Lomaterveiset

Gran Canarialta

Viisi lomaelämystä Gran Canarialla

Onko suunnitelmissasi talviloma, mutta mietit vielä, mihin lähteä? Me testasimme Gran Canarian lomatunnelman ja kokosimme tähän muutaman kokemisen arvoisen elämyksen.

Julkaistu: 22.10.2021

1. Maspalomasin hiekkadyynit

Maspalomasin upeat hiekkadyynit sijaitsevat Gran Canarian eteläkärjessä ja levittäytyvät aaltoilevana aavikkona 400 hehtaarin alueelle, jonka länsipäässä on Meloneras ja itäpuolella Playa del Ingles. Alue ei kaikesta hiekasta huolimatta ole varsinaista aavikkoa, vaan arvokas luonnonsuojelualue.

Oletko sinäkin kuullut, että on peräisin Saharasta? Se taitaa olla vain tarua, sillä hiekka on viimeiseltä jääkaudelta ja jäi maahan, kun jää ja meri vetäytyivät.

On kiehtovaa, miten tämä dyynimaisema muuttuu päivästä toiseen tuulen myötä. Jos et ole aiemmin käynyt tällä ainutlaatuisella alueella, kannattaa ehdottomasti vierailla täällä. Aikaisin aamulla pääset nauttimaan erityisen upeasta tunnelmasta auringon noustessa. Varsinkin, jos olet vieraillut dyyneillä jo aiemmin, valitse nyt aamuinen ajankohta, niin saat täysin uudenlaisen kokemuksen, Osa vinkkaa. Ingrid Osa on norjalainen kollegamme, joka työskentelee Brand Managerina Tjäreborgin sisaryhtiö Vingissä.

Kätevimmin lähdet dyynikävelylle Avenida de Tirajanan päädystä Playa del Inglesissä. Kadun päässä on suuri RIU-hotelli, kävele sen ohi ja toisella puolella voit lähteä kävelemään dyynialueen halki ja edelleen merelle. Matka kestää noin 20 minuuttia.

2. Las Salinas de Agaete - luonnonaltaat

Gran Canarian luoteispuoli on luonnollisen kaunista seutua jyrkkine kallioineen, jotka viettävät suoraan aaltoilevaan Atlantin valtamereen. Saari on vulkaanista kiveä, ja nämä luonnon muovaamat altaat sijaitsevat puolen tunnin ajomatkan päässä Las Palmasista.

Las Salinas de Agaete on allaskokonaisuus, jossa on kolme luonnon allasta, joissa kaikissa voi uida. Tämä kohde on todella ainutlaatuinen luontoelämys. Laavakivillä käveleminen voi olla hieman epämukavaa, mutta kiveen louhittuja portaita pitkin on helppo laskeutua altaaseen ja nousta ylös. Altaat ovat suojassa avomereltä, ja vesi on ihanan lämmintä, jopa 24 asteista, Osa kertoo.

Saaren luoteisrannikolla sijaitsevat merivesialtaat ovat retken arvoiset.

Valmiina virkistävään pulahdukseen?

Helpoiten pääset Las Salinas Agaetelle vuokra-autolla. Kirjoita navigaattoriin Agaete Piscina Natural, niin löydät perille altaille. Parkkipaikkoja on lähistöllä ja alhaalla oleville altaille kulkee polku. Täällä on yksinkertainen baari, josta saa pientä purtavaa. Evästä voit ostaa viiden minuutin päästä sijaitsevasta Agaeten kylästä.

Vinkki! Kun jatkat rannikkotietä kohti etelää, saavut noin 40 minuutin kuluttua upealle Mirador del Balcónin näköalapaikalle. Täältä on mahtavat maisemat Atlantin yli ja jyrkille kallioille, jotka ovat tyypillinen näky tällä puolella saarta.

3. Kivipaasi Roque Nublo

Tejedassa keskellä Gran Canariaa sijaitsee mahtava kivipaasi Roque Nublo. Nimi tarkoittaa pilvien peitossa olevaa kalliota, mikä onkin osuva nimi, sillä tämä vulkaaninen kivipaasi kohoaa 1813 metrin korkeuteen merenpinnan yläpuolelle ja on yksi saaren korkeimmista huipuista.

Ylös kivipaadelle pääsee hyvin ajamaan, ja liikennettä on vähän. Matkan varrella on useita hienoja näköalapaikkoja ja viihtyisiä pikkukyliä. Mainio pysähdyspaikka on esimerkiksi viehättävä Fatagan vuoristokylä, jota ympäröivät vehreät laaksot, Osa kertoo.

Kävelytie Roque Nublolle lähtee Aparcamiento de la Degollada de La Goleta -parkkipaikalta, josta matkaa on vain puolitoista kilometriä. Tie on hyvässä kunnossa ja sitä pitkin on hyvä kävellä, mutta jalkaan kannattaa silti laittaa mukavat kengät ja ottaa juomapullo mukaan. Muista myös, että mitä ylemmäs tullaan, sitä viileämpää on ilma.

Matkalla ylös voit ihastella mahtavia maisemia, mutta vasta ylhäällä Roque Nublolla näköala avautuu kaikkiin suuntiin. Pilvettöminä päivinä voit nähdä jopa Teneriffan Teidelle saakka, Osa kertoo.

Vinkki! Auringonlaskut Roque Nublolta ovat ainutlaatuisen upeita. Huomaa kuitenkin, että kävelyreitti ei ole valaistu, joten ota mukaan taskulamppu.

Gran Canarialla on paljon muutakin kuin uimarantoja.

4. Suloinen Puerto de Mogán

Gran Canarian lounaisrannikolla sijaitseva Puerto de Mogán on pieni kalastajakylä ja koko saaren yksi viehättävimmistä pikkukylistä. Katujen varsia reunustavat matalat valkoiseksi kalkitut talot värikkäine yksityiskohtineen, ja kattoja ja ikkunoita koristavat kauniit kukat. Kanaviensa ansiosta kylää kutsutaan myös Pikku Venetsiaksi.

Puerto de Mogán on yhtä suloinen kuin ennenkin, tai tällä kertaa ehkä vielä suloisempi.

Puerto de Mogán on niin ihastuttava paikka, että täällä voi hyvin vierailla useammankin kerran. Tällä kertaa hyppäsin veneen kyytiin Puerto Ricosta ja ihastelin mahtavia maisemia matkan varrella, kertoo Osa.

Perjantaisin Puerto de Mogánissa järjestetään markkinat, ja myyntikojuja on vieri vieressä Plaza de las Gañaníaksella. Tarjolla kaikkea paikallisista herkuista kenkiin ja matkamuistoihin.

Vinkki! Venematka Puerto Ricon ja Puerto de Mogánin välillä maksaa 12 euroa/suunta ja veneitä kulkee tunnin välein. Matka kestää noin puoli tuntia.

5. Suurkaupungin tunnelmaa Las Palmasissa

Jos aurinkotuolilla loikoilu alkaa jo kyllästyttää, lähde pistäytymään pääkaupungissa Las Palmasissa. Matka taittuu kätevästi vuokra-autolla. Seuraa GC-1-moottoritietä koko matkan saaren pohjoispuolelle, jonne saavut suunnilleen tunnin kuluessa. Tiet ovat hyvässä kunnossa ja tienviitat ovat selkeitä. Kannattaa kuitenkin tarkistaa reitti etukäteen, sillä Las Palmas on suurkaupunki, jossa kaupunginosia on useita.

Veguetan historiallisessa vanhassa kaupungissa on kauniita katuja ja upea tunnelma. Mielenkiintoinen vierailukohde on esimerkiksi Kanariansaarten ensimmäinen kirkko Santa Anan katedraali. Rakentaminen aloitettiin 1500-luvulla ja kirkko valmistui lähes 400 vuotta myöhemmin, Osa kertoo.

Kun jatkat matkaa Veguetasta ja ylität Calle Juan de Quasadan, saavut Las Palmasin toiseksi vanhimmalle alueelle Trianaan. Täällä on yksi kaupungin parhaista ostoskaduista Calle Triana, jonka varrella on tunnettuja kauppoja, kuten Zara, Zara Home ja Marks & Spencer.

Santa Ana -katedraali on peräisin 1500-luvulta.

Lähikaduilla on paljon pieniä mielenkiintoisia kauppoja, mutta muista, että täällä vietetään siestaa, joten kaupat ovat kiinni muutaman tunnin iltapäivällä.

Vinkki! Jos ikävöit aurinkotuolille, voit suunnata Las Canterasin pitkälle hienohiekkaiselle rannalle. Täällä on aurinkotuoleja ja suihkut, joten voit helposti huuhdelle suolaisen meriveden iholta ja siirtyä suoraan johonkin rantapromenadin monista ruokapaikoista.

Las Palmas tarjoaa sekä suurkaupunkitunnelmaa että rantaelämää.

Elämyksellisiä lomahotelleja

Sunprime Atlantic View

Playa del Inglés

Unohda leikkivät , energiset lapset ja lasten buffetit – Tjäreborgin Sunprime-hotelleissa alaikäraja on 16 vuotta. Nauti rauhallisesta lomatunnelmasta ja varaa vaikka Swim Out -huone, jolloin pääset uima-altaaseen suoraan omalta terassiltasi.

Tutustu hotelliin

Santa Catalina

Las Palmas

Santa Catalina on luksushotelli, jonka historia alkaa jo vuodesta 1890. Hotelli remontoitiin perinteitä kunnioittaen muutama vuosi sitten. Alusta saakka hotelli on houkuttanut myös julkkiksia ja kuninkaallisia. Vinkki! Hotellin tyylikäs kattobaari on avoinna kaikille kello 17.30–.

Tutustu hotelliin

Sunwing Arguineguín Seafront

Arguineguín

Palkittu perhehotelli, joka on sisustettu modernisti ja toimivasti. Isolla uima-allasalueella viihtyy koko perhe, ja kaikista huoneistoista on lyhyt matka ravintoloihin ja Lollo & Bernie Clubiin. Tästä hotellista tykkäävät sekä isot että pienet!

Tutustu hotelliin