Matkat – Alicante

Alicantessa vietät lomaa täydellisellä sijainnilla Välimeren rannalla. Täällä on kaikkea mitä vain voit toivoa suurkaupunkilomalta, ja kaiken lisäksi olet myös upeiden rantojen äärellä.
Alicante on yksi Espanjan nopeiten kasvavista kaupungeista, suureksi osaksi juuri matkailun ansiosta. Alicantessa matkailijoita houkuttelee vastustamaton yhdistelmä suurkaupunkielämää ja upeita rantoja, jotka vetävät vertoja mille tahansa Välimeren kohteelle. Kun matkustat Alicanteen Tjäreborgilla, voit valita hotellin useista hyvistä vaihtoehdoista ja asua joko keskustassa, lähellä rantaa tai valita vaikka molemmat. Reittilennoilla matkustaessasi päätät itse matkasi pituuden ja ajankohdan.

Aurinkoa ja rantaelämää Alicantessa

Alicantessa ja sen lähistöllä on kilometrikaupalla vaaleita hienohiekkaisia rantoja, joista jokainen löytää varmasti mieleisensä - kaipasitpa sitten loivasti syvenevää, lapsiystävällistä rantaa tai hyviä tuuliolosuhteita surffaukseen. Rantoja on niin suurempia kuin pienempiä, osa on kallioisia ja osa sijaitsee syrjäisemmässä paikassa. Kaikkein lähin ranta on Alicantessa sijaitseva Playa del Postiguet. Kaupungin ulkopuolella oleville pienemmille rannoille pääset kätevästi bussilla tai raitiovaunulla. Ihan Alicanten lähellä on esimerkiksi Espanjan parhaaksi rannaksi valittu Playa de San Juan. Vaikka ranta onkin seitsemän kilometriä pitkä, siellä on usein täyttä ja saadaksesi hyvän paikan, rannalle kannattaa saapua ajoissa. Yksi asia on kuitenkin varma: jos rantaloma on sinun juttusi, olet varmasti enemmän kuin tyytyväinen valitessasi matkakohteeksesi Alicanten.

Aikuisten loma

Kun matkustat ilman lapsia, mainio hotellivaihto on silloin Top Selection -hotellimme Hospes Amérigo, joka on tunnettu sekä designistaan, tunnelmastaan että pienistä ravintoloistaan, joissa perinteiset maut yhdistyvät uusiin raikkaisiin tuuliin. Tässä hotellissa asut mukavasti tyylikkäässä ympäristössä keskellä Alicanten Vanhaakaupunkia, vain muutaman sadan metrin päässä rannalta.

Ruokaa, nähtävyyksiä ja huveja Valencian alueella

Kun kaipaat aktiivista lomailua, Alicante on erinomainen kohde. Rannoilla on mahdollista harrastaa useita vesiurheilulajeja, ja monet matkailijat tulevat Alicanteen golfin perässä. Viiden kilometrin päässä keskustasta on El Plantio Golf Club, ja hieman kauempana on useita muita golfkenttiä. Nähtävää Valencian alueella on paljon. Santa Bárbaran linna kohoaa 166 metrin korkuisella Benacantil-vuorella, jonka päältä on henkeä salpaavat näkymät yli kaupungin. MAcA-museossa on nähtävänä muun muassa Picasson, Dalín, Mirón ja Juan Grisin töitä. Jos haluat lähteä shoppailemaan, valikoimat ovat täällä monipuoliset – paikallisia markkinoita, El Corte Inglés -tavaratalo sekä lukuisia merkkiliikkeitä, kuten Mango, Zara ja Springfield. Liikkelle voit lähteä monipuoliselta Avenida de Maisonnave -ostoskadulta. Alicanten huvielämä tarjoaa myös jokaiselle jotain. Voit viettää iltaa tunnelmallisessa espanjalaisessa majatalossa tai jos kaipaat vilkkaampaa menoa, isoissa diskoissa soi uusimmat hitit ja tunnelma on katossa.
Hyvä tietää
 • Vapaasti valittava matkan pituus
 • Kaupunki- ja rantaloma samalla matkalla
 • Pitkä rantapromenadi
 • Hotelleja lähellä rantaa
 • Hotelleja keskustassa
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Alicante

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Rannat
Alicantessa ja sen lähistöllä on paljon erilaisia rantoja, joista jokainen löytää varmasti mieleisensä. Lähin ranta, Playa del Postiguet, sijaitsee itse Alicantessa. Jos haluat lähteä jollekin lähialueen pienemmälle rannalle, pääset useimpiin niistä bussilla tai raitiovaunulla. Aivan Alicanten lähistöllä sijaitsee esimerkiksi Playa de San Juan, joka on nimetty Espanjan parhaaksi rannaksi.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Alicantessa on monipuolinen valikoima ravintoloita, kahviloita ja baareja. Ostosalueella on moderneja ruokapaikkoja. Jos menet kauemmaksi suuremmilta kaduilta pienemmille kujille, löydät viehättäviä tapasbaareja. Levähdä jollakin viihtyisällä aukiolla, tilaa lasillinen sangriaa ja nauti espanjalaisesta tunnelmasta. Kaupungin vanhempi osa, El Barrio de Santa Cruz, on rauhallinen alue, jossa on kapeita kujia ja viihtyisiä ravintoloita.
Alicantessa voit aloittaa illan jossakin kodikkaassa pienessä tapasbaarissa ja lopettaa sen johonkin isommista klubeista. Kaupungissa on vilkas yöelämä, musiikkibaarien, pubien ja yökerhojen valikoima on monipuolinen ja runsas. El Barrion alueella on useita suosittuja paikkoja, kuten Muelle de Levanten laituri venesataman vieressä.
Ostokset
Alicantessa on tarjolla kaikkea mitä vain voit kuvitella. Täällä on paikallisia markkinoita, El Corte Inglés -tavaratalo sekä merkkiliikkeitä, kuten Mango, Zara ja Springfield. Avenida de Maisonnave on monipuolinen ostoskatu, josta on hyvä lähteä shoppailukierrokselle.
Liikunta ja treeni
Jos haluat viettää aktiivista lomaa, Alicantessa on mahdollisuus pelata golfia sekä harrastaa kaikenlaisia vesiurheilulajeja.

Golfaa Costa Blancassa

Alicantessa lomaillessasi pääset myös nauttimaan upeista golfkentistä, jotka tarjoavat haastavia pelihetkiä.

Varaa peliajat Greenfee365-yhteistyökumppanimme sivuilta.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Käytä tilaisuus hyväksesi ja tutustu Alicanteen jalkaisin. Kävele kauniilla Explanada de España -rantapromenadilla, joka alkaa vilkkaalta satama-alueelta ja jatkuu pitkin rannikkoa. Alicantessa on useita mielenkiintoisia taiteen, kulttuurin ja historian museoita, kuten Alicante Museum of Contemporary Art (MACA), Gravina Museum of Fine Arts (MUBAG) ja Museo Arquelógico Provincial de Alicante, jossa on arkeologisia löytöjä sekä Museo de Hogueras – koko perheen museo, jossa voit joka vuosi San Juanin juhlien aikaan nähdä leikkisiä hahmoja ja luomuksia.

Tabarcan saari

Tabarcan saari sijaitsee noin 20 kilometriä Alicantesta Santa Polan niemen edustalla. Saarella on pieni ja viehättävä kylä ja hieno ranta. Noin 1800 metrin pituiseen saareen on helppo tutustua omin päin.
Alicanten historiallinen keskusta on täynnä maamerkkejä, kauniita kirkkoja ja vanhoja rakennuksia. Kaupungin vanhemmissa kortteleissa, Barrio de Santa Cruzissa, on mukava kierrellä kaduilla ja kujilla.

Concatedral de San Nicolás -katedraali

1600-luvun katedraali, jossa on kaunis sininen kupoli.

Santa Bárbaran linnoitus

Kaunis linnoitus Monte Benacantil -vuorella. Linnoitukselta on lyömätön näkymä kaupunkiin ja lahdelle. Täällä on myös Alicanten kaupunginmuseo.

Mercado Central

Mercado Central on Alicanten suurin ja tärkein markkina-alue ja nähtävyys itsessään. Markkinat sijaitsevat kauniissa rakennuksessa.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Costa Blanca on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten varaa Avis-auto jo ennen matkaa.
Alicantessa voi liikkua kätevästi bussilla, taksilla ja raitiovaunulla. Lautalla pääsee muun muassa Ibizalle.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalveluja.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Useita pankkeja ja pankkiautomaatteja.

Aikaero

Aikaero Suomeen: -1 tunti.

Sähkö

220 V. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.

Lisätiedot

Pidätämme oikeudet muutoksiin.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Lentoaika vaihtelee valitun lentoreitityksen mukaan.

Näin matkustat tänne

Alicanteen voit matkustaa joustavasti reittilennolla mihin aikaan vuodesta tahansa ja määritellä itse matkasi pituuden. Lento laskeutuu Alicanten lentokentälle.
Suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen, jotta pääset sujuvasti hotelliisi. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Ajoaika Alicanten lentokentältä Alicanten hotelleihin on n. 20 min (n. 10-13 km), riippuen muusta liikenteestä.
Sää
 • tammikuu
16°6°
5
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
18°6°
6
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
20°8°
6
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
22°10°
8
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
25°13°
9
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
29°17°
10
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
32°19°
11
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • elokuu
32°20°
10
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
30°18°
8
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
25°14°
6
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
21°10°
6
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
17°7°
5
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Alicante
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.