Matkat – Tokio

Dynaamisessa Tokiossa on luvassa sushia, karaokea, sumopainia, neonvaloja, ostoksia ja runsaasti ravintoloita, baareja ja yökerhoja.
Japanin pääkaupunki Tokio koostuu oikeastaan useasta kaupungista ja lähiöstä, jotka ovat sulautuneet yhteen. Kaupungissa asuu noin 35 miljoonaa ihmistä, jotka ovat pakkautuneet suhteellisen pienelle pinta-alalle. Tokiossa ollessasi kannattaa käydä kaupungin korkeimpiin rakennuksiin kuuluvassa Tokyo Towerissa. Tämän 333 metriä korkean tornin näköalatasanteelta on upeat näkymät yli kaupungin neonvalojen ja pilvenpiirtäjien. Tokiossa on 14 metrolinjaa, ja metrokartta muistuttaa lähinnä värikästä lankakerää. Kaupungin mahtavat viihde- ja ostosvalikoimat ovat täysin vertaansa vailla.

Hotellit Tokion keskustassa

Yleiset liikennevälineet ovat Tokiossa sekä luotettavia että edullisia, ja kaupungissa on helppo liikkua paikasta toiseen. Keskeisellä hotellin sijainnilla on silti etunsa, ja Tjäreborgilla matkustaessasi löydät varmasti juuri itsellesi sopivan hotellin. Hotelleja löytyy kaupungin suosituimmilta alueilta kuten Shibuyasta, Shinjukusta, Ginzasta ja Tokyo Stationin ympäristöstä.

Tokion nähtävyydet

Tokio on vilkas ja sykkivä suurkaupunki, jossa rauhallisempaa kontrastia luovat kaupungin lukuisat puistot ja buddhalaiset temppelit. Shoppailija löytää täältä varmasti mieleisensä kaupunginosan, ja kannattaa ehdottomasti käydä neonvalojen valloittamassa Shibuyassa ja Shinjukussa. Trendikkäässä Harajukussa voit ihastella cosplay-asuisia nuoria ja muutenkin aistia muotimaailman uusia tuulia. Viehättävässä Omotesandossa taas voit tutustua monipuoliseen ravintola- ja baaritarjontaan. Ruuan ystäville elämys on legendaarinen Tsukijin kalatori, jossa aamuisen kiertelyn päätteeksi voi nauttia höyryävän kuumaa nuudelikeittoa. Jos Tokion meno alkaa hengästyttää, voit käydä rentoutumassa japanilaisessa kylpylässä eli onsenissa, jossa vierähtää helposti useampi tunti.

Tokion ulkopuolella

Vaikka Tokiossa on nähtävää yllin kyllin, myös tämän jättimäisen kaupungin ulkopuolella on mielenkiintoista nähtävää. Voit hypätä vaikka Shinkansen-luotijunan kyytiin, joka taittaa viidensadan kilometrin matkan entiseen pääkaupunkiin Kiotoon alle kahdessa tunnissa. Mielenkiintoisen päiväretken voit tehdä myös Fujin vuorelle, ja matkalla pääset ihastelemaan Japanin maaseutumaisemia.
Hyvä tietää
  • Luksushotelleja
  • Hotelleja keskustassa
  • Hotelleja aikuisille
  • Hyvät ostosmahdollisuudet, monia ravintoloita ja vilkas yöelämä

Muiden mielipiteet kohteesta Tokio

Hae matka – Tokio