Matkat – Rooma

Roomassa sinua odottavat erinomainen ruoka, mainiot ostosmahdollisuudet ja maailmanluokan nähtävyydet. Lähde Roomaan joko viikonlopuksi tai pidemmäksi aikaa ja valitse mieleisesi hotelli Tjäreborgin laajasta valikoimasta. Kaikki hotellit sijaitsevat hyvällä paikalla!

Tjäreborgin valikoimassa on hotelleja jokaiseen makuun. Useimmat hotellit sijaitsevat Vatikaanin, Espanjalaisten portaiden ja Colosseumin välisellä kolmionmuotoisella alueella, mikä tarkoittaa, että Rooman tärkeimmät nähtävyydet ovat aina lähellä. Hotelleja on jokaisessa hintaluokassa, yksinkertaisista kahden tähden vaihtoehdoista klassisiin luksushotelleihin, joissa voi nauttia ajattomasta eleganssista. Sinun tarvitsee vain valita hotelli, matkasi ajankohta ja kesto – me Tjäreborgilla huolehdimme lopusta. Jos haluat samalla varata liput vaikkapa jalkapallo-otteluun tai opastetulle kaupunkikierrokselle, meiltä saat kaiken yhdessä paketissa. Helppoa, mukavaa ja käytännöllistä!

Tjäreborgin Rooma

Kun matkustat Roomaan Tjäreborgin kanssa, valittavanasi on runsaasti erilaisia hotelleja, matkustitpa sitten lasten kanssa tai aikuisessa seurassa. 9 Hotel Cesaripienessä perheomisteisessa hotellissa, joka sijaitsee historiallisessa 1600-luvun rakennuksessa, on yksi kaupungin upeimmista kattoterasseista. Sen lähellä on myös viehättävä design-hotellimme White. Valikoimastamme löydät kaikkea ylellisyydestä edulliseen, ja voit suunnitella juuri sinulle sopivan loman.

Lapsiystävälliset hotellit Roomassa

Jos matkustat Roomaan lasten kanssa, voit valita useasta keskeisellä paikalla sijaitsevasta hotellista ja majoittua tilavissa huoneissa. Yksi suosituksemme on Accademia-hotelli, joka sijaitsee vain kivenheiton päässä Fontana di Trevistä, jonne kävellessä ohitat ainakin kolme jäätelöbaaria. Toinen hyvä vaihtoehto lapsiperheille on Rome Garden, joka sijaitsee hieman kauempana, mutta jonka yhteydessä on pieni puutarha, jossa voi virkistäytyä kaupungilla vietetyn päivän jälkeen.

Hyvä tietää
 • Hotelleja keskustassa
 • Luksushotelleja
 • Edullisia hotelleja
 • Perhehotelleja
 • Hyvät ostosmahdollisuudet
 • Ravintoloita ja yöelämää
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Rooma

Sää
 • tammikuu
12°3°
4
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
13°4°
4
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
16°6°
6
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
19°8°
7
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°12°
8
Aurinkotuntia/pv
21
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
28°15°
9
Aurinkotuntia/pv
22
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°18°
10
Aurinkotuntia/pv
26
Sateettomia päiviä
 • elokuu
31°18°
9
Aurinkotuntia/pv
25
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
28°15°
8
Aurinkotuntia/pv
21
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
23°11°
6
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
17°8°
4
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
14°5°
3
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Helsingistä suoralla lennolla noin 3,5 tuntia

Näin matkustat tänne

Roomaan voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennolla ympäri vuoden.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit ostaa erikseen myös lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Lentokenttä on nimeltään Fiumicino (kutsutaan myös Leonardo da Vincin kentäksi). Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta ne voi ostaa erikseen matkavarauksen yhteydessä. Ajoaika lentokentältä Rooman keskustaan on noin 30–45 minuuttia (n. 30 km) riippuen muusta liikenteestä.

Rooman keskustaan pääsee kätevästi myös taksilla. Taksit ovat väriltään valkoisia, ja niiden ovessa on kunnan tunnus (vältä ns. pimeitä takseja). Rooman keskustaan pääsee myös pikajunalla ja paikallisjunalla.
Ostokset
Rooma on trendikäs kaupunki, jossa on lukemattomia kauppoja, ylellisiä tavarataloja ja omaperäisiä putiikkeja. Kaupunkia voi ansaitusti kutsua muodin mekaksi, ja jos pidät shoppailusta, et taatusti poistu täältä tyhjin käsin. Rooman pisimmän ostoskadun, Via del Corson, varrella on erilaisia kauppoja vieri vieressä. Piazza di Spagnan ympäristöstä löydät suurimman osan tunnetuista design-liikkeistä, joita ovat esimerkiksi Dolce & Gabbana, Emporio Armani, Versace, Prada ja Gucci. Roomassa on upeita markkinoita, kuten Borghetto Flaminio Market, jossa on tarjolla runsaasti erilaisia vintage-tuotteita.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Italia on tunnettu erinomaisesta ruuastaan, ja Rooma täyttää kulinaristiset odotukset erinomaisesti. Ravintolavalikoima on valtava, ja täältä löydät kaikkea idyllisistä perheravintoloista hienostuneisiin luksusravintoloihin.
Roomassa on kahviloita lähes jokaisessa kadunkulmassa sekä paljon viinibaareja, pubeja ja oluttupia. Kaupungissa on myös laaja yöelämätarjonta. Keskustassa on joitakin pienempiä yökerhoja, mutta suurimmat klubit sijaitsevat ydinkeskustan ulkopuolella.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Roomassa on aktiviteetteja jokaiseen makuun, ja myös liikunnasta nauttivat löytävät täältä paljon tekemistä. Suosittuja ovat esimerkiksi Rooman opastetut kaupunkikierrokset, joko jalkaisin, bussilla tai veneellä. Jos mieluummin liikut polkupyörällä, pääset liikkumaan kaupungin keskustassa pyöräteitä pitkin sekä myös suuremmissa puistoissa. Myös Rooman ranta-alue Ostia soveltyy hyviin pyöräilyyn.
Rooman kaupungin ylpeydenaiheita ovat lukuisat tunnetut nähtävyydet, kuten Colosseum, Fontana di Trevi ja Vatikaani. Roomassa on mahtavaa arkkitehtuuria, upeita puistoja ja paljon erilaisia museoita.

Kulttuurielämyksiä Roomassa

Jos haluat kokea aidon italialaisen kulttuurielämyksen, voit lähteä katsomaan Rooman oopperatalon, Teatro dell'Operan esityksiä. Musiikin ystäville suosittelemme ehdottomasti myös Auditorium della Musicaa, joka käsittää useita erikokoisia konserttitaloja samalla alueella. Auditorium della Musicassa on hyvin laaja tarjonta musiikkia eri genreissä, ja siellä esiintyy paljon tunnettuja artisteja.
Kulkuyhteydet
Roomasta saa eniten irti liikkumalla kävellen, mutta kaupungissa voi liikkua myös bussilla, metrolla tai taksilla. Taksi maksaa suunnilleen saman verran kuin Suomessa.
Rannat
Rooman ulkopuolella on useita rantoja. Lähimpänä, vain 30 kilometrin päässä, sijaitsee suosittu Lido di Ostian ranta, jonne pääsee julkisilla kulkuvälineillä. Rannan ympäristössä on ravintoloita, baareja ja yökerhoja. Muita pidettyjä rantoja Rooman ulkopuolella ovat Anzia, Sperlonga ja Santa Marinella.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde ilman opaspalveluja.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa koko matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Italian lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Italian lähetystöstä/konsulaatista
.... Italian suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 681 1280

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Rooman majoitusvero

Italian viranomaiset ovat ilmoittaneet, että kaikilta Rooman kaupungissa yöpyviltä matkustajilta peritään majoituspaikasta ulos kirjautuessa majoitusvero. Vero ei koske alle 10-vuotiaita lapsia. Veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina paikan päällä hotellissa.

Hinta per henkilö/yö:
1 ja 2 tähden hotellit/huoneistohotellit: 3 euroa/henkilö/yö
3 tähden hotellit/huoneistohotellit: 4 euroa/henkilö/yö
4 tähden hotellit/huoneistohotellit: 6 euroa/henkilö/yö
5 tähden hotellit/huoneistohotellit: 7 euroa/henkilö/yö

Huomioi, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta italialaisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Valuutta ja maksaminen

Euro. Maksukortit käyvät useimmissa paikoissa. Autoa vuokratessasi maksukortiltasi veloitetaan takuumaksu. Myös monet hotellit veloittavat takuumaksun mahdollisia ylimääräisiä kuluja varten (esim. puhelin).

Aikaero

Suomen aika -1 tunti.

Sähkö

220 V. Eurooppalainen standardi.

Kieli

Italia
Tee matkahaku – Rooma
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.