Hongkongin siluetti
Hongkongin siluetti
Lomalähettiläät

Suurenmoinen Hongkong

Tutustu suurenmoiseen Hongkongiin

Hongkong on todellinen metropoli, jossa on 7 miljoonaa asukasta. Tässä kaupungissa tapahtuu koko ajan, ja kaupungin sykkivä energia tarttuu helposti. Vaikka Hongkong vaikuttaakin varsin modernilta kaupungilta, täällä on myös historiaa, temppeleitä, museoita, huvipuistoja, upeita näköalapaikkoja ja valtavasti erilaisia nähtävyyksiä.

Teksti ja kuvat: Petter Sevenius
_Julkaistu:_17.8.2023

Nathan Road

Ladies' Market, Tung Choi Street

Temple Street Night Market

Shoppailijan paratiisi

Hongkong on todellinen shoppailijan paratiisi, ja shoppailua on oikeastaan vaikea välttää, tykkäsipä siitä tai ei. Jos etsit kansainvälisten suunnittelijoiden muotia tai elektroniikkaa, Nathan Road -katu on hyvä valinta. Myös Sai Yeung Choi South Street -kadulla on useita hyviä elektroniikkakauppoja.

Jos haluat löytää kaiken samasta paikasta, kannattaa suunnata johonkin valtavista ostoskeskuksista, joita ovat esimerkiksi Kowloonissa sijaitsevat Elements, Sogo ja Harbour City Mall sekä Hong kongin keskustassa IFC Mall ja The Landmark. Myös Causeway Bayn alueella on paljon erilaisia isoja kauppakeskuksia ja katumarkkinoita.

Markkinoista suurimmat ja tunnetuimmat ovat Temple Street Night Market, joilla on tarjolla aivan kaikkea! Ladies’ Market -markkinoilla myydään kaikenlaista pikkutavaraa ja piraattikopioita. Jos etsit laukkuja ja kenkiä, suuntaa Sneakers Street -kadulle. Muista aina tinkiä markkinoilla! Aloita neuvottelu niin pienestä summasta kuin vain kehtaat. Tinkiminen ei ehkä ole kaikkien juttu, mutta yleensä on niin, että mitä enemmän ostat, sitä paremman hinnan voit saada. Lopullinen hinta on usein jopa 40–70 % alkuperäisestä hinnasta. Jos kaipaat ainutlaatuisen erilaista elämystä, voit pistäytyä kultakalamarkkinoilla, kukkamarkkinoilla tai vaikka lintumarkkinoilla…

Katuruokaa Night Market -markkinoilla

Eksoottista pikaruokaa Sai Yeung Choi -kadulla

Ruoka ja yöelämä

Shoppailun lisäksi Hongkong on täydellinen kohde hyvän ruoan ja juoman ystäville. Valikoima on todella laaja ja ruokaa on tarjolla kaikista maailman kolkista. Täällä on ihan kaikkea, mitä kuvitella saattaa, trendikkäistä kattobaareista paikallisiin katukeittiöihin. Paikallinen ruoka on suhteellisen edullista. Tunnetuimpia hongkongilaisia ruokalajeja ovat dim sum (pikkusyötäviä, joita nautitaan teen kanssa), shumai-nyytit (täytetty katkaravuilla ja porsaanlihalla) ja xiaolongbao (lihatäytteisiä nyyttejä).

Iltaisin meno vilkastuu Hongkongissa ja viihdetarjontakin on täällä massiivinen. Iltaa voit viettää vaikka englantilaisessa pubissa, karaokea laulaen tai trendikkäissä baareissa ja klubeilla. Lang Kwai Fongin alue on hyvä paikka lähteä tutustumaan yöelämään. Kyseessä on keskustan alueella oleva mukulakivikatu, jonka varrella on paljon ravintoloita, baareja ja klubeja – ja auki viikon jokaisena päivänä! Staunton Street ja Elgin Street ovat myös hyviä baari- ja ravintolakatuja.

Lang Kwai Fong

Staunton Street

Kun haluat laskea kierroksia

Kun on kierrellyt aikansa kaupungilla, voi olla mukavaa rauhoittua hetkeksi. Silloin paras paikka on Nan Lian Garden, joka on todellinen rauhan ja kauneuden keidas keskellä pilvenpiirtäjiä.

Toinen hyvä paikka rauhoittumiseen on suosittu taolainen temppeli Man Mo.

Jos haluat tutustua Hongkongin historiaan, kannattaa ehdottomasti vierailla Hong Kong Museum of History -museossa. Löysimme museon kerran ihan sattumalta, kun sateen alkaessa pysähdyimme sinne. Sisäänpääsy on ilmainen ja museo on todella hyvä, suosittelen!

Nan Lian Garden

Man Mo

Älä missaa näitä

Joka ilta klo 20 voi ihailla häikäisevän upeaa lasershow’ta, jossa on mukana yli 40 satama-alueen rakennusta. Symphony of lights on mahtava elämys, joka kannattaa ehdottomasti kokea Hongkongissa. Parhaat katselupaikat ovat rantapromenadilla Tsim Sha Tsuin kohdalla.

Toinen upea elämys on katsella Hongkongin siluettia Victoria Peak -vuorelta. Aivan mahtava näkymä!

Symphony of light -valoshow Tsim Sha Tsuin luota katsottuna.

Hongkongin kaupunki Star Ferryltä

Hongkongin kaupunki Victorias Peak -vuorelta

Hongkongin voi matkustaa vuoden ympäri, mutta syksy on ehkä kaikkein parasta aikaa. Silloin on hieman kuivempaa ja edelleen miellyttävän lämmintä. Yleisesti ottaen talvet ovat kuivempia ja kesät sateisempia.

Jos mietit hotellia, niin suosittelen valitsemaan sellaisen, joka sijaitsee metroaseman lähettyvillä, sillä silloin liikkuminen paikasta toiseen on helppoa. Varsinkin metroasemat MTR Central, Tsim Sha Tsui ja Causeway Bay ovat lähellä kaikkea. Hongkongissa metrolla pääsee nopeasti ja helposti paikasta toiseen, ja taksilla matkustaminen on suhteellisen edullista. Myös Star Ferry -lautta on edullinen ja mukava tapa siirtyä Hongkongin saarelta Kowlooniin.

Jos meillä olisi ollut enemmän aikaa, olisin halunnut testata aaltoja Big Wave Bay -lahdella ja vaeltaa upealla Dragon’s Back Trail -reitillä sekä uida Shek O Beach -rannalla. Ja jos lapset olisivat olleet mukana reissussa, olisimme suurella todennäköisyydellä pistäytyneet Disneylandissä. Hongkongiin kannattaa ehdottomasti lähteä uudemman kerran!

Kaipaatko lisää vinkkejä suurkaupunkiin?

Lomalähettiläs Petter Sevenius

Petter matkustaa mieluiten reppu selässä ja purjelauta kainalossa ilman suurempia suunnitelmia, mutta on vähitellen oppinut arvostamaan myös etukäteen tehtyjä lomasuunnitelmia erityisesti perheen kanssa matkustaessa.

Lue lisää Petterin vinkkejä