Retket, Playa Paraiso

Tervetuloa lomalle! Lähde mukaan jollekin jännittävistä retkistämme. Henkilökuntamme on yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneidemme kanssa koonnut ja testannut retkiohjelmamme, jota seuraamme huolella. Voimme myös tehdä uudistuksia asiakkaidemme avulla ja siksi teemmekin asiakaskyselyitä, joissa sinä ja muut vieraat voitte jättää kommentteja. Sen ansiosta voimme aina tarjota ajankohtaisia ja kiinnostavia kokemuksia.

On monta hyvää syytä varata retket Tjäreborgilta. Voit olla varma siitä, että kaikki vakuutukset ovat kunnossa ja myös kaikki turvallisuusmääräykset on huomioitu. Sen lisäksi retkien muutoksia ja peruutuksia koskevat ehdot ovat selkeät, ja mikäli ongelmia ilmaantuu tai olet tyytymätön retkeen, tiedät aina kenen puoleen voit kääntyä. Kaiken tämän saat kaupan päälle, kun varaat retket Tjäreborgilta.

Ennakkoon varattavat retket tulee varata vähintään 7 vuorokautta ennen matkaa.

Huom! Retkiohjelmaa on jouduttu supistamaan koronaviruksen vuoksi ja aktiviteetteihin saattaa tulla muutoksia lyhyelläkin varoitusajalla. Esim. kasvomaskien käyttö saattaa olla pakollista ja ravintolakäynnit saatetaan korvata ruokapaketeilla, jotka retkelle osallistujat saavat mukaansa. Lue lisää kohteen omilta MySite-sivuilta.

Luksuskatamaraani MustCat

Luksuskatamaraani MustCat

Ihastuttava päivä merellä tähyillen siellä uivia valaita ja delfiinejä.

Lue lisää Pienennä

MustCat on yksi Teneriffan parhaista katamaraaneista. MustCat tarjoaa paljon enemmän kuin mitä mikään muu yritys pystyy tarjoamaan. MustCat on ainoa katamaraani, joka lähtee liikkeelle Las Galletasin satamasta, jossa tapaat aamuisin kalastajia, kun he palaavat kotiin yöllisen saaliinsa kanssa.

Katamaraanin lipuessa hitaasti pitkin merenpintaa voit rentoutua ja nauttia auringosta, tuulesta ja merestä. Aivan yllättäen tulee ihan hiljaista ja näet miehistön osoittavan veteen – lähistöllä on joko pilottivalaita tai delfiinejä. Katamaraani ei ole kovin suuri, mutta tilaa on runsaasti ja veneen etuosan verkolle mahtuu lekottelemaan auringossa.

Sitten onkin aika aloittaa tarjoilu. Juomat sisältyvät hintaan koko retken ajan. Jatkamme matkaa johonkin mukavaan lahdenpoukamaan uimaan ja ottamaan aurinkoa. Retken aikana meillä on myös hyvät mahdollisuudet nähdä merikilpikonnia.

Hintaan sisältyy:
Juomat risteilyn aikana sisältyvät hintaan. Lyhyemmällä risteilyllä sisältyy myös juusto- tai kinkkuvoileipä. Mikäli valitset pidemmän risteilyn, hintaan sisältyy joko kana- tai kalapaella.

Kesto:
3 tai 4,5 tuntia.
Mainittu hinta on lyhyemmälle retkelle (3 tuntia).

Opastus:
Englanninkielinen opastus.

Hyvä ottaa mukaan:
Uimapuku, aurinkovoidetta, kamera, pyyhe ja vaihtovaatteet sekä aurinkolasit.

Royal Delfín -lasipohjavene

Royal Delfín -lasipohjavene

Näe Teneriffan kaunista luontoa mereltä käsin.

Lue lisää Pienennä

Royal Delfín lähtee liikkeelle Puerto de Colónista ja kurssi otetaan kohti Atlanttia. Matkaamme rannikkoa pitkin pohjoisen suuntaan ja näemme Teneriffan aivan uudesta suunnasta.

Nauti hiljaisuudesta meren aalloilla joko aurinkokannella, tai mene kannen alle ja ihaile vedenalaista maailmaa vesirajan alapuolella sijaitsevista panoraamaikkunoista. Kapteeni takaa, että näet retken aikana joko valaita tai delfiinejä. Kun nälkä alkaa kurnia vatsan pohjassa, tarjoillaan lounas ja juomat sisältyvät hintaan koko meriretken ajan. Royal Delfín -retki sopii kaikille, niin lapsiperheille kuin ilman lapsia matkustaville. Veneessä on runsaasti tilaa, joten voit välillä vaihtaa paikkaa, ja kokemista ja näkemistä riittää kaikenikäisille.

Hintaan sisältyy:
Kevyt lounas sekä juomat (olut, sangria, virvoitusjuomat ja vesi) koko meriretken ajan. Hinnat ovat saaren eteläosista (3 h retki), hinta on korkeampi Puerto de la Cruzista (4,5 h retki).

Kesto:
3 tai 4,5 tuntia.

Opastus:
Englanninkielinen opastus.

Hyvä ottaa mukaan:
Uimapuku, pyyhe, vaihtovaatteet, aurinkovoidetta, kamera ja aurinkolasit.

Muuta:
Huonolla ilmalla veneretket saatetaan joutua perumaan, ja toisinaan voimme ilmoittaa peruutuksesta vasta juuri ennen retken alkua. Veneessä myydään matkamuistoja ja sinulla on myös mahdollisuus ostaa päivän aikana otettuja valokuvia.

Teide - Voidaan varata jo ennen matkaa

Teide - Voidaan varata jo ennen matkaa

Lähde mukaan mielenkiintoiselle puolipäiväretkelle bussilla ylös Teideä ympäröivään kansallispuistoon, Espanjan korkeimmalle huipulle. Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan. Teleféricon-köysiratalippu tilataan erikseen.

Lue lisää Pienennä

Lähde mukaan mielenkiintoiselle puolipäiväretkelle bussilla ja pääset tutustumaan Teideä ympäröivään kansallispuistoon, Espanjan korkeimmalle huipulle. Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan. Teleféricon-köysiratalippu tilataan erikseen.

Lähdemme liikkeelle heti aamusta ja päivän aikana pääsemme tutustumaan neljään eri ilmastovyöhykkeeseen. Kuulemme myös lisää Teneriffan ja Teiden historiasta. Matkalla Teidelle ajelemme läpi useiden pikku kylien ja hedelmällisten maa-alueiden, jossa viljellään kaikkea mahdollista perunoista viinirypäleisiin. Ylempänä vuoristossa kasvaa runsaasti myös pinjapuita ja kuulemme lisää niiden merkityksestä. Maisemat vaihtuvat ja vihdoin saavumme yhdelle maailman suurimmista kraatterialueista, joka muistuttaa steriiliä kuumaisemaa. Saamme myös ihailla mahtavia ja värikkäitä laavamuodostelmia sekä ainutlaatuista kasvillisuutta.

Teiden köysiradan ala-asema on 2 356 metrin korkeudessa. Sään salliessa voit nousta köysiradalla ylös lähes tulivuoren huipulle asti, 3 555 metrin korkeuteen. Köysiratalippu ei sisälly hintaan, vaan se ostetaan erikseen. Ylhäältä avautuvat mahtavat näkymät yli koko kansallispuiston ja lähellä olevien muiden Kanariansaarten suuntaan. Kirkkaalla säällä näet täältä jopa Teneriffan naapurisaarille asti(*).

Paluumatkalla ajelemme eri reittiä ja tutustumme toisenlaiseen luontoon, mutta saamme luonnollisesti ihastella myös Las Cañadasin kraatterialueen ainutlaatuista kasvillisuutta. Kotimatkalla pysähdymme vielä paikassa, jossa voit ostaa matkamuistoja Teneriffalta ja Teideltä.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ruuat ja juomat:
Eivät sisälly hintaan.

Sisäänpääsy:
Teleféricon-köysiratalippu ei sisälly hintaan. Köysirataliput kannattaa varata etukäteen kotimaassa, jolloin saat varmistettua paikan itsellesi. Voit myös ottaa kohteessa yhteyttä Tjäreborgin oppaaseen hyvissä ajoin ennen retkeä.

Kesto:
Puoli päivää, klo 08.00–14.00

Opastus:
Suomenkielinen opastus

Hyvä ottaa mukaan:
Laita jalkaan hyvät kävelykengät ja ota lämmintä vaatetta mukaan, sillä ylhäällä n. 2 356 metrin korkeudessa on kylmää (köysiradalla noustaan n. 3 555 metrin korkeuteen merenpinnan yläpuolelle). Vesipullo, pientä syötävää sekä kamera.

Muuta:
* Köysiratalippuja ei valitettavasi voi varata etukäteen 20.12.2019-1.2.2020, sillä lippuja ei enää ole saatavilla. Muutamia lippuja on myynnissä paikan päällä Teidellä. Lippujen saatavuus vahvistuu vasta retkipäivänä.
Sää ja tuulet vaikuttavat köysiradan toimintaan, ja tuulisella säällä tai voimakkaan lumisateen aikana köysirata suljetaan turvallisuussyistä. Jos olet raskaana, sinulla on sydänvaivoja tai vakavia hengitysoireita, niin silloin et valitettavasti voi nousta köysiradalla ylös huipulle, sillä köysiradalla oleskelu näissä korkeuksissa voi olla terveysriski. Myöskään alle 3-vuotiaat eivät pääse ajamaan köysiradalla. Retkihinta vaihtelee sen mukaan mistä kohteesta retkelle lähdetään.

Klassinen Teneriffa

Klassinen Teneriffa

Tällä kokopäiväretkellä saat nähdä ja kokea Teneriffan parhaimmat palat – yhden päivän aikana. Luvassa on runsaasti uusia elämyksiä ja kokemuksia. Tapaslounas ja ruokajuoma, sisäänpääsy Piramides de Guimariin sekä Casa de Abacoon sisältyy hintaan. Retki on ohjelmistossa 30.9.-15.4.

Lue lisää Pienennä

Heti aluksi lähdemme suunnistamaan bussilla suorinta reittiä pohjoiseen, saaren hedelmällisimpään ja historiallisimpaan osaan. Matkan puolivälissä näemme yhden mielenkiintoisimmista ja kenties tuntemattomimmista paikoista, nimittäin Guimarin pyramidit. Kuulemme lisää guancheista ja heidän historiastaan sekä saamme myös hieman lisätietoja pyramideihin liittyvistä tarinoista. Tämän jälkeen matka jatkuu saaren vanhaan pääkaupunkiin, La Lagunaan, jossa pääset nauttimaan kaupungin tunnelmasta ja vanhoista rakennuksista. Sinulle jää myös omaa aikaa kierrellä kaupungissa omin päin.

Jatkamme matkaa Tacoronten alueelle ja käymme viihtyisässä Bodega Alvaron viinituvassa, jossa meille tarjoillaan täydellinen tapaslounas. Luvassa on myös viininmaistelua, jolloin saamme maistella useampaa paikallista viinilaatua. Ja halutessasi sinulla on myös mahdollisuus ostaa tuliaiseksi näitä paikallisia viinejä, mikäli ihastut niiden makuun. Tämän jälkeen lähdemme ajelemaan kohti Puerto de la Cruzin satamakaupunkia. Seuraavassa pysähdyspaikassamme näemme vanhan, 1800-luvulta peräisin olevan talon, Casa de Abacon, joka toimii nykyisin museona.

Kotimatkalla poikkeamme vielä Candelariassa, jossa saamme viimeisen katsauksen saaren uskontoon ja kulttuuriin. Kyseessä on pyhiinvaeltajien pyhiinvaelluskohde, jonne he saapuvat elokuussa palvomaan Kanariansaarten pyhimystä, Neitsyt Mariaa - Virgen de Candelariaa. Palaamme takaisin etelärannikolle juuri sopivasti auringonlaskun aikaan, joten hyvällä ilmalla saat nauttia myös kauniista ilta-auringon viimeisistä säteistä.

Ruoka ja juoma:
Tapaslounas sekä ruokajuoma (viininmaistelu tai vesi).

Sisäänpääsy:
Sisäänpääsy Piramides de Guimariin sekä Casa de Abacoon.

Kesto:
Kokopäiväretki, n. klo 08.00–18.30.

Opastus:
Skandinaavinen opastus.

Hyvä ottaa mukaan:
Laita jalkaan hyvät kävelykengät, sillä kahteen otteeseen kävelemme hieman pidemmän matkan.

Muuta:
Paljon rappuja ja korkeuseroja. Mikäli sinulla on jonkin tyyppisiä liikuntaongelmia, ota yhteyttä Tjäreborgin oppaaseen ennen retken varaamista.

Legendaarinen La Gomera - Voidaan varata jo ennen matkaa

Legendaarinen La Gomera - Voidaan varata jo ennen matkaa

Kenties yksi mieleenpainuvimmista retkistämme suuntautuu La Gomeran saarelle, joka sijaitsee aivan Teneriffan vieressä. Lauttamatka Teneriffan Los Cristianoksesta La Gomeralle kestää noin 45 minuuttia Fred Olsenin pikalautalla.
Kolmen ruokalajin lounas sekä ruokajuomana vesi tai viini sisältyvät hintaan.

Lue lisää Pienennä

La Gomera on uskomattoman kaunis saari ja se on toiseksi pienin asutuista Kanariansaarista. Bussi kuljettaa meitä serpentiinimäisiä teitä pitkin läpi rotkojen ja laaksojen ja saamme samalla ihailla henkeäsalpaavia näkymiä. La Gomeralla on vielä suhteellisen vähän matkailijoita. Täällä on upeaa luontoa, ikimetsää ja endeemisiä kasveja.

Nautimme lounaan ylhäällä vuoristossa, upeissa maisemissa. Samalla saamme myös vaikuttavan näytteen saaren ikivanhasta "silbo"-vihellyskielestä, jonka avulla aikoinaan viestitettiin asioita vuorten yli laaksosta toiseen.
Päivän aikana käymme myös tutustumassa Garajonayn luonnonpuistoon, jossa kasvaa jääkaudelta peräisin olevaa lauri silva -metsää, eli laakeripuumetsää ja jäkälää, joita ei ole tavattu mistään muualta päin maailmaa. Kuulet myös kertomuksia noidista, jotka tarujen mukaan ovat eläneet täällä. Sinulla on aikaa tehdä myös lyhyt kävelykierros omin päin La Laguna Grande -nimisessä kansallispuiston osassa.

Merenkulkija Kristoffer Kolumbus on yksi maailmanhistorian merkkihenkilöistä! Hän pysähtyi viimeisen kerran La Gomeralla ennen kuin lähti purjehdusmatkalle kohti tuntematonta. Kaivo, josta hänen miehistönsä kävi täyttämässä vesiastiat ennen pitkälle matkalle lähtöä, on yhä edelleen olemassa saaren pääkaupungissa, San Sebastiánissa.

La Gomeralla on hieman viileämpää kuin Teneriffalla, joten kannattaa ottaa mukaan lämmin pusero tai villatakki.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Hintaan sisältyy:
Kolmen ruokalajin lounas sekä ruokajuomana vesi tai viini. Virvoitusjuomat ja olut maksavat erikseen.

Kesto:
Playa de las Americasista, Los Cristianosista ja Playa Paraisosta noin klo 07.00–18.30.

Opastus:
Suomenkielinen opastus.

Hyvä ottaa mukaan:
Huom! Passi tulee olla kaikilla mukana.
Kevyet vaatteet ja mukavat kengät. Vettä, kamera ja rahaa esim. ylimääräisiin ruokajuomiin lounaalla.

Muuta:
Paljon rappuja ja korkeuseroja. Jos sinulla on jonkin tyyppisiä liikuntaongelmia, ota yhteyttä Tjäreborgin oppaaseen ennen retken varaamista.

Klassinen Teneriffa Purowoolin kanssa

Klassinen Teneriffa Purowoolin kanssa

Lähde tutustumaan muutamiin Teneriffan todellisiin aarteisiin! Purowoolin kanssa pääset kivalle retkelle, jonka aluksi sinulle tarjoillaan myös aamiainen. Tämän kaiken saat alennettuun hintaan. Retki on ohjelmistossa 30.9.-1.5.

Lue lisää Pienennä

Tjäreborg on tehnyt jo monen vuoden ajan yhteistyötä Purowoolin kanssa. Jos valitset tämän retken, sinut noudetaan ennen varsinaisen retken alkua Purowoolin tiloihin seuraamaan mielenkiintoista esitystä terveydestä, unesta ja heidän tuotteistaan. Aamiainen sisältyy retken hintaan.

Nousemme bussiin ja valitsemme nopeimman tien ylös pohjoiseen, saaren vehreämpään ja historiallisempaan osaan. Matkan puolivälissä näemme yhden mielenkiintoisimmista ja kenties tuntemattomimmista paikoista, nimittäin Guimarin pyramidit. Kuulemme lisää guancheista ja heidän historiastaan sekä saamme myös hieman lisätietoja pyramideihin liittyvistä tarinoista. Tämän jälkeen jatkamme matkaa vanhaan pääkaupunkiin La Lagunaan, jossa pääsemme nauttimaan kaupunkimiljööstä ja sen vanhoista rakennuksista. Sinulle jää myös aikaa tutkia kaupunkia omaan tahtiisi.

Siirrymme edelleen Tacoronten alueelle, jossa vierailemme viihtyisässä Bodega Alvaron viinituvassa. Täällä saamme syödä tapaslounaan, johon kuuluu myös paikallisten viinien maistelua. Halutessasi voit ostaa viinejä mukaan vaikkapa tuliaisiksi. Nousemme jälleen bussiin ajaaksemme satamakaupunki Puerto de la Cruziin, jossa vierailemme Casa Abacossa, talossa, jolla on todella pitkä historia. Talo toimii nykyään museona.

Kotimatkalla poikkeamme vielä Candelariassa, jossa saamme viimeisen katsauksen saaren uskontoon ja kulttuuriin. Kyseessä on pyhiinvaeltajien pyhiinvaelluskohde, jonne he saapuvat elokuussa palvomaan Kanariansaarten pyhimystä, Neitsyt Mariaa – Virgen de Candelariaa. Palaamme takaisin etelärannikolle juuri sopivasti auringonlaskun aikaan, joten hyvällä ilmalla saat nauttia myös kauniista ilta-auringon viimeisistä säteistä.

Hintaan sisältyy:
Tapaslounas sekä ruokajuoma (viininmaistelu tai vesi). Sisäänpääsy Piramides de Güímariin sekä Casa de Abacoon.

Kesto:
Kokopäiväretki, n. klo 07.00–18.30.

Opastus:
Skandinaavinen opastus.

Hyvä ottaa mukaan:
Laita jalkaan hyvät kävelykengät, sillä kahteen otteeseen kävelemme hieman pidemmän matkan.

Muuta:
Paljon rappuja ja korkeuseroja. Jos sinulla onjonkin tyyppisiä liikuntaongelmia, ota yhteyttä Tjäreborgin oppaaseen ennen retken varaamista.