Matkat – Kamari

Kamarin lomakohteessa sinua odottavat vilkas elämänmeno, ihana ranta ja kauniit näkymät Egeanmerelle.

Kamari on eloisa rantakohde Santorinin itärannikolla. Kylää reunustava ranta alkaa mahtavan Mesa Vuono -kallion alapuolelta ja jatkuu yli kilometrin verran pohjoiseen. Rannan vierellä kulkee viihtyisä rantakatu, jonka varrella on paljon tavernoja ja baareja. Lomallasi voit maistella saaren omia viinejä ja muita herkkuja, joita Santorinin hedelmällisessä, vulkaanisessa maaperässä viljellään. Esimerkiksi tomaatit, munakoisot ja vuohenjuusto ovat usein paikallista tuotantoa, minkä ansiosta niiden maku on ainutlaatuinen.

Rantaelämää

Kamarin ranta koostuu mustasta laavahiekasta. Vaikka ranta on Santorinin suosituin ja monet matkustavat Kamariin juuri rannan vuoksi, pitkällä rannalla riittää aina tilaa. Rannalla voi kokeilla monenlaisia vesiurheilulajeja. Jos et halua makoilla hiekalla, joka saattaakin auringonpaahteessa kuumeta niin, että uimakengät ovat tarpeen, rannalta voi vuokrata aurinkotuoleja. Nälän tai janon yllättäessä lähellä on aina tavernoja, joista saa lounasta ja virkistävää juomaa.

Kamarin yöelämä

Auringon laskettua vuorten taakse valot syttyvät rantakadulla, ja tavernoista alkaa leijailla huumaavia tuoksuja. Suosittua huvia Kamarissa onkin kuljeskella rantakadulla ja valita rauhassa illallispaikkaa. Voit myös vilkaista kauppojen tarjontaa, johon kuuluu esimerkiksi kultaa, taidetta, vaatteita ja paljon muuta. Ruuan tavoin valtaosa ostosvalikoimasta on tuotettu paikallisesti Santorinilla. Täältä teet varmasti hyviä löytöjä ja hankit matkamuistoja. Illallisen jälkeen voit halutessasi suunnata vielä Kamarin baareihin tai klubeille.

Tjäreborgin Santorini

Tjäreborgilla matkustaessasi voit itse päättää matkasi ajankohdan ja keston. Kaikki Kamarin hotellimme sijaitsevat kävelymatkan päässä rannasta, ja lähellä on myös laaja ravintola- ja baarivalikoima. Jos haluat majoittua oikein mukavasti, suosittelemme Kastelli Resort -hotellia, jossa on muun muassa oma spa-hoitola, ilmainen WiFi ja ensiluokkaisia ravintoloita. Hotellin takana kohoaa vuori, jolla sijaitsevat antiikinaikaisen Thiran kaupungin rauniot.

Koe Santorini

Santorini on melko pieni saari, joten Kamarista on helppo tehdä retkiä myös saaren muihin osiin. Kamarista lähtee kaksi kertaa päivässä veneitä sen eteläpuolella olevaan Perissan kylään, ja busseja saaren pääkaupunkiin Thiraan lähtee kerran tai kahdesti tunnissa. Santorinilla on myös paljon muuta nähtävää, esimerkiksi Akrotirin upeat arkeologiset kaivaukset ja saaren pohjoisella niemellä sijaitsevasta Oian kylästä avautuva lumoava näköala. Voit myös vierailla saaren viinitiloilla tai lähteä veneellä lähialueen muille saarille.

Hyvä tietää
 • Lyhyt lentokenttäkuljetus
 • Hotelleja lähellä rantaa
 • Paljon ravintoloita
 • Vilkas yöelämä
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Kamari

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
15°10°
4
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°10°
5
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
16°11°
6
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
20°13°
8
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°16°
10
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°20°
11
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
27°22°
12
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • elokuu
28°22°
12
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
26°20°
10
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
24°18°
7
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
20°15°
6
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
17°12°
4
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
Rannat
Kamarin ranta Santorinin parhaista. Kilometrin pituisella rannalla on paljon tilaa, vuokrattavia aurinkotuoleja sekä laaja valikoima vesiurheilulajeja.

Useita hyviä rantoja

Santorinilla on myös paljon muita hyviä rantoja. Perissan ranta sijaitsee hieman Kamarista etelään, Red Beach on lähellä Akrotirin arkeologisia kaivauksia, ja Kamarin pohjoispuolella sijaitsee rauhallinen Monolithoksen ranta. Rannat koostuvat pääasiassa mustasta laavahiekasta, joka saattaa muuttua auringonpaahteessa melko kuumaksi.
Lennot ja kuljetukset

Näin matkustat tänne

Kamariin voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennoilla kesäkaudella (touko-lokakuu).
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa useimmissa tapauksissa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika Santorinin lentokentältä Kamarin hotelliisi on noin 15 minuuttia (n. 6 km) muusta liikenteestä riippuen.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Kamarin rantakadun varrella on runsaasti edullisia ravintoloita. Iso osa tarjoiltavasta ruuasta on paikallisesti tuotettua ja ehdottomasti maistamisen arvoista.
Kamarissa on eloisa yöelämä ja paljon baareja, ravintoloita ja klubeja.
Ostokset
Jos haluat lomallasi hieman shoppailla, Kamarin kaupoista voit ostaa koruja, nahkatuotteita, käsitöitä, vaatteita ja paljon muuta.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Kamarissa voi harrastaa muun muassa snorklausta, sukellusta, purjelautailua ja vaeltamista.
Kulkuyhteydet
Kamarista lähtee pari kertaa päivässä veneitä Perissaan. Busseja saaren muihin osiin lähtee kerran tunnissa. Santorinilla voi myös liikkua taksilla.
Kohdefakta

Palvelumme

Kamari on omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalvelua.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla Kreikkaan matkustettaessa voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Huom! Albaniassa passin tulee olla vähintään voimassa 3 kk matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia alle 30 päivää kestäville lomamatkoille.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista
.... Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista. Kreikan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 622 9790.

Matkustajalomake
Kaikkien Kreikkaan saapuvien matkustajien on 1.7.2020 alkaen täytettävä matkustajalomake (PLF, Passanger Locator Form) viimeistään 24 tuntia ennen maahan saapumista. On erittäin tärkeää, että lomake täytetään hyvissä ajoin ennen matkaa (viimeistään 24 tuntia ennen lähtöä), sillä muuten voit joutua maksamaan huomattavan sakon (500 euroa per henkilö) saavuttuasi Kreikkaan. Lomakkeen täyttämisen jälkeen saat QR-koodin sähköpostitse. Tallenna QR-koodi puhelimeesi tai tulosta se paperille, sillä koodi tulee esittää lähtöselvityksessä ja koneeseen nousun yhteydessä Suomessa sekä Kreikkaan saavuttua. Lomake täytetään englanniksi: https://travel.gov.gr. Avaaminen onnistuu parhaiten Chromella ja Firefoxilla.

HUOM! KORFUN KAUTTA ALBANIAAN MATKUSTAVAT
Passin tulee olla voimassa vähintään 3 kuukautta matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia. Kaikkien matkustajien passitiedot tulee ilmoittaa Tjäreborgille ennen matkaa.

Albanian viranomaiset vaativat virallisia asiakirjoja alaikäisten lasten kanssa matkustavilta, jos lapsi matkustaa vanhempien kanssa, joilla on eri sukunimi ja lapsella on vain toisen vanhemman sukunimi, tai jos lapsi matkustaa vain toisen vanhemman kanssa, tai jos lapsi matkustaa isovanhempien, sukulaisten tai ystävien kanssa. Englanninkielisessä asiakirjassa tulee olla maistraatin julkisen notaarin leima. Asiakirjojen vahvistusta varten tulee ottaa yhteyttä lähimpään maistraattiin.

Albanian kunniakonsuli Helsingissä:
Albanian Honorary Consulate General in Helsinki, Finland
(+358) 50 548 2854

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Kreikassa

Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan, ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

1–2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

Valuutta ja maksaminen

Euro. Kohteessa on pankkiautomaatteja.

Sähkö

220 V.

Kieli

Kreikassa: Kreikka
Albaniassa: Albania

Muuta

Lue lisäksi Hyvä tietää -osio ja Tjäreborgin matkaehdot. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tee matkahaku