Matkat – Los Cristianos

Los Cristianosissa on lapsiystävällinen hiekkaranta ja mukavaa iltaelämää. Valitse mieluisin huoneistohotelli tarjolla olevista liki kymmenestä vaihtoehdosta - vuoden ympäri!

Los Cristianos on rauhallinen ja viihtyisä matkakohde Teneriffan etelärannikolla, vain 15 minuutin matkan päässä lentokentältä. Suosittuja hotelleja ovat esimerkiksi Don Jose ja Solmar, jotka sijaitsevat rantapromenadilla. Näissä hotelleissa asut mukavasti huoneistossa, ja voit nauttia rennosta lomailusta ja paikallisesta elämästä. Molemmista hotelleista on vain muutama askel pehmeälle rantahiekalle ja uimaan.

Hotellit rannalla

Tjäreborgilla on useita suosittuja hotelleja Los Cristianosissa, ja monet lomailijat palaavat tänne yhä uudelleen. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Don Jose ja Solmar, jotka molemmat sijaitsevat rantapromenadilla. Näissä hotelleissa asut mukavasti huoneistossa, ja voit nauttia rennosta lomailusta ja paikallisesta elämästä. Molemmista hotelleista on vain muutama askel pehmeälle rantahiekalle ja uimaan.

Rannat Los Cristianosissa

Los Cristianosin sataman kummallakin puolella on kaksi upeaa rantaa. Playa de las Vistasin ranta sijaitsee satamasta katsottuna Playa de las Américasin puolella, ja se on koko Teneriffan eteläisen rannikon parhain ja suurin. Leveä ja suojaisa ranta löytyy myös lähempääkin - otat vain muutaman askeleen Los Cristianosin rantapromenadin yli ja olet pehmeällä rantahiekalla.

Mahtava Teiden tulivuori

Teneriffa on elämyksien saari, jonka maisemat ovat huikean kauniita. Jos haluat katsella ympärillesi omaan tahtiin, kannattaa vuokrata auto. Los Cristianosin taustalla kohoavat mahtavat vuoret vihreine kukkuloineen ja jyrkkine harjanteineen, ja kaikkein vaikuttavin näky on varmasti Teiden sammunut tulivuori, joka nousee 3718 metriä merenpinnan yläpuolelle. Ylös vuorelle johtava tie on kapea ja mutkainen, mutta hyvässä kunnossa, ja maisemat ovat upeat. Auton vuokraaminen on hyvä idea myös silloin, jos haluat pelata golfia lomasi aikana. Teneriffan eteläpuolella on useita golfkenttiä, ja autolla pääset kätevästi siirtymään paikasta toiseen.

Hyvä tietää
 • Paikallisia ravintoloita
 • Edullisia ravintoloita
 • Upeita hiekkarantoja
 • Lyhyt lentokenttäkuljetus
 • Huoneistohotelleja
 • Rantahotelleja
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Los Cristianos

Sää
 • tammikuu
22°16°
6
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
22°16°
7
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
22°16°
7
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
23°16°
8
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
24°19°
9
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°19°
10
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
28°22°
11
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°22°
10
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
28°22°
8
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
26°20°
7
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
24°18°
6
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
23°16°
6
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
Rannat
Los Cristianosissa on kaksi rantaa, joista toinen on 500 metriä pitkä ja 30 metriä leveä ja toinen 800 metriä pitkä ja 60 metriä leveä. Molemmilla rannoilla on hienoa vaaleaa laavahiekkaa. Los Cristianosin autottomalla rantapromenadilla voi tehdä kävelyretkiä, ja promenadin äärellä oleviin ravintoloihin on mukava istahtaa nauttimaan olostaan ja maisemasta.

Eteläisen Teneriffan rannat

Eteläiselle Teneriffalle matkailijoita houkuttelevat juuri sen upeat rannat, joita on lukuisia erilaisia. On luonnon rantoja ja lomakohteiden läheisyyteen tehtyjä rantoja. Yleisesti ottaen rannat ovat hyvin lapsiystävällisiä, sillä ne ovat suhteellisen loivia ja aaltoja on vähän. Kesäisin rannoilla näkee paljon myös paikallisia, mutta talvella niillä viihtyvät lähinnä turistit. Useimmilla rannoilla on mahdollisuus harrastaa erilaisia aktiviteetteja, kuten riippuliitoa, vesiskoottereita tai vesihiihtoa. Retkiä voi ostaa ja varata suoraan rannalta. Useimmilta rannoilta voi vuokrata myös aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja.

Playa de las Américasin rannat

Playa de Américasissa on useita erilaisia rantoja. Eteläisin on Playa de las Vistasin ranta, jonka hiekka on vaaleaa ja hienoa ja tunnelma lapsiystävällinen. Ranta sijaitsee Compostela Beach -hotellin alapuolella, ja sen läheisyydessä on useita kauppoja ja baareja, jos kaipaat vaihtelua rantaelämään. Seuraava ranta pohjoiseen päin on Playa del Camisón. Tämä tummahiekkainen ranta sijaitsee keskellä Playa de las Américasin alkuperäisiä alueita, kahden laiturin välissä. Tämä ranta on erityisesti lasten suosiossa. Kun täältä lähtee rantapromenadia pitkin eteenpäin ja kiertää niemen, tulee Playa Hondan rannalle, jossa varsinkin surffaajat viihtyvät. Rannalla on surffauskouluja ja baareja. Tästä hieman pohjoiseen päin on Troya Beach, jonka keskellä oleva aallonmurtaja jakaa kahteen osaan. Rannan yläpuolella on upea rantapromenadi, jonka varrella on useita kauppoja ja ravintoloita. Playa del Bobon ranta on hyvin pieni ja suosittu ranta, joka on suojattu aallonmurtajalla. Puerto Colonin huvivenesataman läheisyydessä sijaitsee La Pintan ranta, jonka hiekka on tummaa ja hienoa ja joka on suojassa aalloilta ja vedenalaisilta virtauksilta. Tällä rannalla viihtyvät kaikenikäiset ihmiset, ja ravintoloita ja baareja on useita. Puerto Colonin pohjoispuolella on Playa Torviscasin ranta, joka on Playa de las Américasin pisimpiä rantoja. Tätä lähes kilometrin pituista rantaa reunustaa leveä rantapromenadi, jonka äärellä on ravintoloita, baareja ja pieniä kauppoja. Parhaimmat snorklausmahdollisuudet ovat rannan pohjois- ja eteläpäädyssä, jotka on suojattu suurilla aallonmurtajilla. Hieman kauempana tältä rannalta pohjoiseen on Bahia del Duquen ranta, joka on yksi upeimmista ja parhaiten hoidetuista rannoista. Hiekka on valkoista ja hienoa. Ranta sijaitsee Bahia del Duquen luksushotellin alapuolella. Vesi on kirkasta ja sinistä, ja paikoitellen ranta on äkkisyvä. Rannalla on baareja, luksusaurinkotuoleja ja aurinkovarjoja. Joskus hotellin muusikot tulevat viihdyttämään rannalle.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 6,5 tuntia Helsingistä

Näin matkustat tänne

Los Cristianokseen voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla talvikaudella.
Reittilennoilla voit matkustaa joustavasti mihin aikaan vuodesta tahansa.
Lento laskeutuu Reina Sofian kentälle, Etelä-Teneriffalle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Los Cristianoksessa olevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta. Ajoaika bussilla Etelä-Teneriffalla sijaitsevalta Reina Sofian lentokentältä Los Cristianoksen hotelleihin kestää noin 20–40 min (n. 14 km), sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Toisinaan bussi saattaa ajaa Los Cristianokseen San Miguel de Abonan kautta, jolloin ajoaika on n. 40–60 min pidempi. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Reittilennoilla toteutettavilla pakettimatkoilla voi useimmissa tapauksissa ostaa lentokenttäkuljetukset erikseen, jolloin kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Los Cristianosissa on useita ravintoloita, kahviloita ja tavernoja. Useimmat niistä sijaitsevat rannalla, palmujen reunustamalla rantapromenadilla ja kylän keskustassa. Paikalliset syövät illallista yleensä klo 21 aikaan. Voit myös lähteä käymään Playa de las Américasissa, jossa on laaja valikoima paikallisia ja kansainvälisiä ravintoloita, ja ruokaa kaikista maailman kolkista.

Ruoka ja juoma Teneriffalla

Espanjalaiset ruokailutavat noudattavat hyvin pitkälle tyypillisiä eteläeurooppalaisia perinteitä. Aamiainen on yleensä hyvin yksinkertainen, se koostuu kahvista ja croissantista, jotka nautitaan nopeasti. Yhdentoista aikaan on vuorossa café con leche (maitokahvi) ja sekä täytetty leipä bocadillo.

Lounas syödään usein vasta klo 14 aikoihin, jonka jälkeen alkaa siesta. Lapsille tarjotaan pientä syötävää alkuillasta, mutta muuten illallista syödään vasta yhdeksän aikaan illalla. Lomailijat voivat tietenkin elää oman rytminsä mukaisesti, mutta tämän vuoksi ravintolat saattavat näyttää tyhjiltä tiettyinä aikoina. Turistikohteissa on aina paljon ravintoloita, jotka ovat avoinna koko päivän.

Juomaraha

Juomaraha ei aina sisälly laskuun, mutta laskussa näkyy kanarialainen arvonlisävero IGIC, joka on 7 prosenttia loppusummasta. Juomarahaa ei välttämättä tarvitse jättää, mutta jos olet tyytyväinen palveluun tai aiot palata samaan paikkaan uudelleen, voit pyöristää loppusummaa 10 %. Jos et ole tyytyväinen palveluun tai syöt vain kevyesti baarin puolella, juomarahaa ei tarvitse jättää. Kannattaa huomata, että useissa ravintoloissa leipää tuodaan pöytään ennen tilausta. Leipä ei aina sisälly hintaan, vaan se lisätään laskuun, jos olet syönyt sitä.

Ravintolat

Teneriffalla on todella monipuolinen ravintolatarjonta, ja paikalliset syövät usein itsekin ulkona, varsinkin viikonloppuisin. Kansainväliseen keittiöön yhdistetään usein vivahteita kanarialaisesta, italialaisesta, ranskalaisesta, perulaisesta, kiinalaisesta, libanonilaisesta, intialaisesta jne. keittiöstä.

Bodega-viinituvissa voit nauttia hyvistä viineistä ja tapaksista eli pikkusuolaisista. Turistialueiden ulkopuolella olevat ravintolat ovat kiinni yleensä yhtenä päivänä viikossa, joten aukioloajat kannattaa tarkistaa etukäteen. Maaseudulla on pieniä perheravintoloita, nk. "guachinches", joiden ruokalistat ovat yleensä melko suppeita, mutta ruoka sitäkin maukkaampaa. Usein näissä ravintoloissa myös hinnat ovat erittäin edulliset. Monet näistä ravintoloista ovat avoinna vain syksyisin, jolloin tarjolla on talon omaa viiniä. Kun viini loppuu, ravintola sulkee ovensa ja laittaa ovelle lapun: "Se acabó el vino" – viini on loppuunmyyty!"

Kaniininliha

Kaniininliha eli conejo on kevyttä vaaleaa lihaa, jonka maku muistuttaa hieman kananlihaa, mutta on kuitenkin maukkaampaa. Hyvissä ravintoloissa liha on yleensä hyvin valmistettu, esim. pataruokana.

Mojo

Mojo, joka lausutaan "mocho", on kerrassaan upea kulinaarinen nautinto. Tätä kastiketta valmistetaan yleensä kotona, mutta sitä voi ostaa myös kaupasta. Punaisessa mojo-kastikkeessa on paprikaa ja mausteita, kun taas miedommassa vihreässä mojossa pääosassa on korianterin maku. Makuasioista ei tietenkään kannata kiistellä, joten maista ihmeessä molempia kastikkeita ja löydä oma suosikkisi.

Juusto

Kanariansaarilla valmistetaan paljon erilaisia hyviä juustoja. Juustot valmistetaan lehmän-, vuohen- ja lampaanmaidosta sekä näiden yhdistelmistä. Tunnetuin espanjalainen juusto on Manchego, ja vaikka se ei olekaan kotoisin Kanariansaarilta, sen maku muistuttaa hyvin paljon täällä valmistettuja juustoja. Siinä on musta kuori, ja sen maku on mieto, monivivahteinen ja hieman hapan. Kannattaa maistella eri juustoja, niin löydät omat suosikkisi. Juusto on espanjaksi queso ja savustettu juusto (joka maistuu paljon paremmalta kuin miltä se kuulostaa) on queso ahumado. Suuremmissa supermarketeissa on hyvät juustovalikoimat ja niistä löytyy paljon muitakin paikallisia herkkuja, kuten kinkkua ja makkaroita. Todellinen kulinaristin unelma!

Peruna

Meidän perunoita syövien suomalaisten tulisi ottaa oppia espanjalaisilta. Heidän papas arrugadas eli "ryppyperunat" keitetään niin vahvassa merisuolavedessä, että perunoista lähtee vesi ja niiden maku voimistuu. Perunat tarjoillaan hieman ryppyisinä ja suolapintaisina sekä ehdottomasti mojo-kastikkeen kanssa.

Makeannälkään

Upean näköiset ja runsaasti hedelmillä ja pähkinöillä koristellut kakut eivät aina ole sitä miltä näyttävät. Kauniin pinnan alla saattaakin olla ihan tavallinen sokerikakku, joka ei välttämättä ole edes erityisen makea. Kun makeannälkä yllättää, kannattaakin maistella hieman vaatimattomamman näköisiä herkkuja, kuten suklaatäytteisiä croissanteja tai pähkinöillä ja kuivatuilla hedelmillä täytettyjä lehtitaikinarullia. Tulet varmasti yllättymään positiivisesti!
Los Cristianosin yöelämässä on paljon paikallisempi meno kuin Playa de las Américasissa. Iltaa vietetään ravintolassa tai baarissa auringonlaskuun asti, jonka jälkeen voi vielä jatkaa Los Cristianosin ja Playa de las Américasin välissä sijaitsevan San Telmon baareihin tai diskoon. Täällä tanssimaan innostavat salsan ja merenguen rytmit.

San Telmo

San Telmon baari- ja ravintola-alueella on paljon espanjalaisia baareja. Playa de las Vistasin rannan yläpuolella, Los Cristianosin ja Playa de las Américasin välillä, on useita pieniä viihtyisiä ravintoloita, joissa voi istua nauttimassa auringonlaskusta. Paikalliset viihtyvät erityisesti baareissa, joissa soi latinalainen musiikki. Täällä voit tanssia salsaa ja käydä välillä baarissa siemaisemassa Caipirinha-drinkin.

Playa de las Américas

Jos kaipaat vilkkaampaa yöelämää, kannattaa suunnata Playa de las Américasiin ja johonkin sen suosituista yökerhoista. Las Veronicasin alueella on useita baareja ja muutama disko. Täällä kannattaa noudattaa varovaisuutta, sillä alueella on esiintynyt useita varkauksia ja tappeluita.
Ostokset
Turistialueilla on paljon kauppoja, joissa myydään vaatteita, kenkiä, laukkua, koruja, hajuvesiä ja kaikenlaista muuta. Arvonlisävero ja muut verot ovat täällä huomattavasti alhaisemmat kuin Suomessa. Los Cristianosin kävelykaduilla on useita viehättäviä putiikkeja, jotka ovat yleensä kiinni siestan aikaan. Sunnuntaisin järjestetään markkinat, jotka löydät Arona Gran -hotellin läheltä, rantapromenadin päädystä.

Ostoskeskus

Plaza del Duque
Plaza del Duque on ostoskeskus, joka sijaitsee Fañabessa, noin 7 kilometrin päässä Los Cristanosista. Täällä on paljon merkkiliikkeitä ja kauppoja, joissa myydään sisustustavaroita, asusteita, lastenvaatteita jne.

Markkinat

Lähes joka päivä jossakin päin Etelä-Teneriffalla järjestetään markkinat. Markkinat aukeavat yleensä aikaisin aamulla ja sulkeutuvat lounasajan jälkeen. Tiistaisin ja sunnuntaisin Los Cristianosissa järjestetään markkinat rantapromenadin päässä, lähellä Arona Gran -hotellia.

Ostokset Teneriffalla

Teneriffan hintataso on yleisesti ottaen hieman edullisempi kuin Suomessa, sillä Kanariansaaret kuuluvat nk. vapaakauppa-alueeseen, jossa arvonlisävero on vain 7 prosenttia. Suosittuja ostoksia ovat esim. kengät, laukut, hajuvedet, kosmetiikka, elektroniikka, tupakka, alkoholi ja merkkituotteet. Kulta ja hopea eivät ole erityisen edullisia täällä, mutta koruja saattaa silti saada hyvään hintaan, sillä niiden suunnittelukustannukset ovat edullisemmat. Myös merkkikellot ja kynät ovat huomattavasti halvempia.
Aktiviteetit ja nähtävyydet

Golf

Teneriffa on erinomainen valinta kaikille golffareille. Los Cristanosin alueella on useita hyviä 9- ja 18-reikäisiä golfkenttiä.

Vaeltaminen

Teneriffalla on paljon hyviä vaellusreittejä. Mascan laakso on tunnettu kauniista ja vaikuttavasta luonnostaan, vaikka maasto saattaakin olla hieman vaikeakulkuinen epätasaisuutensa takia. Las Cañadas del Teiden kansallispuisto on suuri tulivuoden kraatteri, ja maisema näyttää melkein kuin olisi kuun pinnalla, sillä täällä on kivimuodostelmia ja ainutlaatuisia kasveja. Näissä ainutlaatuisissa maisemissa onkin kuvattu useita elokuvia. Osa reiteistä vaatii kohtalaisen hyvää kuntoa, aiempaa vaelluskokemusta sekä hyvät varusteet. Osa reiteistä on helpompikulkuisia, ja ne sopivat myös kokemattomammalle vaeltajalle. Kannattaa ottaa mukaan eväät, juomapullo ja kevyt laukku. Usein myös lämpimät vaatteet ovat tarpeen, sillä sää saattaa muuttua nopeastikin.

Pyöräily

Rannikkoa pitkin on mukava pyöräillä. Polkupyörävuokraamoita on useita, ja yleensä pyörä toimitetaan hotellillesi ja haetaan myös sieltä.

Muut aktiviteetit

Loc Cristianosissa voit pelata tennistä ja squashia sekä harrastaa eri vesiurheilulajeja, kuten melomista, surffausta tai sukeltamista.

La Orotava

La Orotava on Teneriffan pohjoispuolella sijaitseva kaunis kaupunki, joka on tunnettu kolonialistiseen tyylin rakennetuista taloistaan, joissa on pinjapuiset parvekkeet, käsinkirjailluista liinoistaan ja kauniista kukkapenkeistään.

Piramides de Güimar

Güimarin kaupungissa Teneriffan itäisellä rannikolla voi ihastella guanchien rakentamia pyramideja.

Garachico

Garachico oli Kanariansaarten kaupallinen keskus 1500-luvulta alkaen parin sadan vuoden ajan. Kaupunki on myös saanut lempinimen Teneriffan Pompeji, sillä suuri osa satamasta ja itse kaupungista peittyi laavaan 1700-luvun alussa. Täällä voit vierailla Castillo San Felipen linnassa, kaupunginportin raunioilla, useissa kirkoissa ja vanhassa fransiskaanisessa luostarissa.

La Laguna

La Laguna oli Teneriffan pääkaupunki satojen vuosien ajan. Nykyään se on saaren uskonnollinen ja kulttuurinen keskus, jossa on yliopisto ja piispanistuin. Kaupunki on Unescon maailmaperintölistalla.

Nähtävyydet Terneriffalla

Teneriffan historia on monipuolinen, ja saarella on lukuisia nähtävyyksiä, mutta useimmat niistä sijaitsevat Los Cristianoksen ja Playa de las Américasin ulkopuolella, jotka ovat suhteellisen uusia kohteita. Saaren museot ovat pääkaupungissa Santa Cruzissa, joka sijaitsee noin 80 kilometrin päässä Los Cristianoksesta. Entinen pääkaupunki La Laguna on ihan Santa Cruzin vieressä ja myös vierailemisen arvoinen kohde. La Lagunassa on paljon mielenkiintoista arkkitehtuuria, kuten esim. katedraali ja yliopisto. Espanjalaiset rakensivat pääkaupungin vallattuaan sen alkuperäisväestöltä vuonna 1497. Pääkaupunki siirrettiin myöhemmin Santa Cruziin, jotta se olisi lähempänä merta. Santa Cruz on nykyään tärkeä satamakaupunki sekä saaren hallinnollinen keskus.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Teneriffa on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.

Bussit

Paikallisbussit ovat vihreitä, ja niiden kyljessä lukee TITSA. Bussiyhteydet toimivat useimpien suurempien paikkakuntien välillä. Bussimatka Playa de las Américasista tai Los Cristianosista Santa Cruziin kestää noin tunnin. Puerto de la Cruziin kulkee suora bussiyhteys useita kertoja päivässä, ja matka kestää 1,5 tuntia. Lipun voi ostaa bussista, mutta hyvä vaihtoehto on hankkia nk. "Ten+"-matkakortti. Bussissa oleva automaatti veloittaa kortiltasi oikean summan, kun leimaat kortin sekä bussiin noustessasi että poistuessasi kyydistä. Jos unohdat leimata kortin poistuessasi kyydistä, niin silloin kortilta veloitetaan koko matkan hinta päätepysäkille asti. Matkakortilla saat 30-50 % alennusta normaalihinnoista. Kortti maksaa n. 2 euroa ja voit ladata siihen rahaa 5-100 euroa bussiasemilla sekä tietyissä ruokakaupoissa.

Laiva ja lautta

Los Cristanosista kulkee laiva La Gomeraan, El Hierroon ja La Palmaan. Santa Cruzista pääsee laivalla Gran Canarialle.

Taksi

Taksilla matkustaminen on suhteellisen edullista. Lain mukaan taksamittaria on käytettävä, joten voit tarvittaessa pyytää kuljettajaa laittamaan sen päälle. Pidemmillä matkoilla hinnasta kannattaa sopia etukäteen. Taksia ei ole mahdollista tilata etukäteen. Jos olet tyytyväinen palveluun, juomarahaa on tapana jättää 10 %.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Tavoitat meidät talvikaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omalle hotellillesi tai läheiselle hotellille. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro. Useita pankkiautomaatteja sekä pankkeja. Luottokortit (Visa, Mastercard, Eurocard) hyväksytään yleisesti.

Aikaero

Suomen aika -2 tuntia

Sähkö

220 V. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.

Lisätiedot

Vaikka Espanja kuuluu EU:hun, Kanariansaaria ei verotussyistä lasketa EU:hun. Tarkistathan etukäteen verovapaita tuotteita koskevat tuontimääräykset.

Teneriffalla rakennetaan jatkuvasti. Varsinkin Playa de las Américasin, Costa Adejen ja Los Cristianoksen alueella on paljon rakennustyömaita, ja melua saattaa kantautua myös hotelleihin. Uusia rakennustyömaita saatetaan käynnistää lyhyelläkin aikataululla, ja läheskään kaikista ei ole tietoa ennen kauden alkua. Alueella kunnostetaan myös jalkakäytäviä ja rakennetaan uusia teitä.

Rantapromenadi sekä keskustan kävelykatu ovat autottomia. Eri puolilla Los Cristianosta tehdään rakennustöitä, joten liikkuminen on rajoitettua ja joudut ehkä käyttämään kiertoteitä.

Pidätämme oikeuden muutoksiin ohjelmassa, retkissä, hinnoissa, jne.
Lasten kanssa matkustaminen
Los Cristianos on lapsiystävällinen matkakohde. Rantapromenadia pitkin on helppo liikkua lastenvaunuilla ja lapsille on paljon erilaisia aktiviteetteja. Myös ravintoloista saa lapsille maistuvaa ruokaa.

Leikkipaikat

Leikkipaikkoja löytyy, mutta niiden kunto ja taso vaihtelevat.

Ravintolat

Lapset ovat aina tervetulleita ravintolaan, ja ruokalistoilla on usein lapsille sopivia ruokia, kuten hampurilaisia, ranskalaisia tai kanaa. Useimmat lapset pitävät myös tapaksista, joita voi maistella lukuisia erilaisia. Tortillat ovat myös useiden lasten lempiruokaa.

Lastenruoka ja vaipat

Lastenruokaa ja vaippoja voi ostaa useimmista suuremmista ruokakaupoista ja hyvin varustetuista apteekeista. Purkkiruokavalikoimat ovat kuitenkin melko rajalliset, ja ruoka sisältää usein paljon sokeria. Velliä ei ole saatavana.

Lastenvaunut ja lastenistuimet

Syöttötuoleja on joissain ravintoloissa. Jos tarvitset lastenistuimen autoon, varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Kevyet sateenvarjorattaat ovat kätevin vaihtoehto lasten kanssa liikuttaessa.

Ostokset

Ostokset Teneriffan eteläpuolella
Kaupat ovat yleensä avoinna klo 10.00-13.30 ja klo 17.00-20.00, mutta monet kaupat ovat avoinna koko päivän, aina klo 22.00 saakka illalla. Hinnoista ei yleensä tingitä. Älä osta katumyyjiltä. Kaikenlainen kadulla kaupustelu on laitonta, etkä voi valittaa, jos sinua huijataan.

Siam Mall
Yksi Teneriffan suurimmista ostoskeskuksista, joka avasi ovensa kesällä 2015. Sijaitsee aivan suositun Siam Parkin vieressä. Ostoskeskuksessa on useita baareja ja ravintoloita sekä erittäin monipuoliset ostosmahdollisuudet. Monilla kuuluisilla vaateketjuilla on täällä omat kauppansa. Playa de las Américasista pääsee ostoskeskukseen ilmaisilla busseilla useista eri paikoista. Avoinna joka päivä.

Plaza del Duque
Ostoskeskus sijaitsee Fañabessa, noin seitsemän kilometriä Los Cristianosista ja neljä kilometriä Playa de las Américasista. Ostoskeskuksessa on runsaasti erilaisia ostosmahdollisuuksia, esim. merkkivaatteita, sisustustarvikkeita, alusvaatteita ja lastenvaatteita. Alueella on myös leipomo, kahvila ja suuri supermarket.

Alla mainitut ostoskeskukset sijaitsevat lähellä toisiaan Playa de las Americasissa.

Parque Santiago 3
Suosittu ostoskeskus Playa de las Américasissa. Täältä voit ostaa vaatteita, tekniikkaa, matkamuistoja, koruja ja paljon muuta. Ostoskeskuksessa on myös pankkeja, autovuokraamoja, baareja ja ravintoloita.

Oasis Shopping Center
Uusi ostosalue samalla kadulla kuin Parque Santiago 3 & Américas Plaza. Tarjolla on merkkivaatteita, elektroniikkakauppoja, koruja ja laukkuja.

Safari
Pieni, eksklusiivisempi ostosalue, josta löydät useita tunnettuja vaateketjuja. Alueella on myös baareja ja ravintoloita. Iltaisin voit nauttia kauniista valo- ja äänishow'sta suuren suihkulähteen äärellä.
Tee matkahaku – Los Cristianos
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.