Matkat – Hongkong

Hongkongissa on kaikkea, mitä vain voit toivoa aasialaiselta suurkaupungilta. Täällä on korkeita pilvenpiirtäjiä, maailmankuulu keittiö, hyvät ostosmahdollisuudet ja häikäisevät maisemat.

Hongkongissa ollessasi kannattaa ehdottomasti käydä Victoria Peak -vuorella ja nauttia mahtavista näkymistä yli koko kaupungin, jossa neonvalot vilkkuvat. Täältä näet kuuluisan panoraamanäkymän, joka on usein kuvattu Hongkong-aiheisissa postikorteissa. Victoria Peak -vuori sijaitsee Hongkongin saarella yhdessä mahtavien pankkipalatsien, toimistokompleksien, tyylikkäiden liikkeiden, vaikuttavien pilvenpiirtäjien ja vilkkaan sataman kanssa. Wan Chain kaupunginosassa yhdistyy kiehtovalla tavalla moderni ja vanha.

Kowloon - lähellä kaikkea

Victoria Peak -vuorelta näet mantereen sekä toisella puolella Kowloonin alueen. Kowloonissa on useita hotelleja, ja täällä on myös kaikkein monipuolisimmat ostosmahdollisuudet. Tsim Sha Tsuin kaupunginosa sijaitsee lähimpänä satamaa ja Hongkongin saarelle kulkevia lauttoja. Täällä elämänmeno on todella vilkasta, ja ravintoloiden, kauppojen ja viihde-elämän tarjonta on valtava. Kowloonissa olet lähellä kaikkea, ja täällä on myös tunnetut markkinat Jade Market, Night Market ja Bird Market, joilla kannattaa ehdottomasti käydä ollessasi Hongkongissa.

Tjäreborgilla Hongkongiin

Matkustaessasi Tjäreborgilla Hongkongiin voit valita hotellin useasta vaihtoehdosta eri hintaluokissa. Hotellit sijaitsevat keskeisellä paikalla sekä Kowloonissa että Hongkongin saarella. Jos haluat hemmotella itseäsi, mainio vaihtoehto on Prime Select -hotellimme Mojo Nomad Central, joka sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä Hong Kongin saaren laivaterminaalista. Lähistöllä sijaitsee myös legendaarinen Mandarin Oriental Hong Kong -hotelli, joka on tunnettu hyvästä palvelustaan ja designista.

Tutustu lähiympäristöön

Hongkongiin kuuluu myös 235 suurempaa ja pienempää saarta, joista useimmilla ei ole asutusta. Monilla asutuilla saarilla voi huomata kehityksen pysähtyneen. Mainioita vierailukohteita ovat esimerkiksi Cheung Chaun, Lamman ja Lantaun saaret. Laivoilla on helppo lähteä lyhyemmille tai pidemmille retkille. Jos haluat lähteä pidemmälle seikkailulle, voit ottaa laivan Macaolle, joka aiemmin kuului Portugalin siirtomaa-alueeseen, mutta on nykyisin osa Kiinaa, aivan kuten Hongkong.

Hyviä ostoksia, hyvää ruokaa

Kowloonissa on erittäin hyvät ostosmahdollisuudet, ja täällä on lähes kaikkea, mitä vain voi kuvitella. Nathan Road -kadulla on useita kauppoja, joissa myydään muun muassa elektroniikkaa, vaatteita ja kenkiä. Mielenkiintoisia ja edullisia ostosmahdollisuuksia on Hongkongin Temple Street -kadulla sijaitsevilla Temple Street Night Market -markkinoilla. Jos teet löytöjä, muista tinkiä. Markkinoiden vieressä ovat yhdet Hongkongin lukuisista ruokamarkkinoista, joilla koet varmasti ikimuistoisia makuelämyksiä.

Hyvä tietää
 • Luksushotelleja
 • Hotelleja keskustassa
 • Hotelleja aikuisille
 • Hyvät ostosmahdollisuudet
 • Ravintoloita ja yöelämää
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Hongkong

Nähtävyydet
5,0
Harrastukset
4,0
Ostokset
4,0
Sää
 • tammikuu
18°13°
4
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
18°13°
3
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
15
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
20°16°
3
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
24°20°
3
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
14
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
28°23°
5
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
14
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
30°25°
5
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
12
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°26°
6
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • elokuu
30°26°
6
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
14
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
30°25°
6
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
15
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
27°23°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
24°19°
6
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
20°15°
5
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Suorat lennot Helsingistä n. 10 tuntia.

Näin matkustat tänne

Hongkongiin voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa ja voit itse määritellä matkan pituuden.
Lento laskeutuu Hong Kong International Airport -lentoasemalle. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly matkan hintaan, mutta voit lisämaksusta ostaa ne matkavarauksen yhteydessä.
Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten joko taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Hong Kong International Airport -lentoasemalta on matkaa Hongkongin keskustaan n. 40 km. Lentokentältä pääsee keskustaan myös pikajunalla, busseilla ja taksilla.
Ostokset
Kaikki tavarat paitsi alkoholi ja tupakka ovat verottomia, mikä onkin tehnyt Hong Kongista yhden maailman mielenkiintoisimmista ostoskohteista. Nathan Road on noin kolme kilometriä pitkä katu, joka kulkee Kowloonin eteläkärjestä pohjoiseen, ja täällä on todellakin lähes kaikkea. Ladies' Market kulkee samansuuntaisesti Nathan Roadin kanssa ja sijaitsee Mong Kokin metroaseman luona. Kyseessä on ulkoilmamarkkinat, joilla myydään vaatteita, kelloja, laukkuja, leikkikaluja, koriste-esineitä ja paljon muuta. Hongkongin saari on paljon modernimpi kuin Kowloon, ja täällä on suuria nykyaikaisia ostoskeskuksia.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Hongkongissa on lukuisia ravintoloita, ja tarjolla on kaikenlaista makuhermoja kutkuttavaa – kiinalaista ja eurooppalaista ruokaa, kalaa ja äyriäisiä sekä paljon muuta.
Hongkongin yöelämä on monipuolinen ja tarjoaa jokaiselle jotain. Baarien ja klubien valikoima on monipuolinen.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Kannattaa ehdottomasti käydä ihailemassa Victoria Peak -vuorelta Hongkongin kaupunkiin avautuvia upeita näkymiä.
Kulkuyhteydet
Hongkongissa on helppo liikkua bussilla, taksilla, metrolla tai kiskobussilla. Star Ferry -lautta kulkee Hongkongin saaren ja Kowloonin välillä, ja lauttaliput ovat myös edullisia.
Kohdefakta

Palvelumme

Hongkong on omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalvelua.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia alle 90 vrk kestävillä matkoilla Hongkongiin ja Macaoon. Hongkongiin matkustettaessa passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk ja muualle Kiinaan tai muihin Aasian maihin matkustettaessa 6 kk matkan jälkeen.

Manner-Kiinaan matkustavat Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin maahan saapumista varten. Viisumi haetaan suoraan Kiinan suurlähetystön kautta. Majoitusvaraus vaaditaan koko oleskelun ajaksi
.... Tietoa viisumin hakemisesta löydät internetistä sivulta www.chinaembassy-fi.org. Varaathan tarpeeksi aikaa hakuprosessia varten.

Kiinan kautta läpikulkiessa ei viisumia tarvita, jos koneenvaihto tapahtuu alle 24 h kuluessa (Shanghaissa 48 h sisällä).

Muistathan katsoa kaikki tarvittavia dokumentteja ja matkustamista koskevat tiedot ulkoministeriön sivuilla www.formin.fi -> Matkustaminen ja maat -> Matkustustiedotteet -> Kiina.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Kiinan lähetystöstä/konsulaatista. Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Kiinan lähetystöstä/konsulaatista. Kiinan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 22890129

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Olet itse vastuussa siitä, että tarkistat lomakohdettasi koskevat ajankohtaiset lait ja säädökset. Välttääksesi mahdolliset yllätykset tutustu maan säädöksiin ja tapoihin etukäteen, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Hongkongin dollari (HKD). VISA ja Mastercard hyväksytään yleisesti. Pankkiautomaatteja on.

Aikaero

Suomen aika talvisin +6 tuntia ja kesäisin +5 tuntia

Sähkö

220/240 V. Adapteri tarvitaan.

Kieli

Mandariinikiina. Hongkong: kantoninkiina ja englanti.

Lisävuoteet

Jos Kiinassa huoneeseen/huoneistoon majoittuu kolme henkeä, he nukkuvat useimmiten samassa vuoteessa tai vuoteissa (kaksi grand lit -vuodetta, yksi tai kaksi queen size -parivuodetta tai yksi king size -parivuode). Vuoteessa on yhteinen patja ja vuodevaatteet. Jos samaan huoneeseen/huoneistoon majoittuu neljä henkeä, he nukkuvat kahdessa grand lit -vuoteessa, kahdessa queen size- tai yhdessä king size -parivuoteessa.

Kieli

Kiinassa puhutaan useita erilaisia kiinan kielen muotoja/murteita. Hongkongissa puolestaan puhutaan yleisesti englantia, joten englannilla tulee hyvin ymmärretyksi.

Tutustu matkavarauksen yhteydessä nettisivujemme Ota yhteyttä / FAQ -osioon sekä Tjäreborgin matkaehtoihin.
Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tee matkahaku