Mikä Kanariansaarista sopii sinulle

Lomaopas

KANARIANSAARILLE

Mikä Kanariansaarista sopii sinulle

Lomasuosikki Kanariansaaret koostuu seitsemästä eri saaresta, ja monet niistä kuuluvat suomalaisten lomasuosikkeihin. Gran Canaria on itseoikeutettu klassikko, mutta tiesitkö että Teneriffa on saarista suurin ja La Gomera myös mainio golfkohde ja Fuerteventuralla on upeimmat hiekkarannat?

Gran Canaria

– klassikko tarjoaa jokaiselle jotakin

Seitsemän saaren joukosta Gran Canaria on tunnetuin klassikkokohde. Yli viidenkymmenen ajan myös suomalaiset ovat hakeutuneet nauttimaan Kanariansaarten auringosta ja lämmöstä. Tjäreborg lennättää joka talvi kymmeniätuhansia auringonnälkäisiä suomalaisia Kanarian lämpöön. Myös Vibeke Skontorp valitsi viime talvena Gran Canarian lomakohteekseen.

–Rakastan Gran Canariaa siksi, että se tarjoaa niin paljon eikä kuitenkaan tunnu siltä, että saari on nyt nähty. Siellä on helppo viihtyä, sanoo Vibeke hymyillen ja paljastaa lomailleensa saarella jo seitsemän kertaa.

Maspalomas Gran Canaria

Maspalomasin heikkadyynit ovat yksi Gran Canarian suosituimmista nähtävyyksistä.

Vibeke työskentelee Tjäreborgin norjalaisen sisaryhtiön Vingin pääkonttorilla Norjassa. Vibeke kertoo, että moni asia saa hänet palaamaan Gran Canarialle kerta toisensa jälkeen.

– Sää on luonnollisesti yksi peruste, saarella on paljon hyviä hotelleja ja ravintoloita ja tekemistä riittää. pidän erityisesti kauniista Amadores-rannasta ja Las Palmasin kaupunkiin on tietysti aina päästävä.

Las Palmas on Kanariansaarten suurin kaupunki. Vibeken mielestä liian moni unohtaa, että lomasaarella on myös pieni suurkaupunki.

– Suosittelen kaikille paria päivää Las Palmasissa. Jos mahdollista, niin valitse torstai. Torstaisin Veguetan kaupunginosassa on ”La ruta de tapas”. Silloin voi kiertää baareissa ja pienissä ravintoloissa ja maistella erilaisia tapaksia muutamalla eurolla. Tapahtuma on paikallisten keskuudessa erittäin suosittu, joten koet samalla paikallista tunnelmaa.

Las Palmas Gran Canaria

Las Palmas on Espanjan yhdeksänneksi suurin kaupunki.

– Ravintoloista yksi suosikkini on Novillo Precoz Las Palmasissa. Se on aivan pikkuinen, joten pöytävaraus pitää tehdä ajoissa. Ravintolan pihvit ovat aivan fantastisia, todella mureita ja maukkaita. Sinne kannattaa mennä nälkäisenä, sillä annokset eivät todellakaan ole pienimmästä päästä, vinkkaa Vibeke.

Vibeke on lomaillut Gran Canarialla sekä lasten kanssa että aikuisten kesken, ja hänestä lomakohde sopii molemmille.

– Jos lähtisin uudestaan lasten kanssa, hotellivalintani olisi joko Ocean Beach Club Playa de Curassa tai Sunwing Arguineguin, jonka onkin Tjäreborgin suosituin perhehotelli. Hotellissa on aina paljon muita lapsia, joten leikkikavereita löytyy, ja minun poikani oppi jopa uimaan Sunwing-lomalla.

– Myös hotellialue on tosi kaunis ja sopivan lämpimissä uima-altaissa viihdyimme molemmat mainiosti.

Ocean Beach Club  Gran Canaria.

Ocean Beach Club sijaitsee aivan rannalla Playa del Curassa.

La Gomera

–rauhallinen golfparatiisi

La Gomera on hieman pienempi saari, ja elämänmeno on rauhallisempaa kuin itäisellä naapurisaarella. Tänne tullaan nauttimaan rauhasta ja kauniista luonnosta. Marie-Anne Zachrisson on lomaillut saarella perheensä kanssa useita kertoja.

–La Gomera nousee joka kerta esiin, kun suunnittelemme lomaa. Se johtuu varmaan siitä, että olemme viettäneet niin onnistuneita lomia täällä, hän kertoo.

La Gomera
Golfia La Gomeralla

La Gomeralla voi myös golfata! Tecina Golfin kentältä on upea näköala merelle.

Jokaisella La Gomeran matkalla perhe on pelannut Tecina Golf -kentällä.

–Kentältä avautuva näköala Atlantille on todella huikea. Kirkkaalla säällä näkee Teneriffalle saakka ja majesteettisen Teide-vuoren huipun. Jardin Tecina -hotellista on kentälle vain muutaman minuutin kävelymatka banaani- ja avokadoviljelysten ohitse.

Marie-Annelle mieluisinta lomapäivän viettoa on napata mukaan hyvä kirja ja laskeutua hissillä rinteen alapuolella sijaitsevalle rannalle, jossa on Jardin Tecina -hotellin oma rantaklubi Club Laurel.

Valle Gran Rey La Gomera.

Golfin lisäksi La Gomera houkuttaa upealla luonnolla ja viehättävillä pikku rannoilla. Kuvassa Valle Gran Rey.

– Muutaman tunnin auringossa loikoilun jälkeen suuntaamme usein kävelylle Playa de Santiagon pieneen keskustaan, ihan vain kiertelemään satamaan tai istuskelemaan katukahvilaan. Viime kerralla teimme yhtenä päivänä retken hieman kauempana sijaitsevalle rannalle. Saimme hotellista eväspussin mukaan ja nautimme lounasta autiolla pikkukivirannalla ja uimme suolaisissa aalloissa, Marie-Anne kertoo.

Hänen mukaansa La Gomera on jotakin aivan erilaista kuin muut Kanariansaaret.

– Jos rakastat hiekkarantoja, shoppailua ja iltaelämää, tämä saari ei ole sinua varten. Niiden sijaan se tarjoaa kauniita maisemia, vuoria, rotkoja, metsiä ja vehreitä laaksoja. Jo katamaraanimatkalla Teneriffalta La Gomeralle voit ihailla saaren dramaattista luontomaisemaa, ja hyvällä onnella voit nähdä jopa delfiinejä.

Teneriffa

– monipuolisia elämyksiä

Teneriffa on Kanariansaarista suurin ja siellä on myös eniten asukkaita. Inga Måkestad ja Ingrid Skjærseth ovat molemmat työskennellet tällä suositulla lomasaarella, ja heillä on paljon hyviä lomavinkkejä.

–Voimakkaat kontrastit ovat Teneriffan suola. Korkeat vuoret ja syvät laaksot, tummat rannat ja vihreät metsät, ja kaiken huippuna Teiden uniikki kuumaisema, sanoo Inga.

Hänen mielestään kannattaa erityisesti tehdä retki jollekin hienohiekkaiselle, mustalle laavarannalle.

Los Gigantes

Viihtyisä Los Gigantes Teneriffan aurinkoisella länsirannikolla on säilyttänyt alkuperäisen charminsa.

Los Gigantes

–Näitä rantoja on oikeastaan joka puolella saarta, mutta omat suosikkini ovat Playa Benijo ja Playa del Bollullo. Molemmat sijaitsevat pohjoisrannikolla ja molemmille päästäkseen pitää kävellä jonkin matkaa. Kannattaa ottaa vaikka vähän eväitä mukaan ja viettää aikaa rannalla. Vaikka vain istuskellen ja kuunnellen ja katsellen mustaan hiekkaan lyöviä suuria aaltoja.

Monipuolinen Teneriffa sopii monenlaisille lomailijoille ja tarjoaa kaikkea zipline-vaijereista paikallisiin kulttuuritapahtumiin. Inga suosittelee autonvuokrausta, jotta näkee ja kokee mahdollisimman paljon.

–Länsirannikkoa ajellessa vastaan tulee kylä nimeltä San José de los Llanos. Jos haluat kokea hieman erilaisen kulttuurielämyksen poikkea paikkaan nimeltä El Risco Asociación Cultural. Vaatimattomassa paikassa tarjoillaan yksinkertaista mutta maukasta paikallisista raaka-aineista valmistettua ruokaa. Poikkea vaikka sunnuntaipäivänä, jolloin tarjolla on myös livemusiikkia. Hauskaa hippitunnelmaa ja hieman erilainen kokemus, Inga vinkkaa.

Sekä Inga ja Ingrid suosittelevat tietysti myös retkeä tunnetulle Teide-tulivuorelle. Tulivuori kohoaa 3718 metriä merenpinnan yläpuolelle ja matka ylös tarjoaa ainutlaatuista maisemaa ja upeita näköaloja. Hyvällä säällä 2356 metrin korkeudesta voi vielä jatkaa köysiradalla tai jalan ylös saakka.

–Tulivuori on hyvin tunnettu ja ehdottomasti vierailun arvoinen, mutta älä unohda sitä ympäröivää kansallispuistoaluetta. Voit esimerkiksi osallistua retkelle, jolla katsellaan auringonlaskua yli 3000 metrin korkeudessa ja sen jälkeen on mahdollisuus tarkkailla tähtitaivasta kaukoputkella asiantuntijoiden opastuksella.

Teneriffa
Luolaretki Los Gigantesissa

Los Gigantesin korkeat kalliojyrkänteet luovat dramaattiset puitteet luolaretkelle. Kuva: yksityinen.

Teneriffalla on myös paljon vaellusreittejä, erityisesti Teiden ympäristössä.

– Vilaflor on suosittu aloituspaikka kävelyretkille. Ilma, äänet ja tuoksut ovat terapiaa sielulle. La Lagunasta ylös Teidelle johtavan tien varressa on myös zipline-puisto, jossa heittäytyä vaijeriliukuun korkeiden kuusien lomaan, vinkkaa Ingrid.

Psst! Etsitkö klassista Kanaria-viikkoa vai sopisiko sinulle paremmin 5,10 tai vaikka 16 päivää? Tjäreborgin valikoimasta löydät perinteiset lomalennot suosituimpiin lomakohteisiin tai voit valita matkasi pituuden ja lentopäivät reittilennoilla juuri siten kuin sinulle sopii.

Fuerteventura

– tuntematon rantaparatiisi

Fuerteventura on toiseksi suurin Kanariansaarista, mutta tunnelma on leppoisa. Monille suomalaisillekin Kanarian-kävijöille Fuerteventura on tuntematon suuruus. Matkailijoita ja liikennettä on huomattavasti vähemmän. Aaro Palomäki on käynyt kaikilla suurimmilla Kanariansaarilla ja Fuerteventura on hänen suosikkinsa.

Corralejon hiekkadyyni alue on kerrassaan huikea ja ehdottomasti näkemisen arvoinen. Vähemmän tunnettu on pieni Isla de Lobosin saari, joka on Corralejon edustalla ja osa luonnonsuojelualuetta. Saarella on useita upeita pikku rantoja, joiden vesi on kristallinkirkasta, vinkkaa Aaro, joka on työskennellyt Tjäreborgin palvelupäällikkönä Fuerteventuralla.

Las Dunasin dyynialue Corralejon kylän kupeessa Fuerteventuralla tarjoaa ainutlaatuisia maisemia.

Las Dunasin kansallispuiston alueella on 30 km² hiekkadyynejä ja hienoja rantoja.

–Los Lobosin rannoilla on yleensä vähän ihmisiä ja aallot ovat pienempiä, joten paikka sopii hyvin snorklaamiseen. Saarelle pääsee Corralejon satamasta lasipohjaveneellä, ja matka kestää vain 15 minuuttia.

Fuerteventuran rannat kuuluvat Euroopan parhaisiin. Leveät, kymmenien kilometrien pituiset, vaaleat hiekkarannat ulottuvat lähes koko saaren ympäri. Täällä on helppo löytää rauhallinen ranta, mutta saarella on toki muutakin tarjottavaa.

Fuerteventura

–Jos haluat tutustua saareen, suosittelen autonvuokrausta. Lähes kaikki tiet ovat päällystettyjä, ja liikennettä on todella vähän. Tosin sanotaan, että saarella on enemmän vuohia kuin ihmisiä, joten kannattaa ajaa varoen, sanoo Aaro.

Saaren keskiosassa on monia viihtyisiä kyliä, kuten La Oliva ja Betancuria. Saarella on myös monia näköalapaikkoja, joissa voi ihailla täydellistä hiekkamaisemaa.

Aaro kehottaa tekemään Fuerteventuralla jotakin sellaista, mitä et voi tehdä kotona.
–Fuerteventura on mm. Kanariansaarten paras surffauspaikka, ja täällä on monia surffauskouluja. Jos surffaus ei ole sinun juttusi, käy kävelemässä sammuneella tulivuorella tai vieraile paikallisella pikkutilalla rapsuttelemassa aaseja.