Matkat – Hampuri

Hampuri on mukavan etäsiyyden päässä, lentoaika Helsingistä on vain noin kaksi tuntia. Täällä on monipuoliset valikoimat erilaista ajanvietettä, ravintoloita, shoppailumahdollisuuksia, nähtävyyksiä ja paljon muuta mielenkiintoista.

Hampuri on oikeastaan todella suuri kaupunki, vaikka ensisilmäyksellä ei ehkä siltä vaikutakaan. Nähtävyydet ja huvielämä ovat keskittyneet kaupungin keskustaan, ja täällä on helppo liikkua paikasta toiseen. Hampurissa on niin paljon mielenkiintoista tekemistä ja katseltavaa, että voi olla vaikea päättää, mistä aloittaa. Hyviä shoppailumahdollisuuksia on kaikkialla, ja kaupunki on täynnä kaikenlaisia museoita, joista yksi mielenkiintoinen on Saksan suurin taidemuseo Hamburger Kunsthalle. Hampuri on tunnettu myös puistoistaan, mutta vähemmän tunnettua on yleensä se, että Hampurissa on myös paljon siltoja, jotka kulkevat kaupungin useiden kanaalien yli. Kaupunkiin onkin erityisen mukava tutustua kävellen.

Asu hyvin Hampurissa

Tjäreborgin valikoimassa on useita erilaisia hotelleja, joten löydät varmasti juuri itsellesi sopivan vaihtoehdon. Tyylikäs vaihtoehto on esimerkiksi Barcelo Hamburg, joka sijaitsee keskeisellä paikalla Hampurin keskustassa. Jos taas kaipaat hieman avantgardistisempaa vaihtoehtoa, hyvä vaihtoehto on The George Hotel, joka sijaitsee lähellä Außenalster-järveä ja kävelyetäisyydellä keskustasta. Tjäreborgilla matkustat Hampuriin joustavasti reittilennoilla, ja päätät itse matkasi ajankohdan ja pituuden. Hampuri sopii mainiosti viikonloppukohteeksi, pidennetyn viikonlopun viettoon tai voit tietenkin viipyä täällä myös pidempään.

Syö hyvin Hampurissa

Hampuri on todellinen paratiisi hyvän ruuan ystäville. Täällä voit maistella kaikkea perinteisistä saksalaisen keittiön herkuista tyylikkäisiin japanilaisen ja libanonilaisen ruokakulttuurien antimiin. Hampurissa jokainen löytää varmasti mieleisiänsä makuelämyksiä. Kannattaa ehdottomasti vierailla myös paikallisissa panimoissa, joita Hampurissa on useita niin pienempiä kuin suurempia.

Hampurin nähtävyyksiä

Hampurissa on paljon sekä klassisia että moderneja nähtävyyksiä ja kaikkea siltä väliltä. Mielenkiintoisia ovat esimerkiksi maailman suurin pienoisrautatie sekä St. Pauli Fischmarkt-kalamarkkinat, joilla järjestetään lisäksi erilaisia tapahtumia, musiikkiesityksiä ja sunnuntaimarkkinat. St. Paulin eteläpuolella sijaitsee tunnettu Reeperbahn-katu, ja lähistöllä on myös HafenCity, joka on vanhalle satama-alueelle rakennettu trendikäs kaupunginosa. Hyvät shoppailumahdollisuudet ovat Jungfernstiegin, Fuhlentwieten ja Neuer Wallin muodostaman kolmion sisällä, jossa on paljon trendikkäitä kauppoja. Perinteisempiä ostosmahdollisuuksia on Harry´s Hamburger Hafenbazarissa sekä St. Paulin katujen varsilla. Illanviettopaikkoja on lukuisia erilaisia. Yöelämän keskus on tunnetun Reeperbahn-kadun ympäristössä, ja lisäksi tarjolla on musikaaleja, teatteria, konsertteja ja kabareita. Hampurissa on todellakin jokaisella jotain vuorokauden ja vuoden ympäri. Tjäreborgin reittilennoilla matkustat joustavasti Hampuriin, päätät itse matkasi ajankohdan ja pituuden sekä voit valita mieleisesi hotellin.

Hyvä tietää
 • Vapaasti valittava matkan pituus
 • Hotelleja keskustassa
 • Eritasoisia hotelleja
 • Hyvät ostosmahdollisuudet, monia ravintoloita ja vilkas yöelämä
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Hampuri

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
2°-3°
2
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
3°-3°
2
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
8°0
4
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
13°3°
6
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
18°7°
8
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
22°11°
8
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
23°13°
7
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • elokuu
23°13°
6
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
19°10°
6
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
14°6°
3
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
7°2°
2
Aurinkotuntia/pv
13
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
4°-1°
1
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Näin matkustat tänne

Tjäreborgin kautta voit matkustaa Hampuriin reittilennoilla ympäri vuoden.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa useimmissa tapauksissa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten joko taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika Hampurin lentokentältä keskustan hotelleihin on n. 30 min (n. 11 km), riippuen muusta liikenteestä.
Ostokset
Mönckebergstraßen ja Spitalerstraßen varsilla on paljon kauppoja ja gallerioita. Neuer Wallin alueella on lähinnä luksuskauppoja, ja St. Paulin kaupunginosassa on pieniä kauppoja ja mielenkiintoisia markkinoita.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Monipuolinen valikoima erilaisia ravintoloita edullisista pikaruokapaikoista hienompiin gourmetravintoloihin. Tarjolla on ruokaa kaikista maailman kolkista.
Hampurin yöelämä on todella monipuolinen. Baareja, klubeja, diskoja, teatteriesityksiä ja livemusiikkia on tarjolla runsaasti. Huvielämä on keskittynyt Reeperbahn-kadulle. Hampuri on myös tunnettu monipuolisesta musikaalitarjonnastaan.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Museoita, markkinoita, tapahtumia, teatteria, musikaaleja.
Kulkuyhteydet
Metrolla, bussilla ja veneellä on helppo liikkua Hampurissa. Jos haluat lähteä tutustumaan eri puolille kaupunkia, paikallisjuna (S-Bahn) on kätevä kulkuväline.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passimääräykset Saksan lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Saksan lähetystöstä/konsulaatista. Saksan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 458580.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Luottokortit kelpaavat yleisesti. Pankkiautomaatteja on kaikkialla.

Sähkö

230 V.

Kieli

Saksa

MAJOITUSVERO

Kaikilta kaupungissa yöpyviltä matkustajilta peritään majoituspaikasta ulos kirjautuessa majoitusvero, joka on n. 4-6 €/hlö/yö. Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tee matkahaku