Matkat – München

München on yksi Saksan tunnetuimmista kaupungeista ja täysin ansaitusti. Täällä vietät mielenkiintoisen, rentouttavan ja makunystyröitä kutkuttavan loman.

München on ollut Baijerin osavaltion keskus useiden vuosisatojen ajan. Kaupunki on täynnä arkkitehtonisia aarteita barokin ja renessanssin ajoilta. München on todellinen unelmakaupunki, joka on säilyttänyt alkuperäisen saksalaisen tunnelmansa. Täällä on myös lukuisia erinomaisia ravintoloita, vilkas klubielämä ja muutamia maan parhaita museoita. Syksyisin Münchenissä järjestetään maailmalla tunnetut Oktoberfest-olutfestivaalit, ja München onkin erityisen suosittu kohde juuri festivaalien aikaan.

Hotelleja keskeisellä sijainnilla Münchenissä

Tjäreborgin hotellivalikoimassa on useita erilaisia hotelleja, joten löydät varmasti mieleisesi. Suurin osa hotelleista sijaitsee keskeisellä paikalla, lähellä päärautatieasemaa ja Karlsplatzin metroasemaa. Karlsplatz on myös torin nimi, jota yleensä kutsutaan nimellä Stachus. Stachukselta lähtee kävelykatu alas Marienplatzille, jonka varrella on useita tavarataloja, kauppoja, ravintoloita ja kahviloita. Marienplatz on ollut Münchenin tärkeimpiä keskustoja jo aikojen alusta lähtien, ja nykyään se on metrojen ja junien tärkeä solmukohta.

Tjäreborgin matkat Müncheniin

Tjäreborgilla matkustat Müncheniin joustavasti reittilennoilla. Päätät siis itse matkasi pituuden ja ajankohdan, ja voit viipyä Münchenissä juuri niin kauan kuin haluat. Lentoaika Helsingistä on noin kaksi ja puoli tuntia, joten München on mainio viikonloppukohde, mutta halutessasi voit tietenkin viipyä myös pidempään.

Hyvä tietää
 • Hotelleja keskustassa
 • Hyviä ravintoloita
 • Vilkas yöelämä
 • Vapaasti valittava matkan pituus
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta München

Harrastukset
5,0
Nähtävyydet
5,0
Ostokset
5,0
Sää
 • tammikuu
1°-5°
2
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
3°-5°
3
Aurinkotuntia/pv
13
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
9°-1°
5
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
14°3°
6
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
18°7°
7
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
21°11°
8
Aurinkotuntia/pv
13
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
23°13°
8
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • elokuu
23°12°
8
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
20°9°
6
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
13°4°
4
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
7°0
2
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
2°-4°
2
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Näin matkustat tänne

Müncheniin voit matkustaa reittilennolla ympäri vuoden ja määritellä itse matkasi pituuden.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa useimmissa tapauksissa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten joko taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika Münchenin lentokentältä Münchenin keskustan hotelleihin on n. 50 min (n. 40 km), riippuen muusta liikenteestä.
Ostokset
Maximilianstrasse houkuttelee ylellisillä ostosmahdollisuuksillaan. Glockenbachviertelillä ja Gärtnerplatzviertelillä on useita pienempiä ja persoonallisempia putiikkeja, joissa myydään muotia, musiikkia ja designtuotteita.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Münchenissä on paljon erilaisia ravintoloita, joissa tarjoillaan kaikkea kunnon kotiruuasta tyylikkäisiin ja herkullisiin aasialaisiin ruokalajeihin.
Münchenissä on paljon klubeja ja muita ravintoloita, joten yöelämä on täällä vilkasta.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Syys-lokakuun vaihteessa Münchenissä järjestetään Oktoberfest-juhlat. Näitä suosittuja olutfestivaaleja on järjestetty jo vuodesta 1810 alkaen, ja kyseessä on yksi maailman suurimmista kansanjuhlista.
Münchenissä on museoita, näyttelyitä ja paljon muuta mielenkiintoista. Noin 20 kilometrin päässä Münchenistä on Dachaun keskitysleiri, jossa on nykyään muistomerkki sekä museo. Tänne pääsee junalla Münchenistä.
Kulkuyhteydet
Münchenin keskustassa on helppo liikkua kävellen. Myös metro ja raitiovaunu ovat käteviä kulkuvälineitä.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin henkilökuntaa.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passimääräykset Saksan lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Saksan lähetystöstä/konsulaatista. Saksan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 458580.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro. Luottokortit hyväksytään yleisesti. Runsaasti pankkiautomaatteja.

Sähkö

230 V.

Kieli

Saksa

Lisätiedot

Lue myös Tjäreborgin matkaehdot. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tee matkahaku