Matkat – Philipsburg

St. Martin/St. Maarten, St. Martin/St. Maarten

Tervetuloa ihastuttavaan Philipsburgiin! Täällä voit yhdistää ranta- ja kaupunkiloman.

Philipsburg on viehättävä pieni kaupunki, jolla on paljon tarjottavaa pienestä koostaan huolimatta. Täällä voit hyvin viettää aamupäivän tehden ikkunaostoksia Front Streetillä, rentoutua rantapromenadilla tai venytellä rannalla auringosta nauttien. Valikoima on todella suuri näinkin pienelle kaupungille ja paljon siitä tulee luonnostaan: ranta, katuelämä ja ihastuttava tunnelma. Vaikka turistit ovat nähtävissä ja kuultavissa kaikkialla, silti paikalliselämä määrää täällä tahdin ystävällisyydellään ja vieraanvaraisuudellaan. Ei olekaan mikään ihme, että saaren motto on "St Maarten, the Friendly Island".

Front Street ja Back Street

Näiden kahden kadun varrella on kaupungin liikkeet, kaikkea timanteista ja koruista leluihin ja taloustavaroihin, kaikki sulassa sovussa. Sekoitetaan siihen vielä historia ja nykyaika - pienet kreolilaiseen tyyliin rakennetut talot varjoisissa puutarhoissa ovat vierekkäin modernien toimistorakennusten kanssa. Kävellessäsi pitkin Front Streetiä on vaikeaa olla ihastelematta vastakohtia, ja yhtä vaikeaa on olla ihastumatta ilmapiiriin, jossa autot yhtäkkiä tukkivat kapeat kadut kuljettajien nähdessä jonkun tutun. Front Streetin toisessa päässä on Tjäreborgin suosittu hotelli Divi Little Bay Beach Resort, jossa voit asua perheystävällisesti rannan tuntumassa.

Näe ja koe Karibia

Käytä tilaisuus hyväksesi ollessasi Karibialla ja näe mahdollisimman paljon. Yksinkertaisin tapa on asua saarella useammassa eri kohteessa tai vierailla jollakin naapurisaarista, esim. Anguillalla ja Saballa. Voit myös käydä tutustumassa Ruotsin vanhaan siirtomaahan, naapurisaari St. Barthiin ja sen viehättävään pääkaupunkiin Gustaviaan. Anguillalle ja St. Barthille pääsee esim. Marigotin satamasta. Myös vuokra-auto on hyvä idea, sillä tiet ovat hyväkuntoisia ja liikenne on suhteellisen rauhallista. Silloin pääset myös tutustumaan saareen omaan tahtiisi.

Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Philipsburg

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
26°18°
8
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
26°18°
8
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
27°19°
9
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
29°21°
9
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
30°22°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
31°23°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
32°23°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
15
Sateettomia päiviä
 • elokuu
32°24°
9
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
15
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
31°23°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
14
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
29°23°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
14
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
27°21°
8
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
14
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
27°19°
8
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
Rannat
Philipsburgissa on hieno, kilometrin pituinen ranta. Aurinkotuoleja ja -varjoja voi vuokrata.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Lentoaika vaihtelee valitun lentoreitityksen mukaan.

Näin matkustat tänne

St. Martin/St. Maartenille voit matkustaa reittilennolla mihin aikaan vuodesta tahansa. Lentoaika riippuu lentoyhteyksistä.
Kuljetukset eivät sisälly hintaan. Kuljetukset omatoimisesti. Ajoaika lentokentältä hotelliin kestää taksilla noin 30-60 minuuttia, riippuen liikenteestä.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Philipsburgissa on runsaasti erilaisia ravintoloita, joissa on tarjolla kaikkea mahdollista ranskalaisesta ja karibialaisesta kansainväliseen keittiöön. Kannattaa ehdottomasti maistaa paikallisia erikoisuuksia, kuten friteerattua leipää, joka on nimeltään Johnny Cake. Callaloo on puolestaan paksu keitto, joka on valmistettu pinaatista ja mausteista, päällä on esimerkiksi sianlihan paloja, kanaa tai vihanneksia. Philipsburgissa on useita baareja, joissa on sekä tanssia että elävää musiikkia. Jos kaipaat hieman vilkkaampaa yöelämää, kannattaa suunnata Maho Beachin ja Simpson Bayhin.
Ostokset
Front Street -pääkadun ja sitä ympäröivien katujen varsilla on lukuisia kauppoja, joissa on myynnissä kansainvälisiä vaatemerkkejä ja asusteita. Koska St. Martin/St. Marteen on verovapaata aluetta, voit tehdä ostoksesi verovapaasti. Kannattaa myös käydä ostoksilla paikallisilla markkinoilla Philipsburgissa ja ostaa tuliaisiksi karibialaisia tavaroita.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Tarkastele värikkäitä, siirtomaatyylisiä taloja historiallisen Old Street -kadun varrella ja käy Fort Amsterdam -linnoituksella. Jos pidät vauhdista ja korkeista paikoista, suosittelemme käymään Rainforest Adventures -seikkailupuistossa. Philipsburgista pääsee myös osallistumaan erilaisille retkille, jotka vievät saaren eri osiin.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalvelua.

Kestävä matkailu

Olemme olleet jo vuodesta 1999 yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Voimassa oleva passi. Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia alle 90 vuorokauden lomamatkoilla. Tarkista ennen matkalle lähtöä, että passi on täysin ehjä.

Maahan saavuttaessa sinun tulee esittää paluulentolippu, matkavakuutus, joka kattaa vähintään 15 000 USD ja vahvistus hotellivarauksesta. Lisäksi sinulla tulee olla riittävät varat oleskelun ajaksi.

Saari on jaettu kahteen osaan, ranskalaiseen ja hollantilaiseen osaan. Lisätietoja voi kysellä kunkin osan suurlähetystöstä Tukholmasta
.... Ranskalaisen puolen puhelinnumero on +46 8 459 53 00 ja hollantilaisen puolen puhelinnumero on +46 8 556 933 00.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset St. Martinin/St. Maarten lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan St. Martinin/St. Maarten lähetystöstä/konsulaatista.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Kohteessa suositellaan matkailijan perusrokotteiden (kurkkumätä, jäykkäkouristus, polio, MPR=tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko) lisäksi A-hepatiittisuojaa sekä harkinnanvaraisena B-hepatiittisuojaa.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Suojautuaksesi hyttysiä ja muita hyönteisiä vastaan, suosittelemme hyttyskarkotetta ja vaaleita, pitkähihaisia ja -lahkeisia vaatteita.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen Ulkoasianministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro ja USD. Pankkiautomaatteja.

Aikaero

Kesäaika: Suomen aika - 7 tuntia. Talvella: Suomen aika - 6 tuntia.

Sähkö

110 V (St Maarten, adapteri tarvitaan) ja 220 V (St Martinin).

Kieli

Englanti, ranska ja hollanti.
Tee matkahaku