Agios Nikolaos – Ravintolavinkkejä oppailtamme

Illallinen viehättävässä satamasssa, aitoja kreetalaisia makuja tai moderni ravintola – mitä sitten etsitkään, meiltä saat parhaat vinkit. Katso tästä Tjäreborgin oppaiden suositukset ja ravintolavinkit Agios Nikolaokseen.

Päivitetty viimeksi: 7.7.2025

Ravintolavikkejä Agios Nikolaoksessa

Tjäreborgin oppaat vinkkaavat

Teemme kaupallista yhteistyötä mainittujen ravintoloiden kanssa.

Sergiani Seaside

Viihtyisä, perheomisteinen ravintola rauhallisella paikalla Agios Nikolaoksen rantapromenadilla. Täällä voit nauttia kauniista merinäköalasta ja modernin kreikkalaisen keittiön herkuista. Avoinna lounas- ja illallisaikaan klo 13-23. Omistajan perheen itse pyytämä tuore kala on suosittu lisä ruokalistalla. Kun kerrot henkilökunnalle, että olet Tjäreborgin matkalla, niin saat pienen yllätyksen jälkiruoaksi.

Tjäreborgin oppaiden suositus: Kala-ceviche, mustekala ja pasta.

Hintataso: Keskihintainen
Osoite: Akti Koundourou 6, 72100 Agios Nikolaos.
Puhelin: +30 28410 26822 / +30 69953 44413.

Sergiani Seaside

Basilico Ristorante

Lähellä satamaa sijaitseva italialainen ravintola, jonka rannan puolella sijaitsevalta ulkoterassilta on hienot näkymät merelle päin. Ravintola on avoinna aamiais-, lounas- ja illallisaikaan klo 11-23.

Tjäreborgin oppaiden suositus: Tuoreita äyriäisiä ja pastaa

Hintataso: Keskihintainen
Osoite: Argiropoulon 2, Agios Nikolaos 721 00
Puhelin +30 28410 26086

Kreikkalainen keittö

Maistele aitoja kreikkalaisia makuja Agios Nikolaoksessa.

Maista Kreeta – makueämyksiä ja merimaisemia Agios Nikolaoksessa

Agios Nikolaos ei ole vain kaunis Mirabellonlahden rannalla sijaitseva kaupunki, se on myös erinomainen kohde hyvän ruoan ystäville. Kreetalainen keittiö on täällä vahvasti esillä: tuore oliiviöljy, villiyrtit, paikalliset juustot ja auringossa kypsyneet vihannekset luovat pohjan monille ruoille. Klassinen ateria alkaa usein mezeillä – jaettavilla pikkuruoilla, kuten grillatulla graviera-juustolla hunajan kera, viininlehtikääryleillä, friteeratulla kesäkurpitsalla ja vastapaistetulla leivällä tzatzikin kera.

Pääruokana on usein tarjolla kleftikoa (hitaasti kypsytettyä lammasta), stifadoa (liha-sipulipataa kanelilla maustettuna), souvlakia tai tuoretta kalaa lahdelta. Kasvisvaihtoehdot, kuten gemista (täytetyt vihannekset) ja briam (uunissa paistetut vihannekset tomaatilla ja oliiviöljyllä), ovat myös yleisiä – ja täynnä makua.

Syö kuin paikallinen – löydä kaupungin tunnelma

Agios Nikolaoksessa on runsaasti ravintoloita, sekä suositun rantapromenadin varrella että sataman yläpuolella sijaitsevilla pikkukaduilla. Monet paikoista ovat perheomisteisia ja valmistavat ruokaa sukupolvelta toiselle kulkeneiden reseptien mukaan. Juuri täältä löydät ne aidot maut, joissa yksinkertaiset raaka-aineet pääsevät oikeuksiinsa.

Monista ravintoloits on näkymä merelle, Voulismeni-järvelle tai pienvenesatamaan – iltavalossa ateria muuttuu erityisen elämykselliseksi. Tunnelma on rento, palvelu lämmintä ja usein illallisen päätteeksi tarjotaan hedelmiä, jälkiruoka tai lasillinen rakia talon puolesta.

Edullista ja maistuvaa – parhaat vinkkimme

Agios Nikolaoksessa on paljon vaihtoehtoja, kun haluat syödä hyvin ilman suuria kustannuksia. Tarjolla on niin yksinkertaisia perheravintoloita kuin trendikkäämpiä ruokapaikkoja, ja monissa paikoissa saa runsaita annoksia kohtuulliseen hintaan ja vielämä kauniiden maisemien kera.

Tjäreborgin oppaat jakavat mielellään suosikkinsa – olitpa etsimässä romanttista illallista veden äärellä, rentoa lounasta varjossa tai paikkaa, jossa lapsiperhe tuntee olonsa erityisen tervetulleeksi.