Nainen uimapuvussa istuu rantakivillä ja katsoo merelle.

Löydä loma, joka on enemmän sinä

Yksilöllisiä lomaelämyksiä

Millainen lomailija olet?

Kaipaatko lomaltasi luksusta? Vai matkustatko lasten kanssa ja haluat suunnitella kaiken yksityiskohtia myöten? Onko treenaaminen sinulle tärkeää? Meillä kaikilla on erilaiset lomaodotukset, ja onneksi jokainen voi löytää juuri itselleen sopivan ja yksilöllisen loman. Katso tästä vinkit, miten löydät helposti loman, joka on enemmän sinä.

Perhelomailija

Perhelomailijalle loma on vuoden kohokohta, jolloin mikään ei saa mennä pieleen. Loman yksityiskohdat on suunniteltava huolellisesti ja lentoateriat ja suorat bussikuljetukset varattava hyvissä ajoin etukäteen. Perhelomailija suosii usein All Inclusivea tai muita käytännöllisiä vaihtoehtoja, jolloin koko perhe voi keskittyä lomaelämyksistä nauttimiseen.

Lomasuositukset:

Jos tunnet kuuluvasi tähän kategoriaan, pidät takuuvarmasti meidän Sunwing Family Resorts - ja Ocean Beach Club -hotellikonsepteistamme, jotka on suunniteltu erityisesti lapsiperheille onnistuneen loman viettoon. On tietenkin tärkeää, että lapset viihtyvät, mutta sen lisäksi myös vanhempien on voitava keskittyä lomatunnelmaan. Jos haluat lisäpisteitä lomasuunnittelusta, kohteeksi kannattaa harkita lasten mieleen olevia vaihtoehtoja, kuten Disneyland Pariisissa tai Walt Disney World Orlandossa.

Tjäreborgin maskotti Lollo-kirahvi lapsi sylissään.

Romantikko

Romantikolle matkakohteessa tärkeää on huolellisesti valittu ja upea hotelli, viihtyisä ympäristö ja hyvä tunnelma. Ravintolat, joissa voi istua kynttilän valossa, tunnelmalliset hetket ja hyvä ruoka ovat jokaisen romantikon mieleen matkalla. Romantikko nauttii myös kävelyretkistä rannalla tähtikirkkaan taivaan alla sekä valitsee mieluummin rauhallisen ja syrjäisemmän sijainnin kuin hektisen menon tapahtumien keskipisteessä.

Lomasuositukset:

Sunprime Hotels -hotellit ovat täydellinen valinta romantikolle. Kaikissa Sunprime Hotels -hotelleissa ikäraja on 16 vuotta, joten täällä voit todellakin keskittyä nauttimaan olostasi uima-altaan reunalla sekä ylellisestä tunnelmasta ravintolassa. Romanttista lomakohdetta etsivän mieleen ovat varmasti paratiisisaaret, kuten Malediivit, Seychellit ja Mauritius. Lyhyemmän lentomatkan päässä on myös mainioita romanttisia kohteita, kuten Parga Kreikassa ja Dubrovnik Kroatiassa.

Katso lisää romanttisia matkavinkkejä

Pariskunta istuu hiekkarannalla aivan vesirajassa.

Seikkailija

Tuntuuko jo pelkkä ajatus stressaavalta, että sinun pitäisi istua hotellihuoneessa tekemättä ja kokematta mitään erityistä? Silloin matkailijatyyppisi on suurella todennäköisyydellä seikkailija. Seikkailija rakastaa uusia paikkoja ja eksyy mielellään kaduille ja kujille, kokeilee uusia makuja ja haluaa haalia mahdollisimman paljon lomaelämyksiä. Uusien ja tuntemattomien paikkojen etsiminen, olipa kyseessä sitten ruokapaikka tai piilossa lymyilevä uimapoukama, tuottaa suurta iloa seikkailijalle.

Lomasuositukset:

Seikkailijalle sopivia matkakohteita on monenlaisia. Miltä kuulostaisi road trip USA:ssa tai makumatka halki Italian? Vai lähtisitkö mieluummin seikkailemaan johonkin Karibian kohteeseen? Matka-asiantuntijamme auttavat sinua mielellään suunnittelemaan unelmiesi matkan.

Mies ja nainen sukeltavat pinnan alla.

Luksuksen ystävä

Luksuksen ystävälle hotelli on kaiken A ja O. Sängyn on oltava suuri ja mukava, huone tyylikkäästi sisustettu ja viinilista huolella suunniteltu. Tämä matkailijatyyppi lomailee mieluiten aikuisille suunnatussa ympäristössä, sillä myös oma matkaseurue koostuu yleensä aikuisista – kumppanista tai hyvistä ystävistä. Luksuksen ystävä viihtyy paremmin hemmotteluhoidossa spa-osastolla kuin kuntosalin juoksumatolla, mutta arvostaa sitä, että nämä molemmat loma-aktiviteetit ovat kuitenkin käden ulottuvilla.

Lomasuositukset:

Tjäreborgin Top Selection -hotellit ovat huolella valittuja luksushotelleja, joissa voit viettää unelmiesi lomaa. Näitä hotelleja on useissa eri paikoissa, kuten esimerkiksi Karibialla, Dubaissa, Kreikassa, Espanjassa ja Ranskassa, joten löydät varmasti itsellesi sopivan kohteen – ja hotellin.

Uima-allas Constance Belle Mare Plage -hotellissa Mauritiuksella.

Constance Belle Mare Plage -hotelli Mauritiuksella on yksi Tjäreborgin Top Selection-hotelleista

Aktiivilomailija

Yhä useammalle matkailijalle on tärkeää voida treenata myös lomalla. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö aktiivilomailija arvostaisi myös rentoutumista, vaan sitä, että myös lomalla on mahdollisuus pitää huolta kunnostaan. Aktiivilomailija arvostaa hotellia, jossa on monipuoliset treenimahdollisuudet ja hyvin varustettu kuntosali.

Lomasuositukset:

Aktiivilomailija viihtyy Tjäreborgin omissa konseptihotelleissa, joissa on mahdollista osallistua SATS ELIXIAn ohjatuille liikuntatunneille maksutta sekä treenata hyvin varustelluilla kuntosaleilla. Joissain hotelleissa on mahdollista ladata hotellin lähistöllä sijaitsevia juoksureittejä RunKeeper- tai MapMyRun-sovelluksiin. Hyvä vaihtoehto on myös lähteä aktiivi- tai treenilomalle ammattilaisen ohjauksessa. Miltä kuulostaisi vaikkapa joogaloma etelän auringossa?

Katso myös Parhaat treenihotellit

Mies joogaamassa, taustalla vuoristomaisema.

Seuramatkailija

Seuramatkailija matkustaa yleensä isommassa seurueessa, johon kuuluu monenikäisiä matkailijoita useista eri sukupolvista. Tämän seurueen lomaodotukset saattavat siis olla hyvinkin erilaisia. Seurueen kiinnostuksen kohteet vaihtelevat todennäköisesti golfkentistä vesiliukumäkiin ja paikallisiin nähtävyyksiin. Seuramatkailija viihtyy rauhallisessa ympäristössä, jossa on kaikenikäisille sopivia loma-aktiviteetteja.

Lomasuositukset:

Selvittäkää ensin, millaiset lomaodotukset seurueellanne on. Onko tärkeää olla kaupungin keskustassa vai mieluummin lähellä rantaa? Sopiva vaihtoehto voi olla myös yhdistelmämatka, jolloin vietätte viikon yhdessä kohteessa ja siirrytte toiseksi viikoksi toiseen kohteeseen.

Vinkki! Sunwing Family Resorts -hotelleissa on Big Family-huoneistoja, jotka soveltuvat erinomaisesti suuremmille matkaseurueille.

Noin kymmenen hengen porukka istuu pikkukivirannalla auringonlaskussa.

Nautiskelija

Nautiskelijalle loman kohokohta on paikallinen ruokakulttuuri. Hän suuntaa mielellään sellaiseen kohteeseen, jossa pääsee maistelemaan tunnetun keittiön herkkuja ja voi vierailla mielenkiintoisissa ravintoloissa. Nautiskelijaa inspiroi sekä hyvin suunnitellut ateriat huippuluokan ravintolassa Michelin-tähtineen että uudet makuelämykset paikallisessa ravintolassa. Myös ruokamarkkinat ja viinitilavierailut ovat nautiskelijalle mieleisiä lomaelämyksiä.

Lomasuositukset:

Ruoka on yksi suurimmista syistä, miksi Ocean Beach Club -hotelleista on tullut niin suosittuja. Laadukkaiden raaka-aineiden ja taitavien kokkien ansiosta saat nauttia mahtavista makuelämyksistä aamusta iltaan – upeassa sviitissä meren äärellä asuen. Kun haluat nauttia hyvästä ruoasta suurkaupungissa, täydellinen valinta on Le Bristol Paris -hotelli, jossa on kolmen Michelin-tähden ravintola Epicure. Muita kaupunkihotelleja, joissa voi vierailla Michelin-tähdillä palkituissa ravintoloissa, ovat esimerkiksi St. James's Hotel & Club Lontoossa ja The Evelyn New Yorkissa.

Hymyilevä mies pitää haarukkaa ja lusikkaa kasvojensa edessä.