Vaellusretki Camino de la Plata

Tällä upealla vaelluksella saat kokea vaihtelevaa luontoa ja mahtavia maisemia. Tämä vaellusretki yksi suosituimmista retkistämme. Camino de la Plata tai hopeatie on osa Caminos Realesia, joka koostuu lukuisien polkujen verkostosta, joka ulottuu nykyään kaikkialle Gran Canarialla.

  Tietoa lyhyesti

 • Päivä:
  Keskiviikko 16.10. alkaen.
 • Kesto:
  Kokopäiväretki noin klo 7.30-17
 • Hinta:
  60 EUR per aikuinen, 60 EUR per lapsi.

  Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan. Ota mukaan omat eväät, sillä reitin varrelta ei ole mahdollista ostaa mitään. Kuljetus sisältyy hintaan Gran Canarian eteläpuolella sijaitsevista lomakohteista.
 • Kieli:
  Skandinaavinen opastus.
 • Pakkaa mukaan:
  Vähintään 1,5 litraa vettä, omat eväät (matkalla ylös vuorille pysähdymme supermarketissa, jos haluat ostaa täydennystä) ja aurinkovoide. Suosittelemme, että puet jalkaan mukavat kengät kävellä. Kerrospukeutuminen on suositeltavaa, joten pue päälle useita ohuita vaatteita sekä tuulen- ja sateenpität päällysvaatteet. Voit lainata selkärepun ja vaellussauvan sekä vuokrata vaelluskengät ennen vaelluksen alkua, jos sinulla ei ole omia varusteita mukana.
 • Muuta:
  Vaellukset ovat pituudeltaan 6–12 km ja kestävät 4–5 tuntia. Mukana on aina vähintään kaksi opasta, joten sinulla on mahdollisuus valita itsellesi sopiva reitti ja vauhti. Kaikille vaelluksille osallistuminen edellyttää hyvää kuntoa ja terveyttä. Huomioithan, että reitti kulkee suhteellisen korkeassa ilmanalassa ja sääolosuhteet sekä lämpötila (4–25 astetta) voivat vaihdella. Retki on ohjelmistossa 16.10.2024 alkaen.
 • Näin varaat:
  Retken voi korkeasesongin aikaan yleensä varata ennen matkaa, joko matkavarauksen yhteydessä tai Omilta sivuilta. Vapaiden paikkojen puitteissa sekä kauden alussa ja lopussa voit varata retken myös matkakohteessa Tjäreborgin oppaalta.
Kyseessä on useita satoja vuosia vanha reitti, joka on yhä edelleen elämyksellinen kokemus. Ylös tasanteelle meidät johdattaa kivinen serpentiinipolku, jonka alueen varakas tilanomistaja rakensi 1800-luvulla. Tavoitteena oli parantaa alueen olemassa olevia reittejä sekä saaren pohjoisen ja eteläisen osan välistä yhteyttä.

Tie on rakennettu kylmämuuritekniikalla eli luonnonkivet on aseteltu limittäin ilman sideainetta.
Tämä pieni kaunis tie on selvinnyt monenlaisista olosuhteista yli 200 vuoden ajan, mikä kertoo paljon sen ajan insinööritaidoista.

Matkustamme bussilla yli 1000 metrin korkeuteen merenpinnan yläpuolelle, josta jatkamme matkaa jalan. Vuoristossa vallitsee käsin kosketeltava ja ihmeellinen hiljaisuus. Pysähdymme nauttimaan eväät mahtavissa maisemissa, ja kirkkaalla säällä voit nähdä aina naapurisaarille asti – joskus jopa Afrikkaan asti.
Käytännön tietoa retkistä
Perhe katselee maisemia korkealla rinteellä

Mistä retkelle lähdetään? Miten maksan retken? Minkälainen tippikäytäntö on retkillä? Täältä löydät kaiken matkakohteiden retkiä koskevan tiedon.