Matkat – Kööpenhamina

Kööpenhamina on erinomainen viikonloppukohde – shoppailua Strøgetillä, trendikkäitä kauppahalleja ja lukematon määrä baareja ja yökerhoja.
Kööpenhaminassa on useita ihania ja viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita, jotka sijaitsevat usein historiallisissa rakennuksissa tai viehättävien torien laidoilla. Kulttuuria ja historiaa on runsaasti - esimerkiksi Rosenborgin linna, Amalienborgin linna sekä Kööpenhaminassa sijaitseva Frederikshavnin linna tai linnoitus, joka on yksi parhaiten säilyneistä linnoituksista Pohjois-Euroopassa. Tarjolla on kaikkea tanskalaisesta kotiruuasta maailman keittiöiden antimiin. Kööpenhamina on ulkoilmakahviloiden kaupunki, jossa terassit aukeavat heti kevätauringon pilkottaessa. Suosituin ja varmasti myös viehättävin paikka kokea Kööpenhaminan mainio tunnelma on idyllinen Nyhavnin satama-alue. Jos haluat maistaa aitoja tanskalaisia herkkuja, kannattaa ehdottomasti maistaa smørrebrødejä eli tanskalaisia voileipiä. Smørrebrødejä on lukuisia erilaisia, joten voi olla vaikea päättää mistä aloittaa. Tanska on tunnetusti olutmaa, ja suosittuja merkkejä ovat Carlsberg ja Tuborg.

Monipuolinen huvielämä

Kööpenhaminan kulttuuritarjonta on todella monipuolinen. Kaupungissa on useita hyviä teattereita ja museoita. Baareja ja klubeja on kaikkialla, ja uusia ilmestyy jatkuvasti. Tanskalaiset kuuntelevat mielellään musiikkia, ja livemusiikkia onkin tarjolla useilla klubeilla ja baareissa. Yöelämä on todella vilkasta, täällä olut virtaa ja musiikki raikuu usein aamukuuteen saakka. Kesäisin Tivolissa järjestetään Fredagsrock-konsertteja, joissa esiintyy sekä tanskalaisia että kansainvälisiä artisteja. Kannattaa tutustua konserttiohjelmaan, jos lomasi osuu jollekin perjantaille. Konsertit ovat erittäin suosittu tapa aloittaa illanvietto, ja sen jälkeen voi vielä jatkaa kaupungin sykkivään yöelämään.

Hyvät ostosmahdollisuudet

Strøget on itsestään selvä valinta shoppailuun. Tämän pitkän kadun varrella on kaikkea matkamuistomyymälöistä tunnettujen merkkien liikkeisiin. Mitä lähemmäs tulet Kongens Nytorvia, sitä hienompia ovat liikkeet. Magasin du Nord on Kööpenhaminan vastine Tukholman NK-tavaratalolle. Jos haluat hieman sivummalle turistivirrasta, hyvä ostosalue on Strøgetin ja Gothersgaden välissä.

Tjäreborgin matkat Kööpenhaminaan

Tjäreborgilla matkustat Kööpenhaminaan joustavilla reittilennoilla, jolloin päätät itse matkasi pituuden ja ajankohdan. Tjäreborgin valikoimassa on useita erilaisia hotelleja, jotka kaikki sijaitsevat keskustassa ja monet lähellä Kööpenhaminan päärautatieasemaa Hovedbanegårdia, Strøgetiä ja Kødbyen-aluetta. Hinta-laatusuhteeltaan hyvä hotelli on esimerkiksi Wakeup Copenhagen ja ylellisempi vaihtoehto on Radisson Blu Royal – ja valikoimassamme on kaikkea tältä väliltä. Jos matkustat lasten kanssa, mainio vaihtoehto on lapsiystävällinen teemahotelli Tivoli, joka sijaitsee nimensä mukaisesti lähellä Kööpenhaminan Tivolia. Hotellissa on perhehuoneita, leikkihuone sekä leikkipaikka.
Hyvä tietää
  • Hotelleja keskustassa
  • Eritasoisia hotelleja
  • Perhehotelleja
  • Hyvät ostosmahdollisuudet, monia ravintoloita ja vilkas yöelämä
  • Vapaasti valittava matkan pituus

Muiden mielipiteet kohteesta Kööpenhamina

Hae matka – Kööpenhamina

kukkivat kirsikkapuut ja sininen taivas Kööpenhaminassa

Vinkit Kööpenhaminan viikonloppumatkalle

Lue lomalähettiläämme Marian vinkit Kööpenhaminaan viikonloppumatkalle. Kööpenhaminaan voi matkustaa koska vain, sillä kaupungissa on paljon nähtävää ja tekemistä vuoden ympäri.