Matkat – Frankfurt

Historiallisia nähtävyyksiä, ostoksia, ravintoloita ja vilkas huvielämä. Viikonloppumatka Frankfurtiin sopii sinulle, joka et halua matkustaa samoihin kohteisiin, joihin kaikki muut matkustavat.

Frankfurtin matkallasi tulet huomaamaan, että kaupungissa on paljon pilvenpiirtäjiä, joten kaupunkikuva on hyvin erilainen kuin muissa Euroopan kaupungeissa. Kaupungin keskusta muistuttaa paremminkin amerikkalaista suurkaupunkia kuin eurooppalaista. Kaupungin halki virtaa Mainjoki, jonka eteläisellä rannalla on runsaasti erilaisia museoita. Frankfurt on kuuluisa korkeatasoisista museoistaan ja harvassa kaupungissa on niin tiheästi museoita kuin Frankfurtissa. Useat museot sijaitsevat rantapromenadin varrella, joka on suosittu kävely- ja lenkkeilyalue.

Historialliset nähtävyydet

Suuri osa historiallisista nähtävyyksistä sijaitsee Römerin ympäristössä. Römerillä oikeastaan tarkoitetaan Frankfurtin vanhaa kaupungintaloa ja sen viereisiä rakennuksia, mutta nykyään Römeriksi kutsutaan myös rakennusten vieressä sijaitsevaa aukiota. Römer on todella suosittu vierailukohde, jossa on mukava tunnelma. Römerin ympäristössä on paljon ravintoloita ja kauppoja.

Tjäreborgin Frankfurt

Euroopan suurin lentokenttä ja liikennöidyin juna-asema ovat ansaitusti tehneet Frankfurtista valtavan liikenteen solmukohdan. Kun varaat Tjäreborgin matkan Frankfurtiin, voit valita useista korkeatasoisista hotelleista. Useat hotellit sijiatsevat keskeisellä paikalla joen pohjoispuolella, kävelymatkan päässä keskusrautatieasemalta.

Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Frankfurt

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
3°-2°
1
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
5°-1°
2
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
11°2°
4
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
16°6°
5
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
20°9°
7
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
23°13°
8
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
25°15°
7
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • elokuu
24°14°
7
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
21°11°
5
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
14°7°
3
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
8°3°
1
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
4°0
1
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Näin matkustat tänne

Tjäreborgin kautta voit matkustaa Frankfurtiin reittilennoilla ympäri vuoden.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten joko taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika Frankfurtin lentokentältä keskustan hotelleihin on n. 20 min (n. 15 km), riippuen muusta liikenteestä.
Ostokset
Mielenkiintoisia kauppoja on kaikissa Frankfurtin kaupunginosissa, mutta suosituin shoppailualue sijaitsee luonnollisesti keskustassa. Zeil-kävelykadun varrella on kaksi tunnettua tavarataloa Kaufhof ja Karstadt.

Zeil-kadun läntisessä päässä katu muuttuu suureksi ravintolakaduksi, jota kutsutaan nimellä Fressgass. Keskustassa on myös kaunis Goethestrasse, jonka varrella on luksusliikkeitä ja tunnettujen suunnittelijoiden kauppoja, kuten Gucci, Escada, Versace jne. Schillerstrassella järjestetään mielenkiintoiset markkinat perjantaiaamupäivisin.

Sachsenhausenin viihtyisässä kaupunginosassa, Main-joen eteläpuolella, on myös paljon kauppoja, jotka on suunnattu nuoremmille. Schweizerstrasse on täynnä delejä, kirjakauppoja, trendikkäitä kahviloita ja sellaisia kauppoja, kuten Hype ja Bailly Diehl. Täällä elämänrytmi on hektisempi kuin Zeil-kadulla. Museumsufer-alueella järjestetään lauantaisin suuri kirpputori.

Jos kaipaat boheemimpia ostosmahdollisuuksia, kannattaa suunnata pohjoisemmassa sijaitsevaan Bornheimin kaupunginosaan. Bergerstrassella on useita mielenkiintoisia design-, vaate- ja second hand -kauppoja.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Frankfurtissa on monipuolinen valikoima ravintoloita, ja tasokkaita paikkoja on nykyään joka puolella kaupunkia. Paljon mielenkiintoisia ravintoloita löytyy boheemin trendikkäältä Sachsenhausenin alueelta ja modernista Westendistä. Useimmat turistit kävelevät keskustan Fressgassenia pitkin, joka on Frankfurtin suurimpia kulinaristisia kävelykatuja. Täällä on kahviloita, ravintoloita, bistroja ja herkkukauppoja vieri vieressä.
Frankfurtissa on yllättävän monipuolinen baarivalikoima, kiitos lukuisien kaupungissa olevien opiskelijoiden, maahanmuuttajien, liikemiesten, nuoren talouseliitin ja hyvin toimeentulevien ihmisten. Kaupungin mielenkiintoisimmat illanviettopaikat löytyvät Sachsenhausenin kaupunginosasta, joen eteläpuolelta. Täällä on useita ahtaita baareja ja hyviä ravintoloita. Alue on tunnettu myös lukuisista apfelwein-baareistaan. Apfelwein on saksalaista siideriä, joka on tyypillistä juuri tällä seudulla. Siideri tarjoillaan perinteisesti 30 cl:n ruutukuvioidusta lasista, jotka pysyvät hyvin kädessä. Joka vuosi elokuussa järjestetään apfelwein-festivaalit.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Jos olet saanut kylliksesi kaupungin monipuolisesta ravintola- ja ostostarjonnasta, voit lähteä museoihin. Täällä on myös maailman suurin messukompleksi Messe Frankfurt, jossa järjestetään muun muassa isot musiikki- ja kirjamessut sekä yksi maailman suurimmista autonäyttelyistä.
Kulkuyhteydet
Frankfurtissa voit liikkua paikallisjunalla, raitiovaunulla, bussilla, metrolla ja taksilla.

Liikenneyhteydet lentokentältä

Frankfurtin lentokenttä Flughafen Frankfurt am Main sijaitsee 12 kilometrin päässä keskustasta, ja se on Euroopan toiseksi suurin lentokenttä. Lentokentällä on sekä paikallis- että kaukojunien asema. Kätevimmin pääset keskustaan ottamalla paikallisjunan Frankfurtin päärautatieasemalle. Lentokentän ja keskustan välillä kulkee myös useita busseja ja shuttle-busseja.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passimääräykset Saksan lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Saksan lähetystöstä/konsulaatista. Saksan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 458580.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Turistivero

1.1.2018 alkaen kaikilta Frankfurtissa majoittuvilta peritään turistivero 2 euroa per henkilö per päivä. Myös tulo- ja lähtöpäivät lasketaan mukaan.

Sähkö

230 V.

Kieli

Saksa
Tee matkahaku