Matkat – Calella

Calellan pieni, viihtyisä rantakohde sijaitsee vain noin tunnin matkan päässä Barcelonasta. Täällä vallitsee rento ja ystävällinen tunnelma, ja tarjolla on paljon aktiviteetteja koko perheelle.

Calellassa sinua odottavat pitkät, hyvinhoidetut rannat, jännittävä historia ja hauskat aktiviteetit. Täällä voit harrastaa esimerkiksi vaeltamista, golfia ja erilaisia vesiurheilulajeja. Historiasta kiinnostuneet voivat nauttia menneiden aikojen tunnelmasta vanhan kaupunginosan viehättävissä kortteleissa. Kaupungin vilkkaimman kadun, Carrer de l'Esglesian varrella on kauppoja, ravintoloita ja baareja jokaiseen makuun. Jos haluat kokea suurkaupungin sykkeen, Barcelonaan on lähijunalla vain noin tunnin matka.

Vaelluksia, golfia ja uintia

Calella sopii täydellisesti aktiivisen ja liikunnallisen loman viettoon. Pitkin rantaa on paljon koko perheelle sopivaa tekemistä, kuten rantalentopalloa, ohjattua liikuntaa, salsatanssia, vaahtobileitä ja monenlaisia vesiurheilulajeja. Calellan lähistöllä on myös useita kauniita vaellusreittejä, ja vain puolen tunnin päässä sijaitsee kuuluisa PGA Catalunya Resort -golfkenttä. Vesileikeistä pitäville ja merielämästä kiinnostuneille suosittelemme Marineland Cataluñaa, jossa on sekä vesipuisto että merieläinpuisto.

Historiaa ja taidetta

Calellassa on paljon historiallista kulttuuriperintöä ja hyvinsäilyneitä vanhoja rakennuksia. Vanhan kaupunginosan keskellä on kaunis Santa Marian kirkko, joka on suosittu nähtävyys historiansa vuoksi sekä sisäänkäyntiä koristavien 12 apostolin ansiosta. Calellassa on myös yhdistetty museo ja taidegalleria, joka sijaitsee 1600-luvulta peräisin olevassa rakennuksessa. Veden äärellä seisoo 1800-luvulta peräisin oleva hieno majakka.

Kulttuuria ja viihdettä

Calellassa järjestetään monenlaisia kulttuuritapahtumia, jotka voivat kruunata lomasi. Kaupungissa on esimerkiksi kesäkuusta syyskuuhun joka perjantai konsertteja, jotka ovat hyvin suosittuja sekä turistien että paikallisen väestön keskuudessa. Kuten monissa muissa Espanjan kaupungeissa, myös täällä on paljon erilaisia musiikki-, tanssi- ja ruokafestivaaleja ja esityksiä, ja hyvällä tuurilla pääset osallistumaan niihin lomasi aikana.

Tjäreborgin Calella

Tjäreborgin kautta voit matkustaa Calellaan vuoden ympäri reittilennoilla, jolloin päätät itse matkasi ajankohdan ja keston. Voit valita joko hotellihuoneen tai huoneiston. Monet hotellimme sijaitsevat keskeisillä paikoilla, lähellä upeita rantoja.

Hyvä tietää
 • Upeita rantoja
 • Hotelleja ja huoneistohotelleja
 • Hotelleja keskustassa
 • Vapaasti valittava matkan pituus
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Calella

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
13°6°
4
Aurinkotuntia/pv
12°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
14°7°
5
Aurinkotuntia/pv
12°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
16°9°
5
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
18°11°
7
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
22°14°
8
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
25°18°
9
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
28°21°
10
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • elokuu
28°21°
7
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
25°19°
6
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
21°15°
5
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
16°11°
5
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
13°7°
4
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
Rannat
Calellassa on kolme hyvinhoidettua, karkeahiekkaista rantaa: Garbi, Les Roques ja Gran Playa. Rannoilla on paljon palveluita, kuten aurinkotuolien vuokrausta, ravintoloita, baareja ja wc:itä. Jos haluat rannalla myös hieman aktiivisempaa tekemistä, voit kokeilla monenlaisia vesiurheilulajeja.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Helsingistä 3 t 55 min

Näin matkustat tänne

Calellaan voi matkustaa reittilennoilla ympäri vuoden. Lento laskeutuu Barcelonan kentälle.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Lento laskeutuu Barcelonan kentälle. Matka lentokentältä Calellaan kestää n. 60 minuuttia (70 km) muusta liikenteestä riippuen. Kuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta ne voidaan ostaa erikseen.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Calellassa on paljon ravintoloita ja baareja, ja tarjolla on laadukasta Välimeren ruokaa, kuten tuoretta kalaa. Maista myös perinteisiä tapaksia ja paikallista viiniä kaupungin viinituvissa. Jos haluat kokea lomallasi tavallisuudesta poikkeavia makuelämyksiä, kaupungissa on myös palkittuja Michelin-ravintoloita.
Calellan yöelämä on pääosin rauhallista, vaikka siellä onkin muutamia yökerhoja. Rannan tuntumassa on paljon ravintoloita ja baareja, joissa turistit enimmäkseen pysyttelevät.
Ostokset
Useimmat kaupat ja siten valtaosa ostosmahdollisuuksista ovat keskittyneet Carrer de l'Esglesia -kävelykadun varrelle. Täältä löydät kaikkea muotivaatteista ja kultakoruista nahkatuotteisiin ja matkamuistoihin. Vain noin puolen tunnin matkan päässä Calellasta sijaitsee La Roca Villagen outlet-kylä, jossa myydään monia tunnettuja merkkejä, kuten Lacostea, Dieseliä, Gantia, Nikea ja Michael Korsia.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Golfia, vaelluksia, vesiurheilua ja muita aktiviteetteja.
Kulkuyhteydet
Calellassa on helpointa liikkua kävellen tai taksilla. Bussilla voi lähteä esimerkiksi Barcelonaan ja Gironaan, ja lähijunalla Barcelonaan pääsee noin tunnissa.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Espanjan lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Espanjan lähetystöstä/konsulaatista
.... Espanjan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 6877080.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Turistivero Callellassa

Paikalliset viranomaiset ovat ilmoittaneet, että kaikilta Calellassa yöpyviltä matkustajilta peritään majoituspaikasta ulos kirjautuessa majoitusvero. Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina paikan päällä hotellissa. Vero ei koske alle 17-vuotiaita.

Hinta per henkilö/yö:
5 tähden hotellit/huoneistohotellit: 2,48 euroa/henkilö/yö
4 tähden hotellit/huoneistohotellit: 1,21 euroa/henkilö/yö
3 tähden hotellit/huoneistohotellit ja muut: 0,72 euroa/henkilö/yö

Huomioi myös, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta espanjalaisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Kohteessa on pankkiautomaatteja.

Aikaero

Aikaero Suomeen -1 tunti.

Sähkö

220 V. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tee matkahaku