Matkat – Puerto de Mogan

Etsitkö rauhallista ja aurinkovarmaa lomakohdetta pittoreskissä ympäristössä? Lähde Tjäreborgin matkalle maalauksellisen kauniiseen Puerto de Mogánin kalastajakylään, Gran Canarian lounaisrannikolle.

Puerto de Mogánin viehättävä ja pieni kalastajakylä sijaitsee Gran Canarian lounaisrannikolla. Kylässä on aistittavissa myös modernia tunnelmaa, mutta sitä ei voi missään nimessä verrata idempänä oleviin suurempien lomakohteiden hulinaan. Uudet ja siistit rakennukset sulautuvat hyvin yhteen vanhojen rakennusten kanssa ja kylää hallitsevilla pienillä ja kapeilla kujilla autoilu on kielletty kokonaan. Matalien ja valkoiseksi kalkittujen talojen seiniä koristavat värikkäät bouganvillat ja muut kauniit kukat, jotka viihtyvät täällä Gran Canarian aurinkovarmimmassa osassa. Puerto de Mogánin sydän on sen viehättävä satama, ja värikkäät kalastusveneet ja vierailevat purjeveneet lyövät maisemaan oman erityisen leimansa. Kylässä on myös paljon pieniä kanavia, joiden mukaan se on saanut oman lempinimensä, Pikku Venetsia. Puerto de Mogánin rauhallinen iltaelämä on keskittynyt sataman seudulle, mutta suuria diskoja ja meluisia baarikatuja täältä on turha etsiä. Sen sijaan täällä voit viettää iltaa pitkän kaavan mukaan ystävien kanssa jossakin mukavassa kahvilassa, baarissa tai jossakin kylän lukuisista kala- ja äyriäisravintoloista.

Lähellä rantaa

Puerto de Mogánin keskellä on pieni, hieno ja houkutteleva hiekkaranta. Ja koska sen edustalla oleva laituri suojaa rantaa suuremmilta aalloilta, on vedenpinta usein tyyni ja loivasti syvenevä ranta sopii silloin hyvin myös perheen pienimmille. Rantakadun varrella on useita ravintoloita ja baareja, joten lounasaikaan ei aurinkotuolilta tarvitse kovin kauas lähteä ruokaa etsimään. Puerto de Mogánista on vain muutaman minuutin matka vilkkaammalle Tauriton rannalle, jossa voit harrastaa vesihiihtoa, sukellusta ja leijalautailua. Myös suositut Amadoreksen ja Puerto Ricon rannat ovat lähellä.

Tyytyväisiä vieraita Puerto de Mogánissa

Tjäreborgin kanssa matkustaessasi voit asua mukavassa ja tosi suositussa Cordial Mogan Playa -hotellissa, jossa on useita uima-altaita ja ravintoloita, spa-osasto sekä kaunis, vehreä puutarha. Hotellista on vain muutaman minuutin kävelymatka rannalle, satamaan ja huvivenesatamaan, jonka ympärille myös rauhallinen yöelämä on keskittynyt. Samoin kuin muutkin hotellimme Puerto de Mogánissa myös Cordial Mogan Playa on saanut hyvät arvosanat tyytyväisiltä vierailtamme.

Mukavasti lomalennolla ja joustavasti reittilennoilla

Vit matkustaa Puerto de Mogániin Tjäreborgin lomalennoilla viikoksi, kahdeksi tai kolmeksi tai vaihtoehtoisesti myös joustavasti reittilennoilla! Voit siis matkustaa milloin haluat ja niin pitkäksi aikaa kuin haluat. Samalla voit myös valita parhaista hotelleistamme juuri sinulle sopivan, osallistua retkillemme sekä käyttää palvelujamme. Lyhyesti sanottuna, voit itse suunnitella juuri sinulle sopivan loman!

Hyvä tietää
 • Upeita hiekkarantoja
 • Aurinkoinen kohde
 • Matkoja ympäri vuoden
 • Erittäin tyytyväisiä asiakkaita
 • Paikallisia ravintploita
 • Hotelleja, joissa spa
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Puerto de Mogan

Sää
 • tammikuu
21°16°
5
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
21°16°
6
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
22°16°
7
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
22°17°
8
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°18°
9
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
24°19°
10
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
25°21°
10
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • elokuu
26°22°
10
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
26°22°
8
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
26°21°
6
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
24°18°
5
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
22°17°
5
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
Rannat
Puerto de Mogánin keskellä sijaitsee pieni, houkutteleva hiekkaranta, joka on noin 250 metriä pitkiä, melko matala ja lapsiystävällinen. Pientä uimapoukamaa suojaa aallonmurtaja, ja rannalta voi vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja. Rantakadulla on useita ravintoloita ja baareja. Puerto de Mogánin rannalla voit keskittyä auringosta ja uimisesta nauttimiseen.

Tauriton ranta

Jos pidät vesiurheilusta, pääset saaren suuremmille rannoille säännöllisesti liikennöivillä busseilla ja veneillä. Esimerkiksi vain muutaman minuutin matkan päässä Puerto de Mogánista sijaitsee Tauriton ranta, jolla voit ajaa vesiskootterilla, sukeltaa ja leijasurfata. Pääset Puerto de Mogánista helposti myös Amadoresin ja Puerto Ricon suosituille rannoille.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Helsingistä ja Turusta n. 6 tuntia, Kuopiosta n. 7 t ja Vaasasta n. 6 t 40 min.

Näin matkustat tänne

Puerto de Mogániin voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla talvikaudella.

Reittilennoilla voit matkustaa Puerto de Mogániin joustavasti mihin aikaan vuodesta tahansa.

Lento laskeutuu Gandon lentokentälle, Las Palmasin ulkopuolelle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Puerto de Moganissa olevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta. Ajoaika bussilla Las Palmasin lähellä olevalta Gandon lentokentältä Puerto Moganin hotelleihin kestää noin 1 h 15 min - 2 h 30 min (55 km) sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Puerto de Mogánissa on paljon ravintoloita ja kahviloita, joista monet sijaitsevat rantakadun varrella. Koska Puerto de Mogán on kalastajakylä, useimmista ravintoloista saa tuoretta kalaa ja äyriäisiä. Monissa ravintoloissa on myös viihtyisä ulkoterasseja.
Puerto de Mogánin yöelämä on rauhallista. Illat kuluvat usein pitkän, maistuvan illallisen merkeissä ulkoravintoloissa. Iltaa voi myös viettää jossakin viihtyisistä kahviloista tai baareista. Jos haluat enemmän vaihtoehtoja, noin 10 kilometrin päässä sijaitsevassa Puerto Ricossa on laajempi yöelämätarjonta.
Ostokset
Puerto de Mogánissa voit tehdä ostoksia sekä ostoskeskuksessa että muissa liikkeissä. Ostoskeskuksessa myydään esimerkiksi kenkiä, vaatteita, laukkuja, hajuvesiä ja elektroniikkaa, jotka ovat usein halvempia kuin Suomessa. Useimmat kaupat sijaitsevat kylän keskustassa, mutta myös rannalla on joitakin kauppoja. Satamassa järjestetään lisäksi joka perjantai markkinat.

Ostokset Puerto de Mogánin ulkopuolella

Laajempia ja parempia ostospaikkoja löydät erityisesti pääkaupunki Las Palmasista, jossa on ostoskatuja ja tunnettuja liikkeitä. Toinen vaihtoehto on Atlanticon ostoskeskus, joka sijaitsee Vecindariossa, puolimatkassa lentokentälle.

Markkinat

Perjantaisin Puerto de Mogánissa järjestetään markkinat, jolloin kadut täyttyvät eri puolilta Gran Canariaa tulevista ihmisistä. Markkinakojuja on joka puolella kylää, ja myynnissä on kaikkea mahdollista. Paikalla kannattaa olla ajoissa, kun ei ole vielä liian kuuma ja tuotteita on vielä runsaasti saatavilla.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Koska Puerto de Mogán on kalastajakylä, suurin osa kylän aktiviteeteista liittyy tietenkin veteen. Osallistu kalastusretkelle, jolla voit itse napata suuria saaliita ja delfiinienkatselu- tai nähtävyysretkelle, joilla voit nähdä saaren mereltä käsin sekä tutustua elämään vedenpinnan päällä ja alla.

Lasipohjaiset veneet

Puerto de Mogánissa on mahdollista lähteä retkelle lasipohjaveneellä, josta voit tutustua vedenalaiseen elämään. Veneitä lähteen satamasta tasaisin väliajoin koko päivän ajan.

Kalastus ja urheilukalastus

Lähde päiväretkelle kokeilemaan urheilukalastusta. Tiettyinä aikoina retkellä kokeillaan pohjakalastusta, toisinaan taas kalastetaan suurempia kaloja. Retkeen voi kuulua myös delfiininkatselua, luolaretkiä ja snorklausta.

Sukellusvene

Aidon sukellusveneen kyytiin nouseminen on jännittävä seikkailu. Puerto de Mogánin laiturilta lähtee sukellusvene useita kertoja päivässä. Pääset tutkimaan merenpohjaa 20–25 metrin syvyydessä.
Puerto de Mogán on kaunis kylä ja jo itsessään nähtävyys. Jos haluat tutustua lähemmin Gran Canariaan, voit lähteä mielenkiintoisille retkille.

Cañada de los Gatos

Arkeologisella alueella, jonka nimi on Cañada de los Gatos, voi katsella alkuperäisasukkaiden kaupungin raunioita. Täällä on muun muassa vanhan rannikkokylän, hautojen ja luolien jäännöksiä.

Tuulimylly Molino de Vienton kylässä

Vanha historiallinen tuulimylly sijaitsee noin seitsemän kilometrin päässä Puerto de Mogánista. Nykyään tuulimylly toimii museona.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Gran Canaria on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.
Puerto de Mogánista pääsee saaren suurimpiin lomakohteisiin bussilla, taksilla, lautalla tai vuokra-autolla.

Bussit

Puerto de Mogánin linja-autoasema sijaitsee keskeisellä paikalla Ctra. Vieja -kadun varrella.

Lautta

Puerto de Mogánista kulkee lautta Arguineguíniin ja Puerto Ricoon.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Tavoitat meidät talvikaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omalle hotellillesi tai läheiselle hotellille. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Karnevaalit ja Pride-festivaalit

Jokavuotiset karnevaalit Gran Canarialla ovat suuret kansanjuhlat. Las Palmasissa karnevaalit järjestetään yleensä helmi-maaliskuussa ja Maspalomasissa/Playa del Inglésissä maaliskuussa. Juhlahumua on luvassa vuorokauden ympäri. Musiikki ja muut juhlimisen äänet häiritsevät. Katuja suljetaan ajoittain, jolloin lentokenttäbussit eivät pääse ajamaan hotelliin asti ja vieraat joutuvat kävelemään matkatavaroiden kanssa loppumatkan. Etenkin Avenida Tirajanan varrella olevien hotellien ympäristössä on meluisaa, myöhään yöhön asti.

Vuoden 2021 karnevaalit/festivaalit on peruttu.

Valuutta ja maksaminen

Euro. Luottokortit hyväksytään yleisesti. Pankkiautomaatteja, sirullinen luottokortti ei välttämättä toimi kaikissa automaateissa.

Aikaero

Suomen aika - 2 tuntia.

Sähkö

220 V. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.

Lisätiedot

Saarella rakennetaan paljon ja rakennustyömaiden ääniä kuuluu varsinkin Puerto Ricon uudella puolella, Playa de Amadoreksessa, Costa Meloneraksessa sekä Puerto Moganissa. Uusia rakennustyömaita saatetaan käynnistää lyhyelläkin aikataululla, ja läheskään kaikista ei ilmoiteta etukäteen. Laaksoissa sijaitsevista baareista ja discoista saattaa kuulua häiritsevää musiikkia ym. ääniä.

Lue myös "Hyvä tietää" ja Tjäreborgin matkaehdot. Pidätämme oikeuden muutoksiin ohjelmassa, retkissä, hinnoissa jne.
Lasten kanssa matkustaminen
Puerto de Mogán on lapsiystävällinen kohde, mutta lastenvaunujen kanssa liikkuminen voi toisinaan olla haastavaa. Bussimatkoja varten lastenvaunujen kannattaa olla kokoontaitettavaa mallia, koska pohjoismaiset lastenvaunut eivät usein mahdu busseihin. Hoitopöytiä on harvoin yleisissä wc-tiloissa. Julkinen imettäminen ei ole tapana, varsinkaan ravintoloissa.

Leikkipaikat

Puerto de Mogánissa on joitakin leikkipaikkoja, joista yksi on aivan rannan tuntumassa. Paikalliset lapset vanhempineen ja isovanhempineen kokoontuvat usein keskustan toriaukiolle. Joinakin iltoina aukiolla näytetään myös elokuvia, mistä voi tulla lapsille mukava lomamuisto.
Liikunta ja treeni
Puerto de Mogán on erinomainen kohde, jos pidät sukeltamisesta. Vesiurheilulajeja löydät lähellä sijaitsevilta suuremmilta rannoilta. Puerto de Mogánin ympäristössä on mahdollista myös pyöräillä ja pelata golfia. Lisäksi tarjolla on sauvakävelyä, mönkijäsafareita ja kiipeilyä vuorilla.

Blue Explorers

Lähde ihastelemaan upeaa vedenalaista maailmaa. Blue Explorers -sukelluskeskuksessa pääset tutustumaan Gran Canarian pinnanalaisiin maisemiin. Tämä aktiviteetti soveltuu mainiosti koko perheelle, sillä täällä voi snorklata, sukeltaa tai ottaa vain rennosti ja nauttia kauniista Puerto de Mogánista.

Anfi Tauro Golf

Anti Tauro Golf sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Puerto de Mogánista. Täällä pelaat golfia täysin ainutlaatuisella mestaruusradalla, jossa on myös 9-reikäinen silmukka. Golfkenttä sijaitsee keskellä mahtavaa maisemaa, jota ympäröivät palmut sekä vaikuttavat vulkaaniset kalliot. Kentän ovat suunnitelleet tunnetut amerikkalaiset arkkitehdit von Hagge, Smelek ja Baril, ja se on rakennettu Arizona-tyyliin. Kenttä soveltuu mainiosti keskitason pelaajille ja single-pelaajille. Tällä kentällä golfin pelaaminen on viihdyttävä elämys.
Retket
Afrikat 69 -katamaraani
Afrikat 69 -katamaraani
Ihana päivä merellä Afrikat 69 -katamaraanilla. Ilmaiset juomat koko päivän sekä kevyt lounasbuffet.
Lisätietoa retkestä
Angry Birds Activity Park
Angry Birds Activity Park
Puerto Ricon keskellä sijaitseva suosittu AngryBirds-puisto on kaikenikäisille lapsille suunnattu leikkipuisto. Sisäänpääsylippu on voimassa koko päivän, mikä tarkoittaa, että voit mennä ja tulla niin monta kertaa kuin haluat saman päivän aikana.
Lisätietoa retkestä
Shopping & Sightseeing Las Palmas
Shopping & Sightseeing Las Palmas
Lähde mukaan kokopäiväretkelle provinssin pääkaupunkiin Las Palmasiin, joka sykkii kulttuuria, historiallisia nähtävyyksiä, ostosmahdollisuuksia ja mukavia kahviloita.
Lisätietoa retkestä
Multiacuatics
Multiacuatics
On ainutlaatuinen elämys nähdä delfiinejä ja valaita niiden oikeassa elinympäristössään. Nyt sinulla on siihen mahdollisuus Multiacuatic-katamaraanilla. Yksi juoma sisältyy hintaan.
Lisätietoa retkestä

Tee matkahaku – Puerto de Mogan
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.