Matkat – Buzios

Atlantin rannikolla sijaitsevassa Buziosissa on ihania rantoja, kaunista luontoa ja mukavan matkan päässä hyvät ostos- ja huvittelumahdollisuudet. Buzios on eksoottinen keidas Brasiliassa, ja sitä verrataan usein Ranskan Saint-Tropeziin.

Buzios on niemimaa, joka ulottuu muutamia kilometrejä rannikolta ja Rio de Janeirosta itään. Kerrotaan, että Brigitte Bardot löysi alueen 1960-luvulla, ja hänen jalanjäljissään tänne alkoi tulla muitakin tunnettuja henkilöitä sekä tavallisia matkailijoita nauttimaan Buziosin rannoista, luonnosta ja pikkukylien rennosta tunnelmasta.

Buziosin kylä

Buzios on myös kylä, ja jossain vaiheessa lomaasi päädyt varmasti tänne. Buziosin kylässä voit nauttia mukavasta tunnelmasta, shoppailusta ja paikallisesta huvielämästä. Kylän mukulakivikaduilla, joita reunustavat varjoa antavat puut sekä talot pastellinvärisine ikkunaluukkuineen, on edelleen aistittavissa menneen siirtomaa-ajan tunnelmaa. Rua das Pedras -pääkadun varrella on vieri vieressä kauppoja, baareja, ravintoloita ja gallerioita, ja täällä on mukava viettää aikaa sekä päivisin että iltaisin oltuasi ensin kylän alapuolella olevalla rannalla. Auringon laskettua voit istahtaa johonkin kylän ravintolaan nauttimaan paikallisen keittiön antimista.

Tjäreborgin matkat Buziosiin

Matkustaessasi Tjäreborgilla Buziosiin valittavanasi on eritasoisia hotelleja koko niemimaan alueelta. Ylellisin vaihtoehto on keskeisellä paikalla sijaitseva Signature-hotellimme Porto Bay Glenzhaus Hotel. Voit yhdistää Buziosin matkaasi myös vapaavalintaisen määrän päiviä Rio de Janeirossa, jolloin saat lomastasi irti kaiken mahdollisen. Tjäreborgin joustavilla reittilennoilla matkustaessasi päätät itse matkasi ajankohdan ja pituuden.

Tutustu Buziosin ympäristöön

Buziosin ympäristössä on paljon nähtävää ja koettavaa. Täällä on parisenkymmentä nimettyä rantaa, joista löydät varmasti mieleisesi. Lännen puolen rannat ovat rauhallisempia, ja Atlantin puolen rannoilla on isommat aallot, joten nämä rannat soveltuvat erinomaisesti surffareille. Osalla rannoista palmuja on vedenrajaan asti, ja avoimemmilla rannoilla on hyvin tilaa sekä lenkkeilijöille että rantahiekalla loikoilijoille. Ravintoloita ja rantabaareja on lähes kaikkialla, ja tarjolla on paikallisia erikoisuuksia, kuten acarajéja eli friteerattuja katkarapusämpylöitä. Kannattaa myös käydä Buziosin lähellä olevissa muissa kylissä, kuten viehättävässä Ossosissa, jossa on huvivenesatama tai Manguinhosissa, jossa voi tehdä ostoksia.

Hyvä tietää
 • Luksushotelleja
 • Boutique-hotelleja
 • Upeita hiekkarantoja
 • Paikallisia ravintoloita
 • Vapaasti valittava matkan pituus
 • Yhdistelmämatkoja
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Buzios

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
28°23°
6
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
10
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
29°24°
6
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
11
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
28°23°
6
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
15
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
27°22°
6
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
25°18°
6
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
24°19°
6
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
24°18°
6
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • elokuu
25°19°
6
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
26°20°
5
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
26°21°
5
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
27°22°
5
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
9
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
29°23°
5
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
9
Sateettomia päiviä
Rannat
Buziosissa on useita pieniä ja matalia rantoja, joiden hiekka on hienoa ja vesi kirkasta.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Lentoaika vaihtelee valitun lentoreitin mukaan; esim. Helsingistä Rio de Janeiroon yhdellä vaihdolla n. 17 tuntia

Näin matkustat tänne

Brasiliaan voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa. Lento laskeutuu Rio de Cancúnin ulkopuolelle.
Buziosiin voit matkustaa joustavasti reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa ja määritellä itse haluamasi matkan pituuden. Lentoyhteyksiä on useita esim. Amsterdamin, Pariisin, Lontoon ja Frankfurtin kautta. Lentoaika Helsingistä yhdellä vaihdolla on n. 17 tuntia.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa useimmissa tapauksissa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten joko taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika Galeaon lentokentältä Rio de Janeiron ulkopuolelta Buzioksen hotelleihin on noin 2 t 45 min (n. 175 km), riippuen muusta liikenteestä.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Paikallinen keittiö koostuu suurelta osin kala- ja äyriäisruuista, ja ravintoloissa on monipuoliset valikoimat hyvää ruokaa. Brasilialaiset orjat ja eurooppalaiset maahanmuuttajat ovat osaltaan vaikuttaneet maan ruokakulttuuriin. Hintataso on suunnilleen sama kuin Suomessa.
Buziosissa on monipuolinen yöelämä. Täällä on baareja, klubeja ja musiikkifestivaaleja.
Ostokset
Buziosin ostostarjonta on monipuolinen. Tarjolla on kaikkea ylellisestä rantamuodista taidekäsitöihin. Vaikka Buzios onkin suhteellisen pieni paikka, täällä on silti paljon kauppoja, joissa on ylellisen rennot valikoimat vaatteita, koruja ja kenkiä.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Buziosissa voit harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja, kuten purjelautailua, wakeboardingia ja leijasurffausta. Lisäksi Buziosissa on ensiluokkaiset purjehdusmahdollisuudet, ja voit myös osallistua surffauskursseille, joille ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä.
Kulkuyhteydet
Buziosissa on kätevintä liikkua taksilla.
Kohdefakta

Palvelumme

Buzios on omatoimikohde.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta maahan saapumisen jälkeen. Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Brasiliaan alle 90 päivän lomamatkoilla. Matkustaja on velvollinen täyttämään maahan saavuttaessa maahantulokortin, joka tulee säilyttää koko maassaoleskelun ajan. Lomake kerätään pois rajalla maasta poistuttaessa.
Jos vain toinen vanhempi tai muu aikuinen matkustaa alle 18-vuotiaan lapsen kanssa ilman molempia vanhempia, tulee maahan tullessa esittää portugalinkielinen todistus
....
Ajankohtaiset maahantulosäädökset tulee varmistaa Brasilian suurlähetystön sivuilta: http://helsinque.itamaraty.gov.br/fi/.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Brasilian lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Brasilian lähetystöstä/konsulaatista.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Suositus: Kurkkumätä-jäykkäkouristus, MPR, hepatiitti A ja B. Denguekuumetta esiintyy yleisesti sadekaudella. Denguekuumetta vastaan ei ole rokotusta; tärkeintä on suojautua hyttysen pistoksilta asianmukaisen pukeutumisen ja hyttyskarkotteiden avulla. Denguekuumeen neljää eri tyyppiä on esiintynyt lisääntyvässä määrin eri puolilla maata, erityisesti Amazonasin alueella. Malariaa esiintyy Amazonasin alueella ja osavaltioon matkustaville suositellaan estolääkitystä....
Keltakuumerokotusta suositellaan kaikille maahan matkustaville. Rokote on otettava vähintään 10 vuorokautta ennen maahan saapumista.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat rokotusklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Suojautuaksesi hyttysiä ja muita hyönteisiä vastaan, suosittelemme hyttyskarkotetta ja vaaleita, pitkähihaisia ja -lahkeisia vaatteita.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Real (BRL). Yleisimmät luottokortit hyväksytään useimmissa Brasilian suurimmissa kaupungeissa. Pankkiautomaatteja.

Aikaero

Talvella Suomen aika -4 tuntia, kesällä -6 tuntia.

Sähkö

110 V. Adapteri tarvitaan. Useimmissa Rio de Janeiron hotelleissa 220 V. Pistorasia on joko amerikkalaista tai eurooppalaista mallia.

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Lue myös Tjäreborgin matkaehdot.
Tee matkahaku