Matkat – Sansibar

Sansibarin valkoiset rannat, aurinko ja kiehtova historia - upea yhdistelmä! Tjäreborgilla on valikoimassa hotelleja pohjoisessa sekä pitkin kaunista itäistä rannikkoa.

Sansibar on satumainen paratiisisaari Intian valtamerellä – täällä on trooppista vehreyttä, kookospalmuviidakoita ja ihania rantoja. Osa rannoista on niin koskemattomia, että ainoa ääni on palmujen suhina ja valtameren aallot, jotka vierivät vaalealle korallihiekalle. Saatat kohdata ohipyöräilevän kalastajan, jolla on mukanaan illallisainekset ja tuntea mausteplantaaseilta kantautuvat tuoksut. Nämä plantaasit muistuttavat saaren kukoistuskaudesta, jolloin se oli maailman maustekaupan keskus. Sansibarissa sinua odottavat upeat maisemat, rento tunnelma ja luonnonkaunis ympäristö.

Tutustu Sansibariin

Sansibarilla ollessasi kannattaa pistäytyä saaren pääkaupungissa Sansibarissa. Kaupungin vanha osa Stone Town on viehättävä sekoitus kujia, basaareita ja auringon haalistamia kivitaloja. Tämä kaupunginosa on niin hyvin säilynyt ja aito, että se on saanut ansaitun paikkansa Unescon maailmanperintöluettelossa. Itärannikon hotelleista tänne pääsee muutamassa tunnissa, ja matkalla näet paljon muutakin mielenkiintoista.

Tjäreborgin matkat Sansibarille

Matkustaessasi Tjäreborgilla Sansibarille valittavanasi on useita hotelleja saaren itärannikolla, jossa Intian valtameren aallot vierivät kohti rantaa. Valikoimassamme on erilaisia hotelleja kolmesta viiteen sydämeen, ja kaikki niistä sijaitsevat suoraan rannalla tai aivan sen tuntumassa. Yksi suosituimmista hotelleista on vehreässä puutarhassa ja aivan rannan tuntumassa sijaitseva Breezes Beach Club & Spa, joka koostuu useasta pienemmästä rakennuksesta. Toinen mainio vaihtoehto on aivan luksushotelli Baraza Resort & Spa, jonka sisustuksessa on käytetty marmoria, mosaiikkia ja messinkiä. Hotelli sijaitsee aivan Intian valtameren rannalla. Jos haluat mieluummin asua Sansibarin pohjoisessa kärjessä, lähellä pientä Nungwin kalastajakylää, hyvä vaihtoehto on DoubleTree Resort by Hilton Hotel Zanzibar-Nungwi, jossa auringonlaskut ovat yhtä kauniita kuin ranta.

Hyvä tietää
 • Luksushotelleja
 • Rantahotelleja
 • Hotelleja keskustassa
 • Upeita rantoja
 • Mielenkiintoinen historia
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Sansibar

Nähtävyydet
4,0
Ruoka & juoma
4,0
Harrastukset
3,5
Sää
 • tammikuu
32°22°
8
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
32°22°
8
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
32°22°
8
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
30°23°
6
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
12
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
30°22°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
29°21°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°20°
7
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°19°
9
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
30°18°
9
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
31°19°
8
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
31°20°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
31°22°
8
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
Rannat
Sansibarilla sinua odottavat vaaleat upeat hiekkarannat, mutta uimakenkiä kannattaa käyttää, sillä joillain rannoilla on korallipohja.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 14-17 t Helsingistä, sisältäen 1-2 välilaskua

Näin matkustat tänne

Sansibarille voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa. Lento laskeutuu Sansibarin lentokentälle.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa useimmissa tapauksissa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten joko taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Lentoaika Nairobista Sansibarille on noin 2 tuntia ja Dar es Salaamista Sansibarille noin 30 minuuttia.
Ajoaika Sansibarin lentokentältä Sansibarin hotelleihin on n. 1 t 10 min - 2 t (n. 60-65 km), riippuen muusta liikenteestä.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Sansibarin yöelämä on rauhallinen. Jossain hotelleissa on tarjolla viihdeohjelmaa.
Ostokset
Sansibarilla on rajalliset ostosmahdollisuudet. Mainioita tuliaisia ovat mausteviljelmiltä saatavat mausteet.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Stone Town on ollut Unescon maailmanperintölistalla vuodesta 2000, ja se on erinomainen esimerkki Afrikan itäisen rannikon kauppakaupungista. Palace Museum oli sulttaanin asunto vuosina 1911-1964, ja se oli hallituksen käytössä museon avaamiseen asti 1990-luvun puolivälissä. Täällä on nähtävänä huonekaluja ja historiaa sulttaanin ajoilta. Sansibarin ulkopuolella on vankilasaari Changu Island, jossa voit tutustua orjuuden historiaan.
Kulkuyhteydet
Kätevintä Sansibarilla on liikkua vuokraamalla auto sekä kuljettaja. Auton ajamiseen vaaditaan kansainvälinen ajokortti.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde. Sansibarissa ei ole Tjäreborgin opaspalvelua.

Kestävä matkailu

Tjäreborg on ollut jo vuodesta 1999 aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii estämään esimerkiksi lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalainen tarvitsee viisumin Tansaniaan, Sansibarille matkustaessaan. Viisumi (enintään 90 päivää) ei sisälly matkan hintaan. Muiden kuin alkuperäisten suomalaisten tulee itse tarkistaa tiedot Tansanian lähetystöistä. Tansanian suurlähetystö Tukholmassa, p. +46 8 732 24 30/31.

Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk Tansaniaan saapumisen jälkeen. Tansanian/Sansibarin viisumiin tarvitaan kuva. Maahan saapuvalla täytyy olla matkalippu paluuta tai jatkoyhteyttä varten
....

Viisumin voi hankkia etukäteen Tansanian Tukholman suurlähetystön kautta tai maahan saavuttaessa suoraan lentokentältä/rajalta (kolmen kuukauden turistiviisumi maksaa n. USD 50). Viisumi tulee maksaa joko USD 50 tai USD 100 seteleillä. Kannattaa myös varatutua pitkään jonotukseen. Passissa tulee olla vähintään yksi tyhjä sivu viisumia varten.

Suosittelemme, että viisumit hankitaan etukäteen. Lisätietoja ko. maiden suurlähetystöstä.
http://www.tanemb.se/

Sansibarin lähtömaksu n. USD 30/hlö maksetaan käteisellä (seteleillä) Sansibarilta pois lähdettäessä.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Tansanian lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Tansanian lähetystöstä/konsulaatista.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.
http://www.tanemb.se/

Rokotukset

Tansaniassa esiintyy keltakuumetta. Rokotusta suositellaan kaikille matkailijoille. Tietyissä tapauksissa keltakuumerokotusta edellytetään matkustaessasi Sansibarille. Todistus keltakuumerokotuksesta saatetaan vaatia ja se tulee esittää maahan saavuttaessa/rajatarkastuspisteessä. Kysy lisätietoja omalta lääkäriltäsi tai hoitajaltasi.

Trooppisessa Afrikassa tarvitaan aina malarian estolääkitys. Tehokkaat estolääkitysvaihtoehdot ovat meflokiini (LariamR), atovakoni + proguaniili (MalaroneR) tai doksisykliini
.... Klorokiini (HelioparR) ei ole teholtaan riittävä ehkäisyyn Afrikassa, joten sitä ei tule käyttää. Estolääkitystä varten tarvitaan aina lääkärin resepti. Estolääkitystä on käytettävä ohjeiden mukaan myös matkan jälkeen eikä lääkitystä saa keskeyttää.

Tietyt muutkin rokotukset ovat pakollisia ja keltainen rokotustodistus vaaditaan tietyistä maista saavuttaessa. Mikäli teet välilaskun tai matkustat jonkin toisen Afrikan maan kautta, tarkista kaikkien maiden rokotusvaatimukset.

Tarkista vaadittavat rokotukset itse ja ota yhteys hyvissä ajoin ennen matkaa omaan terveys-/rokotuskeskukseen.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista ja matkailuklinikoilta.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Verot Sansibarilla

Infrastructure Tax
Kaikilta matkustajilta veloitetaan majoitukseen liittyvä paikallinen vero (Infrastructure Tax), jonka suuruus on 1 USD/hlö/yö. Vero maksetaan aina suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä. Veroa ei voi maksaa etukäteen matkan hinnan yhteydessä.

Maastapoistumismaksu
Maastapoistumismaksu Sansibarilta on n. 40 USD (lokakuussa 2015), joka maksetaan käteisellä US-dollareilla. Useimmat lentoyhtiöt perivät maksun lentolipun hinnassa, jolloin lentokentällä ei enää tarvitse maksaa mitään.

Valuutta ja maksaminen

Tansanian shillinki (TZS). USD on myös käyttökelpoinen valuutta. Huomioithan rahaa vaihtaessasi, että hotellit ja pankit eivät ota vastaan dollareita, jotka on painettu ennen vuotta 2006. Eurocard, MasterCard ja VISA käyvät maksuvälineinä hotelleissa.

Aikaero

Kesällä: sama aika kuin Suomessa. Talvella: Suomen aika + 1 tunti

Sähkö

240 V. Adapteri tarvitaan (englantilainen kolmereikäinen malli). Kannattaa ottaa mukaan myös taskulamppu sekä ylimääräsiä pattereita.

Kieli

Virallinen kieli on englanti, kansallinen kieli on Kiswahili ja sen lisäksi on noin 40 paikallista kieltä.

Lisävuoteet

Mikäli Sansibarilla huoneeseen/huoneistoon majoittuu kolme henkeä, he nukkuvat useimmiten samassa vuoteessa tai vuoteissa (kaksi grand lit -vuodetta, yksi tai kaksi queen size –vuodetta tai yksi king size -vuode). Vuoteessa on yhteinen patja ja vuodevaatteet. Mikäli huoneeseen/huoneistoon majoittuu neljä henkeä, he nukkuvat kahdessa grand lit –vuoteessa tai kahdessa queen size –vuoteessa tai yhdessä king size -vuoteessa.

Rokotukset

Sansibarille vaaditaan voimassa oleva keltakuumerokotus. Rokotuskortti tulee ottaa mukaan matkalle ja rokotuskortissa tulee olla maininta voimassa olevasta keltakuumerokotuksesta.

Trooppisessa Afrikassa tarvitaan aina malarian estolääkitys. Tehokkaat estolääkitysvaihtoehdot ovat meflokiini (LariamR), atovakoni + proguaniili (MalaroneR) tai doksisykliini. Klorokiini (HelioparR) ei ole teholtaan riittävä ehkäisyyn Afrikassa, joten sitä ei tule käyttää
.... Estolääkitystä varten tarvitaan aina lääkärin resepti. Estolääkitystä on käytettävä ohjeiden mukaan myös matkan jälkeen eikä lääkitystä saa keskeyttää.

Tietyt muutkin rokotukset ovat pakollisia ja keltainen rokotustodistus vaaditaan tietyistä maista saavuttaessa. Mikäli teet välilaskun tai matkustat jonkin toisen Afrikan maan kautta, tarkista kaikkien maiden rokotusvaatimukset.

Tarkista vaadittavat rokotukset itse ja ota yhteys hyvissä ajoin ennen matkaa omaan terveys-/rokotuskeskukseen.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Muovipussit
Tansanian viranomaiset ovat asettaneet muovipussit käyttökieltoon, lukuun ottamatta esimerkiksi kompostoituvia pusseja, joita käytetään terveys- tai lääketieteellisistä syistä. Muovipussien myynti ja käyttö lopetetaan mahdollisimman pian. Vierailijoita pyydetään varmistamaan, että kaikki heidän mukanaan tuomansa muovipussit hävitetään joko hotellissa tai sitten ne viedään takaisin kotimaahan.
Hintaesimerkkejä reittilennoilla – Sansibar
Uroa Bay Beach Resort
Uroa Bay Beach Resort
Sansibar, Tansania
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 9 päivää, 7 hotelliyötä
 • Sis. aamiainen
 • Lähtö 25.4.2021, lähtöpaikka Helsinki
Aamiainen
Lento ja 7 hotelliyötä
25.4.2021 lähtöpaikka Helsinki
DoubleTree Resort by Hilton Hotel Zanzibar-Nungwi
DoubleTree Resort by Hilton Hotel Zanzibar-Nungwi
Sansibar, Tansania
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 9 päivää, 7 hotelliyötä
 • Lähtö 12.1.2021, lähtöpaikka Helsinki
Lento ja 7 hotelliyötä
12.1.2021 lähtöpaikka Helsinki
Sea Cliff Resort and Spa Hotel
Sea Cliff Resort and Spa Hotel
Sansibar, Tansania
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 9 päivää, 7 hotelliyötä
 • Sis. puolihoito
 • Lähtö 11.4.2021, lähtöpaikka Helsinki
Puolihoito
Lento ja 7 hotelliyötä
11.4.2021 lähtöpaikka Helsinki
Tee matkahaku