Matkat kohteeseen Rio de Janeiro

Rio de Janeiro houkuttelee matkailijoita paahtavalla auringolla, vauhdikkaalla samballa ja tunnelmallisilla illoilla. Tervetuloa Brasiliaan!

Rio de Janeirossa sinua odottavat vauhdikas samba, kauniit rannat ja intohimoinen elämäntyyli. Rion iloinen tunnelma tarttuu jokaiseen kävijään. Ilmasto on mukavan trooppinen, ja täällä on ihanan vehreää. Kaupunki sijaitsee luonnonkauniilla paikalla korkeiden vuorien ja syvänsinisen Atlantin välissä. Ipaneman ja Copacabanan kilometrejä pitkät ja kullankeltaiset hiekkarannat kuuluvat maailman tunnetuimpiin. Jos haluat vielä lisää rantoja, voit yhdistää Rio de Janeiron matkaasi muutaman päivän Brasilian Saint-Tropeziksi kutsutussa Buziosissa.

Tekemistä Rio de Janeirossa

Rio de Janeiro tuo mieleen rannat ja samban, mutta nähtävää ja koettavaa täällä on muutenkin paljon. Shoppailemaan voit lähteä Ipanemaan tai Visconde de Piraja -kadulle. Paikallisia markkinoita on useassa paikassa, ja näiltä markkinoilta voit ostaa paikallisia käsitöitä ja tehdä muutenkin ainutlaatuisia tuliaislöytöjä. Mainio elämys on lähteä köysiradalla Sokeritoppavuorelle nauttimaan upeista näköaloista ja tietenkin jalkapallo-ottelun seuraaminen Maracana-stadionilla.

Ravintolat ja huvielämä

Riossa tyypillisiä herkkuja ovat tuoreet hedelmät ja tuorepuristetut hedelmämehut. Mehubaareja on kaikkialla, ja ravintoloiden valikoima on todella monipuolinen. Rio de Janeirossa ollessasi kannattaa ehdottomasti pistäytyä brasilialaisessa liharavintolassa eli churrascariassa. Yöelämä on täällä vilkasta ja cariocat eli riolaiset itse lähtevät liikkeelle iltayhdentoista jälkeen. Riossa on luksusdiskoja, sambaklubeja, pianobaareja sekä tavallisia baareja, ravintoloita ja kahviloita.

Tjäreborgin matkat Rio de Janeiroon

Tjäreborgin joustavilla reittilennoilla matkustaessasi päätät itse matkasi ajankohdan ja pituuden. Valikoimassamme on useita erilaisia hotelleja, joista monet sijaitsevat keskeisellä paikalla Copacabanan rannalla. Useimmissa hotelleissa on myös uima-allas. Jos haluat saada lomastasi irti kaiken mahdollisen, voit yhdistää Rio de Janeiron matkaasi myös Buziosin, joka on eksoottisen ihana keidas noin 2,5 tunninmatkan päässä Riosta itään.

Hyvä tietää
 • Kaupunki- ja rantaloma samalla matkalla
 • Upeita hiekkarantoja
 • Hotelleja keskustassa
 • Hyvät ostosmahdollisuudet, monia ravintoloita ja vilkas yöelämä
 • Vapaasti valittava matkan pituus
 • Yhdistelmämatkoja
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Rio de Janeiro

Nähtävyydet
5,0
Harrastukset
4,0
Ruoka & juoma
4,0
Ilmasto ja sää
 • tammikuu
28°23°
6
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
10
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
29°24°
6
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
11
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
28°23°
6
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
15
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
27°22°
6
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
25°18°
6
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
24°19°
6
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
24°18°
6
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • elokuu
25°19°
6
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
26°20°
5
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
26°21°
5
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
27°22°
5
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
9
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
29°23°
5
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
9
Sateettomia päiviä
Rannat
Maailmankuulut Copacabanan ja Ipaneman rannat kulkevat kaupungin siluettia pitkin. Rannoilla on laajat valikoimat ravintoloita, kauppoja ja baareja.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Lentoaika vaihtelee valitun lentoreitin mukaan; esim. Helsingistä Rio de Janeiroon yhdellä vaihdolla n. 17 tuntia

Näin matkustat tänne

Rio de Janeiroon voit matkustaa joustavasti reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa ja määritellä itse haluamasi matkan pituuden. Lentoyhteyksiä on useita esim. Amsterdamin, Pariisin, Lontoon ja Frankfurtin kautta. Helsingistä matkan pituus yhdellä vaihdolla on n. 17 tuntia.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa useimmissa tapauksissa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten joko taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika Rio de Janeiron ulkopuolella sijaitsevalta Galeaon lentokentältä Rio de Janeiron hotelleihin on n. 30-45 min (n. 20 km), riippuen muusta liikenteestä.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Paikallisessa keittiössä on selviä vaikutteita Portugalin ja Afrikan ruokakulttuureista. Ravintolavalikoima on monipuolinen, ja täältä löytyy varmasti jotain jokaiseen makuun. Hintataso on hieman edullisempi kuin Suomessa.
Rio de Janeirossa on erittäin monipuolinen ja vilkas yöelämä. Lapan alueen yökerhot ovat erityisesti paikallisten suosiossa, kun taas turistit suuntaavat yleensä Copacabanan paikkoihin. Luksusklubeja löytyy Barra de Tijucasta. Tarjonta on todella monipuolinen – rantajuhlia, yökerhoja, trendikkäitä loungebaareja, sambaklubeja, live-esityksiä, paraateja, perinteisiä brasilialaisia rytmejä ja paljon muuta. Rio de Janeiro on myös tunnettu iloisista katujuhlistaan, ja juhlinta jatkuu yleensä pikkutunneille asti.
Ostokset
Rio de Janeiro on todellinen shoppailijan paratiisi. Täällä on tavarataloja, markkinoita ja erikoisliikkeitä, joissa myydään paikallisia ja kansainvälisiä tuotteita. Ipanemassa on paljon trendikkäitä kauppoja ja designliikkeitä. Tarjolla on brasilialaisia rantavaatteita, ainutlaatuista taidetta ja käsitöitä, rantasandaaleja, koruja ja paljon muuta.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Rio de Janeirossa on monipuoliset valikoimat erilaisia aktiviteetteja. Helmikuussa täällä järjestetään kuuluisat karnevaalit, jotka houkuttelevat kaupunkiin lukuisia samban ja bossa novan ystäviä. Lisäksi täällä on jalkapalloa, nähtävyyksiä ja hyvät ostosmahdollisuudet. Useat hotellit järjestävät erilaisia retkiä, joista saat lisätietoa hotellisi vastaanotosta.
Missä tahansa Riossa oletkin, niin näet yli 30 metriä korkean Cristo Redentorin eli Kristus-patsaan, joka on kaupungin ja kristinuskon kuuluisa symboli sekä kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä.
Kulkuyhteydet
Rio de Janeirossa voit liikkua paikallisbussilla, taksilla ja metrolla.
Kohdefakta

Palvelumme

Rio de Janeiro on omatoimikohde.

ECPAT

Olemme jo vuodesta 1999 olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suosittelemme, että passi on voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Suomalaiset eivät tarvitse viisumia Brasiliaan alle 90 päivän lomamatkoilla. Matkustaja on velvollinen täyttämään maahan saavuttaessa maahantulokortin, joka tulee säilyttää koko maassaoleskelun ajan. Lomake kerätään pois rajalla maasta poistuttaessa.

Ajankohtaiset maahantulosäädökset tulee varmistaa Brasilian suurlähetystön sivuilta: http://helsinque.itamaraty.gov.br/fi/.

If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Brazil. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Suositus: Kurkkumätä-jäykkäkouristus, MPR, hepatiitti A ja B. Denguekuumetta esiintyy yleisesti sadekaudella. Denguekuumetta vastaan ei ole rokotusta; tärkeintä on suojautua hyttysen pistoksilta asianmukaisen pukeutumisen ja hyttyskarkotteiden avulla. Denguekuumeen neljää eri tyyppiä on esiintynyt lisääntyvässä määrin eri puolilla maata, erityisesti Amazonasin alueella. Malariaa esiintyy Amazonasin alueella ja osavaltioon matkustaville suositellaan estolääkitystä....
Keltakuumerokotusta suositellaan kaikille maahan matkustaville. Rokote on otettava vähintään 10 vuorokautta ennen maahan saapumista.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat rokotusklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Suojautuaksesi hyttysiä ja muita hyönteisiä vastaan, suosittelemme hyttyskarkotetta ja vaaleita, pitkähihaisia ja -lahkeisia vaatteita.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Real (BRL). Yleisimmät luottokortit hyväksytään useimmissa suurissa kaupungeissa Brasiliassa. Pankkiautomaatteja.

Aikaero

Talvella Suomen aika -4 tuntia, kesällä -6 tuntia.

Sähkö

110 V. Adapteri tarvitaan. Useimmissa Rio de Janeiron hotelleissa 220 V. Pistorasia on joko amerikkalaista tai eurooppalaista mallia.

Muuta

Kannattaa ottaa mukaan pieni portugalin fraasikirja. Lue myös Hyvä tietää -osio ja Tjäreborgin matkaehdot. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tee matkahaku