Vihreää vuoristomaisemaa Gran Canarialla
5 vinkkiä
Gran Canarialle

5 uudenlaista tapaa tutustua Gran Canariaan

Gran Canarian suosio lomakohteena on aivan omaa luokkaansa. Suosiosta ja tuttuudesta huolimatta saari tarjoaa kokeneellekin kävijälle uusia näkökulmia ja uudenlaista tekemistä. Tässä viisi sporttista vinkkiä.

Patikointi

Gran Canaria on kuin kokonainen maanosa miniatyyrikoossa. Saarella on neljä eri ilmastovyöhykettä. Yhtäällä on dramaattista tulivuoriperäistä maisemaa ja pinjametsien peittämiä vuorenrinteitä, toisaalla voi ihailla vehreitä laaksoja, vuoristokyliä ja postikorttimaisemia. Retkipäivä patikoiden Gran Canarian vuoristossa tarjoaa tyystin erilaisen kokemuksen kuin tavallinen rantapäivä. Evästauko korkealla vuorenrinteellä tarjoaa huikeat näkymät Atlantille ja muille Kanariansaarille.

Melonta Gran Canarialla

Melonta

Melonta on upea tapa nähdä tuttu lomasaari uudesta vinkkelistä. Kajakista käsin koetut Taurito-rannan mahtavat kalliot tai Puerto de Mogánin edustan luolat tarjoavat hienon elämyksen Kanarian-lomalla. Sinun ei tarvitse olla kokenut meloja, ja valittavana on kajakkeja sekä yksin että kaksin melottavaksi. Päivetys ja liikunnan ilo tulevat kaupan päälle!

Surffaus Gran Canarialla

Surffaus

Kun sopiva aalto tulee, ajoitus on kaiken a ja o.

Gran Canaria ei mielikuvissa ehkä ensimmäisenä yhdisty lainelautailuun, mutta tosiasiassa se on varsin hyvä surffikohde, niin vasta-alkajille kuin jo vähän kokeneemmillekin surffareille. Jos olet innokas perehtymään lajiin, voit osallistua vasta-alkajien kurssille, joita järjestetään Maspalomasin alueella. Pidemmälle ehtineet harrastajat suuntaavat usein saaren pohjoisosaan, missä aallot ovat isompia.

Sukellus Gran Canarialla

Sukellus

Atlantin pinnan alla odottaa toisenlainen Gran Canaria. Saaren ympäristön sukelluskohteissa on koralliriuttoja, keinotekoisia riuttoja ja hienoja hylkyjä. Tarjolla on helppoja sukelluksia aloittelijoille ja vaativampia jo kokeneemmille harrastajille. Tunnetuin sukellusalue on El Cabron, merellinen suojelualue saaren itärannikolla.

Purjelautailu Gran Canarialla

Purjelautailu

Gran Canaria tarjoaa täydelliset olosuhteet purje-lautailuun

Gran Canaria on yksi Euroopan parhaista purjelautailupaikoista. Pozo Izquierdon kylä saaren itärannikolla on isännöinyt myös purjelautailun maailmancupin kilpailuja. Alueella tuulee aina, ja on melko tavallista, että tuulen nopeus on yli 16 m/s. Jos olet vasta tutustumassa lajiin, hyviä suojaisempia paikkoja harjoitteluun on esimerkiksi Puerto Ricossa tai Puerto de Mogánissa.

Tjäreborgin Gran Canaria

Tjäreborg tarjoaa laajan valikoiman hotelleja, joista voit poimia itsellesi ja matkaseurallesi sopivimman.

Jos olet matkassa ilman lapsia, suosituksemme on Sunprime Atlantic View. Ykkösvaihtoehtoja lasten kanssa ovat Sunwing Arguineguín Seafront sekä Ocean Beach Club Playa del Curassa. Myös kaikki Family Garden -hotellit sopivat erinomaisesti lapsiperheille.

Matkakohteissa valinnanvaraa riittää vilkkaasta Las Palmasin kaupungista ilta- ja yöelämän keskukseen Playa del Inglésiin sekä verkkaisempiin lomakyliin, kuten aurinkoinen Puerto de Mogán.