevat sukeltajia ja snorklaajia. Ei siis mikään ihme, että monet ovat päättäneet tulla tänne nauttimaan ainoastaan sukeltamisesta. Mutta lopulta hekin saavat huomata, että myös maan päällä riittää ihmeteltävää. Viidakon kätköissä odottavat cenotet, joissa on mahdollista sekä uida että sukeltaa makeassa vedessä. Vain lyhyen matkan päässä Tulumista sijaitsee Sian Ka'anin luonnonpuisto, jossa pääset tutustumaan eläin- ja kasvimaailmaan lähietäisyydeltä. Mikäli kaipaat hieman enemmän vilinää ympärillesi, Playa del Carmenin huvituksiin pääset kätevästi paikallisbussilla.
Hyvä tietää
  • Yhdistelmämatkoja
  • Hotelleja lähellä rantaa
  • Kilometrien pituisia hiekkarantoja
  • Hyvät purjelautailumahdollisuudet
  • Paikallisia ravintoloita
  • Rauhallinen lomakohde

Muiden mielipiteet kohteesta Tulum

Tee matkahaku – Tulum