Matkat – Oyster Pond/Dawn Beach

St. Martin/St. Maarten, St. Martin/St. Maarten

Oyster Pond ja Dawn Beach ovat kaksi täysin eri puolta samassa lomakohteessa, vaikka ne eivät sijaitsekaan kaukana toisistaan. Toinen sijaitsee Ranskassa ja toinen Hollannissa, mutta niissä on paljon samaa: aurinko, meri ja ihana loma.

Oyster Pond muistuttaa hieman Ranskan Rivieralla olevaa kylää, talot on rakennettu rinteeseen ja alhaalla on pieni ja suojaisa satama. Tänne tullaan rentoutumaan ja nauttimaan auringosta ja laiskottelusta. Lisämaustetta lomailuun saat, kun lähdet tutustumaan myös ympäristöön ja välillä käyt tietenkin herkutelemassa jossakin saaren viihtyisistä ravintoloista. Täältä on myös lyhyt matka Ruotsin entiseen siirtomaahan, St. Barthin saarelle, jonne pääsee Oyster Pondin satamasta lähtevillä veneillä. Hyppää kyytiin, nauti kolmen vartin venematkasta ja voilá, voit astua maihin ja nähdä harvinaisen palan Ruotsin historiaa.

Dawn Beach

Toisin kuin Oyster Pond, Dawn Beach on täysin avoinna Atlantille ja tällä puolen kilometrin pituisella rannalla on paljon tilaa. Jos kaipaat lomaltasi rentoutumista, Dawn Beach on oikea valinta. Täällä on rauhallinen yöelämä, ensiluokkaisia hotelleja ja ranta, jossa et koskaan ole keskellä tungosta.

Näe ja koe Karibia

Käytä tilaisuus hyväksesi ollessasi Karibialla ja näe mahdollisimman paljon. Yksinkertaisin tapa on asua saarella useammassa eri kohteessa tai vierailla jollakin naapurisaarista, esim. Anguillalla ja Saballa. Voit myös käydä tutustumassa Ruotsin vanhaan siirtomaahan, naapurisaari St. Barthiin ja sen viehättävään pääkaupunkiin Gustaviaan. Anguillalle ja St. Barthille pääsee esim. Marigotin satamasta. Myös vuokra-auto on hyvä idea, sillä tiet ovat hyväkuntoisia ja liikenne on suhteellisen rauhallista. Silloin pääset myös tutustumaan saareen omaan tahtiisi.

Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Oyster Pond/Dawn Beach

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
26°18°
8
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
26°18°
8
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
27°19°
9
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
29°21°
9
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
30°22°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
31°23°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
32°23°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
15
Sateettomia päiviä
 • elokuu
32°24°
9
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
15
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
31°23°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
14
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
29°23°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
14
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
27°21°
8
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
14
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
27°19°
8
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
Rannat
Dawn Beach on puoli kilometriä pitkä ranta. Westin Dawn Beach Resortin (n. 250 m) ulkopuolella kaikki aurinkotuolit ja -varjot on tarkoitettu ainoastaan hotellin vieraille. Muissa rannan osissa on aurinkotuoleja ja -varjoja vuokrattavissa.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Lentoaika vaihtelee valitun lentoreitityksen mukaan.

Näin matkustat tänne

St. Martin/St. Maartenille voit matkustaa reittilennolla mihin aikaan vuodesta tahansa.
Lentoaika riippuu lentoyhteyksistä.
Kuljetukset eivät sisälly hintaan. Kuljetukset omatoimisesti. Ajoaika lentokentältä hotelliin kestää taksilla noin 30-60 minuuttia, riippuen liikenteestä.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Oyster Pondin ympäristössä ja pienessä marinassa on muutamia ravintoloita ja baareja. Naapurikylässä, Dawn Beachissä, ravintola- ja huvielämä on keskittynyt ainostaan hotelleihin.
Ostokset
Marigotissa ja Philipsburgissa, saaren ranskalaisen puolen ja hollantilaisen puolen pääkaupungeissa, on laajempi valikoima kauppoja ja ostosgallerioita.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Lähinnä erilaisia ranta- ja vesiurheiluaktiviteetteja.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalvelua.

Kestävä matkailu

Olemme olleet jo vuodesta 1999 yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Voimassa oleva passi. Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia alle 90 vuorokauden lomamatkoilla. Tarkista ennen matkalle lähtöä, että passi on täysin ehjä.

Maahan saavuttaessa sinun tulee esittää paluulentolippu, matkavakuutus, joka kattaa vähintään 15 000 USD ja vahvistus hotellivarauksesta. Lisäksi sinulla tulee olla riittävät varat oleskelun ajaksi.

Saari on jaettu kahteen osaan, ranskalaiseen ja hollantilaiseen osaan. Lisätietoja voi kysellä kunkin osan suurlähetystöstä Tukholmasta
.... Ranskalaisen puolen puhelinnumero on +46 8 459 53 00 ja hollantilaisen puolen puhelinnumero on +46 8 556 933 00.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset St. Martinin/St. Maarten lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan St. Martinin/St. Maarten lähetystöstä/konsulaatista.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Kohteessa suositellaan matkailijan perusrokotteiden (kurkkumätä, jäykkäkouristus, polio, MPR=tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko) lisäksi A-hepatiittisuojaa sekä harkinnanvaraisena B-hepatiittisuojaa.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Suojautuaksesi hyttysiä ja muita hyönteisiä vastaan, suosittelemme hyttyskarkotetta ja vaaleita, pitkähihaisia ja -lahkeisia vaatteita.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen Ulkoasianministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro ja USD.

Aikaero

Kesäaika: Suomen aika - 7 tuntia. Talvella: Suomen aika - 6 tuntia.

Sähkö

110 V (St Maarten, adapteri tarvitaan) ja 220 V (St Martinin).

Kieli

Englanti, ranska ja hollanti.
Tee matkahaku