Matkat kohteeseen Berliini

Berliini on erinomainen kohde viikonloppulomalle, sillä lentomatka on lyhyt, kaupunki on täynnä mielenkiintoisia nähtävyyksiä, monipuolisia ostosmahdollisuuksia ja lukuisia ravintoloita. Lisäksi Berliinissä on vilkas yöelämä.

Berliini on nykyään vilkas ja elävä suurkaupunki, jossa on leveitä puistokatuja. Kaupungin valttikortteja ovat ehdottomasti monipuolinen kulttuuri-, ravintola-, ostos- ja viihdetarjonta. Berliinissä on historiallisia monumentteja, trendikkäitä kahviloita, designhotelleja, avoimia puistoja, taiteilijakortteleita, kirpputoreja ja luksuskauppoja. Berliinissä voit nauttia laajasta viihdetarjonnasta vuorokauden ympäri, sillä täällä on lukuisia baareja, klubeja, diskoja sekä lisäksi teatteria ja paljon livemusiikkia. Kaupunki on tunnettu myös useista festivaaleistaan.

Ruoka ja nähtävyydet

Berliinin ainutlaatuisen historian ansiosta kaupungissa on nykyään loputtomasti erilaisia nähtävyyksiä. Checkpoint Charlie, Alexanderplatz, Brandeburgin portti, Berliinin muurin värikkäät jäännökset East Side Galleryssä… Voit lähteä tutustumaan nähtävyyksiin kävellen, hypätä sightseeing-bussin kyytiin tai lähteä vaikkapa opastetulle retkelle jommallekummalle kaupungin läpi virtaavalle joelle. Iltaa voit viettää jossain kaupungin 7000 pubista tai ravintolasta, jotka tekevät Berliinin katuelämästä vilkkaan. Tarjolla on luonnollisesti saksalaista wurstia ja sauerkrautia sekä gourmetherkkuja maailman jokaisesta kolkasta.

Asu keskeisellä sijainnilla Berliinissä

Tjäreborgilla on hotelleja eri puolella Berliiniä, joten löydät varmasti mieleisesi vaihtoehdon. Länsi-Berliinin puolella voit asua suuren ostoskadun Kurfürstendammin tai tunnetun KaDeWen tavaratalon lähellä. Jos olet lähdössä Berliiniin ihan ensimmäistä kertaa, tämä puoli on silloin hyvä vaihtoehto. Berliinin Mitten kaupunginosa oli aikoinaan ei-kenenkään-maata, ja nykyään se on Berliinin uusinta osaa, jossa on trendikkäitä baareja ja klubeja. Entistä Itä-Berliiniä on kunnostettu ja rakennettu uudelleen, ja jäljellä on edelleen sellaiset maamerkit, kuten vanha tv-torni ja Berliinin ooppera. Täällä on parhaimmat hotellivaihtoehdot ilman lapsia matkustaville, kuten esimerkiksi Signature-hotellimme Radisson Blu Hotel. Jos olet matkalla lasten kanssa, mainio vaihtoehto on suosittu Family Comfort -hotellimme H10 Berlin Kudamm, joka sijaitsee Kurfürstendamm-ostoskadun tuntumassa.

Tjäreborgin matkat Berliiniin

Tjäreborgilla matkustat Berliiniin reittilennoilla, mikä on mainio vaihtoehto silloin, kun haluat itse päättää matkasi pituuden ja ajankohdan. Näin saat juuri itsellesi parhaiten sopivan loman. Berliinissä voit viettää pidennetyn viikonlopun tai vaikka kokonaisen viikon, valinta on sinun.

Hyvä tietää
 • Vapaasti valittava matkan pituus
 • Hotelleja keskustassa
 • Luksushotelleja
 • Perhehotelleja
 • Hyvät ostosmahdollisuudet
 • Hyviä ravintoloita ja vilkas yöelämä
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Berliini

Nähtävyydet
4,2
Ostokset
4,1
Ruoka & juoma
4,1
Ilmasto ja sää
 • tammikuu
2°-3°
1
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
3°-3°
2
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
8°0
4
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
13°4°
5
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
19°8°
7
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
22°12°
8
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
24°14°
7
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • elokuu
23°13°
7
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
20°10°
6
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
13°6°
3
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
7°2°
1
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
3°-1°
1
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Helsingistä n. 1 tunti 55 min.

Näin matkustat tänne

Berliiniin voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennoilla ympäri vuoden ja voit itse määritellä matkasi ajankohdan ja pituuden. Lennot laskeutuvat joko Berlin-Tegelin tai Berlin-Schönefeldin kentälle.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa useimmissa tapauksissa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten joko taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika Berlin-Tegelin lentokentältä Berliinin keskustan hotelleihin on n. 20 min (n. 10 km), riippuen muusta liikenteestä.
Yhteydet lentokentältä keskustaan:
- Lentokenttäbussi, n. 20 min keskusrautatieasemalle, Hauptbahnhofille
- Metro (U-Bahn) ja paikallisjuna (S-Bahn), joka liikennöi Tegelin ja Zoologischer Gartenin välillä
- Paikallisbussit eri puolille Berliinin keskusta-aluetta
- Taksi n. 20 min.

Toinen lentokenttä on nimeltään Berlin-Schönefeld, se sijaitsee noin 22 km Berliinistä kaakkoon ja ajoaika keskustaan on n. 40 min. Kentältä pääsee keskustaan lentokenttäbussilla ja paikallisjunalla (S-Bahn).
Ostokset
Berliinin ostosmahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Isompia ostoskeskuksia on useita, samoin ostoskatuja ja trendikkäitä liikkeitä. Osoitteessa Taunentzienstrasse 21-24 ovat legendaariset kauppahallit, joissa voi tehdä herkullisia löytöjä.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Berliini on maailmanluokan kaupunki, ja kaupungin ravintolat edustavat kaikkia maailman keittiöitä. Täältä löydät varmasti mieleisiäsi makuelämyksiä, ja kannattaa tietenkin maistella myös paikallista kotiruokaa, kuten porsaan potkaa, braatvurstia, knöödeleitä ja spätzleä.
Berliinissä sinua odottaa vilkas ja monipuolinen yöelämä. Viihdetarjontaa täällä on muutenkin vuorokauden ympäri. Baarien ja klubien lisäksi tarjolla on teatteriesityksiä ja paljon livemusiikkia. Berliini on tunnettu myös useista festivaaleistaan.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Kulttuuritarjonta on Berliinissä monipuolinen ja laaja. Täällä on useita museoita ja nähtävyyksiä, kuten esimerkiksi Spreejoella sijaitseva Museosaari (Museuminsel), jossa on viisi suurta museota. Berliinissä järjestetään ympäri vuoden konsertteja, elokuvafestivaaleja ja taidenäyttelyitä.
Kulkuyhteydet
Berliinissä on toimiva joukkoliikenne, jossa kuljetaan metrolla (U-bahn), raitiovaunulla (Straßenbahn), lähijunalla (S-bahn) sja bussilla.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde.

Passi ja viisumi

Matkalla sinulla tulee aina olla mukana matkustusasiakirja (passi tai Schengen-maissa myös poliisin myöntämä valokuvallinen henkilökortti), joka on voimassa oleva ja moitteettomassa kunnossa. Suosittelemme, että passi on voimassa Eurooppaan ja lähialueille suuntautuvilla matkoilla vähintään 3 kk ja Euroopan ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla vähintään 6 kk matkan jälkeen.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi lähetystöstä/konsulaatista.

If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Germany. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Berliinin turistivero

Berliinin kaupungin viranomaiset ovat ilmoittaneet, että kaikilta kaupungissa yöpyviltä matkustajilta peritään viimeistään majoituspaikasta ulos kirjautuessa majoitusvero, joka on hotelliluokituksen mukaan n. 4-8 €/hlö/yö, maksimissaan 5 % asumiskustannuksista per yö.
Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro. Luottokortit hyväksytään yleisesti, ei kuitenkaan takseissa. Monet hotellit tekevät katevarauksen luottokortillesi sisäänkirjautumisen yhteydessä mahdollisten ylimääräisten kulujen vakuudeksi, esim. puhelin, minibaari jne. Katevaraus poistuu automaattisesti uloskirjautumisen jälkeen. Autovuokrausksen yhdeydessä takuumaksu veloitetaan luottokortiltasi.

Aikaero

Aikaero Suomeen -1 tunti.

Sähkö

230 V.

Kieli

Saksa

Lisätiedot

Lue myös Hyvä tietää -osio sekä Tjäreborgin matkaehdot.
Tee matkahaku