Matkat – Hongkong

Hongkongissa on kaikkea, mitä vain voit toivoa aasialaiselta suurkaupungilta: pilvenpiirtäjiä, maailmankuulu keittiö ja ostosmahdollisuudet.
Hongkongissa ollessasi kannattaa ehdottomasti käydä Victoria Peak -vuorella ja nauttia mahtavista näkymistä yli koko kaupungin, jossa neonvalot vilkkuvat. Täältä näet kuuluisan panoraamanäkymän, joka on usein kuvattu Hongkong-aiheisissa postikorteissa. Victoria Peak -vuori sijaitsee Hongkongin saarella yhdessä mahtavien pankkipalatsien, toimistokompleksien, tyylikkäiden liikkeiden, vaikuttavien pilvenpiirtäjien ja vilkkaan sataman kanssa. Wan Chain kaupunginosassa yhdistyy kiehtovalla tavalla moderni ja vanha.

Kowloon - lähellä kaikkea

Victoria Peak -vuorelta näet mantereen sekä toisella puolella Kowloonin alueen. Kowloonissa on useita hotelleja, ja täällä on myös kaikkein monipuolisimmat ostosmahdollisuudet. Tsim Sha Tsuin kaupunginosa sijaitsee lähimpänä satamaa ja Hongkongin saarelle kulkevia lauttoja. Täällä elämänmeno on todella vilkasta, ja ravintoloiden, kauppojen ja viihde-elämän tarjonta on valtava. Kowloonissa olet lähellä kaikkea, ja täällä on myös tunnetut markkinat Jade Market, Night Market ja Bird Market, joilla kannattaa ehdottomasti käydä ollessasi Hongkongissa.

Tjäreborgilla Hongkongiin

Matkustaessasi Tjäreborgilla Hongkongiin voit valita hotellin useasta vaihtoehdosta eri hintaluokissa. Hotellit sijaitsevat keskeisellä paikalla sekä Kowloonissa että Hongkongin saarella. Jos haluat hemmotella itseäsi, mainio vaihtoehto on The Sheung Wan By Ovolo, joka sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä Hong Kongin saaren laivaterminaalista. Lähistöllä sijaitsee myös legendaarinen Mandarin Oriental Hong Kong -hotelli, joka on tunnettu hyvästä palvelustaan ja designista.

Tutustu lähiympäristöön

Hongkongiin kuuluu myös 235 suurempaa ja pienempää saarta, joista useimmilla ei ole asutusta. Monilla asutuilla saarilla voi huomata kehityksen pysähtyneen. Mainioita vierailukohteita ovat esimerkiksi Cheung Chaun, Lamman ja Lantaun saaret. Laivoilla on helppo lähteä lyhyemmille tai pidemmille retkille. Jos vierailet Lantaussa, kannattaa ehdottomasti käydä historiallisessa Tung Chungin linnoituksella, joka on peräisin 1200 -luvulta. Jos haluat lähteä pidemmälle seikkailulle, voit ottaa laivan Macaolle, joka aiemmin kuului Portugalin siirtomaa-alueeseen, mutta on nykyisin osa Kiinaa, aivan kuten Hongkong.

Hyviä ostoksia, hyvää ruokaa

Kowloonissa on erittäin hyvät ostosmahdollisuudet, ja täällä on lähes kaikkea, mitä vain voi kuvitella. Nathan Road -kadulla on useita kauppoja, joissa myydään muun muassa elektroniikkaa, vaatteita ja kenkiä. Mielenkiintoisia ja edullisia ostosmahdollisuuksia on Hongkongin Temple Street -kadulla sijaitsevilla Temple Street Night Market -markkinoilla. Jos teet löytöjä, muista tinkiä. Markkinoiden vieressä ovat yhdet Hongkongin lukuisista ruokamarkkinoista, joilla koet varmasti ikimuistoisia makuelämyksiä.
Hyvä tietää
  • Luksushotelleja
  • Hotelleja keskustassa
  • Hotelleja aikuisille
  • Hyvät ostosmahdollisuudet
  • Ravintoloita ja yöelämää

Muiden mielipiteet kohteesta Hongkong

Hae matka – Hongkong