Matkat – San Miguel de Abona

San Miguel de Abonassa voit viettää leppoisaa lomaa kauniissa maisemissa - ympäri vuoden. Ja miksipäs et varaisi golfpakettia matkavarauksen yhteydessä.

San Miguel de Abona on paras valinta Teneriffalla, kun haluat keskittyä rauhassa golfin pelaamiseen. Tjäreborgilla matkustaessasi voit valita juuri itsellesi sopivan vaihtoehdon ja asua joko huoneistossa tai hotellihuoneessa. Esimerkiksi Grand Muthu Golf Plaza -huoneistohotellissamme golfarit huomioidaan parhaalla mahdollisella tavalla. Hotellissa on spa-osasto, jossa on mukava rentoutua. Hotellista pääsee muutamassa minuutissa taksilla Golf del Surin ja Amarilla Golfin kentille. San Miguel de Abona on hyvä lomakohde myös muille kuin vannoutuneille golffareille. Täällä voi nauttia kauniista ympäristöstä, rauhallisesta tunnelmasta, auringosta ja uimisesta. Ravintoloita ja baareja on myös jonkin verran. Jos kaipaat laajempia valikoimia, lähellä sijaitseviin Los Cristianosiin ja Playa de la Américasiin on helppo lähteä käymään.

Golfpaketit San Miguel de Abonassa

Voit varata erillisen golfpaketin matkavarauksen yhteydessä. Silloin kaikki on valmiina saapuessasi kohteeseen, ja voit lähteä golfkentälle vaikka heti.

Suunnittele oma lomasi

Jos kaipaat golfin lisäksi muita meneviä aktiviteetteja, voit lähteä vaellusretkelle vuoristoon tai harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja. Luonnonkaunis San Miguel on paras vaihtoehto vaeltamiseen. Vesiaktiviteetteja on runsaasti tarjolla Los Cristianosissa ja Playa de las Américasissa. Kannattaa käyttää tilaisuus hyväkseen ja viettää monipuolinen yhdistelmäloma. Voit esimerkiksi viettää ensin viikon San Miguel de Abonassa, ja sen jälkeen viikon jossain toisessa Teneriffan kohteessa. Näin saat juuri sellaisen loman kuin itse haluat.

Vuokra-autolla San Miguel de Abonassa

Vuokra-auto on erinomainen tapa liikkua San Miguel de Abonan ympäristössä. Autolla pääset liikkumaan paikasta toiseen juuri silloin kun itse haluat. Voit esimerkiksi lähteä mahtavalle Teiden vuorelle, ajella kaunista länsirannikkoa pitkin tai suunnata hieman kauempana sijaitsevalla golfkentälle. Vuokra-autolla sinulla on rajattomat mahdollisuudet lähteä näkemään ja kokemaan saaren nähtävyyksiä.

Hyvä tietää
 • Lyhyt lentokenttäkuljetus
 • Golfpaketteja
 • All Inclusive
 • Yhdistelmämatkoja
 • Edullinen autonvuokraus
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta San Miguel de Abona

Sää
 • tammikuu
22°16°
6
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
22°16°
7
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
22°16°
7
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
23°16°
8
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
24°19°
9
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°19°
10
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
28°22°
11
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°22°
10
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
28°22°
8
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
26°20°
7
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
24°18°
6
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
23°16°
6
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
Rannat
Hotellin ulkopuolella olevalla rannalla ei voi uida. Lapsiystävällisiä rantoja on Los Cristianosissa ja Playa de las Américasissa.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 6,5 tuntia Helsingistä

Näin matkustat tänne

San Miguel de Abonaan voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla talvikaudella (lokakuu-huhtikuu). Reittilennoilla voit matkustaa joustavasti mihin aikaan vuodesta tahansa. Lennot laskeutuvat Reina Sofian kentälle, Etelä-Teneriffalle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille San Miguel de Abonassa sijaitsevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta. Ajoaika bussilla Etelä-Teneriffalla sijaitsevalta Reina Sofian lentokentältä hotelliisi on noin 15 min (n. 8 km). Matkan kesto vaihtelee sen mukaan, kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella.
Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Reittilennoilla toteutettavat pakettimatkat ovat joustavia omatoimimatkoja, ilman opaspalveluja, ja matkan pituuden voit määritellä itse. Lentokenttäkuljetukset voit myös ostaa useimmissa tapauksissa erikseen, ja kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat yleensä taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.
Ruoka, juoma ja yöelämä
San Miguel de Abonassa on muutamia ravintoloita ja baareja. Laajempi tarjonta on Los Cristianosissa ja Playa de las Américasissa.

Ruoka ja juoma Teneriffalla

Espanjalaiset ruokailutavat noudattavat hyvin pitkälle tyypillisiä eteläeurooppalaisia perinteitä. Aamiainen on yleensä hyvin yksinkertainen, se koostuu kahvista ja croissantista, jotka nautitaan nopeasti. Yhdentoista aikaan on vuorossa café con leche (maitokahvi) ja sekä täytetty leipä bocadillo.

Lounas syödään usein vasta klo 14 aikoihin, jonka jälkeen alkaa siesta. Lapsille tarjotaan pientä syötävää alkuillasta, mutta muuten illallista syödään vasta yhdeksän aikaan illalla. Lomailijat voivat tietenkin elää oman rytminsä mukaisesti, mutta tämän vuoksi ravintolat saattavat näyttää tyhjiltä tiettyinä aikoina. Turistikohteissa on aina paljon ravintoloita, jotka ovat avoinna koko päivän.

Juomaraha

Juomaraha ei aina sisälly laskuun, mutta laskussa näkyy kanarialainen arvonlisävero IGIC, joka on 7 prosenttia loppusummasta. Juomarahaa ei välttämättä tarvitse jättää, mutta jos olet tyytyväinen palveluun tai aiot palata samaan paikkaan uudelleen, voit pyöristää loppusummaa 10 %. Jos et ole tyytyväinen palveluun tai syöt vain kevyesti baarin puolella, juomarahaa ei tarvitse jättää. Kannattaa huomata, että useissa ravintoloissa leipää tuodaan pöytään ennen tilausta. Leipä ei aina sisälly hintaan, vaan se lisätään laskuun, jos olet syönyt sitä.

Ravintolat

Teneriffalla on todella monipuolinen ravintolatarjonta, ja paikalliset syövät usein itsekin ulkona, varsinkin viikonloppuisin. Kansainväliseen keittiöön yhdistetään usein vivahteita kanarialaisesta, italialaisesta, ranskalaisesta, perulaisesta, kiinalaisesta, libanonilaisesta, intialaisesta jne. keittiöstä.

Bodega-viinituvissa voit nauttia hyvistä viineistä ja tapaksista eli pikkusuolaisista. Turistialueiden ulkopuolella olevat ravintolat ovat kiinni yleensä yhtenä päivänä viikossa, joten aukioloajat kannattaa tarkistaa etukäteen
.... Maaseudulla on pieniä perheravintoloita, nk. "guachinches", joiden ruokalistat ovat yleensä melko suppeita, mutta ruoka sitäkin maukkaampaa. Usein näissä ravintoloissa myös hinnat ovat erittäin edulliset. Monet näistä ravintoloista ovat avoinna vain syksyisin, jolloin tarjolla on talon omaa viiniä. Kun viini loppuu, ravintola sulkee ovensa ja laittaa ovelle lapun: "Se acabó el vino" – viini on loppuunmyyty!"

Kaniininliha

Kaniininliha eli conejo on kevyttä vaaleaa lihaa, jonka maku muistuttaa hieman kananlihaa, mutta on kuitenkin maukkaampaa. Hyvissä ravintoloissa liha on yleensä hyvin valmistettu, esim. pataruokana.

Mojo

Mojo, joka lausutaan "mocho", on kerrassaan upea kulinaarinen nautinto. Tätä kastiketta valmistetaan yleensä kotona, mutta sitä voi ostaa myös kaupasta. Punaisessa mojo-kastikkeessa on paprikaa ja mausteita, kun taas miedommassa vihreässä mojossa pääosassa on korianterin maku. Makuasioista ei tietenkään kannata kiistellä, joten maista ihmeessä molempia kastikkeita ja löydä oma suosikkisi.

Juusto

Kanariansaarilla valmistetaan paljon erilaisia hyviä juustoja. Juustot valmistetaan lehmän-, vuohen- ja lampaanmaidosta sekä näiden yhdistelmistä. Tunnetuin espanjalainen juusto on Manchego, ja vaikka se ei olekaan kotoisin Kanariansaarilta, sen maku muistuttaa hyvin paljon täällä valmistettuja juustoja. Siinä on musta kuori, ja sen maku on mieto, monivivahteinen ja hieman hapan. Kannattaa maistella eri juustoja, niin löydät omat suosikkisi. Juusto on espanjaksi queso ja savustettu juusto (joka maistuu paljon paremmalta kuin miltä se kuulostaa) on queso ahumado. Suuremmissa supermarketeissa on hyvät juustovalikoimat ja niistä löytyy paljon muitakin paikallisia herkkuja, kuten kinkkua ja makkaroita. Todellinen kulinaristin unelma!

Peruna

Meidän perunoita syövien suomalaisten tulisi ottaa oppia espanjalaisilta. Heidän papas arrugadas eli "ryppyperunat" keitetään niin vahvassa merisuolavedessä, että perunoista lähtee vesi ja niiden maku voimistuu. Perunat tarjoillaan hieman ryppyisinä ja suolapintaisina sekä ehdottomasti mojo-kastikkeen kanssa.

Makeannälkään

Upean näköiset ja runsaasti hedelmillä ja pähkinöillä koristellut kakut eivät aina ole sitä miltä näyttävät. Kauniin pinnan alla saattaakin olla ihan tavallinen sokerikakku, joka ei välttämättä ole edes erityisen makea. Kun makeannälkä yllättää, kannattaakin maistella hieman vaatimattomamman näköisiä herkkuja, kuten suklaatäytteisiä croissanteja tai pähkinöillä ja kuivatuilla hedelmillä täytettyjä lehtitaikinarullia. Tulet varmasti yllättymään positiivisesti!
San Miguel de Abona on pieni kylä, jossa yöelämä on hyvin rauhallista. Täällä on muutamia baareja. Laajempi tarjonta on Los Cristianosissa ja Playa de las Américasissa.
Ostokset
Jos haluat lähteä ostoksille, kannattaa suunnata Play de las Américasiin tai Los Cristianosiin, joissa valikoimat ovat laajemmat.

Ostokset Los Cristianosissa

Los Cristianosin kävelykaduilla on useita viehättäviä kauppoja. Kaupat ovat yleensä suljettuina siestan aikaan keskellä päivää.

Ostokset Teneriffalla

Teneriffan hintataso on yleisesti ottaen hieman edullisempi kuin Suomessa, sillä Kanariansaaret kuuluvat nk. vapaakauppa-alueeseen, jossa arvonlisävero on vain 7 prosenttia. Suosittuja ostoksia ovat esim. kengät, laukut, hajuvedet, kosmetiikka, elektroniikka, tupakka, alkoholi ja merkkituotteet. Kulta ja hopea eivät ole erityisen edullisia täällä, mutta koruja saattaa silti saada hyvään hintaan, sillä niiden suunnittelukustannukset ovat edullisemmat. Myös merkkikellot ja kynät ovat huomattavasti halvempia.
Aktiviteetit ja nähtävyydet

Golf - San Miguel de Abona

San Miguel de Abonassa on kaksi erilaista golfkenttää. Olitpa sitten aloittelija tai jo kokenut golfinpelaaja, täällä sinua odottavat sopivan haasteelliset kentät leveine väylineen, laavahiekkaesteineen sekä mahtavine maisemineen. Hieman kauempana San Miguel de Abonasta on lisää golfkenttiä. Esim. noin 10 kilometrin päässä on upea 27-reikäinen kenttä.

Sukellusveneretket ja sukeltaminen - San Miguel de Abona

San Miguel de Abonan satamassa järjestetään sukelluskursseja, ja sieltä voi lähteä myös sukellusveneretkelle. Lähde mukaan syvyyksiin kokemaan täysin toisenlainen Teneriffa.

Nähtävyydet Terneriffalla

Teneriffan historia on monipuolinen, ja saarella on lukuisia nähtävyyksiä, mutta useimmat niistä sijaitsevat Los Cristianoksen ja Playa de las Américasin ulkopuolella, jotka ovat suhteellisen uusia kohteita. Saaren museot ovat pääkaupungissa Santa Cruzissa, joka sijaitsee noin 80 kilometrin päässä Los Cristianoksesta. Entinen pääkaupunki La Laguna on ihan Santa Cruzin vieressä ja myös vierailemisen arvoinen kohde. La Lagunassa on paljon mielenkiintoista arkkitehtuuria, kuten esim. katedraali ja yliopisto. Espanjalaiset rakensivat pääkaupungin vallattuaan sen alkuperäisväestöltä vuonna 1497. Pääkaupunki siirrettiin myöhemmin Santa Cruziin, jotta se olisi lähempänä merta. Santa Cruz on nykyään tärkeä satamakaupunki sekä saaren hallinnollinen keskus.
Kulkuyhteydet
Haluatko lähteä tutustumaan Teneriffaan täysin omassa tahdissa? Tjäreborg tekee yhteistyötä Avis-autovuokraamon kanssa, joka tarjoaa parhaat autot ja kattavimmat vakuutukset. Ota yhteyttä palvelupuhelinnumeroomme, niin varaamme sinulle auton. Sovi sitten Aviksen kanssa auton palauttamisajankohdasta, muista ottaa mukaan passi ja ajokortti. Kannattaa myös tarkistaa autovuokraamon aukioloajat ja huomioida mahdolliset pyhäpäivät. Pidä vuokraussopimus aina mukana autossa.

Autotyypit

B Volkswagen Polo tai vastaava auto 2 aikuista + 2 lasta
C Skoda Fabia tai vastaava auto 4 aikuista
D Volkswagen Golf tai vastaava auto 4 aikuista + 1 lapsi
F Xsara Picasso tai vastaava auto 4 aikuista + 1 lapsi
K VW Eos / Beetle Cabriolet tai vastaava auto 4 aikuista + 1 lapsi
P VW Multivan tai vastaava auto 7 aikuista

Hintaan sisältyy:

• Täysvakuutus
• Vapaat kilometrit
• Saaren kartta
• Verot/arvonlisävero

Halutessasi voit tilata seuraavat lisämaksulliset palvelut:

• Lastenistuin n. 9 euroa.
• GPS-laite n. 12 euroa/päivä.
• Jos kuljettajia on enemmän kuin yksi, veloitetaan erillinen vakuutusmaksu n. 8 euroa/päivä.
• Jos kuljettaja on alle 25-vuotias, veloitetaan erillinen päiväkohtainen vakuutusmaksu.
• Jos sinulla ei ole tapaturmavakuutusta, voit ostaa sen erikseen.
• Voit ostaa erillisen lisävakuutuksen (n. 22 euroa/päivä, B-K-ryhmien autot), jolla poistat omavastuun (Super Collision Damage Waiver).
• Polttoaineesta veloitetaan yleensä takuumaksu luottokortiltasi. Jos sinulla ei ole luottokorttia, maksu maksetaan käteisellä. Takuumaksu palautetaan, kun palautat auton tankattuna.

Huom! Avis-autovuokraamo edellyttää, että kuljettaja on vähintään 21-vuotias ja ajokokemusta on vähintään vuoden verran.

Muuta

Pysäköintialueet on merkattu valkoisilla viivoilla. Siniset viivat tarkoittavat maksullista pysäköintiä, ja maksu maksetaan lähellä olevaan automaattiin. Keltaiset viivat tarkoittavat pysäköintikieltoa. Näitä sääntöjä kannattaa noudattaa, sillä poliisi voi siirtää väärin pysäköidyn auton, ja sen takaisin lunastaminen on kallista ja vaivalloista.

Useimmat autonvuokrausfirmat käyttävät autoissaan dieseliä tai lyijytöntä polttoainetta, jotka ovat 95- tai 98-oktaanisia
.... Lyijytön polttoaine on espanjaksi gasolina sin plomo. Auto luovutetaan yleensä tankattuna ja palautetaan myös tankki täynnä. Huoltoasemalla voit sanoa espanjaksi "lleno, por favor" (lausutaan "jeeno por favor"), kun haluat tankin täyteen. Kysy meiltä vinkkejä mielenkiintoisista retkikohteista! HUOM! Liikennesääntöjä on tiukennettu Espanjassa viime vuosina, joten liikenteessä kannattaa olla tarkkaavainen ja ajaa varovasti. Nykyään voit saada sakot esim. puhelimeen puhumisesta, ilman turvavyötä ajamisesta, liian lyhyestä turvavälistä, väärin pysäköimisestä, u-käännöksestä tai jos ajat autoa alkoholin vaikutuksen alaisena.

Annamme mielellämme vinkkejä mielenkiintoisista reiteistä ja retkikohteista. Kannattaa muistaa, että Tjäreborgin kautta voit ostaa liput ennakkoon useimpiin saaren tapahtumiin ja aktiviteetteihin. Näin vältyt jonottamiselta, ja saat usein vielä edullisemman hinnan.

Mukavaa ajomatkaa!

Bussit

Paikallisbussit ovat vihreitä, ja niiden kyljessä lukee TITSA. Bussit kulkevat useimpien suurempien paikkojen välillä, kuten esim. Los Cristianosiin, Santa Cruziin, Puerto de la Cruziin ja Los Gigantesiin. Bussimatka Playa de las Américasista tai Los Cristianosista Santa Cruziin kestää noin tunnin. Puerto de la Cruziin menee useita suoria bussivuoroja päivässä, ja matka kestää 1,5 tuntia. Lipun voi ostaa bussista, mutta suositeltava vaihtoehto Lipun voi ostaa bussista, mutta hyvä vaihtoehto on hankkia nk.... "Ten+"-matkakortti. Bussissa oleva automaatti veloittaa kortiltasi oikean summan, kun leimaat kortin sekä bussiin noustessasi että poistuessasi kyydistä. Jos unohdat leimata kortin poistuessasi kyydistä, niin silloin kortilta veloitetaan koko matkan hinta päätepysäkille asti. Matkakortilla saat 30-50 % alennusta normaalihinnoista. Kortti maksaa n. 2 euroa ja voit ladata siihen rahaa 5-100 euroa bussiasemilla sekä tietyissä ruokakaupoissa.

Taksi

Taksilla matkustaminen on suhteellisen edullista. Lain mukaan taksamittaria on käytettävä, joten voit tarvittaessa pyytää kuljettajaa laittamaan sen päälle. Pidemmillä matkoilla hinnoista kannattaa sopia etukäteen. Taksia ei ole mahdollista tilata ennakkoon. Jos olet tyytyväinen palveluun, juomarahaa on tapana jättää noin 10 %.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde! Tavoitat meidät talvikaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Espanjan lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Espanjan lähetystöstä/konsulaatista
.... Espanjan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 6877080.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro. VISA, Eurocard ja MasterCard käyvät maksuvälineenä useimmissa paikoissa.

Aikaero

Suomen aika -2 tuntia

Sähkö

220 V. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.

Lisätiedot

Vaikka Espanja on EU:n jäsen, lasketaan Kanariansaaret verotussyistä EU:n ulkopuolelle. Tutustu tuontimääräyksiin etukäteen, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tee matkahaku