Matkat – Pohjois-Goa

Pohjois-Goassa on ihania rantoja, mielenkiintoisia ostosmahdollisuuksia sekä paljon näkemistä ja koettavaa.
Pohjois-Goa on tunnettu lähes legendaarisiksi muodostuneista rannoistaan, joita ovat esimerkiksi Calangute ja Candolim. Täällä vietät lomasi mukavissa rantatunnelmissa.
Lähistöllä on kuitenkin myös mielenkiintoisia retkikohteita. Voit lähteä tutustumaan esimerkiksi Mapusan kaupunkiin, jossa on perjantaisin markkinat, tai Panajiin, joka on omanlaatuinen sekoituksensa portugalilaista ja intialaista kulttuuria. Matkalla voit pysähtyä Reis Magoksessa ja ihastella yhtä osavaltion vanhimmista kirkoista. Mainio tapa tutustua Pohjois-Goaan on myös vuokrata polkupyörä, jonka selästä pääset aistimaan tunnelmaa ja koet varmasti unohtumattomia elämyksiä. Entisenä Portugalin siirtomaana Goa eroaa monella tapaa muusta Intiasta. Täällä elintaso on korkeampi, ja myös tunnelma on toisenlainen. Elämäntyyli on Goassa huoleton, ihmiset ovat varovaisen uteliaita ja iloisia. Täällä meno on värikästä ja vilkasta – ihmisiä kuhisevia markkinoita, pyhiä miehiä, pyhiä lehmiä. Lisäksi Goa on yksi edullisimmista matkakohteistamme. Täällä voit syöt hyvää ruokaa kohtuulliseen hintaan, ja jos pidät shoppailusta, Goa on todellinen paratiisi.

Hyvät ostosmahdollisuudet

Pohjois-Goa on täynnä elämyksiä, mihin tahansa suuntaatkin katseesi. Kaikkialla on pieniä kojuja ja putiikkeja, joissa myydään käsitöitä ja vaatteita. Hinnat ovat edullisia, mutta tapoihin kuuluu silti tinkiä hieman.

Tjäreborgin Goa

Tjäreborgilla matkustaessasi voit valita hotellin useista eri vaihtoehdoista. Hotellit sijaitsevat lyhyen kävelymatkan päässä rannasta, ja kaikissa hotelleissa on myös uima-allas. Goaan matkustetaan reittilennoilla, joten päätät itse matkasi ajankohdan ja pituuden. Voit myös yhdistää matkaasi jonkun toisen matkakohteistamme.
Hyvä tietää
 • Yhdistä kaksi lomakohdetta
 • Vapaasti valittava matkan pituus
 • Kilometrien pituisia hiekkarantoja
 • Hyvät ostosmahdollisuudet
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Pohjois-Goa

Rannat
Goa on todellinen rantalomailijan paratiisi! Goan rannikko on kokonaiset 120 km pitkä, ja sen rannoilla on huojuvia palmuja ja pehmeää hienoa hiekkaa – täällä on mukava virkistäytyä Arabianmeren aalloissa. Pohjois-Goassa on suositut rannat Calanguta, Baga sekä hieman rauhallisempi Candolim. Mainioita rantoja ovat myös Vagator ja Anjuna, jotka ovat klassisia ja rentoja hippirantoja. Anjunan rannalla järjestetään keskiviikkoisin markkinat, joille pääset kätevästi veneellä tai taksilla. Kauempana pohjoisessa on Arambolan ranta luonnonkauniine maisemineen. Erityistä tälle rannalle on, että sen lähellä on pieni kirkas järvi, johon vesi virtaa ylhäältä vuorelta. Täällä voit myös kokeilla savikylpyjä, joilla sanotaan olevan nuorentava vaikutus.

Sinquerim, Candolim, Calangute ja Baga

Nämä rannat ovat kaikkein suosituimpia, joten ihmisiä on yleensä paljon. Nälän ja janon yllättäessä voit virkistäytyä rantabaarissa, joita kutsutaan nimellä shack, ja joita on täällä useita. Aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja on mahdollista vuokrata. Rannoilla on tarjolla vesiurheilulajeja, kuten parasailingiä.

Anjuna

Bagan pohjoispuolella on entinen hippien kokoontumispaikka Anjuna, joka on edelleen tunnettu keskiviikkoisin järjestettävistä hippimarkkinoistaan. Markkinat ovat rannan vieressä, jolla on palmuja ja kallioita.

Vagator

Seuraava ranta pohjoiseen päin mentäessä on Vagator, joka on myös suosittu kylä. Vagatorin ranta muodostuu kolmesta pienemmästä lahdesta, joissa on matalia aaltoja ja vesi saattaa olla sameaa. Little Vagator -rannalla on kiveen hakattu Shiva-jumalan kasvot, jotka näkee usein myös postikorteissa.

Morjim

Chaporajoen pohjoispuolella aukeaa Morjimin ranta, jotka kutsutaan myös nimellä Turtle Beach. Tänne merikilpikonjnat ryömivät munimaan tammikuussa. Nämä kilpikonnat ovat rauhoitettuja, joten niiden pesistä ja munista tulee pysytellä kauempana.

Mandrem/Ashwem

Morjimin rannan jälkeen ranta jatkuu Mandremin ja Ashwemin rantoihin. Täällä on shack-rantabaareja, joissa voit virkistäytyä nälän ja janon yllättäessä ja mahdollisuus vuokrata aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja. Sekä Morjimin että Mandremin ja Ashwemin rannat ovat matalia, erityisesti laskuveden aikaan. Aallot saattavat iltapäivisin olla korkeitakin, mutta aamupäivisin ne ovat yleensä rauhallisempia. Näillä rannoilla voi myös vuokrata majoja yöpymistä varten.

Arambol

Arambolin rannalla, josta on tullut uusi hippien suosima paikka, on useita ravintoloita ja rantabaareja sekä majoja, joita voi vuokrata yöpymiseen. Arambol on pitkä, rentotunnelmainen ja kallioinen ranta, jolla on myös pieni järvi. Järven savella sanotaan olevan parantava vaikutus. Lähistöllä on myös pyhä banianiviikuna.

Keri Beach

Keri Beach on kaikkein pohjoisin ranta, ja sijaintinsa ansiosta siellä on usein rauhallista. Rannalla on muutamia rantabaareja. Kerimin ranta sijaitsee juuri ennen Tiracolin linnoitusta, joka on Goan pohjoisimmassa osassa juuri ennen Maharashtran osavaltiota.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Pohjois-Goassa on pieniä ravintoloita, baareja ja huvittelupaikkoja siellä täällä eri puolilla kyliä. Bagan, Calanguten ja Candolimin alueella on laajat valikoimat sekä pienempiä ruokabaareja että ravintoloita, joissa on kansainväliset ruokalistat. Rantabaareista, joita täällä kutsutaan nimellä shack, voi myös ostaa pientä syötävää. Anjunan ja Vagatorin ympäristöissä ravintolat ovat keskittyneet päätien varrelle sekä rannalle. Morjimissa on rajallinen määrä ravintoloita, ja ne sijaitsevat pääasiassa ranta-alueella. Ravintolat ovat avoinna aamusta iltaan, jos ei toisin ilmoiteta. Jos olet tyytyväinen ruokaan ja palveluun, juomarahaa on tapana jättää pyöristämällä laskun loppusummaa noin 10 %.

Ruoka ja juoma Goassa

Intiassa ruoka on edullista ja hyvää. Ja todella mausteista! Useimmat intialaiset suhtautuvat ruokaan vakavasti, sillä ruokaa pidetään jumalten lahjana. Syömisen tavoitteena ei ole pelkästään nälän tyydyttäminen, vaan ruuan tarkoitus on myös tarjota iloa silmälle sekä lämmittää mieltä. On olemassa kuuden maun sääntö, jonka mukaan intialaiseen ateriaan tulee aina sisältyä suolainen, makea, hapan, kirpeä, kitkerä ja supistava maku. Täällä on tarjolla kaikenlaista ruokaa niin kiinalaista kuin eurooppalaista, mutta oma elämyksensä on maistella goalaisia herkkuja.

Intiassa syötävä liha on yleensä lammasta, vuohea tai kanaa. Tunnetuimpia herkkuja ovat erilaiset tandooriruuat, jotka valmistetaan erityisessä saviuunissa sen jälkeen, kun liha on ensin marinoitu yrteillä. Kannattaa myös maistaa goalaista vindaloo-ruokaa, joka on viinietikassa marinoitua lihaa, kanaa tai kalaa. Intia on myös tunnettu curry- ja masala-maustesekoituksistaan, jotka ovat usein hyvin vahvoja. Suositeltava paikallinen erikoisuus on kalacurry.

Etelä-Intiassa riisi on kaiken ruuan perusta, ja sitä tarjotaan jokaisella aterialla. Myös kohottamattomat leivät, kuten chapati ja naan, kuuluvat intialaisiin aterioihin. Leipä korvaa riisin kokonaan tai osittain. Etelässä syödään paljon vahvasti maustettuja kasvisruokia. Vihannescurry ja aloo gobi masala ovat vaihtoehtoja riisille, jos olet voimakkaasti maustettujen kasvisruokien ystävä.

Ruokalistoilla on myös useita jälkiruokia. Jälkiruuat ovat usein maitopohjaisia vanukkaita, piirakoita tai pannukakkuja, joiden kanssa tarjoillaan hedelmäsalaattia sekä joskus myös jäätelöä.

Ruuan kanssa juodaan yleensä pullotettua mineraalivettä, virvoitusjuomia, tuorepuristettuja mehuja sekä paikallista olutta. Maukas intialainen juoma on myös jogurtista ja vedestä valmistettava lassi, joka maustetaan suolalla ja feni-liköörillä. Feni on goalainen juoma, joka valmistetaan cashewpähkinöistä tai kookoksesta.
Intiassa ruoka syödään sormin myös hienommissa ravintoloissa. Jos syöt sormin, huomaa, että ruokaan kosketaan ainoastaan oikealla kädellä.

Intialaisia ruokalajeja

Intiassa sinua odottavat kerrassaan upeat makuelämykset. Voit aloittaa paikallisen keittiön antimiin tutustumisen tästä listasta, johon olemme koonneet muutamia mielenkiintoisia intialaisia ruokalajeja.

Aloo Gobi – perunaa ja kukkakaalia sisältävä curry
Bebinca – goalainen jälkiruokaerikoisuus, joka valmistetaan kananmunista ja kookosmaidosta
Bhartha – vihannespyree
Biryani – höyrystettyä kanaa, lammasta tai vihanneksia, jotka tarjoillaan appelsiiniriisin kanssa. "Kokin erikoinen".
Chai – teetä
Chapati – kohottamaton leipä
Curry – tästä maustesekoituksesta on lukuisia erilaisia versioita, ja se on saanut nimensä tamilin kielen sanasta, joka tarkoittaa kastiketta. Intiassa curry on yleensä paljon vahvempaa maustetta kuin mihin olemme esimerkiksi Suomessa tottuneet. Curry-sanalla tarkoitetaan myös ruokalajin nimeä ja mausteista kastiketta, jossa kypsennetään kanaa, kalaa tai kasviksia.
Dal – linsseistä, herneistä tai pavuista valmistettu intialainen keitto
Dhai – jogurttia, joka on usein maustettu currylla
Dosa – eräänlainen täytetty pannukakku
Gulab Jamun – herkullisia donitsimaisia maitomakeisia, joissa on jogurttia ja mantelirouhetta
Idli – riisipalloja, jotka tarjoillaan usein chutneyn tai curryn kanssa
Jalebi – siirappitäytteinen pannukakku
Kulfi – makea jäätelöä muistuttava jälkiruoka, joka on usein maustettu pistaasipähkinöillä tai mantelilla.
Korma – mieto kastike, jossa on pähkinöitä ja jogurttia
Masala – maustesekoitus, jonka mausteilla on terveyteen vaikuttavia ominaisuuksia. Masala-maustesekoituksesta on erilaisia variantteja, joten maku saattaa vaihdella kokista ja valmistustavasta riippuen.
Naan – kohottamaton leipä, joka tarjoillaan valkosipulilla, voilla tai juustolla maustettuna tai ilman mausteita.
Pakoras – friteerattuja kasvispyöryköitä
Palak Paneer – tuorejuustoa pinaattikastikkeessa
Papadam – ohutta, friteerattua leipää
Paratha – valurautapannulla paistettu leipä
Pilau – riisilaji. Joskus riisi tarjoillaan risottomaiseen tapaan vihannesten tai kanan kanssa.
Pomfret – paikallinen kala
Raita – jogurttikastike, jossa on esim. kurkkua, minttua, tomaattia tai hedelmiä
Samosa – pieni friteerattu leivonnainen, joka on täytetty vihanneksilla
Sanna – goalainen spesialiteetti, riisileipä.
Tandoori – intialainen saviuuni, jossa ruoka tyypillisesti valmistetaan.
Thali – moniosainen metallilautanen, josta ruoka tarjoillaan. Thali-ravintoloissa lautasta täytetään yleensä niin kauan, kunnes sanot stop tai taitat lautasena käytettävän banaaninlehden.
Tikka – luutonta kanaa tai lihaa, joka on marinoitu maustejogurtissa.
Vindaloo – etikkamarinoitu todella mausteinen ruoka, jossa on valkosipulia ja chiliä.
Pohjois-Goassa on useita baareja ja diskoja, jotka sijaitsevat eri puolilla. Paikallisia shack-rantabaareja ja baareja on koko ranta-alueella eli Anjunassa, Morjimissa, Mandremissa ja Arambolissa.
Ostokset
Katukojut sijaitsevat vieri vieressä pienten ja suurempien teiden varsilla Pohjois-Goassa. Hinnoista on tapana tinkinä, vaikka ne ovat jo lähtökohtaisesti edullisia. Täällä voit tehdä kaikenlaisia löytöjä, kuten puukaiverruksia, hienoja kašmirhuiveja, lamppuja, päiväpeittoja ja muita puuvillatuotteita, kuten pyyhkeitä, liinoja ja vaatteita. Lisäksi täällä on myös tavallisia kauppoja, joissa myydään upeita sisustustarvikkeita edulliseen hintaan. Kannattaa myös käydä Bagan, Arporan ja Vagatorin yömarkkinoilla, joilla on useita myyjiä Anjunan hippimarkkinoilta. Laadukkaita vaatekauppoja on Panajissa, jonne pääset kätevästi taksilla. Kaupat sijaitsevat MG Road -tien ja 18th June Road -tien varsilla. Myös Calanguten alueella on kauppoja.
Liikunta ja treeni
Jos haluat treenata lomallasi, Calangutessa on muutamia kuntosaleja. Vesiurheilulajeja on tarjolla niin Candolimissa, Calangutessa kuin Bagassa.

Monilla rannoilla on mahdollista osallistua joogatunneille.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Pohjois-Goassa on mainiot mahdollisuudet rentouttavan loman viettämiseen. Tarjolla on ayurvedistä hierontaa ja muita spa-hoitoja.

Temppelit

Hindutemppeleitä on Intiassa kaikkialla. Goassa temppeleitä on erityisesti Pondan kaupungin alueella. Tänne siirrettiin useita vanhoja temppeleitä ranta-alueelta Portugalin valtakauden alkaessa Goalla 1500-luvulla kristinusko kärjessä. Ne, jotka eivät suostuneet kääntymään kristinuskoon, joutuvat muuttamaan Vanhassta Goasta sekä sen ympäristöstä.

Vanhan Goan kirkot

Vanha Goa on historiallisesti mielenkiintoinen paikka. Täällä voit vierailla kirkoissa ja luostareissa sekä tutustua mielenkiintoisiin raunioihin. Joka 10. vuosi näytteille asetetaan pyhimys Francesco Xavierin jäännökset. Muina aikoina hänen arkkunsa on esillä Basílica do Bom Jesus -kirkossa.

Vesiputous

Dudhsagarin kauniit vesiputoukset sijaitsevat itäisessä Goassa. Vesiputouksen lähellä voit myös pulahtaa virkistävään veteen. Alueella olevien apinoiden syöttäminen on kiellettyä, ja kannattaa noudattaa tiettyä varovaisuutta, sillä apinat saattavat joskus olla aggressiivisia.

Tutustu Goan rantoihin

Goan rannikolla on toinen toistaan hienompia rantoja, joihin ei koskaan kyllästy. Lähde tutustumaan tarkemmin näihin rantoihin ja löydä oma suosikkisi.
Kulkuyhteydet
Intiassa on tapana liikkua taksilla tai riksakyydillä.
Pohjois-Goassa liikutaan taksilla, paikallisbusseilla tai riksalla (tuk-tuk), joka Intiassa on usein kolmipyöräinen mopotaksi. Tietoa aikatauluista ja hinnoista voit kysyä hotellisi vastaanotosta.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Tjäreborgin reittilennoilla toteutettavat matkat ovat omatoimimatkoja, ilman opaspalvelua.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Kurkkumätä-jäykkäkouristus, MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko), polio, hepatiitti A.

Ole hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä yhteydessä terveyskeskukseen.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Jos olet viimeisen kuuden (6) päivän aikana matkustanut maassa, joka on keltakuumealuetta tarvitset keltakuumerokotustodistuksen Intiaan saapuessasi.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Intian rupia (INR). Intian 500 ja 1000 rupian setelit on vedetty pois käytöstä, eivätkä ne enää ole käypää valuuttaa. Lisätietoja voit kysellä omasta pankistasi tai rahanvaihtotoimistosta.

Pankkiautomaatteja on kaikissa kaupungeissa sekä suuremmissa kylissä.
Tilaa valuuttaa FOREX Bankista ennen matkaa ja aloita lomasi mukavammin. Lue lisää yhteistyöstämme Forex Bankin kanssa.

Aikaero

Talvella: Suomen aika + 3,5 tuntia. Kesällä: Suomen aika +2,5 tuntia.

Sähkö

220 V

Kieli

Englanti, hindi, tamili, sanskriitti sekä 20 muuta vähemmistökieltä.

Muuta

Varsinaisia jalkakäytäviä ei ole ja kadut ovat epätasaisia. Pyhiä lehmiä näkyy kaikkialla, myös vilkkaan liikenteen seassa. Rantojen välillä maasto on mäkistä. Vaikka Goassa on ollut matkailijoita jo suhteellisen kauan, sitä ei voi verrata muihin lomakohteisiin; paikallinen hotellitaso/luokitukset eivät vastaa länsimaiden hotellitasoa. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 10 tuntia

Näin matkustat tänne

Goaan voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennoilla ja suunnitella itse matkasi pituuden.
Lento laskeutuu Goa International Airport-lentokentälle, Dabolim (Etelä-Goa).

Matkatavarat
Jos lentomatkaasi sisältyy koneenvaihto Intiassa ja jatkat Intian sisäisellä lennolla kohteeseen, tulee matkatavarat hakea itse matkatavarahihnalta ja tullata sekä siirtää seuraavan lennon matkatavaran kuljetukseen. Lentoyhtiö ei voi siirtää matkatavaroita puolestasi Intian sisäiselle lennolle. Lemmikkien kuljettaminen Intiaan ei ole mahdollista.
Suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen, jotta pääset sujuvasti hotelliisi. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Lento laskeutuu Etelä-Goaan. Kuljetus lentokentältä Pohjois-Goaan kestää n. 1 t - 1 t 45 min (n. 35-50 km) sen mukaan missä päin hotellisi sijaitsee.
Sää
 • tammikuu
32°20°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
32°21°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
32°23°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
33°26°
8
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
33°27°
7
Aurinkotuntia/pv
30°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
30°25°
6
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°24°
6
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°24°
5
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
14
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
30°24°
6
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
31°24°
8
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
33°22°
8
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
33°21°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Pohjois-Goa
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.