Bayahibeen pääset reittilennoilla, ja voit nauttia karibialaisesta unelmasta Dominikaanisen tasavallan etelärannikolla.
Bayahibe ei ole kovinkaan suuri, joten kylän toisesta päästä toiseen päähän kävelee noin vartissa. Pienelle alueelle mahtuu kuitenkin yllättävän paljon kaikenlaista. Kylässä on kourallinen kahviloita ja ravintoloita sekä kauppoja, joissa myydään käsitöitä. Kylän ulkopuolella, rannikon tuntumassa oleville saarille järjestetään sukellusretkiä ja muita mielenkiintoisia retkiä. Paikallinen elämänmeno sekoittuu hyvin turistielämän sekä rannikolla, kylän molemmin puolin olevien suurten hotellien kanssa. Bayahibeen pääsee kätevästi taksilla, ja kylässä kannattaa tehdä ensin pieni kävelykierros ja sen jälkeen istahtaa johonkin kahvilaan tarkkailemaan ihimisvilinää. Kaduilla näkee yhtä paljon turisteja kuin paikallisiakin.

Aurinkoa, hiekkaa ja nähtävyyksiä

Kun haluat matkustaa kauas jokapäiväisen kiireen ja stressin keskeltä, Bayahibe on hyvä vaihtoehto. Joka aamu moottoriveneet ovat rannalla valmiina viemään matkailijoita upeille Isla Saonan ja Catalinan saarille, joilla odottavat liidunvalkoiset rannat ja kristallinkirkas vesi. Myös hotellien Viva Wyndham Dominicus Beachin ja Viva Wyndham Dominicus Palacen edessä on Playa Dominicusin kaunis hiekkaranta. Bayahiben lähellä on myös La Romanan pieni, kodikas kaupunki, jossa on esimerkiksi maailman suurin sikaritehdas, Tabacaleria de Garcia. Tänne ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat nähdä kuinka käsin rullattuja sikareita valmistetaan. Kannattaa myös käydä tutustumassa Parque National del Este -luonnonpuistoon, jossa on yli 100 lintulajia, saaren alkuperäisasukkaiden luolamaalauksia, puhumattakaan kauniista Karibianmerelle avautuvista näköaloista.

Asu rannalla Bayahibessä

Kun lähdet Tjäreborgin matkalle, asut rannan tuntumassa, hieman kylän ulkopuolella. Useimpiin hotelleihin sisältyy All Inclusive, joten voit nauttia lomastasi kaikessa rauhassa. Täydellistä, kun matkustat lasten kanssa.
Hyvä tietää
 • Rantahotelleja
 • All Inclusive
 • Upeita hiekkarantoja
 • Hotelleja aikuisille
 • Jännittäviä retkiä
 • Perhehotelleja
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Bayahibe

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Rannat
Bayahiben kylän ranta on muutaman sadan metrin pituinen. Hotellit sijaitsevat kylän molemmin puolin, ja heti hotellien tuntumassa ovat kilometrien pituiset paratiisirannat liidunvalkoisine hiekkoineen ja kookospalmuineen. Täällä, Dominikaanisen tasavallan eteläosassa, merenkäynti on huomattavasti rauhallisempaa kuin Punta Canan suunnalla. Useimmilla hotelleilla on oma rantansa, joilla on myös tarjolla erilaisia vesiurheilumahdollisuuksia. Koska vesi on tyynempää, myös näkyvyys on parempi, ja täällä on mukavampaa lähteä snorklaamaan suoraan rannalta. Hotellit ovat usein rakentaneet keinotekoisen miniriutan jonkin matkan päähän rannasta, ja sieltä saatat usein löytää jotain kivaa katsottavaa. Useimmat rannat ovat loivasti syveneviä tai tasaisia. Vesi ylettyy melko nopeasti vyötärölle asti, mutta sitten täytyykin jo kävellä tosi pitkälle rannasta ennen kuin vettä on enemmän.

Rantaelämää Dominikaanisessa tasavallassa

Dominikaanisen tasavallan rannikolla on yli 500 kilometrin pituudelta kauniita rantoja. Voit mennä suurille turistirannoille tai löytää oman paratiisirantasi, jossa nauttia hiljaisuudesta ja laineiden liplatuksesta. Tällaisia pieniä rantoja on pitkin rannikkoa hotelli- ja turistialueiden ulkopuolella. Kirkas, turkoosinvärinen vesi on noin 26-asteista vuoden ympäri.

Joillakin kallioisilla rannoilla on simpukoita ja merisiilejä, joten suosittelemme käyttämään uimakenkiä. Hotellisi henkilökunnalta saat tarkempaa tietoa omasta rannastasi. Tiettyinä aikoina vuodesta rannoilla saattaa olla meduusoja, jos tuulee kovaa tai vedenalaiset virtaukset ovat kovat. Meduusoja on erilaisia, mutta suurin osa niistä on vaarattomia. Suosittelemme, että olet varovainen uidessasi ja pidät silmällä mahdollisia meduusoja. Suuret erot nousu- ja laskuveden aikaan.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Bayahibessä ravintoloiden ja baarien tarjonta on rajoitettua, mutta kylässä on pari melko vaatimatonta, mutta viihtyisää ruokapaikkaa, joihin kannattaa käydä tutustumassa. Useimmissa Bayahiben hotelleissa on All Inclusive -mahdollisuus, mutta vaihtelun vuoksi voi olla mukava ruokailla välillä hotellin ulkopuolella.

Ruoka ja juoma Dominikaanisessa tasavallassa

Dominikaanisen tasavallan eri kulttuurien muodostama värikäs sekoitus on vaikuttanut myös dominikaaniseen keittiöön. Espanjalaisista, afrikkalaisista ja ranskalaisista vaikutteista on syntynyt comida-criolla – maukas, yksinkertainen ja miedosti maustettu ruoka.

Mausteet

Useat saarella käytettävät mausteet, kuten oregano ja chili, saadaan suoraan luonnosta. Mausteiden monipuolisuudesta huolimatta dominikaaninen ruoka ei ole erityisen voimakkaasti maustettua. Maan omat mausteet ovat käytännöllisiä ja hauskoja tuliaisia, joita voi ostaa edulliseen hintaan.

Hedelmät

Dominikaaninen tasavalta on kuin suuri kasvihuone, jossa viihtyy monia hedelmäpuita. Täällä tuoreita hedelmiä on saatavilla vuoden ympäri edullisesti. Jos siis pidät hedelmistä, olet todellakin saapunut paratiisiin! Käytä siis tilaisuutta hyväksesi ja maista eksoottisia hedelmiä, kuten ananasta, papaijaa, mangoa, kookospähkinää ja passiohedelmää. Tavallisemmat hedelmät, kuten banaanit ja melonit, maistuvat täällä myös erityisen hyviltä, koska ne saavat kypsyä kunnolla auringossa.

Vihannekset

Vihannekset ovat monien ruokien pääraaka-aineita, ja niitä käytetään sekä salaateissa että lämpimissä ruuissa. Useimmin käytettyjä vihanneksia ovat vihersalaatti tai kaali sekä tomaatti, riisi, kurkku ja usein myös avokado. Perunaa ja platanoa eli keittobanaania käytetään usein pääruokien lisukkeena. Platano on kansallisruoka, jota voi maistaa friteerattuna, paistettuna tai keitettynä.

Riisi

Pieniä riisiviljelmiä on melkein kaikkialla saarella. Riisi on dominikaanien tärkein ruoka-aine, joka muodostaa noin neljänneksen köyhien ruokavaliosta.

Paikallisia erikoisuuksia

La bandera dominicana: Lihaa tai kanaa, riisiä ja papuja.
Sancocho: Täyttävä lihamuhennos.
Quipe: Öljyssä paistettuja lihapullia.
Chicharrones de pollo: Paneroituja kanapaloja, joita saa melkein kaikkialta kadunkulmien pikkukioskeista.
Frito verde: friteerattuja banaanisiivuja
Majarete: Makea, kermainen maissivanukas, johon tulee kookosmaitoa, vaniljaa ja kanelia

Rommi – Karibian kansallisjuoma

Yksi tavallisimmista Karibian juomista on rommi. Ennen vanhaan vain merirosvot, merimiehet ja banaanivaltioiden machomiehet joivat rommia, mutta nykyisin rommista on tullut kaikkien suosima juoma. Rommi valmistetaan sokerinvalmistuksen sivutuotteista, kuten melassista ja sokeriruokojen mehusta. Rommityyppi, jota valmistusprosessissa syntyy, riippuu käytetyn veden määrästä ja säilytystavasta.
Rommia on kolmenlaista tyyppiä: valkoista, kultaista ja añejoa.
Ron Blanco – valkoinen rommi
Tämä on yleisin rommityyppi. Vaalea, kuiva ja alkoholipitoisuudeltaan korkea.
Ron Dorado – kultainen rommi
Matalampi alkoholipitoisuus, joka tekee mausta ja aromista täyteläisemmän.
Ron Añejo
Erityisen valikoitu ja hieno rommi. Golden rum -rommia (eräänlaista añejo-rommia) kypsytetään useita vuosia puutynnyrissä oikean maun saavuttamiseksi. Tässä rommissa on täyteläisin maku, ja sitä voi verrata konjakkiin. Kolme Dominikaanisen tasavallan tunnetuinta ja tavallisinta rommimerkkiä ovat "kolme B:tä" – Brugal, Bermudez ja Barceló. Niitä voi ostaa jokaisesta kadunkulmasta, ja jos haluat ensin maistiaiset, näitä merkkejä myydään useimmissa baareissa.

Olut

Saarelta saa monia erityyppisiä oluita, joista tunnetuin on Presidente. Muita paikallisia oluita ovat Quisqueya ja Bohemia. Tarjolla on myös ulkomaisia oluita, kuten meksikolaista Coronaa ja amerikkalaista Budweiseria.

Viini

Useimmat viinit tulevat Espanjasta, Chilestä, Argentiinasta, Ranskasta ja Yhdysvalloista. Tuontiviinit ovat yleensä kalliimpia. Paikallisia viinejä tuotetaan pieninä määrinä yksittäisillä pienillä viinitiloilla, jotka sijaitsevat maaseudulla.

Mama Juana

Mama Juana on paikallinen juoma, johon tulee rommia, punaviiniä ja hunajaa sekä salaisia ainesosia. Aito paikallinen erikoisuus ja erityinen makuelämys.
Hotellien ulkopuolella yöelämä on rajoitettua. Bayahibessä on paikallisia baareja ja ravintoloita. Mikäli mielesi tekee pyörähdellä paikallisessa diskossa, on siihen mahdollisuus joka päivä.

Yöelämä Dominikaanisessa tasavallassa

Merengue- ja bachata-musiikki kaikuu korviisi kaikkialta ja on osa Dominikaanisen tasavallan arkielämää. Kohtaat taatusti jo lentokentällä merengue-bändin sävelet, jotka toivottavat sinut tervetulleeksi. Nuo sävelet tulevat seuraamaan sinua koko lomasi ajan. Taksissa kuljettaja soittaa radiosta ihania rytmejä, ja on vaikeaa istua paikoillaan. Musiikilla on maassa tärkeä sosiaalinen merkitys, ja sitä kuunnellaan kaikkialla. Ihmiset kertovat usein mielellään, kuka laulaja on tai mistä saaren osasta musiikki on peräisin. Dominikaanit ovat hyvin ylpeitä merenguesta ja bachatasta. Tanssi on elinehto dominikaaneille. Vanhan sananlaskun mukaan dominikaanilapset oppivat tanssimaan ennen kuin osaavat kävellä. Tanssittava musiikki on heidän synnyinlahjansa, sanotaan. Törmäät joka hetki juovuttaviin säveliin, ja pian ne saavat omatkin jalkasi ja lanteesi liikkumaan.
Ostokset
Heti alkuun voidaan todeta, että Dominikaaninen tasavalta ei ole mikään shoppailukohde, eikä hintoja ja valikoimia missään nimessä voi verrata esimerkiksi Rooman, Lontoon tai New Yorkin tarjontaan. Täältä kannattaa ostaa rommia, sikareja ja meripihkakoruja sekä muita käsitöitä. Toki täällä on myynnissä kohtalainen valikoima vaatteita, asusteita ja muuta mielenkiintoista. Hyvä vinkki on tutustua ensin omassa hotellissasi olevan kaupan tai kauppojen valikoimiin – useimmissa hotelleissa on jonkunmoinen matkamuistomyymälä. Sitten kun suunnilleen tiedät mistä olet kiinnostunut, kannattaa lähteä ostoskeskukseen ja tarkistaa, onko vastaavaa tuotetta myynnissä siellä. Useimmiten saat saman tuotteen edullisemmin.

Bayahibe ei ole todellakaan mikään ostosparatiisi, mutta jos kuitenkin haluat lähteä shoppailemaan, suosittelemme käyntiä La Romanassa, joka sijaitsee n. 25 minuutin bussimatkan päässä Bayahibestä lounaaseen. Täällä on JUMBO-ostoskeskus, josta löydät lähes kaiken tarvittavan elintarvikkeista elektroniikkaan, vaatteisiin ja apteekkituotteisiin. JUMBO:n lähistöllä, kadun toisella puolella sijaitsevassa puistossa on markkinat melkein joka aamupäivä. La Romanaan pääset Bayahibestä kätevimmin paikallisbussilla. Bussi pysähtyy aivan puiston vieressä. La Romanassa sijaitsee myös uusi MultiPlaza-ostoskeskus, jossa on mm. IKEA, elokuvateatteria ja useita ravintoloita. Ostoskeskuksessa on myös jokin verran kauppoja, joiden valikoimia kannattaa käydä tutkimassa.

Santo Domingo

Santo Domingon ostosalue on keskittynyt Calle del Conde, Calle Duarte ja Calle Mella -kaduille. Calle Mellalla sijaitseva Mercado Modelo on suosittu käsityökeskus. Pääkaupungissa on luonnollisesti myös monia suuria ostoskeskuksia, joista suosituimpia ovat esimerkiksi Blue Mall, Acropolis, Nacional, Plaza Criolla, Bella Vista, Galerias Comerciales ja Agora .

Meripihka

Dominikaanisen tasavallan meripihka on kenties maailman hienointa. Parhaat kaupat upeiden meripihkakivien ostoon löydät Santo Domingosta ja Puerto Platasta.

Larimar

Turkoosi korukivi, jota esiintyy vain Hispaniolan saarella.

Taulut

Haitilaista taidetta pidetään Karibian parhaana. Varo kuitenkin halpoja väärennöksiä.

Keramiikka

Kasvottomat nuket, muñecas sin rostros, symboloivat saaren monikulttuurista väestöä.

Rummut

Voodooseremonioissa käytettävät rummut soveltuvat myös matkamuistoiksi.

Sikarit

Käsinrullattuja sikareita voi ostaa edulliseen hintaan.

Rommi

Dominikaaninen tasavalta on yksi maailman parhaista rommintuottajista. Juo mieluiten vuosikertarommia ilman jäitä.
Liikunta ja treeni
Bayahibessä on monipuolinen valikoima erilaisia aktiviteetteja. Voit esimerkiksi ajella katamaraanilla tai pikaveneellä, harrastaa parasailingiä, sukellusta ja purjelautailua sekä paljon muuta.
Aktiviteetit ja nähtävyydet

Aktiviteetit Punta Canan alueella

Jos satut kyllästymään aurinkoon ja rannalla oloon, tarjolla on monenlaisia aktiviteetteja kävelyretkistä snorklaukseen, tennikseen ja golfiin.

Baseball

Baseball on Dominikaanisen tasavallan kansallisurheilulaji, ja maan liigassa pelaa kuusi joukkuetta. Pelikausi kestää lokakuusta helmikuuhun, ja otteluita voi käydä katsomassa La Romanassa tai Santo Domingossa.

Bavaro Splash – vesiseikkailuja Punta Canassa

Vesiseikkailu on loistava vaihtoehto, jos väsyt laiskoihin rantapäiviin ja haluat hieman jännitystä. Bavaro Splash on ihastuttava retki, jolla voit nauttia lämmöstä ja sinisestä merestä samalla kun pidät hauskaa. Retki alkaa El Corteciton rannalta, jossa oppaat ohjeistavat sinua välineiden, kuten snorkkelin, pelastusliivien, uimaräpylöiden ja moottoriveneen käytössä. Sen jälkeen voit pitää hauskaa omin päin ja antaa lapsenmielisen ilon vallata sinut.

Dr. Fish Ocean Spa – rentoudu Punta Canassa

Dr. Fish Ocean Spassa yhdistyvät merellinen ympäristö ja erilaiset aktiviteetit sekä rentoutuminen. Biopilates on innovatiivinen harjoite, jonka sanotaan täyttävän kaikki energiatasosi. Nauti kelluvasta patjasta, joka antaa sinulle mielenrauhan ja täydellisen rentoutuksen. Anna asiantuntijoiden huolehtia sinusta. He tarjoavat kahdentyyppistä hierontaa: perinteistä hierontaa, jossa istutaan tuolissa, ja sähkökäyttöisen sängyn avulla tehtävää hierontaa. Valitsitpa kumman tahansa, hieronta auttaa sinua rentoutumaan ja päästämään irti negatiivisesta energiasta. Käy myös porealtaassa ja nauti meren kuplista ja lämmöstä samalla, kun merituuli hyväilee hiuksiasi. Dr. Fish Ocean Spassa on myös sähkökäyttöisiä ionisointilaitteita, jotka poistavat ja eliminoivat kehosta myrkkyjä.

Montaña Redonda

Montaña Redonda -vuori on muutaman tunnin päässä Bavarosta. Vuoresta on viime vuosien aikana tullut erittäin suosittu turistikohde. Jos menet katsomaan sitä, ymmärrät miksi. Vuoren huipulla on erivärisiä keinuja, joista voi ottaa hämmästyttävän kauniita kuvia henkeäsalpaavissa maisemissa. Huipulle pääsee vuoren juurelta lava-autoilla.

Tabacalera de Garcia

Saaren tupakkakulttuuri on yli tuhat vuotta vanhaa. Taino-intiaanit aloittivat tupakanviljelyn jo vuoden 800 jKr. tienoilla. Dominikaaninen tasavalta on yksi maailman suurimmista korkealaatuisten sikarien tuottajista. Maailman suurimmassa käsinrullattuja sikareita valmistavassa tehtaassa, Tabacalera de Garciassa, työskentelee noin 5 000 henkilöä, jotka valmistavat tunnettuja Romeo y Juliet- ja Monte Cristo -merkkejä. Vierailijoilla ei ole pääsyä tehtaaseen. Jos haluat nähdä, miten sikareita valmistetaan, voit vierailla La Flor Dominicana Cigar Factoryssä, jonka sikarikaupassa on myös myynnissä laaja valikoima hienoja sikareita. Puh. +1 809 550 3000.

La Basilica de Higüey – suosittu monumentti

La Basilica de Higüey on yksi Dominikaanisen tasavallan parhaiten säilyneitä monumentteja. Siellä on myös La Virgen de la Altagracia, Dominikaanisen tasavallan suojeluspyhimys. Monumentti sijaitsee Salvaleon de Higüeyn provinssin päätien varrella, ja sen vihki käyttöön Dr. Joaquin Balaguer (1974–1978). La Basilica on ulkomaisten turistien suosiossa, ja sitä pidetään yhtenä Latinalaisen Amerikan tärkeimmistä uskonnollisista paikoista. Huomioi pukeutumisohjeet La Basilica de Higüeyssa käydessäsi: pue pitkät housut tai nilkat peittävä hame ja peitä olkapäät huivilla tai paidalla.

Altos de Chavón – näköala kauniille joelle

Altos de Chavón on kopio pienestä 1500-luvun italialaisesta tai espanjalaisesta kylästä, josta avautuu upea näkymä Río Chavón -joelle. Kylässä on myös kaunis 5 000 paikan amfiteatteri, jossa on esiintynyt Julio Iglesiasin kaltaisia tunnettuja esiintyjiä, sekä hieno pieni kirkko ja museo. Kyseessä on hyvin arvostettu nähtävyys. Pelkästään käveleminen ihastuttavan kylän mukulakivikujilla on vierailun arvoinen kokemus.

Cueva de las Maravillas – luola ja vaikuttava museo

Cueva de las Maravillas on saaren itäpuolen hienoimpia luolia, jossa on 25 metriä maanpinnan alapuolella oleva museo. Luolan seinämissä on yli 500 taino-kansan tekemää maalausta ja kaiverrusta.
Kulkuyhteydet
Autonvuokrausta ei suositella, mutta jos kuitenkin haluat vuokrata auton, kiinnitä huomiota seuraaviin asioihin:

– Tarkasta auton kunto, vuokrasopimus ja voimassa oleva hinnasto etukäteen.
– Kaikissa vuokrayhtiöissä on käytäntönä, että asiakas maksaa itse omavastuusumman onnettomuuden sattuessa.
– Tiet eivät ole yhtä hyväkuntoisia kuin Suomessa. Varo mahdollisia kuoppia tiessä, myös moottoriteillä. Aja erityisen varovasti pimeällä – usein sekä tiekyltit että valaistus puuttuvat.
– Moottoripyöräilijät ovat yleinen näky Dominikaanisessa tasavallassa. Varo ja huomioi heitä liikenteessä. Anna riittävästi tilaa ohituksen aikana.
– Varo eläimiä, sillä niitä liikkuu usein tiellä. Eläinten takia monet paikalliset ajavat lähellä keskiviivaa ajonopeudesta riippumatta.
– Pysäköi auto mieluiten hotellin parkkipaikalle tai muulle vartioidulle pysäköintialueelle. Älä koskaan jätä arvoesineitä autoon.
– Liikenne on hektistä – aja varovasti ja ole tarkkana!
Bayahibessä taksi on kaikkein nopein kulkuneuvo. Myös paikallisbusseilla pääsee Bayahiben keskustaan ja La Romanaan.
T

Taksi

Taksit ovat beigen värisiä ja näyttävät samalta joka puolella saarta. Ne ovat uusia, valtion omistamia autoja, joista suurin osa käyttää taksamittaria. Tavallisesti hinta kuitenkin sovitaan etukäteen kuljettajan kanssa. Suurimmilla hotelleilla on omia autoja, joiden hinnaston saat vastaanotosta. Sovi hinnasta ennen taksiin istuutumista, varsinkin jos kyse on pidemmästä matkasta. Halvemmat yleiset taksit, carro publico, ovat henkilöautoja. Ne toimivat myös paikallisbussien tapaan. Pysäkkejä ei ole, vaan kyytiin voi nousta pääkadun varrelta. Näiden autojen katolla on kyltti, jossa lukee "transporte" sekä auton ajama reitti. Autot lähtevät matkaan, kun kyydissä on tarpeeksi matkustajia. Hinta määräytyy matkustajamäärän mukaan.

Bussit

Punta Canan bussiasema "Parada de guaguas" on poliisiaseman eli Politurin luona Friusan risteyksessä, jossa on Texaco-huoltoasema. Sieltä lähtee Bávaron ja Santo Domingon pikavuoro. Toinen vaihtoehto on paikallisbussit Sitrahima tai Sitrabapu, jotka lähtevät hotellin edestä kerran tunnissa keskiyöhön asti. Mene bussilla Higüeyyn ja vaihda siellä Santo Domingon bussiin. Higüeyn bussiasema sijaitsee La Basilica -kirkkoa vastapäätä.

Lennot

Lentäminen on kätevä tapa liikkua suurimpien kaupunkien, kuten Santo Domingon, Punta Canan ja Puerto Platan välillä. Lentoyhtiö on nimeltään Vol Air.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Reittilennoilla matkustavat lomailevat omin päin.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Lisäksi suositellaan A-hepatiittisuojaa sekä harkinnanvaraisena B-hepatiittisuojaa.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Suojautuaksesi hyttysiä ja muita hyönteisiä vastaan, suosittelemme hyttyskarkotetta ja vaaleita, pitkähihaisia ja -lahkeisia vaatteita.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Dominikaaninen peso (DOP). Useimmissa kaupoissa ja hotelleissa voi maksaa myös US-dollareilla. Useimmissa hotelleissa on pankkiautomaatit.
Tilaa valuuttaa FOREX Bankista ennen matkaa ja aloita lomasi mukavammin. Lue lisää yhteistyöstämme Forex Bankin kanssa.

Aikaero

Talvella Suomen aika -6 tuntia ja kesällä -7 tuntia.

Sähkö

110 v. Muuntaja ja adapteri tarvitaan. 220 volttisille laitteille tarvitaan muuntaja.

Kieli

Espanja.

Lisätiedot

Kohteessa on korkeuseroja.
Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Reittilennoilla n. 16-20 tuntia, vaihtelee lentoreitityksen mukaan.

Näin matkustat tänne

Bayahibeen voit matkustaa reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa ja määritellä itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Punta Canan ulkopuolella sijaitsevalle lentokentälle.
Suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen, jotta pääset sujuvasti hotelliisi. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Ajoaika Punta Canan ulkopuolella sijaitsevalta lentokentällä hotelliisi kestää n. 50-60 min - 1 t 20 min (n. 75 km) sen mukaan, kuinka paljon on muuta liikennettä.
Sää
 • tammikuu
28°21°
8
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
28°21°
9
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
29°21°
9
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
30°22°
9
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
31°23°
8
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
31°23°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
32°24°
9
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • elokuu
32°24°
9
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
32°24°
8
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
31°23°
8
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
30°23°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
29°22°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Bayahibe
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.