Matkat – Etelä-Goa

Goassa voit nauttia kilometrien pituisista rannoista, hyvästä ruuasta ja mielenkiintoisista retkistä Intian maaseudulle.
Etelä-Goaa pidetään rauhallisempana paikkana kuin pohjoista Goaa, ja täällä etelässä rannat ovat pidempiä ja leveämpiä. Etelä-Goa on täydellinen matkakohde rentouttavan aurinkoloman viettämiseen. Jos haluat lähteä tutustumaan lähiympäristöön omin päin, voit vuokrata polkupyörän ja suunnata Intian mielenkiintoiselle maaseudulle. Saat kokea muun muassa kaunista luontoa ja historiallisia raunioita, kuten St. Augustine -kirkon, Pandava-luolat ja Jain Bastin rauniot. Etelä-Goan kylät ovat alkeellisempia kuin Pohjois-Goalla, vaikka täälläkin on alettu rakentaa infrastruktuuria ja rannikolle on suunnitteilla uusia hotelleja. Etelä-Goassa on vielä paljon koskemattomia paikkoja, mielenkiintoisia kyliä ja kaupunkeja, kuten Goan toiseksi suurin kaupunki Margao.

Ylellistä asumista Goassa

Jos haluat asua ylellisesti Etelä-Goassa, kannattaa tutustua viiden tähden hotelleihimme, joista yksi on Alila Diwa Goa. Tämä hotelli sijaitsee riisipeltojen keskellä, kävelymatkan päästä Sunset Beach -rannalta.

Suunnittele itse matkasi Etelä-Goaan

Matkustaessasi Etelä-Goaan Tjäreborgin reittilennoilla, päätät itse matkasi pituuden ja ajankohdan. Voit yhdistää matkaasi myös Pohjois-Goan kohteen, jos haluat kokea toisenlaisen puolen Intiasta.
Hyvä tietää
 • Vapaasti valittava matkan pituus
 • Hotelleja aivan rannalla
 • Kilometrien pituisia hiekkarantoja
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Etelä-Goa

Rannat
Etelä-Goa on oikeastaan yhtä pitkää rantaa, jonka nimi vaan vaihtuu rannan yhteydessä olevan paikkakunnan mukaan. Tunnetuimmat rannat ovat Colva sekä niin kutsuttu paratiisiranta Palolem. Muita kauniita rantoja ovat Majorda, Benaulim, Calvelossim ja Varca. Laskuveden aikaan rantaa pitkin voi pyöräillä kalastajakylästä toiseen. Rannalta on helppo löytää rauhallisia kohtia ja poukamia, joissa olostaan voi nauttia kaikessa rauhassa. Hotellien läheisyydessä on yksinkertaisempia rantakahviloita, ja suurempien rantojen yhteydessä on ravintoloita.

Velsao Beach

Velsao Beach on ihanan autio ranta. Täällä on kaksi rantakahvilaa, jotka ovat avoinna huippusesongin aikaan. Rannalla ei ole aurinkotuoleja, joten mukaan kannattaa ottaa ranta-alusta ja pyyhe.

Majorda Beach

Majorda Beachillä on muutamia rantakahviloita ja mahdollisuus vuokrata aurinkotuoleja.

Colva

Colvan ranta sijaitsee kuuden kilometrin päässä Margaosta, joka on Etelä-Goan suurin risteyskohta. Rantabaareja ja ravintoloita tällä rannalla on enemmän kuin muilla Etelä-Goan rannoilla, kuten myös ihmisiä. Rannalla on mahdollisuus harrastaa eri vesiurheilulajeja.

Benaulim

Benaulimin ranta on todellinen auringonpalvojan ja nautiskelijan ranta. Vaikka ranta jatkuukin suoraan vilkkaalta Colvan rannalta, täällä meno on paljon rauhallisempaa.

Varca

Tämä vaalea hienohiekkainen ranta on palmujen reunustama, ja sen äärelllä on shack-rantaravintoloita, joissa voit virkistäytyä nälän ja janon yllättäessä. Täällä voit myös nähdä paikallisia kalastajia perinteisine puuveneineen.

Cavelossim

Tämä ranta on vaaleaa hienoa hiekkaa, ja siellä täällä on mustia laavakallioita. Rannalla on shack-rantaravintoloita, joissa voit virkistäytyä nälän ja janon yllättäessä, ja mahdollisuus harrastaa vesiurheilulajeja. Laskuveden aikaan saatat nähdä paikallisia keräämässä simpukoita.

Mobor

Mobor Beach on kaunis ranta, jota pitkin voit pyöräillä laskuveden aikaan. Täällä on myös mahdollisuus harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja, kuten vesiskoottereita, parasailingiä ja paljon muuta. Rannalla on matkamuistomyymälöitä ja pieniä kauppoja sekä ravintoloita, joissa voit virkistäytyä nälän ja janon yllättäessä. Jos haluat nauttia auringosta kaikessa rauhassa, rannalla on myös rauhallisia poukamia, joissa voi vuokrata aurinkotuoleja.

Palolem Beach

Palolem Beach on palmujen reunustama ranta, jota pidetään yhtenä kauneimmista rannoista, mutta rauhallinen ja idyllinen se ei varsinaisesti ole. Täällä on lukuisia rantaravintoloita, baareja sekä rantamajoja, joita voi vuokrata yöpymiseen. Mahdollisuus harrastaa vesiurheilulajeja. Ranta on edelleen hippien suosiossa.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Etelä-Goan ravintolat sijaitsevat pääasiassa hotellien yhteydessä. Myös rannalla on joitain rantabaareja. Pienempiä paikallisia baareja ja ruokapaikkoja on siellä täällä Etelä-Goassa. Lisäksi Margaossa, Colvassa, Betalbatimissa ja Benaulimissa on rajallinen valikoima pienempiä ravintoloita. Ravintolat ovat avoinna aamusta iltaan, jos ei toisin ilmoiteta. Jos olet tyytyväinen ruokaan ja palveluun, juomarahaa on tapana jättää noin 10 prosenttia laskun loppusummasta.

Ruoka ja juoma Goassa

Intiassa ruoka on edullista ja hyvää. Ja todella mausteista! Useimmat intialaiset suhtautuvat ruokaan vakavasti, sillä ruokaa pidetään jumalten lahjana. Syömisen tavoitteena ei ole pelkästään nälän tyydyttäminen, vaan ruuan tarkoitus on myös tarjota iloa silmälle sekä lämmittää mieltä. On olemassa kuuden maun sääntö, jonka mukaan intialaiseen ateriaan tulee aina sisältyä suolainen, makea, hapan, kirpeä, kitkerä ja supistava maku. Täällä on tarjolla kaikenlaista ruokaa niin kiinalaista kuin eurooppalaista, mutta oma elämyksensä on maistella goalaisia herkkuja.

Intiassa syötävä liha on yleensä lammasta, vuohea tai kanaa. Tunnetuimpia herkkuja ovat erilaiset tandooriruuat, jotka valmistetaan erityisessä saviuunissa sen jälkeen, kun liha on ensin marinoitu yrteillä. Kannattaa myös maistaa goalaista vindaloo-ruokaa, joka on viinietikassa marinoitua lihaa, kanaa tai kalaa. Intia on myös tunnettu curry- ja masala-maustesekoituksistaan, jotka ovat usein hyvin vahvoja. Suositeltava paikallinen erikoisuus on kalacurry.

Etelä-Intiassa riisi on kaiken ruuan perusta, ja sitä tarjotaan jokaisella aterialla. Myös kohottamattomat leivät, kuten chapati ja naan, kuuluvat intialaisiin aterioihin. Leipä korvaa riisin kokonaan tai osittain. Etelässä syödään paljon vahvasti maustettuja kasvisruokia. Vihannescurry ja aloo gobi masala ovat vaihtoehtoja riisille, jos olet voimakkaasti maustettujen kasvisruokien ystävä.

Ruokalistoilla on myös useita jälkiruokia. Jälkiruuat ovat usein maitopohjaisia vanukkaita, piirakoita tai pannukakkuja, joiden kanssa tarjoillaan hedelmäsalaattia sekä joskus myös jäätelöä.

Ruuan kanssa juodaan yleensä pullotettua mineraalivettä, virvoitusjuomia, tuorepuristettuja mehuja sekä paikallista olutta. Maukas intialainen juoma on myös jogurtista ja vedestä valmistettava lassi, joka maustetaan suolalla ja feni-liköörillä. Feni on goalainen juoma, joka valmistetaan cashewpähkinöistä tai kookoksesta.
Intiassa ruoka syödään sormin myös hienommissa ravintoloissa. Jos syöt sormin, huomaa, että ruokaan kosketaan ainoastaan oikealla kädellä.

Intialaisia ruokalajeja

Intiassa sinua odottavat kerrassaan upeat makuelämykset. Voit aloittaa paikallisen keittiön antimiin tutustumisen tästä listasta, johon olemme koonneet muutamia mielenkiintoisia intialaisia ruokalajeja.

Aloo Gobi – perunaa ja kukkakaalia sisältävä curry
Bebinca – goalainen jälkiruokaerikoisuus, joka valmistetaan kananmunista ja kookosmaidosta
Bhartha – vihannespyree
Biryani – höyrystettyä kanaa, lammasta tai vihanneksia, jotka tarjoillaan appelsiiniriisin kanssa. "Kokin erikoinen".
Chai – teetä
Chapati – kohottamaton leipä
Curry – tästä maustesekoituksesta on lukuisia erilaisia versioita, ja se on saanut nimensä tamilin kielen sanasta, joka tarkoittaa kastiketta. Intiassa curry on yleensä paljon vahvempaa maustetta kuin mihin olemme esimerkiksi Suomessa tottuneet. Curry-sanalla tarkoitetaan myös ruokalajin nimeä ja mausteista kastiketta, jossa kypsennetään kanaa, kalaa tai kasviksia.
Dal – linsseistä, herneistä tai pavuista valmistettu intialainen keitto
Dhai – jogurttia, joka on usein maustettu currylla
Dosa – eräänlainen täytetty pannukakku
Gulab Jamun – herkullisia donitsimaisia maitomakeisia, joissa on jogurttia ja mantelirouhetta
Idli – riisipalloja, jotka tarjoillaan usein chutneyn tai curryn kanssa
Jalebi – siirappitäytteinen pannukakku
Kulfi – makea jäätelöä muistuttava jälkiruoka, joka on usein maustettu pistaasipähkinöillä tai mantelilla.
Korma – mieto kastike, jossa on pähkinöitä ja jogurttia
Masala – maustesekoitus, jonka mausteilla on terveyteen vaikuttavia ominaisuuksia. Masala-maustesekoituksesta on erilaisia variantteja, joten maku saattaa vaihdella kokista ja valmistustavasta riippuen.
Naan – kohottamaton leipä, joka tarjoillaan valkosipulilla, voilla tai juustolla maustettuna tai ilman mausteita.
Pakoras – friteerattuja kasvispyöryköitä
Palak Paneer – tuorejuustoa pinaattikastikkeessa
Papadam – ohutta, friteerattua leipää
Paratha – valurautapannulla paistettu leipä
Pilau – riisilaji. Joskus riisi tarjoillaan risottomaiseen tapaan vihannesten tai kanan kanssa.
Pomfret – paikallinen kala
Raita – jogurttikastike, jossa on esim. kurkkua, minttua, tomaattia tai hedelmiä
Samosa – pieni friteerattu leivonnainen, joka on täytetty vihanneksilla
Sanna – goalainen spesialiteetti, riisileipä.
Tandoori – intialainen saviuuni, jossa ruoka tyypillisesti valmistetaan.
Thali – moniosainen metallilautanen, josta ruoka tarjoillaan. Thali-ravintoloissa lautasta täytetään yleensä niin kauan, kunnes sanot stop tai taitat lautasena käytettävän banaaninlehden.
Tikka – luutonta kanaa tai lihaa, joka on marinoitu maustejogurtissa.
Vindaloo – etikkamarinoitu todella mausteinen ruoka, jossa on valkosipulia ja chiliä.
Etelä-Goassa yöelämä on erittäin rauhallista. Hotellien yhteydessä on baareja, ja esimerkiksi Palolem Beachillä on muutamia rantabaareja.
Ostokset
Goassa on tarjolla merkkituotteita, kuten Levi's, Nike ja Lee, ja edullisimmat hinnat ovat Panajissa. Myös kulta ja jalokivet ovat edullisia, ja laajimmat valikoimat ovat Indian Arts Exposition -liikkeessä Candolimissa. Täällä voit myös suunnitella itse oman korusi. Hyviä shoppailupaikkoja ovat myös kaupunkien erilaiset markkinat, esimerkiksi Anjunassa järjestetään keskiviikkoisin hippimarkkinat ja Arporassa on keskiviikkoisin yömarkkinat. Markkinoilla on periaatteessa ihan kaikkea: vaatteita, kenkiä, koruja ja matkamuistoja. Suosittuja tuliaisia Goasta ovat myös mausteet, ja parhaimmat valikoimat ovat Mapusan, Panajin ja Margaon markkinoilla tai voit vierailla suoraan myös mausteplantaasilla. Etelä-Goan ostosmahdollisuudet ovat keskittyneet Margaon markkinoille. Markkinoiden lisäksi kylien pääteiden varsilla ja rannan läheisyydessä on pieni kojuja, joissa myydään vaatteita, kenkiä ja matkamuistoja.

Markkinat

Goan markkinat tarjoavat ainutlaatuisia ja erilaisia ostomahdollisuuksia. Markkinoilta löydät kaikenlaista tarpeellista ja vähemmän tarpeellista, ja markkinoilla kiertely on upea elämys jo itsessään. Täällä on kauniita kankaita, päiväpeittoja ja tyynynpäällisiä. Myös intialaiset sarit ja muut vaatteet ovat mainioita tuliaisia itsellesi tai sukulaisille ja ystäville.

Korut

Intiassa korut ovat kerrassaan upeita ja valikoimat monipuolisia, joten täällä voit tehdä hyviä löytöjä. Kannattaa siis käyttää tilaisuus hyväkseen, sillä hinnat ovat Intiassa edullisempia. Ennen ostopäätöstä on hyvä varmistaa, että korut ovat varmasti aitoja.
Liikunta ja treeni
Etelä-Goassa parasta ajanviettoa on rantaelämästä nauttiminen. Colvan ja Palolemin rannoilla voit myös harrastaa vesiurheilulajeja, ja useimmissa hotelleissa on kuntosali.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Parhaat mahdollisuudet tehdä retkiä ja shoppailla on Pohjois-Goassa.
Kulkuyhteydet
Intiassa ei ole tyypillistä vuokrata autoa, vaan täällä liikutaan lähinnä taksilla tai riksakyydillä.
Riksakyytejä (tuk-tuk), takseja ja paikallisbusseja. Kysy hotellin vastaanotosta bussiaikatauluja. Etelä-Goassa on kätevintä liikkua taksilla, paikallisbusseilla tai riksakyydillä, joka on Intiassa yleensä kolmipyöräinen mopotaksi.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Tjäreborgin reittilennoilla toteutettavat matkat ovat omatoimimatkoja, ilman opaspalvelua.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Kurkkumätä-jäykkäkouristus, MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko), polio, hepatiitti A.

Ole hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä yhteydessä terveyskeskukseen.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Jos olet viimeisen kuuden (6) päivän aikana matkustanut maassa, joka on keltakuumealuetta tarvitset keltakuumerokotustodistuksen Intiaan saapuessasi.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Intian rupia (INR). Intian 500 ja 1000 rupian setelit on vedetty pois käytöstä, eivätkä ne enää ole käypää valuuttaa. Lisätietoja voit kysellä omasta pankistasi tai rahanvaihtotoimistosta.
Pankkiautomaatteja on kaikissa kaupungeissa sekä useimmissa alueen kylissä.
Tilaa valuuttaa FOREX Bankista ennen matkaa ja aloita lomasi mukavammin. Lue lisää yhteistyöstämme Forex Bankin kanssa.

Aikaero

Talvella: Suomen aika + 3,5 tuntia. Kesällä: Suomen aika +2,5 tuntia.

Sähkö

220 V

Kieli

Englanti, hindi, tamili, sanskriitti sekä 20 muuta vähemmistökieltä.

Muuta

Varsinaisia jalkakäytäviä on vain muutamia ja tiet ovat epätasaisia. Pyhiä lehmiä näkyy kaikkialla, myös vilkkaasti liikennöidyillä tieosuuksilla. Vaikka Goassa on ollut matkailijoita jo suhteellisen kauan, sitä ei voi verrata muihin lomakohteisiin; paikallinen hotellitaso/luokitukset eivät vastaa länsimaiden hotellitasoa. Tutustu Tjäreborgin matkaehtoihin. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 10 tuntia

Näin matkustat tänne

Goaan voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennoilla ja suunnitella itse matkasi pituuden.
Lento laskeutuu Goa International Airport-lentokentälle, Dabolim (Etelä-Goa).
Suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen, jotta pääset sujuvasti hotelliisi. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Lento laskeutuu Etelä-Goaan. Kuljetus Dabolimin lentokentältä Etelä-Goan ensimmäisiin hotelleihin kestään noin 30 minuuttia ja n. 1 t 20 minuuttia eteläisen Goan kauimmaisiiin hotelleihin.

Matkatavarat
Jos lentomatkaasi sisältyy koneenvaihto Intiassa ja jatkat Intian sisäisellä lennolla kohteeseen, tulee matkatavarat hakea itse matkatavarahihnalta ja tullata sekä siirtää seuraavan lennon matkatavaran kuljetukseen. Lentoyhtiö ei voi siirtää matkatavaroita puolestasi Intian sisäiselle lennolle. Lemmikkien kuljettaminen Intiaan ei ole mahdollista.
Sää
 • tammikuu
32°20°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
32°21°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
32°23°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
33°26°
8
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
33°27°
7
Aurinkotuntia/pv
30°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
30°25°
6
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°24°
6
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°24°
5
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
14
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
30°24°
6
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
31°24°
8
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
33°22°
8
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
33°21°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Etelä-Goa
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.