Matkat – Puerto de Mogan

  Etsitkö rauhallista ja aurinkovarmaa lomakohdetta pittoreskissä ympäristössä? Lähde Tjäreborgin matkalle maalauksellisen kauniiseen Puerto de Mogánin kalastajakylään, Gran Canarian lounaisrannikolle.
  Puerto de Mogánin viehättävä ja pieni kalastajakylä sijaitsee Gran Canarian lounaisrannikolla. Kylässä on aistittavissa myös modernia tunnelmaa, mutta sitä ei voi missään nimessä verrata idempänä oleviin suurempien lomakohteiden hulinaan. Uudet ja siistit rakennukset sulautuvat hyvin yhteen vanhojen rakennusten kanssa ja kylää hallitsevilla pienillä ja kapeilla kujilla autoilu on kielletty kokonaan. Matalien ja valkoiseksi kalkittujen talojen seiniä koristavat värikkäät bouganvillat ja muut kauniit kukat, jotka viihtyvät täällä Gran Canarian aurinkovarmimmassa osassa. Puerto de Mogánin sydän on sen viehättävä satama, ja värikkäät kalastusveneet ja vierailevat purjeveneet lyövät maisemaan oman erityisen leimansa. Kylässä on myös paljon pieniä kanavia, joiden mukaan se on saanut oman lempinimensä, Pikku Venetsia. Puerto de Mogánin rauhallinen iltaelämä on keskittynyt sataman seudulle, mutta suuria diskoja ja meluisia baarikatuja täältä on turha etsiä. Sen sijaan täällä voit viettää iltaa pitkän kaavan mukaan ystävien kanssa jossakin mukavassa kahvilassa, baarissa tai jossakin kylän lukuisista kala- ja äyriäisravintoloista.

  Lähellä rantaa

  Puerto de Mogánin keskellä on pieni, hieno ja houkutteleva hiekkaranta. Ja koska sen edustalla oleva laituri suojaa rantaa suuremmilta aalloilta, on vedenpinta usein tyyni ja loivasti syvenevä ranta sopii silloin hyvin myös perheen pienimmille. Rantakadun varrella on useita ravintoloita ja baareja, joten lounasaikaan ei aurinkotuolilta tarvitse kovin kauas lähteä ruokaa etsimään. Puerto de Mogánista on vain muutaman minuutin matka vilkkaammalle Tauriton rannalle, jossa voit harrastaa vesihiihtoa, sukellusta ja leijalautailua. Myös suositut Amadoreksen ja Puerto Ricon rannat ovat lähellä.

  Tyytyväisiä vieraita Puerto de Mogánissa

  Tjäreborgin kanssa matkustaessasi voit asua mukavassa ja tosi suositussa Cordial Mogan Playa -hotellissa, jossa on useita uima-altaita ja ravintoloita, spa-osasto sekä kaunis, vehreä puutarha. Hotellista on vain muutaman minuutin kävelymatka rannalle, satamaan ja huvivenesatamaan, jonka ympärille myös rauhallinen yöelämä on keskittynyt. Samoin kuin muutkin hotellimme Puerto de Mogánissa myös Cordial Mogan Playa on saanut hyvät arvosanat tyytyväisiltä vierailtamme.

  Mukavasti lomalennolla ja joustavasti reittilennoilla

  Vit matkustaa Puerto de Mogániin Tjäreborgin lomalennoilla viikoksi, kahdeksi tai kolmeksi tai vaihtoehtoisesti myös joustavasti reittilennoilla! Voit siis matkustaa milloin haluat ja niin pitkäksi aikaa kuin haluat. Samalla voit myös valita parhaista hotelleistamme juuri sinulle sopivan, osallistua retkillemme sekä käyttää palvelujamme. Lyhyesti sanottuna, voit itse suunnitella juuri sinulle sopivan loman!
  Hyvä tietää
  • Upeita hiekkarantoja
  • Aurinkoinen kohde
  • Matkoja ympäri vuoden
  • Erittäin tyytyväisiä asiakkaita
  • Paikallisia ravintploita
  • Hotelleja, joissa spa
  Suodata ja hae matkaa

  Muiden mielipiteet kohteesta Puerto de Mogan

  Rannat
  Puerto de Mogánin keskellä sijaitsee pieni, houkutteleva hiekkaranta, joka on noin 250 metriä pitkiä, melko matala ja lapsiystävällinen. Pientä uimapoukamaa suojaa aallonmurtaja, ja rannalta voi vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja. Rantakadulla on useita ravintoloita ja baareja. Puerto de Mogánin rannalla voit keskittyä auringosta ja uimisesta nauttimiseen.

  Tauriton ranta

  Jos pidät vesiurheilusta, pääset saaren suuremmille rannoille säännöllisesti liikennöivillä busseilla ja veneillä. Esimerkiksi vain muutaman minuutin matkan päässä Puerto de Mogánista sijaitsee Tauriton ranta, jolla voit ajaa vesiskootterilla, sukeltaa ja leijasurfata. Pääset Puerto de Mogánista helposti myös Amadoresin ja Puerto Ricon suosituille rannoille.
  Ruoka, juoma ja yöelämä
  Puerto de Mogánissa on paljon ravintoloita ja kahviloita, joista monet sijaitsevat rantakadun varrella. Koska Puerto de Mogán on kalastajakylä, useimmista ravintoloista saa tuoretta kalaa ja äyriäisiä. Monissa ravintoloissa on myös viihtyisä ulkoterasseja.
  Puerto de Mogánin yöelämä on rauhallista. Illat kuluvat usein pitkän, maistuvan illallisen merkeissä ulkoravintoloissa. Iltaa voi myös viettää jossakin viihtyisistä kahviloista tai baareista. Jos haluat enemmän vaihtoehtoja, noin 10 kilometrin päässä sijaitsevassa Puerto Ricossa on laajempi yöelämätarjonta.
  Ostokset
  Puerto de Mogánissa voit tehdä ostoksia sekä ostoskeskuksessa että muissa liikkeissä. Ostoskeskuksessa myydään esimerkiksi kenkiä, vaatteita, laukkuja, hajuvesiä ja elektroniikkaa, jotka ovat usein halvempia kuin Suomessa. Useimmat kaupat sijaitsevat kylän keskustassa, mutta myös rannalla on joitakin kauppoja. Satamassa järjestetään lisäksi joka perjantai markkinat.

  Ostokset Puerto de Mogánin ulkopuolella

  Laajempia ja parempia ostospaikkoja löydät erityisesti pääkaupunki Las Palmasista, jossa on ostoskatuja ja tunnettuja liikkeitä. Toinen vaihtoehto on Atlanticon ostoskeskus, joka sijaitsee Vecindariossa, puolimatkassa lentokentälle.

  Markkinat

  Perjantaisin Puerto de Mogánissa järjestetään markkinat, jolloin kadut täyttyvät eri puolilta Gran Canariaa tulevista ihmisistä. Markkinakojuja on joka puolella kylää, ja myynnissä on kaikkea mahdollista. Paikalla kannattaa olla ajoissa, kun ei ole vielä liian kuuma ja tuotteita on vielä runsaasti saatavilla.
  Liikunta ja treeni
  Puerto de Mogán on erinomainen kohde, jos pidät sukeltamisesta. Vesiurheilulajeja löydät lähellä sijaitsevilta suuremmilta rannoilta. Puerto de Mogánin ympäristössä on mahdollista myös pyöräillä ja pelata golfia. Lisäksi tarjolla on sauvakävelyä, mönkijäsafareita ja kiipeilyä vuorilla.

  Blue Explorers

  Lähde ihastelemaan upeaa vedenalaista maailmaa. Blue Explorers -sukelluskeskuksessa pääset tutustumaan Gran Canarian pinnanalaisiin maisemiin. Tämä aktiviteetti soveltuu mainiosti koko perheelle, sillä täällä voi snorklata, sukeltaa tai ottaa vain rennosti ja nauttia kauniista Puerto de Mogánista.

  Anfi Tauro Golf

  Anti Tauro Golf sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Puerto de Mogánista. Täällä pelaat golfia täysin ainutlaatuisella mestaruusradalla, jossa on myös 9-reikäinen silmukka. Golfkenttä sijaitsee keskellä mahtavaa maisemaa, jota ympäröivät palmut sekä vaikuttavat vulkaaniset kalliot. Kentän ovat suunnitelleet tunnetut amerikkalaiset arkkitehdit von Hagge, Smelek ja Baril, ja se on rakennettu Arizona-tyyliin. Kenttä soveltuu mainiosti keskitason pelaajille ja single-pelaajille. Tällä kentällä golfin pelaaminen on viihdyttävä elämys.

  Lisätietoa golfkentistä ja peliaikojen varaamisesta.
  Aktiviteetit ja nähtävyydet
  Koska Puerto de Mogán on kalastajakylä, suurin osa kylän aktiviteeteista liittyy tietenkin veteen. Osallistu kalastusretkelle, jolla voit itse napata suuria saaliita ja delfiinienkatselu- tai nähtävyysretkelle, joilla voit nähdä saaren mereltä käsin sekä tutustua elämään vedenpinnan päällä ja alla.

  Lasipohjaiset veneet

  Puerto de Mogánissa on mahdollista lähteä retkelle lasipohjaveneellä, josta voit tutustua vedenalaiseen elämään. Veneitä lähteen satamasta tasaisin väliajoin koko päivän ajan.

  Kalastus ja urheilukalastus

  Lähde päiväretkelle kokeilemaan urheilukalastusta. Tiettyinä aikoina retkellä kokeillaan pohjakalastusta, toisinaan taas kalastetaan suurempia kaloja. Retkeen voi kuulua myös delfiininkatselua, luolaretkiä ja snorklausta.

  Sukellusvene

  Aidon sukellusveneen kyytiin nouseminen on jännittävä seikkailu. Puerto de Mogánin laiturilta lähtee sukellusvene useita kertoja päivässä. Pääset tutkimaan merenpohjaa 20–25 metrin syvyydessä.
  Puerto de Mogán on kaunis kylä ja jo itsessään nähtävyys. Jos haluat tutustua lähemmin Gran Canariaan, voit lähteä mielenkiintoisille retkille.

  Cañada de los Gatos

  Arkeologisella alueella, jonka nimi on Cañada de los Gatos, voi katsella alkuperäisasukkaiden kaupungin raunioita. Täällä on muun muassa vanhan rannikkokylän, hautojen ja luolien jäännöksiä.

  Tuulimylly Molino de Vienton kylässä

  Vanha historiallinen tuulimylly sijaitsee noin seitsemän kilometrin päässä Puerto de Mogánista. Nykyään tuulimylly toimii museona.
  Retket
  Kippis Gran Canarialle!
  Kippis Gran Canarialle!
  Tervetuloa viettämään iltapäivää ruuan ja juoman merkeissä. Retken hintaan sisältyy viinien maistelu ja paikallista pikkusyötävää.
  Lisätietoa retkestä
  Afrikat 69 -katamaraani
  Afrikat 69 -katamaraani
  Ihana päivä merellä Afrikat 69 -katamaraanilla. Ilmaiset juomat koko päivän sekä kevyt lounaslautanen.
  Lisätietoa retkestä
  Manner pienoiskoossa
  Manner pienoiskoossa
  Suosittu kokopäiväretki Gran Canarian kauniissa maisemissa, jonka aikana pääset kokemaan mahtavia luontoelämyksiä. Lounas ja ruokajuoma sisältyvät hintaan.
  Lisätietoa retkestä
  Multiacuatics
  Multiacuatics
  On ainutlaatuinen elämys nähdä delfiinejä ja valaita niiden oikeassa elinympäristössään. Nyt sinulla on siihen mahdollisuus Multiacuatic-katamaraanilla. Yksi juoma sisältyy hintaan.
  Lisätietoa retkestä
  Vuoristovaellus Santa Lucia
  Vuoristovaellus Santa Lucia
  Vaellusretkellä vapauden tunne on suunnaton! Nyt sinulla on mahdollisuus tutustua Gran Canarian uuteen puoleen. Lähde mukaan vaellukselle Santa Lucian kylään. Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan. Retki järjestetään lokakuun puolivälistä kesäkuun loppuun.
  Lisätietoa retkestä
  Vaellusretki Camino de la Plata
  Vaellusretki Camino de la Plata
  Vaellusretkellä vapauden tunne on suunnaton, ja saat nähdä Gran Canarian uudesta näkökulmasta! Lähde vaeltamaan pitkin Camino de la Platan reittiä, 'Hopeatietä', jonka historia ulottuu aina guanchien aikaan asti. Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan. Retki järjestetään lokakuun puolivälistä kesäkuun loppuun.
  Lisätietoa retkestä
  Shopping & Sightseeing Las Palmasissa
  Shopping & Sightseeing Las Palmasissa
  Lähde mukaan kokopäiväretkelle provinssin pääkaupunkiin Las Palmasiin, joka sykkii kulttuuria, historiallisia nähtävyyksiä, ostosmahdollisuuksia ja mukavia kahviloita.
  Lisätietoa retkestä
  Itapäiväristeily Afrikat 69 -katamaraanilla
  Itapäiväristeily Afrikat 69 -katamaraanilla
  Ihana iltapäivä merellä hienolla katamaraanilla. Retki sopii erinomaisesti sinulle, joka haluat lähteä retkelle myöhemmin päivällä. Ilmaiset juomat koko risteilyn ajan sekä kevyt ateria sisältyy. Retki jäjrestetään kesäkaudella - viimeinen päivä on 28.10.2022.
  Lisätietoa retkestä
  Perchel Beach Club
  Perchel Beach Club
  Perchel Beach Clubissa voit nauttia mahtavasta merinäköalasta, uinnissa lämmitetyssä infinityaltaassa ja maukkaista ruoista ja juomista alueen ravintoloista ja baareista.
  Lisätietoa retkestä
  Tulivuoriretki
  Tulivuoriretki
  Nauti auringonlaskusta Gran Canarian korkeimmalta huipulta. Tällä retkellä pääset kokemaan, että saari on paljon muutakin kuin aurinkoa ja rantaa. Koe henkeäsalpaavia rotkoja, tulivuoren kraattereita, suuria kivimuodostelmia ja rehevää metsää.
  Lisätietoa retkestä
  Canyoning-retki Gran Canarian sademetsässä
  Canyoning-retki Gran Canarian sademetsässä
  Tällä retkellä saat kokea jännitystä, iloa ja luontoa. Canyoning on seikkailu-urheilulaji, joka sopii hyvin sekä ryhmille ja perheille. Tällä retkellä saat unohtumattoman lomakokemuksen.
  Lisätietoa retkestä
  Gran Canarian sademetsä
  Gran Canarian sademetsä
  Tällä retkellä pääset tutustumaan Gran Canarian vihreimpään puoleen, muinaiseen Bosque de Doramasiin. Nauti virkistävästä pulahduksesta luonnonaltaassa, vesiputousten lomassa, tutustu alueen eläimiin ja kasveihin sekä maistele paikallisia tuotteita.
  Lisätietoa retkestä
  The Red Canyon
  The Red Canyon
  Täällä pääset kokemaan eteläisen Gran Canarian vuoristomaisemaa, vierailemaan historiallisilla raunioilla, nauttimaan upeista maisemista ja maistelemaan paikallisia tuotteita. Koe Gran Canarian luonnon ja historian parhaat puolet.
  Lisätietoa retkestä
  Via Ferrata
  Via Ferrata
  Nauti jännittävästä luontoelämyksestä, jossa yhdistyy kiipeily ja patikointi upeissa maisemissa.
  Lisätietoa retkestä
  Kulkuyhteydet
  Paras tapa nähdä ja kokea Gran Canaria on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

  Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.
  Puerto de Mogánista pääsee saaren suurimpiin lomakohteisiin bussilla, taksilla, lautalla tai vuokra-autolla.

  Bussit

  Puerto de Mogánin linja-autoasema sijaitsee keskeisellä paikalla Ctra. Vieja -kadun varrella.

  Lautta

  Puerto de Mogánista kulkee lautta Arguineguíniin ja Puerto Ricoon.
  Kohdefakta

  Palvelumme kohteessa

  Tavoitat meidät talvikaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omalle hotellillesi tai läheiselle hotellille. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

  Vastuullinen matkailu

  Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

  Rokotukset

  Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
  Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

  Paikalliset lait ja tavat

  Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

  Karnevaalit ja Pride-festivaalit

  Jokavuotiset karnevaalit Gran Canarialla ovat suuret kansanjuhlat. Las Palmasissa karnevaalit järjestetään yleensä helmi-maaliskuussa ja Maspalomasissa/Playa del Inglésissä maaliskuussa. Juhlahumua on luvassa vuorokauden ympäri. Musiikki ja muut juhlimisen äänet häiritsevät. Katuja suljetaan ajoittain, jolloin lentokenttäbussit eivät pääse ajamaan hotelliin asti ja vieraat joutuvat kävelemään matkatavaroiden kanssa loppumatkan. Etenkin Avenida Tirajanan varrella olevien hotellien ympäristössä on meluisaa, myöhään yöhön asti.

  Valuutta ja maksaminen

  Euro. Luottokortit hyväksytään yleisesti. Pankkiautomaatteja, sirullinen luottokortti ei välttämättä toimi kaikissa automaateissa.

  Aikaero

  Suomen aika - 2 tuntia.

  Sähkö

  220 V. Adapteria ei tarvita.

  Kieli

  Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.

  Lisätiedot

  Saarella rakennetaan paljon ja rakennustyömaiden ääniä kuuluu varsinkin Puerto Ricon uudella puolella, Playa de Amadoreksessa, Costa Meloneraksessa sekä Puerto Moganissa. Uusia rakennustyömaita saatetaan käynnistää lyhyelläkin aikataululla, ja läheskään kaikista ei ilmoiteta etukäteen. Laaksoissa sijaitsevista baareista ja discoista saattaa kuulua häiritsevää musiikkia ym. ääniä.

  Lue myös "Hyvä tietää" ja Tjäreborgin matkaehdot. Pidätämme oikeuden muutoksiin ohjelmassa, retkissä, hinnoissa jne.
  Lennot ja kuljetukset

  Lentoaika

  Helsingistä ja Turusta n. 6 tuntia, Kuopiosta n. 7 t ja Vaasasta n. 6 t 40 min.

  Näin matkustat tänne

  Puerto de Mogániin voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla talvikaudella.

  Reittilennoilla voit matkustaa Puerto de Mogániin joustavasti mihin aikaan vuodesta tahansa.

  Lento laskeutuu Gandon lentokentälle, Las Palmasin ulkopuolelle.
  Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Puerto de Moganissa olevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta. Ajoaika bussilla Las Palmasin lähellä olevalta Gandon lentokentältä Puerto Moganin hotelleihin kestää noin 1 h 15 min - 2 h 30 min (55 km) sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

  Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.
  Sää
  • tammikuu
  21°16°
  5
  Aurinkotuntia/pv
  18°
  Veden lämpötila
  26
  Sateettomia päiviä
  • helmikuu
  21°16°
  6
  Aurinkotuntia/pv
  18°
  Veden lämpötila
  23
  Sateettomia päiviä
  • maaliskuu
  22°16°
  7
  Aurinkotuntia/pv
  18°
  Veden lämpötila
  26
  Sateettomia päiviä
  • huhtikuu
  22°17°
  8
  Aurinkotuntia/pv
  18°
  Veden lämpötila
  26
  Sateettomia päiviä
  • toukokuu
  23°18°
  9
  Aurinkotuntia/pv
  19°
  Veden lämpötila
  28
  Sateettomia päiviä
  • kesäkuu
  24°19°
  10
  Aurinkotuntia/pv
  20°
  Veden lämpötila
  28
  Sateettomia päiviä
  • heinäkuu
  25°21°
  10
  Aurinkotuntia/pv
  22°
  Veden lämpötila
  30
  Sateettomia päiviä
  • elokuu
  26°22°
  10
  Aurinkotuntia/pv
  23°
  Veden lämpötila
  30
  Sateettomia päiviä
  • syyskuu
  26°22°
  8
  Aurinkotuntia/pv
  22°
  Veden lämpötila
  27
  Sateettomia päiviä
  • lokakuu
  26°21°
  6
  Aurinkotuntia/pv
  21°
  Veden lämpötila
  26
  Sateettomia päiviä
  • marraskuu
  24°18°
  5
  Aurinkotuntia/pv
  21°
  Veden lämpötila
  25
  Sateettomia päiviä
  • joulukuu
  22°17°
  5
  Aurinkotuntia/pv
  19°
  Veden lämpötila
  25
  Sateettomia päiviä

  Tee matkahaku – Puerto de Mogan
  Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
  Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
  Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
  Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.