Matkat – Kapkaupunki

Kapkaupungissa on paljon nähtävää ja koettavaa. Maailmankuuluja viinitiloja, vaaleita rantoja, mainioita golfkenttiä ja mahtavia luontoelämyksiä. Täällä on siis kaikkea, mitä suurkaupunkilomalta voi odottaa ja vielä vähän enemmän.

Kapkaupungissa useimmat kävijät viihtyvät Waterfrontin alueella. Tämä vanha satama-alue on nykyisin viihtyisä keskus, jossa on paljon kauppoja, ravintoloita ja baareja – kaikki huippuluokkaa ja lisäksi hintataso on edullinen. Kapkaupungin ulkopuolella sijaitseville suosituille Camps Bayn ja Clifton Beachin rannoille pääset kätevästi shuttlebusseilla koko päivän. Kaikkialla on siistiä ja tyylikästä, ja meren rannalla on useita romanttisia ravintoloita.

Ikimuistoisia elämyksiä

Kapkaupungissa on kaikkea, mitä suurkaupungilta voi odottaa. Täällä on monipuoliset ostosmahdollisuudet, paljon erilaisia ravintoloita, vilkas yöelämä baareineen ja klubeineen sekä useita mielenkiintoisia nähtävyyksiä kulttuurista ja historiasta kiinnostuneelle. Kaupungin ulkopuolella on lisäksi ainutlaatuisia luontoelämyksiä. Voit sukellella valkohaiden seurassa, katsella valaita, vierailla viinitiloilla, vaeltaa Pöytävuorella tai ihailla kaupunkimaisemia ylhäältä helikopterista. Kapkaupungissa vietät varmasti ikimuistoisen loman.

Tjäreborgin matkat Kapkaupunkiin

Tjäreborgilla matkustat Kapkaupunkiin joustavasti reittilennoilla, joten voit itse päättää matkasi pituuden ja ajankohdan ja suunnitella juuri omanlaisesi matkan. Koska Kapkaupunki sijaitsee samalla aikavyöhykkeellä, ei jet lagistä ole huolta, ja pääset nauttimaan lomastasi välittömästi. Kapkaupungissa on Välimeren alueen kaltainen ilmasto, joten täällä ei koskaan ole todella kylmä.

Hotellit Kapkaupungissa

Useimmat Tjäreborgin hotellit sijaitsevat suositulla De Waterkantin alueella, joka on keskellä kaupunkia. Myös muissa kaupunginosissa on hotelleja. Jos haluat asua todella hyvin, mainio vaihtoehto on Radisson Blu Hotel Waterfront, jossa on infinity-allas upeine maisemineen Atlantin yli.

Hyvä tietää
 • Miellyttävä ilmasto
 • Edullisia ravintoloita
 • Nähtävyyksiä
 • Historiallisia käyntikohteita
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Kapkaupunki

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
26°16°
11
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
26°16°
11
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
25°14°
9
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
22°12°
7
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
20°10°
6
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
18°8°
6
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
17°7°
6
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • elokuu
18°8°
6
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
19°9°
7
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
21°11°
9
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
23°13°
10
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
25°14°
11
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
Rannat
Kapkaupunki ei ole ensisijainen rantalomakohde, sillä Atlantin vesi on kylmää vuoden ympäri ja on noin 12-15-asteista. Kapkaupungissa on kuitenkin useita hienoja rantoja, ja suosituimmat niistä ovat Camps Bay ja Clifton Beach.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Lentoaika vaihtelee valitun lentoreitin mukaan.

Näin matkustat tänne

Kapkaupunkiin voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa ja säätää itse matkasi pituuden. Lento laskeutuu Kapkaupungin lentokentälle.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa useimmissa tapauksissa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten joko taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika Kapkaupungin lentokentältä Kapkaupungin hotelleihin on n. 30-45 min (n. 18 km), riippuen muusta liikenteestä. Garden Route -reitillä pääsee parhaiten liikkumaan omalla autolla.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Kapkaupunki on suurkaupunki, jossa on monipuolinen valikoima ravintoloita. Suosituimpia ravintola-alueita ovat Waterfront, Camps Bay, De Waterkant, ja lisäksi ravintoloita on Long Streetin ympäristössä ja keskustan pääkadulla. Syöminen ja juominen on Etelä-Afrikassa todella hintansa arvoista. Paikalliset syövät usein itsekin ulkona, joten varsinkin suosituimpiin paikkoihin kannattaa tehdä pöytävaraus etukäteen.
Kapkaupunki on suurkaupunki, jossa on monipuolinen yöelämä. Baareja ja yökerhoja on lukuisia. Mielenkiintoisimpia baarialueita ovat Waterfront, Waterkant, Camps Bay sekä keskustan pääkatu Long Street.
Ostokset
Kapkaupungissa on monipuoliset ostosmahdollisuudet. Canal Walk on koko Afrikan suurin ostoskeskus, jossa on 450 kauppaa ja 50 ravintolaa. Keskustan ulkopuolella on Cavendish Square, jossa on kaikki huippuluokan kaupat saman katon alla. Mainio kohde on myös Greenmarket Square -kirpputori, joka on avoinna maanantaista perjantaihin.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Kapkaupungissa sekä sen ympäristössä on valtava tarjonta erilaisia aktiviteetteja. Täällä voit pelata golfia, surffata, sukeltaa, kiipeillä, maastopyöräillä tai kokeilla hurjempia vaihtoehtoja, kuten benjihyppyä, varjoliitoa, kiipeilyä tai monia muita vaihtoehtoja. Paikallisesta turisti-infosta saat lisätietoa kaikista aktiviteeteista.
Kapkaupungissa on paljon nähtävyyksiä: 1600-luvun linnoitus Castle of Good Hope, Greenmarket Squaren markkinat, Pöytävuoren rinteessä sijaitseva Kirstenboschin kasvitieteellinen puutarha sekä kuuluisa Robben Island, jossa Mandela istui vangittuna. Pöytävuoren huipulta avautuvia henkeä salpaavia maisemia pääset ihailemaan joko köysiradalla tai patikoiden ylös nousevia vaellusreittejä pitkin. Hyväntoivonniemellä, jossa Atlantti kohtaa Intian valtameren, voit nähdä villejä paviaaneja, albatrosseja, mustakotkia ja muita eläimiä.
Kulkuyhteydet
Taksi on kätevin tapa liikkua paikasta toiseen Kapkaupungissa. Kannattaa käyttää virallisia takseja, jotka tunnistat katolla olevasta kyltistä.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde. Ei opaspalveluja.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia alle 90 päivän lomamatkalle. Passin on oltava voimassa vielä 30 vrk matkan päättymisen jälkeen. Maahan saavuttaessa on passissa oltava kaksi tyhjää sivua viranomaismerkintöjä varten ja passi on oltava koneella luettava. Matka- ja matkatavaravakuutuksen ottamista suositellaan. Jos olet vieraillut tai tehnyt välilaskun keltakuumeen esiintumisalueelta, vaaditaan keltakuumerokotustodistus (keltainen kansainvälinen rokotustodistus)....
Ulkoministeriö suosittelee ennen matkaa matkustusilmoituksen tekemistä. Katso kaikki ulkoministeriön päivittämät maakohtaiset matkustussuositukset sivulta formin.fi.

Etelä-Afrikan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 68603100

Alle 18-vuotiaat matkustajat
Alaikäisten lasten tulee esittää passin lisäksi englanninkielinen virkatodistus (ote väestötietojärjestelmästä), jonka saa maistraatista) tai max. 3 kk vanha laillistettu kopio Etelä-Afrikkaan tullessa sekä maasta lähtiessä. Englanninkielinen todistus tarvitaan, vaikka kyseessä olisi ainoastaan välilasku Etelä-Afrikassa. Vtj-otteeseen suositellaan hakemaan apostille Maistraatista, mutta se ei ole pakollista. Tarkemmat ohjeet Etelä-Afrikan Helsingin suurlähetystöstä www.southafricanembassy.fi tai Etelä-Afrikan sisäministeriöstä www.home-affairs.gov.za.

Alaikäisen lapsen, joka matkustaa ilman toista tai molempia huoltajia, tulee esittää poissaolevan huoltajan englanninkielinen suostumus Etelä-Afrikkaan tullessa sekä maasta lähtiessä. Mikäli alaikäisellä on vain yksi laillinen huoltaja tulee esittää oikeuden päätös yksinhuoltajuudesta tai toisen huoltajan kuolintodistus. Tarkemmat ohjeet Etelä-Afrikan Helsingin suurlähetystöstä www.southafricanembassy.fi tai Etelä-Afrikan sisäministeriöstä www.home-affairs.gov.za. Linkistä löytyy lupapohja vanhempien luvalle sekä lupapohja koululaisryhmille. Liitteiden, esim. vanhempien passikopioiden tulee olla laillistettuja.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Etelä-Afrikan suurlähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Etelä-Afrikan suurlähetystöstä/konsulaatista. Etelä-Afrikan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 68603100.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

www.southafricanembassy.fi
www.home-affairs.gov.za.

Rokotukset

Malariaprofylaxiaa suositellaan vieraillessasi Krügerinpuistossa. Tietyt rokotukset ovat pakollisia ja keltainen rokotustodistus vaaditaan tietyistä maista saavuttaessa. Mikäli teet välilaskun tai matkustat jonkin toisen Afrikan maan kautta, tarkista kaikkien maiden rokotusvaatimukset.

Tarkista vaadittavat rokotukset itse ja ota yhteys hyvissä ajoin ennen matkaa omaan terveys-/rokotuskeskukseen ja lue lisää www.thl.fi -sivuilta (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas).

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Etelä-Afrikan randi (ZAR). Eurocard, MasterCard ja VISA. Pankkiautomaatteja on suuremmissa kohteissa.

Aikaero

Talvella sama aika kuin Suomessa ja kesällä -1 tunti.

Sähkö

220 V. Adapteri tarvitaan, mutta useimmissa hotelleissa voit lainata adapterin vastaanotosta tai ostaa kaupasta (n. 1,50 euroa).

Kieli

Englanti ja afrikaani sekä koko joukko afrikkalaisia kieliä.

Lisätiedot

Hanavettä voi juoda. Etelä-Afrikassa on vasemmanpuoleinen liikenne, tiet ovat hyvässä kunnossa ja hyvin merkittyjä. Hotelleissa olevat uima-altaat ovat yleensä hyvin pieniä. Yleensä hotellihuoneissa ei ole parvekkeita.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tee matkahaku