Punta Canassa voit viettää huoletonta lomaa tasokkaissa hotelleissa, jotka sijaitsevat kymmenien kilometrien pituisella hiekkarannalla. Punta Canassa on tarjolla myös upeita All Inclusive -hotelleja. Punta Canaan voit matkustaa reittilennoilla, jolloin määrittelet itse matkasi pituuden ja ajankohdan. Ja reittilennoilla voit matkustaa mihin aikaan vuodesta tahansa.
Punta Cana kattaa noin 50 kilometrin pituisen alueen Dominikaanisen tasavallan kaakkoisrannikosta. Juuri siellä Atlantti vaihtuu Karibianmereksi. Punta Canassa sijaitsee myös osa rannikon parhaista hotelleista, joissa All Inclusive kuuluu hintaan. Voiko parempaa enää ollakaan? Punta Canassa Dominikaaninen tasavalta näyttää aurinkoisimman puolensa laajalle levittyvine rantoineen sekä hotelleineen, jotka kilpailevat toistensa kanssa tarjotakseen parasta mahdollista palvelua.

Ensiluokkaiset hotellit All Inclusivella

Kun matkustat Tjäreborgin kanssa, löydät aina sinulle sopivimman hotellin. Lähes kaikki hotellit sijaitsevat tietenkin rannalla, ja All Inclusive sisältyy hintaan melkein kaikissa hotelleissa. Joissakin hotelleissa hintaan sisältyy kaikki syöminen ja juominen sekä viihde ja aktiviteetit, kun taas jotkin asettavat riman korkeammalle. Tietyissä hotelleissa huonepalvelu vuorokauden ympäri sisältyy hintaan. Monissa hotelleissa myös golf sisältyy hintaan, vaikka saatatkin joutua maksamaan erikseen golfauton käytöstä.

Lapsiystävällisiä hotelleja rannalla

Jos matkustat lasten kanssa, lapsiystävällinen Grand Palladium Bavaro Resort & Spa on hyvä vaihtoehto. Siellä on paljon viihdykettä niin suurille kuin pienillekin vieraille. Hotelli sijaitsee aivan rannan tuntumassa, joten matka lastenallasta hieman suurempiin haasteisiin ei ole pitkä. Jos nälkä tai jano yllättää, rantabaareista tai jostakin hotellin monista ravintoloista saa helposti ruokaa ja juomaa, koska All Inclusive sisältyy matkan hintaan. Aivan vieressä, vihreän puutarhan ympäröimänä, sijaitsee Grand Palladium Punta Cana Resort & Spa. Hotellin uima-altaat ja ravintolat ovat kaikkien Grand Palladium -hotellien vieraiden käytössä.

Hotelli aikuisille

Jos aiot matkustaa ilman lapsia, Prime Select -hotellimme Luxury Bahia Principe Ambar Blue voi olla sinun valintasi. Hotellissa on 18 vuoden ikäraja, ja se sijaitsee täydellisellä rantapaikalla Playa Bavarolla. Myös tässä hotellissa All Inclusive sisältyy hintaan, joten voit jättää lompakon hotellihuoneeseen koko loman ajaksi.

Loma Karibialla

Tärkeä osa Karibian-lomaa on hotellista ja rannasta nauttiminen. Aurinkoiset päivät lipuvat ohitse, ja itseä täytyy ottaa hieman niskasta kiinni, jos haluaa selvittää, mitä muuta maalla on tarjottavana. Tekemistä riittää paljon. Voit lähteä yksinkertaiselle ostosreissulle, veneretkelle rannikon ulkopuolisille saarille tai jännittävälle retkelle sisämaahan vanhan armeijan kuorma-auton lavalla. Lähistöllä sijaitsee myös maan parhaita golfkenttiä, jotka tarjoavat haastetta kaikentasoisille pelaajille.
Hyvä tietää
 • Perhehotelleja
 • Hotelleja aikuisille
 • All Inclusive
 • Mielenkiintoista tekemistä
 • Upeita hiekkarantoja
 • Rantahotelleja
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Punta Cana

Rannat
Punta Canan rannat eivät todellakaan säästele loistokkuuttaan. Pohjoisesta etelään levittäytyy noin 50 kilometrin matkalla lähes katkeamaton hiekkaranta, jonka toisella puolella on Karibianmeri ja toisella hotellien rantaklubit tai uima-altaat. Toisin kuin monissa muissa lomakohteissa, Punta Canan rannoilla ei hotellien lisäksi ole juuri mitään muuta, ei aina edes hotelleja. Thaimaassa tai Mallorcalla tällaisissa paikoissa olisi vieri vieressä paikallisten yrittäjien hedelmäkojuja, ravintoloita ja muita palveluja, mutta Punta Canassa rannalla on joko hotelli tai ei mitään. Se ei toki tee rannoista yhtään huonompia, ja useimmat uivatkin oman hotellinsa tuntumassa, jolloin heillä on pääsy kaikkiin kuviteltavissa oleviin mukavuuksiin. Usein vain muutaman askelen päässä rannalta on uima-allas ja sen yhteydessä ravintola tai baari, joten rannalla voi viettää koko päivän ilman, että mitään puuttuu.

Monenlaisia rantoja

Pohjoisesta etelään lueteltuna rannan eri osuuksilla on eri nimiä: Uvero Alto, Macao, Arena Gorda, El Cortecito, Bávaro, Cabeza de Toro ja Punta Cana. Niiden väliset rajat ovat epäselviä, ja niillä on paljon yhteistä: niiden hiekka on hienojakoista, eivätkä ne ole kovin matalia. Hotellien edustoilla on aina aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja hotellivieraiden käyttöön, mutta kukaan tulee harvoin huomauttamaan, jos päätät istahtaa eri hotellin eteen kuin missä itse asut. Et kuitenkaan voi käyttää hotellipalveluja toisessa hotellissa, joten parasta on pysytellä oman hotellin rannassa. Melkein kaikilla rannalla sijaitsevilla kohteilla on omat vesiurheilukeskuksensa. Jos hotellissasi on All Inclusive, hintaan sisältyvät usein kajakit, purjelautailu, sukellus ja snorklausvarusteiden lainaus. Jos omassa hotellissasi ei ole näitä palveluja, voit aina vuokrata varusteita jonkin muun läheisen hotellin vesiurheilukeskuksesta.

Uvero Alto

Uvero Alto on Punta Canan pohjoisin ranta, jonka hiekka on vaaleaa ja hienoa. Aiemmin ranta oli pitkälti käyttämätön, mutta viime aikoina sen yhteyteen on avattu useita hotelleja.

Macao Beach

Surffaamisesta kiinnostuneen kannattaa suunnata Macaon rannalle. Siellä surffaaminen ei kuitenkaan ole poikkeuksellisen jännittävää, joten jos haluat kovempia haasteita, suosittelemme saaren pohjoisrannikkoa. Siellä aallot ovat usein suurempia ja tuuli suotuisampi. Macaon ranta on leveä, paikoin jopa sata metriä, ja sen hiekka on muiden rantojen tapaan kullanvaaleaa. Rannan eteläpäässä on kallioita, jotka soveltuvat snorklaamiseen. Paikalla on myös muutama paikallinen ravintola, jotka tarjoilevat tuoretta kalaa ja kylmää juotavaa.

Arena Gorda

Arena Gorda on pitkä rantakaistale, joka jatkuu aina El Cortecitoon saakka. Aluetta hallitsevat suuren hotellit, joiden välissä on rakentamattomia alueita. Rantaa ympäröi hiekkasärkkä, jolla voi nähdä vuonna 1978 uponneen, Kuubaan matkalla olleen Astron-laivan hylyn. Se ei kuitenkaan tee rannasta millään tavalla huonompaa. Hotellin edustalla on puhdasta ja siistiä, aurinkotuoleja palmujen alla hohtavalla hiekalla. Vesi ei ole kovin matalaa, ja joidenkin metrien päässä vesirajasta on tyypillinen pudotus, jossa vesi syvenee polvista vyötäröön.

El Cortecito – boohemia tunnelmaa

El Cortecito on rannikon intiimimpiä rantoja. Corteciton käsityöläiskylä jatkuu rantaan saakka, mikä saa aikaan hieman boheemin tunnelman. Hotellien edustalla olevat rannat ovat siistejä, mutta myös hieman kalseita. Cortecito onkin vain kapea osa rantaa, mutta siellä käymisen voi hyvin yhdistää pieneen ostoskierrokseen ja lounaaseen paikallisessa hengessä. Paikalla on myös pari rantaklubia, joissa on mukavat aurinkotuolit, hyvää ruokaa ja kylmää juotavaa.

Bavaró – paratiisiranta

Playa Bávaro on yksi Punta Canan parhaista rannoista. Aallot ovat tällä rannalla usein hieman rauhallisemmat, koska koralliriutta estää suurimpien aaltojen tulon rantaan saakka. Bavarón ranta on hieman kapeampi, ja palmuja kasvaa myös lähellä vettä. Hotelli on myös pienempi, ja sekin sijaitsee lähempänä rantaa. Tästä syntyy kotoisampi tunnelma kuin pohjoisempana. Rannalla on myös monia vesiaktiviteetteja, kuten merikylpylä ja sukellusta. Siksi rannalla saattaa olla enemmän vilinää.

Playa Limón – upean vuoristomaiseman läpi

Muutamien kymmenien kilometrien päässä Punta Canasta ja Bávarosta pohjoiseen sijaitsee sivummalla hieno kolmen kilometrin pituinen Playa Limónin ranta. Matka rannalle on hyvin kaunis, koska tie kulkee upean vuoristomaiseman läpi. Playa Limónilla on myös Laguna Limón, joka on tunnettu lintujentarkkailupaikka.

Punta Cana

Punta Canassa, lentokentän läheisyydessä, on monia tunnettuja rantoja ja alueita. Juanillo on kaunis hiekkaranta, jossa on paljon tilaa ja tasokasta palvelua. Lähistöllä on Sanctuary Cap Cana, johon voi ostaa puolen päivän kortin, jolla pääset nauttimaan sen All Inclusivesta. Jos haluat enemmän aktiviteetteja, mene Playa Blancalle, jossa voit kokeilla sekä leijasurffausta että SUP-lautailua, jossa vauhtia melotaan laudalla seisten.

Rantaelämää Dominikaanisessa tasavallassa

Dominikaanisen tasavallan rannikolla on yli 500 kilometrin pituudelta kauniita rantoja. Voit mennä suurille turistirannoille tai löytää oman paratiisirantasi, jossa nauttia hiljaisuudesta ja laineiden liplatuksesta. Tällaisia pieniä rantoja on pitkin rannikkoa hotelli- ja turistialueiden ulkopuolella. Kirkas, turkoosinvärinen vesi on noin 26-asteista vuoden ympäri.

Joillakin kallioisilla rannoilla on simpukoita ja merisiilejä, joten suosittelemme käyttämään uimakenkiä. Hotellisi henkilökunnalta saat tarkempaa tietoa omasta rannastasi. Tiettyinä aikoina vuodesta rannoilla saattaa olla meduusoja, jos tuulee kovaa tai vedenalaiset virtaukset ovat kovat. Meduusoja on erilaisia, mutta suurin osa niistä on vaarattomia. Suosittelemme, että olet varovainen uidessasi ja pidät silmällä mahdollisia meduusoja. Suuret erot nousu- ja laskuveden aikaan.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Useimmissa hotelleissa on All Inclusive, jolloin kaikki ruoka ja juoma sisältyy hintaan. Hotellien ulkopuolella on rajallinen valikoima ravintoloita, joista harvat kuitenkaan ovat kävelymatkan päässä.

Punta Canan ravintolat

Useimmat Punta Canan ravintolat ovat suurten All Inclusive -hotellien sisällä. Jos olet ostanut All Inclusive -paketin, näytät vain rannekettasi omassa hotellissasi ja saat syödä niin paljon kuin haluat. Jos haluat mieluummin tutustua paikalliseen ravintolatarjontaan, sinun on mentävä hotellialueen ulkopuolelle. Ravintoloiden laatu voi vaihdella suuresti. Jos menet Cortesito- tai Los Corales -nimisille alueille, voit valita useista ravintoloista, joissa on lähes jokaiselle jotakin houkuttelevaa.

Dominikaanisen tasavallan rommi

Dominikaanisen tasavallan rommi kuuluu maailman parhaimmistoon. Valmistajia on monenlaisia ja osa niistä on suurempia kansainvälisiä toimijoita, kuten Barcelo, ja toiset taas pienempiä tislaamoja, kuten Oliver, jossa juomat valmistetaan käsityönä. Vaikka suurempien merkkien tuotteet ovatkin näkyvästi esillä, voit löytää mielenkiintoisia ja monipuolisia pienempiä myymälöitä, joissa rommeja voi usein myös maistella.

Ruoka ja juoma Dominikaanisessa tasavallassa

Dominikaanisen tasavallan eri kulttuurien muodostama värikäs sekoitus on vaikuttanut myös dominikaaniseen keittiöön. Espanjalaisista, afrikkalaisista ja ranskalaisista vaikutteista on syntynyt comida-criolla – maukas, yksinkertainen ja miedosti maustettu ruoka.

Mausteet

Useat saarella käytettävät mausteet, kuten oregano ja chili, saadaan suoraan luonnosta. Mausteiden monipuolisuudesta huolimatta dominikaaninen ruoka ei ole erityisen voimakkaasti maustettua. Maan omat mausteet ovat käytännöllisiä ja hauskoja tuliaisia, joita voi ostaa edulliseen hintaan.

Hedelmät

Dominikaaninen tasavalta on kuin suuri kasvihuone, jossa viihtyy monia hedelmäpuita. Täällä tuoreita hedelmiä on saatavilla vuoden ympäri edullisesti. Jos siis pidät hedelmistä, olet todellakin saapunut paratiisiin! Käytä siis tilaisuutta hyväksesi ja maista eksoottisia hedelmiä, kuten ananasta, papaijaa, mangoa, kookospähkinää ja passiohedelmää. Tavallisemmat hedelmät, kuten banaanit ja melonit, maistuvat täällä myös erityisen hyviltä, koska ne saavat kypsyä kunnolla auringossa.

Vihannekset

Vihannekset ovat monien ruokien pääraaka-aineita, ja niitä käytetään sekä salaateissa että lämpimissä ruuissa. Useimmin käytettyjä vihanneksia ovat vihersalaatti tai kaali sekä tomaatti, riisi, kurkku ja usein myös avokado. Perunaa ja platanoa eli keittobanaania käytetään usein pääruokien lisukkeena. Platano on kansallisruoka, jota voi maistaa friteerattuna, paistettuna tai keitettynä.

Riisi

Pieniä riisiviljelmiä on melkein kaikkialla saarella. Riisi on dominikaanien tärkein ruoka-aine, joka muodostaa noin neljänneksen köyhien ruokavaliosta.

Paikallisia erikoisuuksia

La bandera dominicana: Lihaa tai kanaa, riisiä ja papuja.
Sancocho: Täyttävä lihamuhennos.
Quipe: Öljyssä paistettuja lihapullia.
Chicharrones de pollo: Paneroituja kanapaloja, joita saa melkein kaikkialta kadunkulmien pikkukioskeista.
Frito verde: friteerattuja banaanisiivuja
Majarete: Makea, kermainen maissivanukas, johon tulee kookosmaitoa, vaniljaa ja kanelia

Rommi – Karibian kansallisjuoma

Yksi tavallisimmista Karibian juomista on rommi. Ennen vanhaan vain merirosvot, merimiehet ja banaanivaltioiden machomiehet joivat rommia, mutta nykyisin rommista on tullut kaikkien suosima juoma. Rommi valmistetaan sokerinvalmistuksen sivutuotteista, kuten melassista ja sokeriruokojen mehusta. Rommityyppi, jota valmistusprosessissa syntyy, riippuu käytetyn veden määrästä ja säilytystavasta.
Rommia on kolmenlaista tyyppiä: valkoista, kultaista ja añejoa.
Ron Blanco – valkoinen rommi
Tämä on yleisin rommityyppi. Vaalea, kuiva ja alkoholipitoisuudeltaan korkea.
Ron Dorado – kultainen rommi
Matalampi alkoholipitoisuus, joka tekee mausta ja aromista täyteläisemmän.
Ron Añejo
Erityisen valikoitu ja hieno rommi. Golden rum -rommia (eräänlaista añejo-rommia) kypsytetään useita vuosia puutynnyrissä oikean maun saavuttamiseksi. Tässä rommissa on täyteläisin maku, ja sitä voi verrata konjakkiin. Kolme Dominikaanisen tasavallan tunnetuinta ja tavallisinta rommimerkkiä ovat "kolme B:tä" – Brugal, Bermudez ja Barceló. Niitä voi ostaa jokaisesta kadunkulmasta, ja jos haluat ensin maistiaiset, näitä merkkejä myydään useimmissa baareissa.

Olut

Saarelta saa monia erityyppisiä oluita, joista tunnetuin on Presidente. Muita paikallisia oluita ovat Quisqueya ja Bohemia. Tarjolla on myös ulkomaisia oluita, kuten meksikolaista Coronaa ja amerikkalaista Budweiseria.

Viini

Useimmat viinit tulevat Espanjasta, Chilestä, Argentiinasta, Ranskasta ja Yhdysvalloista. Tuontiviinit ovat yleensä kalliimpia. Paikallisia viinejä tuotetaan pieninä määrinä yksittäisillä pienillä viinitiloilla, jotka sijaitsevat maaseudulla.

Mama Juana

Mama Juana on paikallinen juoma, johon tulee rommia, punaviiniä ja hunajaa sekä salaisia ainesosia. Aito paikallinen erikoisuus ja erityinen makuelämys.
Punta Canassa on muutama baari ja rannalla muutama ravintola. Useimpien hotellien ohjelmistossa on enemmän tai vähemmän ammattitaitoista viihdettä esitysten, musiikin ja tanssin muodossa. Punta Canan yöelämä on kuitenkin suurimmaksi osaksi rajoittunut hotellien tarjontaan, mikä riittääkin useimmille, varsinkin kun koko päivän auringossa viettäneenä ja hyvän illallisen jälkeen usein tuntee itsensä hieman väsyneeksi.

Yöelämä Dominikaanisessa tasavallassa

Merengue- ja bachata-musiikki kaikuu korviisi kaikkialta ja on osa Dominikaanisen tasavallan arkielämää. Kohtaat taatusti jo lentokentällä merengue-bändin sävelet, jotka toivottavat sinut tervetulleeksi. Nuo sävelet tulevat seuraamaan sinua koko lomasi ajan. Taksissa kuljettaja soittaa radiosta ihania rytmejä, ja on vaikeaa istua paikoillaan. Musiikilla on maassa tärkeä sosiaalinen merkitys, ja sitä kuunnellaan kaikkialla. Ihmiset kertovat usein mielellään, kuka laulaja on tai mistä saaren osasta musiikki on peräisin. Dominikaanit ovat hyvin ylpeitä merenguesta ja bachatasta. Tanssi on elinehto dominikaaneille. Vanhan sananlaskun mukaan dominikaanilapset oppivat tanssimaan ennen kuin osaavat kävellä. Tanssittava musiikki on heidän synnyinlahjansa, sanotaan. Törmäät joka hetki juovuttaviin säveliin, ja pian ne saavat omatkin jalkasi ja lanteesi liikkumaan.
Ostokset
Punta Canasta voi ostaa kirkkailla, karibialaisilla väreillä tehtyjä maalauksia, keramiikkaa, puuveistoksia, koruja, kahvia ja sikareita. Sanotaan se suoraan: Dominikaaninen tasavalta ei tarjoa erinomaisia ostosmahdollisuuksia. Hinnat tai valikoima eivät kumpikaan vedä vertoja New Yorkille, Lontoolle tai Roomalle. Täältä kannattaa ostaa rommia, sikareita sekä kenties meripihkaa ja käsitöitä. Niiden lisäksi vaatteita, asusteita ja muuta sellaista myyviä kauppoja on mukavasti. Useimmissa hotelleissakin on kauppoja, ja voit ensin katsoa niiden valikoimista, mitä haluat ostaa, ja ostaa sen sitten paikallisesta ostoskeskuksesta noin puoleen hintaan.

Plaza Bávaro – Plaza las Brisas – Plaza Riviera

Punta Canassa on useita pienempiä ostoskeskuksia. Plaza Bávaro on yksi niistä. Siellä on kauppoja, jotka myyvät tauluja, matkamuistoja ja sikareita. Lisäksi siellä on rahanvaihtopaikka ja joitakin paikallisia baareja, joista voi ostaa välipalaa ja juotavaa. Muissa ostoskeskuksissa, kuten Friusassa sijaitsevissa Plazas las Brisasissa ja Plaza Rivierassa, on myös ravintoloita ja treenipaikkoja. Suurempia ostoskeskuksia löydät La Romanasta ja Santo Domingosta, mutta myös Punta Canassa on kaksi keskikokoista ostoskeskusta.

Down Town Punta Cana – kauppoja, elokuvia ja yökerho

Punta Canan ja Bávaron alueelle on viime vuosina syntynyt uusi kokoontumispaikka: San Juanin ostoskeskuksen lähellä sijaitsevaa aluetta kutsutaan nyt Down Town Punta Canaksi. Sinne on avattu paljon kauppoja, myös suurempien ketjujen liikkeitä. Down Town Punta Canassa on Coco Bongo -yökerho, Caribbean Cinemas -elokuvateatteri, IKEA, San Juanin ostoskeskus ja monia uusia ravintoloita. Down Town Punta Canasta on tullut myös pikaruuan keskus, ja siellä voit syödä muun muassa Subwayssä.

Palma Real Shopping Village

Palma Real on uusi, noin viitisenkymmentä kauppaa käsittävä ostoskeskus keskellä Punta Canaa. Sieltä löydät joitakin tunnettuja merkkejä sekä paikallisia merkkejä. Käy samalla myös meripihkamuseossa. Keskustassa on useita ruokapaikkoja, joten voit halutessasi nauttia ostosretkellä myös lounasta. Jos haluat sen sijaan uppoutua elokuvien maailmaan, alueella on useita elokuvateattereita.

Cortecito

Cortecito ei ole niinkään ostoskeskus, vaan pikemminkin rykelmä kojuja, joissa myydään tyypillisiä paikallisia matkamuistoja: käsitöitä, sikareita ja rommia. Käsitöitä ovat esimerkiksi erilaiset puuveistokset ja taulut, jotka ovat suorastaan sokaisevan värikkäitä. Hinnat ovat kohtuullisia, mutta muista myös tinkiä, niin hinta saattaa jopa puolittua. Myyjät ja sisäänheittäjät ovat päällekäyviä, mutta kun heille vain sanoo ei kiitos ja jatkaa matkaansa, he kyllä luovuttavat. Jos tulet paikalle taksilla, pyydä kuskia ajamaan Cortecito Inn -hotellille, niin pääset suoraan oikealle paikalle.

San Juanin ostoskeskus

San Juanin ostoskeskuksessa voit tyydyttää shoppailunhimosi. Jokaiselle on jotakin, alusvaatteista ja kampaamoista kultaseppiin ja uintitarvikkeisiin. Voit myös tehdä ruokaostoksia supermarketeissa tai syödä Pizza Hutissa tai Taco-Comida Mexicanassa. Joissakin ostoskeskuksen baareissa tarjoillaan Häagen-Dazsin jäätelöä ja frozen yoghurtia. Täällä on myös elokuvateatteri, jossa on enemmän saleja kuin esimerkiksi Palma Realissa.

Meripihka

Dominikaanisen tasavallan meripihka on kenties maailman hienointa. Parhaat kaupat upeiden meripihkakivien ostoon löydät Santo Domingosta ja Puerto Platasta.

Larimar

Turkoosi korukivi, jota esiintyy vain Hispaniolan saarella.

Taulut

Haitilaista taidetta pidetään Karibian parhaana. Varo kuitenkin halpoja väärennöksiä.

Keramiikka

Kasvottomat nuket, muñecas sin rostros, symboloivat saaren monikulttuurista väestöä.

Rummut

Voodooseremonioissa käytettävät rummut soveltuvat myös matkamuistoiksi.

Sikarit

Käsinrullattuja sikareita voi ostaa edulliseen hintaan.

Rommi

Dominikaaninen tasavalta on yksi maailman parhaista rommintuottajista. Juo mieluiten vuosikertarommia ilman jäitä.
Liikunta ja treeni
Jos haluat viettää aktiivista lomaa, tarjolla on paljon erilaisia vesiaktiviteetteja, kuten katamaraanilla ja pikaveneellä ajelua, sukellusta, purjelautailua ja paljon muuta.

Punta Canan lähistöllä on myös muutamia maan parhaista golfkentistä, joilla haasteita riittää kaikentasoisille pelaajille.

Pelaa golfia Punta Canassa

Punta Canan lähistöllä on useita hyviä golfkenttiä, joten käytä tilaisuus hyväksesi ja lähde golfaamaan.

Varaa peliajat Greenfee365-yhteistyökumppanimme sivuilta.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Punta Canassa on suuri valikoima aktiviteetteja. Täällä voit kokeilla useita vesilajeja, kuten katamaraania, pikavenettä, nousuvarjoa, syvänmerenkalastusta, sukellusta ja purjelautailua. Rannan puolella on muita aktiviteetteja, kuten golfia. Lähistöllä on myös maan parhaita golfkenttiä, joissa on haastetta kaikentasoisille pelaajille.

Rantakirppu - Macao Beach

Vauhdikkaan retken aluksi sinut noudetaan sovitulta tapaamispaikalta kohti Uvero Altossa sijaitsevaa ranchia. Paikan päällä on ammattitaitoisia ja kokeneita oppaita, joilta saat kaiken tarpeellisen tiedon retkestä ja ajoneuvosta. Sitten seikkailu jatkuu Macao Beachiä pitkin ja riisiviljelmien läpi. Ensimmäisellä pysähdyspaikalla oppaat kertovat työskentelystä riisiviljelmillä. Reitti kulkee edelleen kohti Maimónjokea ja sitten taas kohti Macao Beachiä ja Atlanttia. Lopussa on aikaa rentoutua ja nauttia uimisesta sekä alkoholittomista virvokkeista.

Sirenis Aquagames Water Park

Sirenis Cocotal Beach Resort Casino & Spa -hotellissa on 12 000 neliömetrin kokoinen vesipuisto, jossa on kaikenlaisia kuviteltavissa olevia vesiliukumäkiä. Täällä voit viettää koko päivä suuressa altaassa, laskea yli sata metriä pitkiä vesiliukumäkiä, kokea painottomuuden vapaapudotuksessa ja kieppua ympäri 10 metrin korkuisissa spiraaliliukumäissä. Pienille lapsille on myös useita pienempiä liukumäkiä.

Aktiviteetit Punta Canan alueella

Jos satut kyllästymään aurinkoon ja rannalla oloon, tarjolla on monenlaisia aktiviteetteja kävelyretkistä snorklaukseen, tennikseen ja golfiin.

Baseball

Baseball on Dominikaanisen tasavallan kansallisurheilulaji, ja maan liigassa pelaa kuusi joukkuetta. Pelikausi kestää lokakuusta helmikuuhun, ja otteluita voi käydä katsomassa La Romanassa tai Santo Domingossa.

Bavaro Splash – vesiseikkailuja Punta Canassa

Vesiseikkailu on loistava vaihtoehto, jos väsyt laiskoihin rantapäiviin ja haluat hieman jännitystä. Bavaro Splash on ihastuttava retki, jolla voit nauttia lämmöstä ja sinisestä merestä samalla kun pidät hauskaa. Retki alkaa El Corteciton rannalta, jossa oppaat ohjeistavat sinua välineiden, kuten snorkkelin, pelastusliivien, uimaräpylöiden ja moottoriveneen käytössä. Sen jälkeen voit pitää hauskaa omin päin ja antaa lapsenmielisen ilon vallata sinut.

Dr. Fish Ocean Spa – rentoudu Punta Canassa

Dr. Fish Ocean Spassa yhdistyvät merellinen ympäristö ja erilaiset aktiviteetit sekä rentoutuminen. Biopilates on innovatiivinen harjoite, jonka sanotaan täyttävän kaikki energiatasosi. Nauti kelluvasta patjasta, joka antaa sinulle mielenrauhan ja täydellisen rentoutuksen. Anna asiantuntijoiden huolehtia sinusta. He tarjoavat kahdentyyppistä hierontaa: perinteistä hierontaa, jossa istutaan tuolissa, ja sähkökäyttöisen sängyn avulla tehtävää hierontaa. Valitsitpa kumman tahansa, hieronta auttaa sinua rentoutumaan ja päästämään irti negatiivisesta energiasta. Käy myös porealtaassa ja nauti meren kuplista ja lämmöstä samalla, kun merituuli hyväilee hiuksiasi. Dr. Fish Ocean Spassa on myös sähkökäyttöisiä ionisointilaitteita, jotka poistavat ja eliminoivat kehosta myrkkyjä.

Montaña Redonda

Montaña Redonda -vuori on muutaman tunnin päässä Bavarosta. Vuoresta on viime vuosien aikana tullut erittäin suosittu turistikohde. Jos menet katsomaan sitä, ymmärrät miksi. Vuoren huipulla on erivärisiä keinuja, joista voi ottaa hämmästyttävän kauniita kuvia henkeäsalpaavissa maisemissa. Huipulle pääsee vuoren juurelta lava-autoilla.

Tabacalera de Garcia

Saaren tupakkakulttuuri on yli tuhat vuotta vanhaa. Taino-intiaanit aloittivat tupakanviljelyn jo vuoden 800 jKr. tienoilla. Dominikaaninen tasavalta on yksi maailman suurimmista korkealaatuisten sikarien tuottajista. Maailman suurimmassa käsinrullattuja sikareita valmistavassa tehtaassa, Tabacalera de Garciassa, työskentelee noin 5 000 henkilöä, jotka valmistavat tunnettuja Romeo y Juliet- ja Monte Cristo -merkkejä. Vierailijoilla ei ole pääsyä tehtaaseen. Jos haluat nähdä, miten sikareita valmistetaan, voit vierailla La Flor Dominicana Cigar Factoryssä, jonka sikarikaupassa on myös myynnissä laaja valikoima hienoja sikareita. Puh. +1 809 550 3000.

La Basilica de Higüey – suosittu monumentti

La Basilica de Higüey on yksi Dominikaanisen tasavallan parhaiten säilyneitä monumentteja. Siellä on myös La Virgen de la Altagracia, Dominikaanisen tasavallan suojeluspyhimys. Monumentti sijaitsee Salvaleon de Higüeyn provinssin päätien varrella, ja sen vihki käyttöön Dr. Joaquin Balaguer (1974–1978). La Basilica on ulkomaisten turistien suosiossa, ja sitä pidetään yhtenä Latinalaisen Amerikan tärkeimmistä uskonnollisista paikoista. Huomioi pukeutumisohjeet La Basilica de Higüeyssa käydessäsi: pue pitkät housut tai nilkat peittävä hame ja peitä olkapäät huivilla tai paidalla.

Altos de Chavón – näköala kauniille joelle

Altos de Chavón on kopio pienestä 1500-luvun italialaisesta tai espanjalaisesta kylästä, josta avautuu upea näkymä Río Chavón -joelle. Kylässä on myös kaunis 5 000 paikan amfiteatteri, jossa on esiintynyt Julio Iglesiasin kaltaisia tunnettuja esiintyjiä, sekä hieno pieni kirkko ja museo. Kyseessä on hyvin arvostettu nähtävyys. Pelkästään käveleminen ihastuttavan kylän mukulakivikujilla on vierailun arvoinen kokemus.

Cueva de las Maravillas – luola ja vaikuttava museo

Cueva de las Maravillas on saaren itäpuolen hienoimpia luolia, jossa on 25 metriä maanpinnan alapuolella oleva museo. Luolan seinämissä on yli 500 taino-kansan tekemää maalausta ja kaiverrusta.
Retket
Mega Truck - Tropical Expedition
Mega Truck - Tropical Expedition
Mielenkiintoinen ja sisältörikas päivä, jonka aikana on luvassa luontoa ja seikkailua. Ajelemme suurilla kuorma-autoilla läpi kauniiden maisemien ja saamme lisätietoa siitä, mitä Dominikaanisessa tasavallassa viljellään.
Lisätietoa retkestä
Saona Island - Katamaraaniretki
Saona Island - Katamaraaniretki
Katamaraanilla purjehtiminen on ainutlaatuinen elämys. Nauti viihdyttävästä meriretkestä.
Lisätietoa retkestä
Valaiden katselua, kuljetus bussilla ja veneellä - kokopäiväretki
Valaiden katselua, kuljetus bussilla ja veneellä - kokopäiväretki
Täydellinen retki kaikille luontoihmisille! Ajelemme aluksi halki kauniiden ja vehreiden maisemien ja jatkamme sen jälkeen merelle ryhävalaita katsomaan. Retki järjestetään tammi-maaliskuussa.
Lisätietoa retkestä
Kulkuyhteydet
Autonvuokrausta ei suositella, mutta jos kuitenkin haluat vuokrata auton, kiinnitä huomiota seuraaviin asioihin:

– Tarkasta auton kunto, vuokrasopimus ja voimassa oleva hinnasto etukäteen.
– Kaikissa vuokrayhtiöissä on käytäntönä, että asiakas maksaa itse omavastuusumman onnettomuuden sattuessa.
– Tiet eivät ole yhtä hyväkuntoisia kuin Suomessa. Varo mahdollisia kuoppia tiessä, myös moottoriteillä. Aja erityisen varovasti pimeällä – usein sekä tiekyltit että valaistus puuttuvat.
– Moottoripyöräilijät ovat yleinen näky Dominikaanisessa tasavallassa. Varo ja huomioi heitä liikenteessä. Anna riittävästi tilaa ohituksen aikana.
– Varo eläimiä, sillä niitä liikkuu usein tiellä. Eläinten takia monet paikalliset ajavat lähellä keskiviivaa ajonopeudesta riippumatta.
– Pysäköi auto mieluiten hotellin parkkipaikalle tai muulle vartioidulle pysäköintialueelle. Älä koskaan jätä arvoesineitä autoon.
– Liikenne on hektistä – aja varovasti ja ole tarkkana!
Punta Canassa tavallisin liikkumisväline on taksi. Taksiyhtiöillä on usein kiinteät hinnat, ja takseja on helppo saada hotellialueelta. Hotelleissa on yksinkertaisinta antaa henkilökunnan tilata taksi, ja suurien ostoskeskusten sekä muiden turistipaikkojen luona on aina taksijono, josta saa taksin. Taksikuskit ottavat maksun mieluiten dollareina, mutta myös pesot käyvät. Heillä on harvoin vaihtorahaa, ja silloin matka maksaa yksinkertaisesti juuri sen verran kuin annat rahaa. Taksilla kulkeminen on pääsääntöisesti turvallista, koska autot ovat yleensä uusia ja hyväkuntoisia. On myös moottoripyörätakseja, mutta niitä emme suosittele.

Taksi

Taksit ovat beigen värisiä ja näyttävät samalta joka puolella saarta. Ne ovat uusia, valtion omistamia autoja, joista suurin osa käyttää taksamittaria. Tavallisesti hinta kuitenkin sovitaan etukäteen kuljettajan kanssa. Suurimmilla hotelleilla on omia autoja, joiden hinnaston saat vastaanotosta. Sovi hinnasta ennen taksiin istuutumista, varsinkin jos kyse on pidemmästä matkasta. Halvemmat yleiset taksit, carro publico, ovat henkilöautoja. Ne toimivat myös paikallisbussien tapaan. Pysäkkejä ei ole, vaan kyytiin voi nousta pääkadun varrelta. Näiden autojen katolla on kyltti, jossa lukee "transporte" sekä auton ajama reitti. Autot lähtevät matkaan, kun kyydissä on tarpeeksi matkustajia. Hinta määräytyy matkustajamäärän mukaan.

Bussit

Punta Canan bussiasema "Parada de guaguas" on poliisiaseman eli Politurin luona Friusan risteyksessä, jossa on Texaco-huoltoasema. Sieltä lähtee Bávaron ja Santo Domingon pikavuoro. Toinen vaihtoehto on paikallisbussit Sitrahima tai Sitrabapu, jotka lähtevät hotellin edestä kerran tunnissa keskiyöhön asti. Mene bussilla Higüeyyn ja vaihda siellä Santo Domingon bussiin. Higüeyn bussiasema sijaitsee La Basilica -kirkkoa vastapäätä.

Lennot

Lentäminen on kätevä tapa liikkua suurimpien kaupunkien, kuten Santo Domingon, Punta Canan ja Puerto Platan välillä. Lentoyhtiö on nimeltään Vol Air.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Reittilennoilla matkustavat lomailevat omin päin.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Lisäksi suositellaan A-hepatiittisuojaa sekä harkinnanvaraisena B-hepatiittisuojaa.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Suojautuaksesi hyttysiä ja muita hyönteisiä vastaan, suosittelemme hyttyskarkotetta ja vaaleita, pitkähihaisia ja -lahkeisia vaatteita.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Dominikaaninen peso (DOP). Useimmissa hotelleissa, kaupoissa sekä myös takseissa voi maksaa myös US-dollareilla. Useimmissa hotelleissa on myös pankkiautomaatit.
Tilaa valuuttaa FOREX Bankista ennen matkaa ja aloita lomasi mukavammin. Lue lisää yhteistyöstämme Forex Bankin kanssa.

Aikaero

Talvella Suomen aika -6 tuntia ja kesällä -7 tuntia.

Sähkö

110 v. Muuntaja ja adapteri tarvitaan. 220 volttisille laitteille tarvitaan muuntaja.

Kieli

Espanja.

Lisätiedot

Lomakohteissa on paljon korkeuseroja. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Reittilennoilla n. 16-20 tuntia, vaihtelee lentoreitityksen mukaan.

Näin matkustat tänne

Punta Canaan voit matkustaa reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa ja määritellä itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Punta Canan ulkopuolella sijaitsevalle lentokentälle.
Suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen, jotta pääset sujuvasti hotelliisi. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Matka lentokentältä hotelliisi kestää noin 35 minuttia - 1 tunti ja 20 minuuttia (18-25 km), riippuen muusta liikenteestä.
Sää
 • tammikuu
28°21°
8
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
28°21°
9
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
29°21°
9
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
30°22°
9
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
31°23°
8
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
31°23°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
32°24°
9
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • elokuu
32°24°
9
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
32°24°
8
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
31°23°
8
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
30°23°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
29°22°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Punta Cana
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.