Las Palmasissa voit erinomaisesti yhdistää kaupunki- ja rantalomailun, kun varaat hotellisi Las Canterasin rantakadun tuntumasta, läheltä huvittelu- ja ostosmahdollisuuksia.

Asu lähellä rantaa

Monista Tjäreborgin hotelleista pääsee suoraan rantakadulle, Las Canterasin hiekkarannalle ja uimaan. Kauempana merellä on rantaa suuremmilta aalloilta suojaamassa aallonmurtajana tulivuoririutta. Las Palmasin laajassa majoitusvalikoimassa on sekä hotelleja että huoneistohotelleja, joista lähes kaikki sijaitsevat lähellä keskustaa ja Las Canterasin hiekkarantaa. Tasokkain majoitusvaihtoehto on Bull Hotel Reina Isabel & Spa. Suositut Colon Playa sekä Brisamar Canteras varataan yleensä myös nopeasti täyteen.

Ostoksilla Las Palmasissa

Las Palmasissa on hyvät ostosmahdollisuudet, eikä pelkästään sen vuoksi, että hinnat ovat koko Kanariansaaren edullisimmat. Kaupungin perinteikkäässä El Corte Inglésin tavaratalossa on hyvin varusteltu viinikellari sekä myös paljon muita mielenkiintoisia osastoja. Catalinapuiston alapuolella El Muellen ostoskeskuksessa on useita suosittuja ja trendikkäitä putiikkeja, joissa on mukava käydä iltapäivisin ostoksilla.

Las Palmasin yöelämä

Las Palmasin yöelämä on aina ollut huippuluokkaa lukuisine tapasbaareineen, ravintoloineen ja tanssipaikkoineen. Satamassa, vain lyhyen kävelymatkan päässä rannalta sijaitseva Catalinan puisto on hyvä tukikohta illanvietolle. Täällä on lukemattomia ravintoloita, baareja ja kahviloita. Iltaisin aukio täyttyy sekä turisteista että paikallisista. Jos sinulla on onnea, aukion suurella esiintymislavalla saatetaan esittää ilmaista viihdettä.

Mukavat tilausmatkat ja vapaavalintainen matkan kesto

Tjäreborgilla voit matkustaa Las Palmasiin tilauslennolla tai valita itse matkasi keston. Voit siis päättää, valitsetko yhden viikon tilausloman, pitkän viikonlopun tai matkan itse valitseminasi päivinä. Mitä valitsetkin, voit valita parhaimmista hotelleistamme, osallistua talvikaudella retkillemme sekä hyödyntää palvelujamme. Lyhyesti sanottuna voit itse räätälöidä lomasi keston kolmesta päivästä ylöspäin.
Hyvä tietää
 • Hyvät ostosmahdollisuudet
 • Ravintoloita ja yöelämää
 • Hotelleja rantapromenadin varrella
 • Kilometrien pituisia hiekkarantoja
 • Kaupunki- ja rantaloma samalla matkalla
 • Vapaasti valittava matkan pituus
 • Edullisia ravintoloita
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Las Palmas

Rannat
Las Palmas on yksi maailman helpoimmista suurkaupungeista viettää rantalomaa. Kuuluisalla, useiden kilometrien pituisella ja hyvin hoidetulla Las Canterasin rannalla korkeasesonki jatkuu suurelta osin vuoden ympäri. Monet pitävät Las Canterasia Espanjan hienoimpana rantana, ja paikallisten tavoitteena on, että sitä pidetään Euroopan parhaana. Hiekka on hienojakoista ja vesi saaren kirkkainta. Hieman kauempana sijaitseva vulkaaninen riutta toimii tehokkaasti aallonmurtajana laskuveden aikaan. Sukeltajat voivat tutkia riutan onkaloja ja yrittää nähdä mureenoja ja mustekaloja. Rannalla ja rantakadulla on laaja valikoima ravintoloita ja baareja. Rannalla on myös pukukoppeja, suihkuja, wc:itä sekä lasten leikkipaikka.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Las Palmasissa on lukuisia ravintoloita, joissa tarjoillaan ruokaa maailman joka kolkasta. Loman aikana kannattaa kokeilla myös paikallista, kanarialaista ruokaa. Las Palmas on tunnettu erinomaisista tapaksista, hyvistä kastikkeista, tuoreesta kalasta ja liharuuista. Pitkin Las Canterasin rantaa on useita hyviä lounaspaikkoja. Calle Mayor de Triana -paraatikadulla on useita ravintoloita, kahviloita ja pikaruokapaikkoja. Vegueta on Las Palmasin vanhempi kaupunginosa ja täällä on viihtyisiä, paikallisia ravintoloita keskiaikaisten talojen ja kirkkojen lomassa.

Ruokakierrokset Las Palmasissa

Ruokakierros Las Palmasissa on mainio tapa tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin, ja kierroksen jälkeen todennäköisesti tiedät, mitä cachirulo, sancocho, ropa vieja, papas arrugadas ja majorero tarkoittavat. Ruokakierrokselta saat hyviä vinkkejä ruokapaikoista, joihin voit myöhemmin palata.
Las Palmasin yöelämä alkaa myöhään ja päättyy vasta aamun sarastaessa. Kanarialaiset nauttivat elämästä, ja yökerhoja, pubeja, tanssipaikkoja sekä yksinkertaisempia tapasbaareja on todella paljon. Viime vuosina myös niin sanotut terrazat ovat yleistyneet, ja niistä on tullut suosittu vaihtoehto perinteisille klubeille. Ne ovat eräänlaisia vilkkaita baareja ulkosalla, mikä on erityisen mukavaa kesäkuukausina. Satamassa sijaitseva Catalinan puisto on hyvä tukikohta iltaelämän viettämiselle, koska siellä on lukemattomia baareja ja kahviloita. Aukio täyttyy iltaisin sekä turisteista että paikallisista, ja suurella esiintymislavalla on toisinaan ilmaista viihdykettä. Plaza de Españan ympäristö on myös suosittu yöelämän alue Las Palmasissa.
Ostokset
Las Palmas on mainio paikka ostosten tekemiseen. Täältä löydät kansainvälisiä merkkivaatteita, koruliikkeitä ja paljon muuta. Koska Las Palmas on vapaakauppa-aluetta, hinnat ovat hyvin edullisia. Suuri osa ostospaikoista on keskittynyt Triana- ja Mesa Y Lopez -katuja ympäröiviin kortteleihin, kuten El Corte Inglésin tavaratalo. Jos haluat tehdä ostoksia keskitetymmin ja säästää aikaa, suosittelemme menemään johonkin ostoskeskukseen. Kaupat ovat yleensä suljettuja siestan aikaan noin kello 13–17, mutta tavaratalot ja ostoskeskukset ovat avoinna koko päivän.

Las Palmasin markkinat

Joka sunnuntai Catalinan puiston vieressä sijaitsevassa Parque Blancossa pidetään markkinat. Siellä myydään paitoja, laukkuja, kenkiä ja paljon muuta. Tinkiminen on täällä tapana.

Ostoskeskukset

Las Arenas
Ostoskeskus sijaitsee Las Canteras-rannan eteläisessä osassa. Täällä on Gran Canarian suurimmat ostosvalikoimat. Aukioloajat ovat maanantaista lauantaihin 10:00-22:00. Sunnuntaisin 10:00-21:00, ja ravintolat ovat avoinna klo 01:00 asti.

Alisios
Alisios sijaitsee hieman Las Palmasin ulkopuolella Tamaraceiten alueella, lähellä jalkapallojoukkue UD Las Palmasin stadionia. Alisios on uusin tulokas saaren ostoskeskusten joukossa, ja täältä löydät laajan valikoiman kauppoja ja ravintoloita sekä elokuvateatterin. Aukioloajat ovat maanantaista lauantaihin 10:00-22:00, ja lisäksi ostoskeskus on avoinna muutamana sunnuntaina vuodessa. Ravintolat ja elokuvateatteri ovat avoinna joka päivä puoleenyöhön asti.

Las Terrazas
Ostoskeskus sijaitsee El Mirador -kauppakeskusta vastapäätä moottoritien toisella puolella. Tämä ostoskeskus on täynnä outlet-myymälöitä, ja täällä voit tehdä löytöjä kohtuulliseen hintaan. Ostoskeskuksessa on sekä kauppoja että ravintoloita.
Liikunta ja treeni
Las Palmas on erinomainen kohde aktiiviseen lomailuun. Täällä voit vaeltaa, pyöräillä, pelata tennistä ja golfia tai harrastaa erilaisia urheiluaktiviteetteja Las Canterasin rannalla.

Golfaa Gran Canarialla

Las Palmeras Golf on Kanariansaarten ensimmäinen kaupunkialueella sijaitseva golfkenttä. Golfkentän suunnittelivat vuonna 2006 golfarkkitehdit Stirling & Martín, jotka työskentelevät kuuluisassa yrityksessä nimeltään Global Golf Company. Kentällä on 18 reikää, joiden par-luku on 3, ja reikien mitat vaihtelevat 50 metrin ja 110 metrin välillä.

Bandama Golf on Espanjan vanhin golfkeskus. 18-reikäinen golfkenttä sijaitsee suojaisella alueella kauniin luonnon ympäröimänä, noin 18 kilometriä Las Palmasin keskustasta.

Lisätietoa golfkentistä ja peliaikojen varaamisesta.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Las Palmasissa on runsaasti aktiviteetteja koko perheelle. Las Palmasissa voit käydä suositussa Poema del Mar Aquarium -akvaariossa, seurata jalkapallopelejä Anexo Estadio De Gran Canaria -stadionilla tai nauttia ranta-aktiviteeteista Las Canterasin rannalla.

Las Palmasin karnevaalit

Suuri kansanjuhla, johon kuuluu kulkueita, tanssia ja musiikkia. Karnevaalien tarkat päivämäärät vaihtelevat vuosittain, mutta yleensä ne järjestetään maalis- tai huhtikuussa.

Espanjan suurin kasvitieteellinen puutarha

Jardin Botanico Viera & Clavijo on Espanjan suurin ja yksi maailman parhaista kasvitieteellisistä puutarhoista. Täällä voit ihastella mielenkiintoisia eksoottisia kasvilajeja. Puutarhassa on yli 500 kotimaista kasvia, joista osa on täysin ainutlaatuisia ja uhanlaisia. Kasvitieteellinen puutarha sijaitsee noin 11 kilometrin päässä Las Palmasin keskustasta.

Auditorio Alfredo Kraus

Upea areena, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia ja konsertteja.
Las Palmas on saaren kulttuurielämän keskus. Las Palmasin kaupunginosassa Veguetassa on useita museoita, valokuvanäyttelyitä sekä historiallisesti mielenkiintoisia paikkoja.

Las Palmasin museot

Museo Diocesano de Arte Sacro
Museo sijaitsee 1500-luvulta peräisin olevassa Santa Anan katedraalissa. Täällä voit tutustua luonnoksiin katedraalin rakentamisen ajoilta ja nähdä uskonnollisia patsaita. Voit myös astua sisään mahtavan upeaan katedraaliin ja katsella ympärillesi. Katedraalin tornista on hieno näköala torille ja vanhaan kaupunginosaan.

Casa Museo Colón
Columbus-museo toimi 1400-luvulla kuvernöörin virka-asuntona ja Columbuksen asuinpaikkana hänen vieraillessaan saarella. Casa de Colón on yksi Las Palmasin kauneimmista rakennuksista.

Museo Canario
Jos olet kiinnostunut saaren alkuperäisistä asukkaista, kannattaa vierailla tässä museossa. Täällä on myös nähtävillä kallokokoelma cro magnonien ajalta.

Casa Museo de Pérez Galdos
Kirjailija Pérez Galdosin koti on säilytetty museona.

Centro Atlantico de Arte Moderno
Yksi kaupungin suurista taidekeskuksista, joka sijaitsee kauniissa ja hyvin säilyneessä 1800-luvun rakennuksessa.

Museo Elder de la Ciencia y la Tecnologia
Perheystävällinen ja interaktiivinen tiede- ja teknologiamuseo.

Pueblo Canario
Kotiseutumuseo, joka on rakennettu perinteisen kanarialaisen kylän innoittamana. Täällä on tarjolla kansanmusiikkia, tanssia ja käsitöitä.

Auditorio Alfredo Kraus
Kaupungin konserttitalo, jossa on myös luentosaleja. Kaunis modernistinen rakennus sijaitsee Las Canterasin toisessa päässä La Cicerissä.

Teatro Perez Galdos
Kaupungin vanhassa osassa sijaitseva ja juuri kunnostettu kaupunginteatteri, jonka ohjelmisto on monipuolinen.

Katedraali Santa Ana

Santa Anan katedraali tai Las Palmasin katedraali on Kanariansaarten ensimmäinen kirkko ja peräisin 1500-luvulta. Se on upea kaksitorninen katedraali, joka sijaitsee kauniin Plaza de Santa Ana -torin laidalla.

Castillo de La Luz

Castillo de la Luz (valon linna) on mielenkiintoinen nähtävyys. Linna on rakennettu vuonna 1494, ja se oli merkittävä puolustuslinnoitus 1800-luvulle asti.

Santa Catalinan puisto ja kaupunginosa

Santa Catalina on torimainen puisto, jossa on palmuja ja kukkia. Täällä voit kävellä ympäriinsä ja vierailla lähistöllä sijaitsevassa Santa Catalinan kaupunginosassa ihastelemassa kaunista arkkitehtuuria.
Retket
Perchel Beach Club
Perchel Beach Club
Perchel Beach Clubissa voit nauttia mahtavasta merinäköalasta, uinnissa lämmitetyssä infinityaltaassa ja maukkaista ruoista ja juomista alueen ravintoloista ja baareista.
Lisätietoa retkestä
Tulivuoriretki
Tulivuoriretki
Nauti auringonlaskusta Gran Canarian korkeimmalta huipulta. Tällä retkellä pääset kokemaan, että saari on paljon muutakin kuin aurinkoa ja rantaa. Koe henkeäsalpaavia rotkoja, tulivuoren kraattereita, suuria kivimuodostelmia ja rehevää metsää.
Lisätietoa retkestä
Canyoning-retki Gran Canarian sademetsässä
Canyoning-retki Gran Canarian sademetsässä
Tällä retkellä saat kokea jännitystä, iloa ja luontoa. Canyoning on seikkailu-urheilulaji, joka sopii hyvin sekä ryhmille ja perheille. Tällä retkellä saat unohtumattoman lomakokemuksen.
Lisätietoa retkestä
Gran Canarian sademetsä
Gran Canarian sademetsä
Tällä retkellä pääset tutustumaan Gran Canarian vihreimpään puoleen, muinaiseen Bosque de Doramasiin. Nauti virkistävästä pulahduksesta luonnonaltaassa, vesiputousten lomassa, tutustu alueen eläimiin ja kasveihin sekä maistele paikallisia tuotteita.
Lisätietoa retkestä
The Red Canyon
The Red Canyon
Täällä pääset kokemaan eteläisen Gran Canarian vuoristomaisemaa, vierailemaan historiallisilla raunioilla, nauttimaan upeista maisemista ja maistelemaan paikallisia tuotteita. Koe Gran Canarian luonnon ja historian parhaat puolet.
Lisätietoa retkestä
Via Ferrata
Via Ferrata
Nauti jännittävästä luontoelämyksestä, jossa yhdistyy kiipeily ja patikointi upeissa maisemissa.
Lisätietoa retkestä
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Gran Canaria on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.
Las Palmas on Gran Canarian suurin liikennekeskus. Bussien ja taksien lisäksi Las Palmasista pääsee matkustamaan esimerkiksi naapurisaarille lentämällä ja lautoilla.

Bussit

Useat bussit saapuvat Estación de Guaguas San Telmo -bussiasemalle Las Palmasin keskustassa. Täältä voit jatkaa matkaa Las Palmasin kaupunkibusseilla. Kaupunkibussit ovat keltaisia ja ajavat lähes kaikkialle kaupungin sisällä. Useimmilla reiteillä vuorovälit ovat lyhyitä.

Lautat

Lauttayhtiöitä on kaksi Naviera Armas ja Fred Olsen. Las Palmasista kulkee useita vuoroja muun muassa La Gomeralle, Fuerteventuralle, Lanzarotelle, Teneriffalle ja La Palmaan.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalvelua. Tavoitat oppaamme talvikaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat oppaamme myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Karnevaalit ja Pride-festivaalit

Jokavuotiset karnevaalit Gran Canarialla ovat suuret kansanjuhlat. Las Palmasissa karnevaalit järjestetään yleensä helmi-maaliskuussa ja Maspalomasissa/Playa del Inglésissä maaliskuussa. Juhlahumua on luvassa vuorokauden ympäri. Musiikki ja muut juhlimisen äänet häiritsevät. Katuja suljetaan ajoittain, jolloin lentokenttäbussit eivät pääse ajamaan hotelliin asti ja vieraat joutuvat kävelemään matkatavaroiden kanssa loppumatkan. Etenkin Avenida Tirajanan varrella olevien hotellien ympäristössä on meluisaa, myöhään yöhön asti.

Valuutta ja maksaminen

Euro. Luottokortit hyväksytään yleisesti. Pankkiautomaatteja on.

Aikaero

Suomen aika - 2 tuntia.

Sähkö

220 V. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.

Muuta

Kapeat jalkakäytävät ja paljon rappuja. Turistineuvontapisteitä on kioskityyppisissä rakennuksissa mm. Las Canterasilla (Melia hotellin korkeudella), Catalinan ja San Telmon puistoissa, Mesa y Lopez -kadun varrella ja Monopolin ulkopuolella Vequetassa. Avoinna klo 10.00-19.00 ma-la.

Rakennus- ja kunnostustyöt:
Las Palmasissa rakennetaan ja kunnostetaan jatkuvasti. Varsinkin katujen ja teiden kunnostustöitä on paljon ja työt saatetaan aloittaa ilmoittamatta niistä etukäteen. Rakennus- ja kunnostustöistä saattaa kantautua melua myös hotelleihin ja liikkuminen saattaa toisinaan olla rajoitettua.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Helsingistä ja Turusta n. 6 tuntia, Kuopiosta n. 7 t ja Vaasasta n. 6 t 40 min.

Näin matkustat tänne

Las Palmasiin voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla talvikaudella.

Las Palmasiin voit matkustaa myös joustavasti reittilennoilla, jolloin voit suunnitella toiveidesi mukaan matkan pituuden.

Lento laskeutuu Gandon lentokentälle, Las Palmasin ulkopuolelle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Las Palmasin hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta. Ajoaika bussilla Las Palmasin lähellä olevalta Gandon lentokentältä Las Palmasin hotelleihin kestää noin 25 min - 1 h 25 min (n. 26 km) sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.
Sää
 • tammikuu
21°16°
5
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
21°16°
6
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
22°16°
7
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
22°17°
8
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°18°
9
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
24°19°
10
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
25°21°
10
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • elokuu
26°22°
10
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
26°22°
8
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
26°21°
6
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
24°18°
5
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
22°17°
5
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Las Palmas
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.