Matkat – Kööpenhamina

Kööpenhamina on erinomainen viikonloppukohde. Täällä voit kierrellä Strøgetin ostoskatua pitkin, vierailla trendikkäissä kauppahalleissa tai viettää aikaa ihanan rauhallisilla puistoalueilla. Lisäksi kaupunki on täynnä baareja ja yökerhoja.
Kööpenhaminassa on useita ihania ja viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita, jotka sijaitsevat usein historiallisissa rakennuksissa tai viehättävien torien laidoilla. Kulttuuria ja historiaa on runsaasti - esimerkiksi Rosenborgin linna, Amalienborgin linna sekä Kööpenhaminassa sijaitseva Frederikshavnin linna tai linnoitus, joka on yksi parhaiten säilyneistä linnoituksista Pohjois-Euroopassa. Tarjolla on kaikkea tanskalaisesta kotiruuasta maailman keittiöiden antimiin. Kööpenhamina on ulkoilmakahviloiden kaupunki, jossa terassit aukeavat heti kevätauringon pilkottaessa. Suosituin ja varmasti myös viehättävin paikka kokea Kööpenhaminan mainio tunnelma on idyllinen Nyhavnin satama-alue. Jos haluat maistaa aitoja tanskalaisia herkkuja, kannattaa ehdottomasti maistaa smørrebrødejä eli tanskalaisia voileipiä. Smørrebrødejä on lukuisia erilaisia, joten voi olla vaikea päättää mistä aloittaa. Tanska on tunnetusti olutmaa, ja suosittuja merkkejä ovat Carlsberg ja Tuborg.

Monipuolinen huvielämä

Kööpenhaminan kulttuuritarjonta on todella monipuolinen. Kaupungissa on useita hyviä teattereita ja museoita. Baareja ja klubeja on kaikkialla, ja uusia ilmestyy jatkuvasti. Tanskalaiset kuuntelevat mielellään musiikkia, ja livemusiikkia onkin tarjolla useilla klubeilla ja baareissa. Yöelämä on todella vilkasta, täällä olut virtaa ja musiikki raikuu usein aamukuuteen saakka. Kesäisin Tivolissa järjestetään Fredagsrock-konsertteja, joissa esiintyy sekä tanskalaisia että kansainvälisiä artisteja. Kannattaa tutustua konserttiohjelmaan, jos lomasi osuu jollekin perjantaille. Konsertit ovat erittäin suosittu tapa aloittaa illanvietto, ja sen jälkeen voi vielä jatkaa kaupungin sykkivään yöelämään.

Hyvät ostosmahdollisuudet

Strøget on itsestään selvä valinta shoppailuun. Tämän pitkän kadun varrella on kaikkea matkamuistomyymälöistä tunnettujen merkkien liikkeisiin. Mitä lähemmäs tulet Kongens Nytorvia, sitä hienompia ovat liikkeet. Magasin du Nord on Kööpenhaminan vastine Tukholman NK-tavaratalolle. Jos haluat hieman sivummalle turistivirrasta, hyvä ostosalue on Strøgetin ja Gothersgaden välissä.

Tjäreborgin matkat Kööpenhaminaan

Tjäreborgilla matkustat Kööpenhaminaan joustavilla reittilennoilla, jolloin päätät itse matkasi pituuden ja ajankohdan. Tjäreborgin valikoimassa on useita erilaisia hotelleja, jotka kaikki ovat keskeisellä sijainnilla ja monet lähellä Kööpenhaminan päärautatieasemaa Hovedbanegårdia, Strøgetiä ja Kødbyen-aluetta. Hinta-laatusuhteeltaan hyvä hotelli on esimerkiksi Wakeup Copenhagen ja ylellisempi vaihtoehto on Radisson Blu Royal – ja valikoimassa on kaikkea tältä väliltä. Jos matkustat lasten kanssa, mainio vaihtoehto on Family Comfort -hotelli Tivoli, joka on teemahotelli ja sijaitsee nimensä mukaisesti lähellä Kööpenhaminan Tivolia. Hotellissa on perhehuoneita, leikkihuone sekä leikkipaikka.
Hyvä tietää
 • Hotelleja keskustassa
 • Eritasoisia hotelleja
 • Perhehotelleja
 • Hyvät ostosmahdollisuudet, monia ravintoloita ja vilkas yöelämä
 • Vapaasti valittava matkan pituus
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Kööpenhamina

Sää
 • tammikuu
2°-2°
1
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
2°-3°
1
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
5°-1°
3
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
10°4°
5
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
16°8°
7
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
19°11°
8
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
22°14°
7
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • elokuu
21°14°
6
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
18°11°
5
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
12°7°
2
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
7°3°
1
Aurinkotuntia/pv
13
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
4°1°
-
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 1 t 40 min Helsingistä

Näin matkustat tänne

Tjäreborgin kautta voit matkustaa reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa ja päättää itse matkan pituuden.
Suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen, jotta pääset sujuvasti hotelliisi. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Ajoaika Kastrupin lentokentältä Kööpenhaminan keskustan hotelleihin on n. 15-20 min (n. 8 km), riippuen muusta liikenteestä. Kastrupin lentoasemalta pääsee junalla Kööpenhaminan päärautatieasemalle (Tivolia vastapäätä). Junat liikennöivät 10 min välein ja ajoaika on n. 15 min. Leimattavan junalipun saat ostettua lentokentältä.
Ostokset
Kööpenhaminassa on erittäin monipuoliset ostosmahdollisuudet. Suurin osa kaupoista sijaitsee pitkän Strøgetin ostoskadun varrella, joka ulottuu Rådhuspladsenilta Kongens Nytorville. Strøgetin varrella on myös upea sisustustavaratalo Illums Bolighus, jossa on mielenkiintoiset valikoimat sisustustuotteita, vaatteita, leikkikaluja ja paljon muuta. Aukioloajat vaihtelevat, ja osa liikkeistä saattaa olla suljettuina sunnuntaisin.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Kööpenhaminassa on lukuisia ravintoloita ja kahviloita sekä ulkoilmapaikkoja vuodenajasta riippuen. Täällä on pikaruokapaikkoja, gourmet-ravintoloita ja kaikkea siltä väliltä. Luksusravintoloista puhuttaessa kannattaa muistaa Kööpenhaminan Noma, joka on nimetty maailman parhaaksi ravintolaksi. Ravintola on saanut kolme Michelin-tähteä.

Suosittu paikallinen herkku on esimerkiksi punainen makkara, joita myydään siellä täällä olevissa punaisissa pølse-kioskeissa. Smørrebrødit eli tanskalaiset voileivät ovat toinen paikallinen erikoisuus, jota kannattaa ehdottomasti maistaa. Kanal Cafeen, joka on ollut toiminnassa jo vuodesta 1852, on tunnettu smørrebrødeistään. Kahvila sijaitsee kanaalin varrella osoitteessa Frederiksholms Kanal 18, ja täällä käyvät usein myös Christiansborgin poliitikot. Restaurant Ida Davidsen on toinen suosittu smørrebrød-paikka, joka on perustettu jo vuonna 1888. Ravintola on myös kuninkaallinen hovitoimittaja. Tämän ravintolan ruokalista on 140 cm pitkä, ja kaikilla voileivillä on omat nimet, kuten esimerkiksi Prinsesse Marie, jossa on miekkakalaa, parsaa ja munakokkelia, tryffeliä ja lohenmätiä. Trendikäs ja mukava kauppahalli on lähellä Nørreportia sijaitseva Torvehallerne.

Ruokakierrokset Kööpenhaminassa

Kööpenhaminassa ruokatarjontaa ja erilaisia ruokakierroksia on runsaasti. Täällä voit maistella esimerkiksi paikallisia smørrebrødejä ja kaikenlaista gourmetruokaa.
Köopenhamina on vilkas kaupunki, jossa on paljon baareja ja yökerhoja. Uusia paikkoja avataan jatkuvasti. Baaritarjonta on todella monipuolinen, täällä on kaikenlaisia paikkoja ylellisistä viinibaareista pienempiin happy hour -baareihin ja kaikkea siltä väliltä. Yleensä baareihin mennään myöhään, ja juhlat jatkuvat aamuun asti. Baareja ja klubeja on joka puolella kaupunkia, mutta suosittu alue on esimerkiksi Kööpenhaminan Vesterbrossa sijaitseva teurastamoalue Kødbyen, jossa on useita mielenkiintoisia paikkoja.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Kongens Nytorvilla on talvisin luistinrata, ja luistimia on mahdollista vuokrata. Tivoli on yksi Kööpenhaminan suosituimmista nähtävyyksistä. Kesäisin Tivolissa järjestetään konsertteja, ja ennen joulua koko alue on koristeltu ja valaistu upeasti. Lisäksi Tivolissa järjestetään joka vuosi joulumarkkinat, jotka ovat ehdottomasti elämys kaikenikäisille matkailijoille.
Kukista ja kasveista kiinnostuneen kannattaa käydä tutustumassa Kööpenhaminan mahtavaan kasvitieteelliseen puutarhaan. Kaupungissa on useita puistoja ja viheralueita, joissa voi lenkkeillä tai muuten vain levähtää kaupungin vilinästä. Suosittu alue paikallisten keskuudessa on myös järvien alue eli søerne, joka koostuu kolmesta järvestä kaupungin keskustassa. Lasten kanssa matkustaessa mainio vierailukohde on Den Blå Planet, jossa voi tutustua merenalaiseen elämään. Upea elämys on taidemuseo Glyptoteket, ja voit myös lähteä tutustumaan oluen maailmaan Carlsbergin panimoon. Myös Louisiana Museum of Modern Art, joka sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Kööpenhaminan keskustasta, on käymisen arvoinen.

Købmagergade-kadulla on tunnettu Rundetårn eli pyöreä torni, joka on Euroopan vanhin toiminnassa oleva observatorio. Kööpenhaminan kuvatuin kohde on luultavasti Nyhavn. Tämä idyllinen satama on täynnä ulkoilmaravintoloita, ja varsinkin kesäisin täällä on paljon turisteja. Nyhavnista lähtee myös sightseeing-risteilyjä, joten jos haluat kokea kaupungin eri näkökulmasta, kannattaa hypätä veneen kyytiin. Lähellä Nyhavnia on Tanskan kuningasperheen kotipaikka Amalienborg, joka koostuu neljästä palatsista. Kööpenhaminan kaikkein kuuluisin nähtävyys on tietenkin Pieni merenneito -patsas eli Den lille havfrue. Tämä pieni pronssipatsas on saanut inspiraationsa H.C. Andersenin samannimisestä sadusta ja istuu pienen vedessä olevan kiven päällä Østerbron Langeliniellä.
Kulkuyhteydet
Kööpenhaminassa on kattava bussi-, metro- ja junaverkosto (S-tog). Parhaiten pääset aistimaan kaupungin tunnelmaa pyörän selästä. Hyviä pyöräteitä on kaikkialla, ja liikennehierarkiassa ylimpänä ovat pyöräilijät, joten pyöräileminen Kööpenhaminassa on todellinen elämys. Polkupyöriä voi vuokrata useista paikoista ympäri kaupunkia sekä hotelleista.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Omatoimikohde.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Tanskan kruunu (DKK). Yleensä valuutan vaihtaminen jo etukäteen kotimaassa on edullisinta, mutta Kööpenhaminen keskustassa on myös runsaasti rahanvaihtopisteitä. Luottokortit kelpaavat yleisesti. Mikäli vuokraat auton, takuumaksu veloitetaan luottokortiltasi. Myös monet hotellit veloittavat luottokortiltasi takuumaksun mahdollisia kuluja, puhelun avaamista yms vuoksi.
Tilaa valuuttaa FOREX Bankista ennen matkaa ja aloita lomasi mukavammin. Lue lisää yhteistyöstämme Forex Bankin kanssa.

Aikaero

Suomen aika - 1 tunti.

Sähkö

220 V

Kieli

Tanska

Tee matkahaku – Kööpenhamina
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.