Matkat – Kamari

Kamarin lomakohteessa sinua odottavat vilkas elämänmeno, ihana ranta ja kauniit näkymät Egeanmerelle.
Kamari on eloisa rantakohde Santorinin itärannikolla. Kylää reunustava ranta alkaa mahtavan Mesa Vuono -kallion alapuolelta ja jatkuu yli kilometrin verran pohjoiseen. Rannan vierellä kulkee viihtyisä rantakatu, jonka varrella on paljon tavernoja ja baareja. Lomallasi voit maistella saaren omia viinejä ja muita herkkuja, joita Santorinin hedelmällisessä, vulkaanisessa maaperässä viljellään. Esimerkiksi tomaatit, munakoisot ja vuohenjuusto ovat usein paikallista tuotantoa, minkä ansiosta niiden maku on ainutlaatuinen.

Rantaelämää

Kamarin ranta koostuu mustasta laavahiekasta. Vaikka ranta on Santorinin suosituin ja monet matkustavat Kamariin juuri rannan vuoksi, pitkällä rannalla riittää aina tilaa. Rannalla voi kokeilla monenlaisia vesiurheilulajeja. Jos et halua makoilla hiekalla, joka saattaakin auringonpaahteessa kuumeta niin, että uimakengät ovat tarpeen, rannalta voi vuokrata aurinkotuoleja. Nälän tai janon yllättäessä lähellä on aina tavernoja, joista saa lounasta ja virkistävää juomaa.

Kamarin yöelämä

Auringon laskettua vuorten taakse valot syttyvät rantakadulla, ja tavernoista alkaa leijailla huumaavia tuoksuja. Suosittua huvia Kamarissa onkin kuljeskella rantakadulla ja valita rauhassa illallispaikkaa. Voit myös vilkaista kauppojen tarjontaa, johon kuuluu esimerkiksi kultaa, taidetta, vaatteita ja paljon muuta. Ruuan tavoin valtaosa ostosvalikoimasta on tuotettu paikallisesti Santorinilla. Täältä teet varmasti hyviä löytöjä ja hankit matkamuistoja. Illallisen jälkeen voit halutessasi suunnata vielä Kamarin baareihin tai klubeille.

Tjäreborgin Santorini

Tjäreborgilla matkustaessasi voit itse päättää matkasi ajankohdan ja keston. Kaikki Kamarin hotellimme sijaitsevat kävelymatkan päässä rannasta, ja lähellä on myös laaja ravintola- ja baarivalikoima. Jos haluat majoittua oikein mukavasti, suosittelemme Kastelli Resort -hotellia, jossa on muun muassa oma spa-hoitola, ilmainen WiFi ja ensiluokkaisia ravintoloita. Hotellin takana kohoaa vuori, jolla sijaitsevat antiikinaikaisen Thiran kaupungin rauniot.

Koe Santorini

Santorini on melko pieni saari, joten Kamarista on helppo tehdä retkiä myös saaren muihin osiin. Kamarista lähtee kaksi kertaa päivässä veneitä sen eteläpuolella olevaan Perissan kylään, ja busseja saaren pääkaupunkiin Thiraan lähtee kerran tai kahdesti tunnissa. Santorinilla on myös paljon muuta nähtävää, esimerkiksi Akrotirin upeat arkeologiset kaivaukset ja saaren pohjoisella niemellä sijaitsevasta Oian kylästä avautuva lumoava näköala. Voit myös vierailla saaren viinitiloilla tai lähteä veneellä lähialueen muille saarille.
Hyvä tietää
  • Lyhyt lentokenttäkuljetus
  • Hotelleja lähellä rantaa
  • Paljon ravintoloita
  • Vilkas yöelämä

Muiden mielipiteet kohteesta Kamari

Tee matkahaku – Kamari