Jeeppisafari - White Mountain

Lähde mukaan ainutlaatuiselle retkelle ylös Kreetan "valkoiselle vuorelle" ja nauttimaan upeista näköaloista vuoren korkeimmasta kohdasta, joka sijaitsee 1350 metriä merenpinnan yläpuolella. Matkan varrella käymme hurmaavissa kreetalaisissa kylissä ja saamme käsityksen saarelaisten arkielämästä ja perinteistä. Lounas nautitaan perinteisessä tavernassa. Saamme nauttia hyvästä ruuasta ja lämpimästä kreetalaisesta vieraanvaraisuudesta.

  Tietoa lyhyesti

 • Päivä:
  Maanantai , keskiviikko, torstai ja sunnuntai. Ensimmäinen suunniteltu retkipäivä on 20.4. Retkipäivä voi kuitenkin muuttua sään ja osallistujämäärän mukaan.
 • Kesto:
  Kokopäiväretki noin klo 8/9-16.
 • Hinta:
  89 EUR per aikuinen, 69 EUR per lapsi.

  Lounas ja vesi sekä kahvitauon aikana kahvi tai mehu sisältyvät hintaan.
 • Kieli:
  Englanninkielinen opastus.
 • Ikäraja :
  Osallistuaksesi tälle retkelle sinun tulee olla vähintään 8-vuotias.
 • Pakkaa mukaan:
  Mukavat vaatteet, jotka saattavat pölyyntyä päivän aikana. Vesipullo.
 • Muuta:
  Englanninkielinen paikallisopas ja kuljettaja (et saa itse ajaa jeeppiä).

  Emme suosittele retkeä vieraille, jotka kärsivät matkapahoinvoinnista ja huimauksesta tai huonokuntoisista teistä, sillä ajelemme epätasaisilla teillä. Huom! Tämä retki ei sovi raskaana oleville eikä selkävaivoista kärsiville, sillä retki saattaa olla fyysisesti rasittava.
 • Näin varaat:
  Retken voi korkeasesongin aikaan yleensä varata ennen matkaa, joko matkavarauksen yhteydessä tai Omilta sivuilta. Vapaiden paikkojen puitteissa sekä kauden alussa ja lopussa voit varata retken myös matkakohteessa Tjäreborgin oppaalta.
Off road -seikkailu alkaa ja ajamme jeepillä läpi kauniiden avokado- ja appelsiiniviljelmien, ylös valkoisille vuorille, Lefka Ori, ja Dereksen kylään, joka lepää puiden varjossa vehreässä ympäristössä. Kylässä on mahdollisuus nauttia kupillinen kahvia tai vaikkapa tuorepuristettua applesiinimehua.

Jatkamme yhä ylöspäin useiden pienien kylien läpi. Saamme käsityksen siitä, kuinka paikalliset ihmiset elävät jokapäiväistä elämäänsä täällä vuoristossa. Jos olemme onnekkaita, näemme matkan varrella jopa kotkia ja paikallisia Kri Kri -vuohia. Saavumme vanhaan paimenmajaan, ns. "Mitatoon", jossa pääsemme näkemään kuinka paimenet aikoinaan elivät. Saamme myös kuulla, kuinka kuuluisaa juustoa "Gravieraa" valmistetaan.

Laskeuduttuamme taas vuorelta alaspäin, saavumme Therison kylään, jossa omistaja toivottaa meidät tervetulleeksi perinteiseen tavernaan. Saamme nauttia hyvästä ruuasta ja lämpimästä kreetalaisesta vieraanvaraisuudesta. Kylläisinä ja tyytyväisinä palaamme Therison rotkon läpi takaisin hotelliin monia uusia elämyksiä rikkaampana.
Käytännön tietoa retkistä
Perhe katselee maisemia korkealla rinteellä

Mistä retkelle lähdetään? Miten maksan retken? Minkälainen tippikäytäntö on retkillä? Täältä löydät kaiken matkakohteiden retkiä koskevan tiedon.