Matkat – Edinburgh

Skotlannissa on paljon muutakin kuin kilttejä, viskiä ja säkkipillejä – täällä on myös kaunista luontoa, ihania ihmisiä, mielenkiintoista arkkitehtuuria ja – mikäli uskallat maistaa – Haggista.

Edinburgh on äänestetty Ison-Britannian kauneimmaksi kaupungiksi, eikä ihme, sillä täällä on kerrassaan upeaa luontoa ja mahtavaa arkkitehtuuria. Edinburgh sijaitsee meren äärellä, ja kaupungissa on runsaasti historiallisia rakennuksia ja nähtävyyksiä.

Tekemistä Edinburghissa

Edinburghissa on useita kaupunginosia, ja suurin osa Tjäreborgin hotelleista sijaitsee Vanhassakaupungissa. Kaupungin keskiaikainen osa sijaitsee tunnetun mukulakivikadun Royal Milen varrella, jossa on historiallisia rakennuksia ja nähtävyyksiä. Parhaat shoppailumahdollisuudet on New Townissa, joka on toinen puoli Edinburghin ydinkeskustaa. New Townin pohjoispuolella on Royal Botanic Garden, jossa voit levähtää hetken rauhallisen vehreässä tunnelmassa kukkien ja kasvien ympäröimänä.

Skotlantilaisia makuja

Edinburghissa on paljon kansainvälisiä ravintoloita, ja jos haluat uskaliaasti lähteä tutustumaan skotlantilaiseen ruokakulttuuriin, voit maistaa Haggista. Haggis on Skotlannin kansallisruoka, joka valmistetaan eläinten sisäelimistä, kuten maksasta, sydämestä ja keuhkoista ja paistetaan lampaan mahalaukussa. Tai ehkä haluat mieluummin maistaa paikallista Paimenen piirakkaa eli Shepherd´s pieta, joka on valmistettu lampaanjauhelihasta ja perunasta.

Tjäreborgin matkat Edinburghiin

Tjäreborgilla matkustat Edinburghiin reittilennoilla, joten päätät itse matkasi pituuden ja ajankohdan. Valikoimissa on useita erilaisia hotelleja, joten löydät varmasti mieleisesi vaihtoehdon, halusitpa sitten asua yksinkertaisemmin tai ylellisemmin. Mainio keskitason vaihtoehto on esimerkiksi keskeisellä paikalla sijaitseva Best Western Edinburgh City.

Hyvä tietää
 • Hotelleja keskustassa
 • Eritasoisia hotelleja
 • Hyvät ostosmahdollisuudet, monia ravintoloita ja vilkas yöelämä
 • Vapaasti valittava matkan pituus
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Edinburgh

Sää
 • tammikuu
6°1°
1
Aurinkotuntia/pv
11
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
6°1°
2
Aurinkotuntia/pv
12
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
8°2°
3
Aurinkotuntia/pv
12
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
11°4°
4
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
14°6°
5
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
17°9°
6
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
18°11°
5
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • elokuu
18°11°
4
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
16°9°
4
Aurinkotuntia/pv
12
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
12°7°
3
Aurinkotuntia/pv
12
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
9°4°
1
Aurinkotuntia/pv
11
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
7°2°
1
Aurinkotuntia/pv
12
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Lentoyhtiöstä ja reitityksestä riippuen n. 3-6 tuntia.

Näin matkustat tänne

Edinburghiin matkustat Tjäreborgin kautta joustavasti reittilennoilla ja päätät itse matkasi ajankohdan ja pituuden.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten joko taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika lentokentältä kaupungin keskustaan on n. 25 min (n. 16 km), riippuen muusta liikenteestä. Kentältä pääsee keskustaan kätevästi lentokenttäbussilla tai taksilla.
Ostokset
Edinburghissa on monipuoliset ostosmahdollisuudet. Täällä on muotia, sisustustuotteita, taidetta ja käsitöitä. Suosittuja tuliaisia ovat viski ja lampaanvillatuotteet.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Edinburghissa on runsaasti erilaisia ravintoloita yksinkertaisemmista pikaruokapaikoista hienompiin gourmetravintoloihin.
Edinburgh on tunnettu monipuolisesta musiikkielämästään, ja myös kaupungin yöelämä on vilkasta. Täällä voit kuunnella trubaduuria paikallisessa pubissa tai lähteä kaupungin oman sinfoniaorkesterin konserttiin.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Edinburghissa on useita mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Royal Mile -kadun varrella on kauniita keskiaikaisia rakennuksia, ja ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka on korkealla kukkulalla sijaitseva Edinburghin linna, josta on mahtavat näkymät kaupungin yli.
Kulkuyhteydet
Bussiyhtiö Lothian Buses liikennöi koko Edinburghissa. Kertalippuja ja päivälippuja (Daysaver) voi ostaa kuljettajalta tai Travelshopista.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Iso-Britannian lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt, joten sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Iso-Britannian lähetystöstä
.... Iso-Britannian suurlähetystö, Helsinki, p. +358 (0) 9 2286 5100.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Englannin punta (GBP). Mukaan kannattaa vaihtaa jo etukäteen puntia ja ottaa käteistä mukaan.

Aikaero

Aikaero Suomeen: - 2 tuntia.

Sähkö

220 V. Adapteri tarvitaan, englantilaiset pistokkeet.

Kieli

Englanti

Hyvä tietää ennen matkaa

Iso-Britannia ei kuulu Schengenalueeseen, joten ota passi mukaan matkalle.
Iso-Britannia kerää mm. Suomesta tulevilta matkustajilta API (Advanced Passenger Information)- eli matkustajarekisteritietoja. Tiedot tulee syöttää ennen matkaa lentoyhtiön verkkosivuilla tai viimeistään lentokentän lähtöselvityksessä.

Alle 18-vuotiaat matkustajat

Iso-Britannian hotellit eivät majoita alaikäisiä, mikäli heillä ei ole huoltajaa/vanhempaa sukulaista mukana matkalla.
Mikäli matkustat alle 18-vuotiaitten lasten kanssa, etkä ole huoltaja, sisarus, isovanhempi, täti, tai sinun ei selvästi voida olettaa olevan huoltaja/sukulainen, esim. teillä on eri sukunimet, sinulle voidaan esittää kysymyksiä maahan saapuessasi ja maasta poistuessasi. Matkalle kannattaa ottaa mukaan asiakirjat, jotka osoittavat sinun olevan sukua lapselle. Lasten vanhemmilta tulee olla myös kirjallinen suostumus.
Kaikkien asiakirjojen tulee olla englanninkielisiä.
Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tee matkahaku