Tervetuloa ihmisvilinän keskelle Teneriffan mielenkiintoiseen pääkaupunkiin, Santa Cruziin. Valittavanasi on useita erilaisia hotelleja yhdessä Teneriffan mielenkiintoisimmista kaupungeista.
Santa Cruz on todellinen suurkaupunki, jossa on ostosmahdollisuuksia, ravintoloita ja paljon nähtävää. Jos haluat viettää loman shoppailun ja auringonoton merkeissä, niin Santa Cruz on silloin mainio vaihtoehto, täällä riittää tekemistä ja näkemistä. Voit lähteä kävelyretkelle esimerkiksi Plaza de Españalta ja suunnata kaupungin pienille viehättäville kaduille ja pysähtyä kauniiseen Mercado de Nuestra Senora de Africa -kauppahalliin. Parhaimmat ostomahdollisuudet ovat Calle del Castillo -kävelykadun varrella sekä suuremmissa tavarataloissa. Santa Cruzissa on kuitenkin paljon muutakin tekemistä kuin vain shoppailu. Täällä on upea oopperatalo, useita museoita, kauniita puistoja sekä tietenkin runsaasti baareja ja ravintoloita, joissa pääset tutustumaan paikallisen espanjalaisen keittiön saloihin.

Rantaelämä Santa Cruzissa

Paras paikka nauttia auringonsta ja lämmöstä on ehdottomasti Parque Maritimon upea allasalue, joka sijaitsee meren äärellä, kivenheiton päässä oopperatalolta. Jos haluat mieluummin tuntea pehmeän hiekan jalkojesi alla, yksi Teneriffan kauneimmista rannoista, Playa de las Teresitas, on kätevästi bussimatkan päässä keskustasta. Ikimuistoinen elämys on varmasti myös rannalla oleva erinomainen kalaravintola, joka on paikallisten kalastajien omistuksessa.

Tjäreborgin Santa Cruz

Santa Cruzissa voit valita useista eri hotelleista, jotka sijaitsevat ylempänä keskustassa, lähellä kaunista Parque Garcia Sanabria -puistoa tai alempana lähempänä merta. Jos haluat päästä nopeasti aamu-uinnille, kannattaa valita hotelli, jossa on uima-allas. Kun haluat saada lomastasi irti kaiken mahdollisen, suosittelemme tekemään kätevän yhdistelmämatkan. Vietä ensin viikko Santa Cruzissa ja jatka sitten johonkin etelärannikon kohteeseen.
Hyvä tietää
 • Hyvät ostosmahdollisuudet
 • Ravintoloita ja yöelämää
 • Edullisia ravintoloita
 • Hotelleja, joissa ilmainen WiFi
 • Hotelleja aikuisille
 • Hotelleja, joissa uima-allas
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Santa Cruz

Rannat
Muutaman kilometrin päässä Santa Cruzista pohjoiseen sijaitsee Playa Teresitaksen ranta, jota monet pitävät koko Teneriffan kauneimpana. Tämä ranta on sekä leveä että pitkä, ja sen hieno hiekka on tuotu suoraan Saharasta. Ranta syvenee melko jyrkästi sadan metrin jälkeen. Viikonloppuisin rannalla on täyttä, sillä myös paikalliset viihtyvät täällä. Rannalla on suihkut, joista tulee suolaista vettä, sekä muutama pieni ravintola, joissa on tarjolla kevyttä tapaslounasta, jäätelöä ja juomia. Bussit kulkevat vartin välein kaupungista rannalle ja takaisin. Santa Cruzin keskustassa on myös suuri Parque Maritimon allasalue. Täällä on useita suuria altaita, joissa on merivettä, aurinkoterasseja, ruokapaikkoja sekä pieni laavaranta.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Santa Cruzissa on saaren paras ravintolatarjonta. Täällä on muun muassa useita erilaisia kansainvälisiä ravintoloita, kanarialaisen keittiön herkkuja tarjoilevia perheravintolota sekä pikaruokaketjuja. Vanhassa kaupungnosassa, El Toscalissa, on useita viihtyisiä ravintoita ja ulkoterasseja. Hyviä ravintoloita on myös Calle La Noria -kadun varrella ja Plaza de España, Plaza de Candelaria sekä Plaza de Weyler -aukioilla. Useissa ravintoloissa on elävää musiikkia iltaisin.
Santa Cruzissa on monipuolinen yöelämä ja tarjolla on sekä kansainvälisiä että paikallisia illanviettopaikkoja. Kaupungissa on monia pubeja, baareja, loungeja ja useita yökerhoja. Parque Marítimo César Manrique -puiston ympäristössä sekä Avenida Tres de Mayo ja La Noria Residencial Anaga -katujen varrella useita suosittuja baareja ja yökerhoja.
Ostokset
Santa Cruzissa on useita tunnettuja kauppoja ja monipuoliset ostosvalikoimat. Parhaimmat ostoskadut ovat Calle del Castillo ja Calle Bethencourt Alfonso. Lisäksi keskustassa sekä kaupungin laitamilla on useita ostoskeskuksia. Hinnat saattavat olla hieman edullisempia kuin Suomessa, mutta suurta eroa niissä ei ole. Pieniä paikallisia markkinoita järjestetään myös silloin tällöin. La Lagunassa, joka sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Santa Cruzin keskustasta, on joitakin pienempiä ja viihtyisiä kauppoja vanhan pääkadun, Calle La Carreran varrella.

Mercado de Nuestra Senora de Africa

Suuret markkinat sekä sisä- että ulkotilassa. Hauska tutustumisretki koko perheelle.
Liikunta ja treeni
Jos kaipaat aktiivista lomailua, voit lähteä vaeltamaan tai kävelemään Santa Cruziin. Täällä on myös mahdollisuus harrastaa joitakin vesiurheilulajeja. Laajempi valikoima urheiluaktiviteetteja on tarjolla kaupungin ulkopuolella sekä rannikon ja sisämaan kohteissa.

Golfaa Teneriffalla

Jos haluat vaihtelua aurinkotuolissa loikoiluun, varaa muutama kierros jollakin Teneriffan hienoista golfkentistä.

Lue lisätietoa Teneriffan golfkentistä ja peliaikojen varaamisesta.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Santa Cruzissa on tarjolla erilaisia aktiviteetteja sekä suurille että pienille. Kaupungissa ja lähiympäristössä on mahdollista tehdä mukavia kävelyretkiä ja vaelluksia. Voit myös halutessasi osallistua viininmaistajaisiin. Santa Cruzista käsin voit käydä vaikkapa Anaga Rural Park -kansallispuistossa, joka tunnetaan fantastisista maisemistaan ja Kanariansaarten omasta laagerimetsästä. Santa Cruzista pääsee myös lautalla Las Palmasiin Gran Canarialle.

Karnevaalit Santa Cruzissa

Karnevaalit järjestetään yleensä helmi-maaliskuun vaihteessa, ja ne kestävät useita päiviä. Santa Cruzin karnevaalit ovat Teneriffan suurimmat ja niitä pidetään maailman toiseksi suurimpina karnevaaleina Rio de Janeiron jälkeen. Karnevaalien aikana kadut täyttyvät värikkäistä kulkueista, hauskoista katujuhlista ja konserteista.
Santa Cruzilla on mielenkiintoinen historia, ja kaunista luontoa on heti kaupungin ulkopuolella. Kierrellessäsi kaupungissa näet museoita, historiallisia rakennuksia ja tulet huomaamaan, että Santa Cruz on todella vanha kaupunki. Kannattaa ehdottomasti vierailla myös historiallisessa La Lagunan kaupungissa, joka oli pääkaupunki satojen vuosien ajan. Nykyään kaupunki on saaren uskonnollinen ja kultuurillinen keskus.

Santa Cruzin museot

Museo de la Naturaleza y el Hombre - luonnonhistoriallinen museo
Moderni museo, jossa on mielenkiintoisia multimedianäyttelyitä saaren kasvillisuudesta ja eläimistä sekä geologiasta. Täällä voi tutustua myös saaren alkuperäisväestöön guancheihin muumioiden muodossa.

Museo de Arte Sacro - pyhän taiteen museo
Kaunista taidetta, jotka ovat peräisin 1500- ja 1800-luvulta.

Museo de Antropologia de Tenerife - antropologinen museo
Mielenkiintoinen museo sijaitsee Tacoronten ja Valle Guerran (La Laguna) välissä.

Museo Militar Regional de Canarias - Kanariansaarten sotamuseo
Historiasta kiinnostuneille tämä museo on tutustumisen arvoinen. Museossa säilytetään tykkiä nimeltä El Tigro – Tiikeri. Legendan mukaan juuri tällä tykillä ammuttiin Amiraali Nelsonia käsivarteen, kun hän yritti valloittaa Teneriffan vuonna 1797.

Auditorio de Tenerife

Kongressi- ja konserttitalo Auditorio de Tenerife on upeaa arkkitehtuuria. Rakennusta pidetään Santa Cruzin sekä yhtenä koko Teneriffan symboleista.

Plaza de España -tori

Koko Kanariansaarten suurin tori, joka toimii kokoontumispaikkana.

Palmetum - kasvitieteellinen puutarha

Suuri ja näyttävä kasvitieteellinen puutarha. Alueella on näköalapaikkoja, joista näkyy merelle, kukkuloita, pieniä järviä sekä koko joukko palmuja.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Mallorca on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten varaa Avis-auto jo ennen matkaa.
Santa Cruz on liikenteen solmukohta Teneriffalla. Santa Cruzista voit lähteä vierailemaan monissa mielenkiintoisissa Teneriffan kohteissa. Kaupungin sisällä on helppo liikkua raitionvaunulla, bussilla tai taksilla.

Bussit

Santa Cruzissa on hyvät bussiyhteydet kaupungin sisällä ja Teneriffan muihin kaupunkeihin. Päälinja-autoasema on nimeltään Estacion de Santa Cruz de Tenerife, ja se sijaitsee Avenida Tres de Mayo -kadulla.

Taksi

Taksilla on mukava liikkua paikasta toiseen Santa Cruzissa. Kaupungissa on useita takseja ja taksin voi pysäyttää kadulla tai ottaa taksiasemalta. Lain mukaan taksamittaria on käytettävä, joten voit tarvittaessa pyytää kuljettajaa laittamaan sen päälle.

Lautta

Santa Cruzista pääsee lautalla Gran Canarialle.

Raitiovaunu

Santa Cruzin ja La Lagunan suurkaupunkialueilla on kaksi raitiolinjaa. Matkalippuja voi ostaa pysäkeiltä.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Santa Cruz on omatoimikohde. Tavoitat oppaamme tarvittaessa talvikaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata saaren eteläpuolelta alkavia retkiä, halutessasi vuokrata auton tai kaivatessasi muuten vain hyviä lomavinkkejä. Santa Cruzista ei järjestetä Tjäreborgin retkiä. Tilauslennoilla matkustaessasi oppamme ovat sinua vastassa lentokentällä ja ohjaavat sinut oikeaan bussiin, mikäli olet varannut lentokenttäkuljetukset kauttamme.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Tunnetuimmat luottokortit, VISA, Mastercard ja Eurocard, hyväksytään yleisesti useimmissa kaupoissa ja ravintoloissa.
Pankkiautomaatteja on lähes jokaisessa kadun kulmassa. Kertanosto enintään 300 euroa ja korkeintaan 2 nostoa päivässä, eli max 600 euroa/päivä.

Pankit ovat avoinna maanantai-perjantai klo 08.30-14.00 ja tietyt pankit myös torstaisin klo 17.00–18.00.

Valuutanvaihtotoimistot ovat avoinna normaaleina aukioloaikoina. Valuuttaa voi vaihtaa myös hotelleissa, mutta kurssi on melko huono.

Aikaero

Suomen aika -2 tuntia

Sähkö

220 V. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.

Lisätiedot

Vaikka Espanja kuuluu EU:hun, Kanariansaaret eivät verotussyistä kuulu EU:hun. Huomioithan siis tullimääräykset kotimatkalle lähtiessäsi. Santa Cruzissa on paljon rappuja ja tasoeroja. Toisinaan kaupungissa on korkea ilmankosteus, mikä saattaa vaivata varsinkin astmaatikkoja.

Saarella rakennetaan paljon ja rakennustyömaiden ääniä saattaa kuulua hotelleihin. Uusia rakennustyömaita käynnistetään lyhyelläkin aikataululla, ja läheskään kaikista ei ole tietoa ennen kauden alkua.

Lue myös "Hyvä tietää"-osio ja Tjäreborgin matkaehdot. Pidätämme oikeuden muuttaa retkiohjelmaa, -hintoja jne.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 6,5 tuntia Helsingistä

Näin matkustat tänne

Santa Cruziin voit matkustaa joustavasti reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa.

Lento laskeutuu Reina Sofian kentälle, Etelä-Teneriffalle.
Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Ajoaika bussilla Etelä-Teneriffalla sijaitsevalta Reina Sofian lentokentältä hotelliisi on noin 1 tunnin (n. 62 km).
Sää
 • tammikuu
22°16°
6
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
22°16°
7
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
22°16°
7
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
23°16°
8
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
24°19°
9
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°19°
10
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
28°22°
11
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°22°
10
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
28°22°
8
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
26°20°
7
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
24°18°
6
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
23°16°
6
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Santa Cruz
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.