Matkat – Los Gigantes

Los Gigantes on viehättävä ja viihtyisä lomakohde Teneriffan aurinkovarmimmalla rannikolla, jossa Tjäreborgilla on hotelleja jokaisen makuun.

Los Gigantes ei ole aina ollut mikään perinteinen turistikohde, vaan alunperin se oli kaunis ja pieni paikka, jossa paikallisilla oli asuntoja. Nykyään aluetta on laajennettu vastaamaan suurten, ympäri Eurooppaa saapuvien vierailijamäärien tarpeita, mutta samalla Los Gigantes on onnistunut säilyttämään kanarialaisen viehättävyytensä. Täällä siis on laaja valikoima palveluita kodikkaassa ja tunnelmallisessa ympäristössä.

Kaunis ympäristö

Nykyään Los Gigantes koostuu kolmesta suhteellisen mäkisestä, yhteensulautuneesta alueesta: viehättävä Los Gigantes ja sen pieni satama, Puerto Santiagon kaunis tori ja pikkukaupungin tunnelma sekä nykyaikainen Playa de la Arena hienon rannan yläpuolella. Täällä myös monet Tjäreborgin hotellit sijaitsevat. Ranta koostuu mustasta laavahiekasta ja vesi on puhdasta ja kaunista, mutta jos haluat uida rauhallisemmissa vesissä, kylässä on myös yleinen uima-allas. Los Gigantesin ympäristön maisemat ovat dramaattisia, sillä kalliot kohoavat korkeuksiin taustalla. Ja koska kylä sijaitsee länsirannikolla, on se myös tunnettu upeasta auringonlaskustaan. Jossain sataman monista ravintoloista saat nauttia auringonlaskun lisäksi hienoista näköaloista La Gomeran naapurisaarelle.

Tekemistä Los Gigantesissa

Los Gigantesin ympäristössä on paljon vaellusmahdollisuuksia. Lisäksi saarella on useita golfkenttiä, joista lähin on Abama Golf n. 10 km päässä Los Gigantesista. Voit helposti viettää päivän myös merellä, sillä Los Gigantesin satamasta lähtee monia veneretkiä, joilla voit nähdä jopa valaita ja delfiinejä. Yöelämä täällä on melko rauhallista. Baareja on kyllä, mutta viihde-elämä on lähinnä muiden turistien ja paikallisten kanssa nautittu herkullinen ateria ja lasi hyvää viiniä yhdessä monista ravintoloista. Yksi hyvä vinkki on myös vuokrata auto ja kierrellä saarta omaan tahtiin. Helpointa ja halvinta on vuokrata auto jo kotimaassa ennen lähtöä.

Hyvä tietää
 • Vapaasti valittava matkan pituus
 • Matkoja ympäri vuoden
 • Edullinen autonvuokraus
 • Hyvä sukelluskohde
 • Paljon ravintoloita
 • Rauhallinen lomakohde
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Los Gigantes

Nähtävyydet
5,0
Ruoka & juoma
5,0
Harrastukset
3,0
Sää
 • tammikuu
22°16°
6
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
22°16°
7
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
22°16°
7
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
23°16°
8
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
24°19°
9
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°19°
10
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
28°22°
11
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°22°
10
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
28°22°
8
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
26°20°
7
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
24°18°
6
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
23°16°
6
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
Rannat
Los Gigantesin satamassa on 75 metriä pitkä ranta, jolla on hienoa ja mustaa laavahiekkaa. Playa de la Arenassa on myös yksi 150 metriä pitkä ranta, jonka hiekka on mustaa ja hienoa. Molemmat rannat syvenevät melko jyrkästi. Kylässä on myös yleinen uimala.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 6,5 tuntia Helsingistä

Näin matkustat tänne

Los Gigantesiin voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennoilla ympäri vuoden ja määritellä itse matkasi pituuden.

Lennot laskeutuvat Reina Sofian lentokentälle, Etelä-Teneriffalle.
Reittilennoilla toteutettavilla pakettimatkoilla voi useimmissa tapauksissa ostaa lentokenttäkuljetukset erikseen, jolloin kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika Etelä-Teneriffalla sijaitsevalta Reina Sofian lentokentältä Los Gigantesiin kestää noin 50 min (n. 45 km).
Ruoka, juoma ja yöelämä
Los Gigantesissa on paljon ravintoloita ja baareja, joista useimmat sijaitsevat satamassa.

Ruoka ja juoma Teneriffalla

Espanjalaiset ruokailutavat noudattavat hyvin pitkälle tyypillisiä eteläeurooppalaisia perinteitä. Aamiainen on yleensä hyvin yksinkertainen, se koostuu kahvista ja croissantista, jotka nautitaan nopeasti. Yhdentoista aikaan on vuorossa café con leche (maitokahvi) ja sekä täytetty leipä bocadillo.

Lounas syödään usein vasta klo 14 aikoihin, jonka jälkeen alkaa siesta. Lapsille tarjotaan pientä syötävää alkuillasta, mutta muuten illallista syödään vasta yhdeksän aikaan illalla. Lomailijat voivat tietenkin elää oman rytminsä mukaisesti, mutta tämän vuoksi ravintolat saattavat näyttää tyhjiltä tiettyinä aikoina. Turistikohteissa on aina paljon ravintoloita, jotka ovat avoinna koko päivän.

Juomaraha

Juomaraha ei aina sisälly laskuun, mutta laskussa näkyy kanarialainen arvonlisävero IGIC, joka on 7 prosenttia loppusummasta. Juomarahaa ei välttämättä tarvitse jättää, mutta jos olet tyytyväinen palveluun tai aiot palata samaan paikkaan uudelleen, voit pyöristää loppusummaa 10 %. Jos et ole tyytyväinen palveluun tai syöt vain kevyesti baarin puolella, juomarahaa ei tarvitse jättää. Kannattaa huomata, että useissa ravintoloissa leipää tuodaan pöytään ennen tilausta. Leipä ei aina sisälly hintaan, vaan se lisätään laskuun, jos olet syönyt sitä.

Ravintolat

Teneriffalla on todella monipuolinen ravintolatarjonta, ja paikalliset syövät usein itsekin ulkona, varsinkin viikonloppuisin. Kansainväliseen keittiöön yhdistetään usein vivahteita kanarialaisesta, italialaisesta, ranskalaisesta, perulaisesta, kiinalaisesta, libanonilaisesta, intialaisesta jne. keittiöstä.

Bodega-viinituvissa voit nauttia hyvistä viineistä ja tapaksista eli pikkusuolaisista. Turistialueiden ulkopuolella olevat ravintolat ovat kiinni yleensä yhtenä päivänä viikossa, joten aukioloajat kannattaa tarkistaa etukäteen
.... Maaseudulla on pieniä perheravintoloita, nk. "guachinches", joiden ruokalistat ovat yleensä melko suppeita, mutta ruoka sitäkin maukkaampaa. Usein näissä ravintoloissa myös hinnat ovat erittäin edulliset. Monet näistä ravintoloista ovat avoinna vain syksyisin, jolloin tarjolla on talon omaa viiniä. Kun viini loppuu, ravintola sulkee ovensa ja laittaa ovelle lapun: "Se acabó el vino" – viini on loppuunmyyty!"

Kaniininliha

Kaniininliha eli conejo on kevyttä vaaleaa lihaa, jonka maku muistuttaa hieman kananlihaa, mutta on kuitenkin maukkaampaa. Hyvissä ravintoloissa liha on yleensä hyvin valmistettu, esim. pataruokana.

Mojo

Mojo, joka lausutaan "mocho", on kerrassaan upea kulinaarinen nautinto. Tätä kastiketta valmistetaan yleensä kotona, mutta sitä voi ostaa myös kaupasta. Punaisessa mojo-kastikkeessa on paprikaa ja mausteita, kun taas miedommassa vihreässä mojossa pääosassa on korianterin maku. Makuasioista ei tietenkään kannata kiistellä, joten maista ihmeessä molempia kastikkeita ja löydä oma suosikkisi.

Juusto

Kanariansaarilla valmistetaan paljon erilaisia hyviä juustoja. Juustot valmistetaan lehmän-, vuohen- ja lampaanmaidosta sekä näiden yhdistelmistä. Tunnetuin espanjalainen juusto on Manchego, ja vaikka se ei olekaan kotoisin Kanariansaarilta, sen maku muistuttaa hyvin paljon täällä valmistettuja juustoja. Siinä on musta kuori, ja sen maku on mieto, monivivahteinen ja hieman hapan. Kannattaa maistella eri juustoja, niin löydät omat suosikkisi. Juusto on espanjaksi queso ja savustettu juusto (joka maistuu paljon paremmalta kuin miltä se kuulostaa) on queso ahumado. Suuremmissa supermarketeissa on hyvät juustovalikoimat ja niistä löytyy paljon muitakin paikallisia herkkuja, kuten kinkkua ja makkaroita. Todellinen kulinaristin unelma!

Peruna

Meidän perunoita syövien suomalaisten tulisi ottaa oppia espanjalaisilta. Heidän papas arrugadas eli "ryppyperunat" keitetään niin vahvassa merisuolavedessä, että perunoista lähtee vesi ja niiden maku voimistuu. Perunat tarjoillaan hieman ryppyisinä ja suolapintaisina sekä ehdottomasti mojo-kastikkeen kanssa.

Makeannälkään

Upean näköiset ja runsaasti hedelmillä ja pähkinöillä koristellut kakut eivät aina ole sitä miltä näyttävät. Kauniin pinnan alla saattaakin olla ihan tavallinen sokerikakku, joka ei välttämättä ole edes erityisen makea. Kun makeannälkä yllättää, kannattaakin maistella hieman vaatimattomamman näköisiä herkkuja, kuten suklaatäytteisiä croissanteja tai pähkinöillä ja kuivatuilla hedelmillä täytettyjä lehtitaikinarullia. Tulet varmasti yllättymään positiivisesti!
Los Giganteissa on muutamia musiikkipubeja ja yksi disko. Yöelämä on täällä huomattavasti rauhallisempaa kuin Playa de las Américasissa, jossa on laaja viihdetarjonta.
Ostokset
Los Gigantesissa on supermarketeja, matkamuistomyymälöitä sekä muutama kenkä- ja vaatekauppa. Laajemmat ostosmahdollisuudet ovat Playa de las Américasissa.

Ostokset Teneriffalla

Teneriffan hintataso on yleisesti ottaen hieman edullisempi kuin Suomessa, sillä Kanariansaaret kuuluvat nk. vapaakauppa-alueeseen, jossa arvonlisävero on vain 7 prosenttia. Suosittuja ostoksia ovat esim. kengät, laukut, hajuvedet, kosmetiikka, elektroniikka, tupakka, alkoholi ja merkkituotteet. Kulta ja hopea eivät ole erityisen edullisia täällä, mutta koruja saattaa silti saada hyvään hintaan, sillä niiden suunnittelukustannukset ovat edullisemmat. Myös merkkikellot ja kynät ovat huomattavasti halvempia.
Aktiviteetit ja nähtävyydet

Vaeltaminen

Los Gigantesin ympäristössä on paljon hyviä vaellusreittejä.

Sukeltaminen

Jos sinulla on sukellussertifikaatti, voit vuokrata sukellusvarusteista.

Veneretket

Jos haluat lähteä merelle, Los Gigantesin satamasta lähtee useita veneretkiä. Hyvällä tuurilla voit nähdä sekä valaita että delfiinejä.

Muut aktiviteetit

Los Gigantesissa voi pelata tennistä ja golfia.

Nähtävyydet Terneriffalla

Teneriffan historia on monipuolinen, ja saarella on lukuisia nähtävyyksiä, mutta useimmat niistä sijaitsevat Los Cristianoksen ja Playa de las Américasin ulkopuolella, jotka ovat suhteellisen uusia kohteita. Saaren museot ovat pääkaupungissa Santa Cruzissa, joka sijaitsee noin 80 kilometrin päässä Los Cristianoksesta. Entinen pääkaupunki La Laguna on ihan Santa Cruzin vieressä ja myös vierailemisen arvoinen kohde. La Lagunassa on paljon mielenkiintoista arkkitehtuuria, kuten esim. katedraali ja yliopisto. Espanjalaiset rakensivat pääkaupungin vallattuaan sen alkuperäisväestöltä vuonna 1497. Pääkaupunki siirrettiin myöhemmin Santa Cruziin, jotta se olisi lähempänä merta. Santa Cruz on nykyään tärkeä satamakaupunki sekä saaren hallinnollinen keskus.
Kulkuyhteydet
Haluatko lähteä tutustumaan Teneriffaan täysin omassa tahdissa? Tjäreborg tekee yhteistyötä Avis-autovuokraamon kanssa, joka tarjoaa parhaat autot ja kattavimmat vakuutukset. Ota yhteyttä palvelupuhelinnumeroomme, niin varaamme sinulle auton. Sovi sitten Aviksen kanssa auton palauttamisajankohdasta, muista ottaa mukaan passi ja ajokortti. Kannattaa myös tarkistaa autovuokraamon aukioloajat ja huomioida mahdolliset pyhäpäivät. Pidä vuokraussopimus aina mukana autossa.

Autotyypit

B Volkswagen Polo tai vastaava auto 2 aikuista + 2 lasta
C Skoda Fabia tai vastaava auto 4 aikuista
D Volkswagen Golf tai vastaava auto 4 aikuista + 1 lapsi
F Xsara Picasso tai vastaava auto 4 aikuista + 1 lapsi
K VW Eos / Beetle Cabriolet tai vastaava auto 4 aikuista + 1 lapsi
P VW Multivan tai vastaava auto 7 aikuista

Hintaan sisältyy:

• Täysvakuutus
• Vapaat kilometrit
• Saaren kartta
• Verot/arvonlisävero

Halutessasi voit tilata seuraavat lisämaksulliset palvelut:

• Lastenistuin n. 9 euroa.
• GPS-laite n. 12 euroa/päivä.
• Jos kuljettajia on enemmän kuin yksi, veloitetaan erillinen vakuutusmaksu n. 8 euroa/päivä.
• Jos kuljettaja on alle 25-vuotias, veloitetaan erillinen päiväkohtainen vakuutusmaksu.
• Jos sinulla ei ole tapaturmavakuutusta, voit ostaa sen erikseen.
• Voit ostaa erillisen lisävakuutuksen (n. 22 euroa/päivä, B-K-ryhmien autot), jolla poistat omavastuun (Super Collision Damage Waiver).
• Polttoaineesta veloitetaan yleensä takuumaksu luottokortiltasi. Jos sinulla ei ole luottokorttia, maksu maksetaan käteisellä. Takuumaksu palautetaan, kun palautat auton tankattuna.

Huom! Avis-autovuokraamo edellyttää, että kuljettaja on vähintään 21-vuotias ja ajokokemusta on vähintään vuoden verran.

Muuta

Pysäköintialueet on merkattu valkoisilla viivoilla. Siniset viivat tarkoittavat maksullista pysäköintiä, ja maksu maksetaan lähellä olevaan automaattiin. Keltaiset viivat tarkoittavat pysäköintikieltoa. Näitä sääntöjä kannattaa noudattaa, sillä poliisi voi siirtää väärin pysäköidyn auton, ja sen takaisin lunastaminen on kallista ja vaivalloista.

Useimmat autonvuokrausfirmat käyttävät autoissaan dieseliä tai lyijytöntä polttoainetta, jotka ovat 95- tai 98-oktaanisia
.... Lyijytön polttoaine on espanjaksi gasolina sin plomo. Auto luovutetaan yleensä tankattuna ja palautetaan myös tankki täynnä. Huoltoasemalla voit sanoa espanjaksi "lleno, por favor" (lausutaan "jeeno por favor"), kun haluat tankin täyteen. Kysy meiltä vinkkejä mielenkiintoisista retkikohteista! HUOM! Liikennesääntöjä on tiukennettu Espanjassa viime vuosina, joten liikenteessä kannattaa olla tarkkaavainen ja ajaa varovasti. Nykyään voit saada sakot esim. puhelimeen puhumisesta, ilman turvavyötä ajamisesta, liian lyhyestä turvavälistä, väärin pysäköimisestä, u-käännöksestä tai jos ajat autoa alkoholin vaikutuksen alaisena.

Annamme mielellämme vinkkejä mielenkiintoisista reiteistä ja retkikohteista. Kannattaa muistaa, että Tjäreborgin kautta voit ostaa liput ennakkoon useimpiin saaren tapahtumiin ja aktiviteetteihin. Näin vältyt jonottamiselta, ja saat usein vielä edullisemman hinnan.

Mukavaa ajomatkaa!

Bussit

Paikallisbussit ovat vihreitä, ja niiden kyljessä lukee TITSA. Bussit kulkevat useimpien suurimpien paikkojen välillä ja esim. Playa de la Arenan rannalle.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalvelua.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Espanjan lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Espanjan lähetystöstä/konsulaatista
.... Espanjan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 6877080.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Karnevaalit

Vuonna 2020 karnevaalit alkavat Santa Cruzissa 21.2. Juhlahumua kestää vajaa kaksi viikkoa, jonka aikana valitaan kuningatar ja järjestetään karnevaalikulkue 25.2. sekä Sardiinin hautajaiset 26.2. Puerto de la Cruzissa juhlitaan karnevaaleja samaan aikaan ja ne päättyvät 1.3. Karnevaalit jatkuvat Los Cristianosissa yleenä viikko pari Santa Cruzin karnevaalien jälkeen.

Karnevaalien aikaan karnevaalihumua on eniten Santa Cruzissa, Los Cristianoksessa sekä Puerto de la Cruzissa, mutta myös muissa pienemmissä kohteissa saatetaan järjestää pienempiä paikallisia karnevaaleja
.... Karnevaalien aikaan karnevaalihumua on luvassa eri puolilla kaupunkia ja samoin myös lomakohteissamme vuorokauden ympäri. Musiikin ja juhlahumun äänet kuuluvat häiritsevästi tiettyihin hotelleihin. Katuja suljetaan juhlakulkueiden vuoksi ja toisinaan lentokenttäbussit eivät pääse ajamaan hotellien eteen, vaan vieraat joutuvat kävelemään muutamia satoja metrejä.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Visa, MasterCard ja Eurocard toimivat parhaiten.

Aikaero

Suomen aika -2 tuntia

Sähkö

220 V. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.

Lisätiedot

Koko alue on hyvin mäkistä eikä alueella ole yhteistä rantapromenadia. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tee matkahaku