Vaellus & Tapas

Lähde taitavan oppaan, Stefanon, johdolla helpolle ja rennolle vaellukselle Chinyeron luonnonsuojelualueelle, jossa saamme ihailla luonnonkauniita ja vulkaanisia maisemia. Kuljemme läpi kanarialaisen mäntymetsän, ohitamme kaktuksia, manteli- ja viikunapuita, ja taustalla siintelee Teide. Vaelluksen päätteeksi nautimme hyvän tapaslounaan.

  Tietoa lyhyesti

 • Päivä:
  Perjantai Retki on ohjelmistossa vain talvikaudella, 3.10.2024 alkaen.
 • Kesto:
  Kokopäiväretki , noin klo 8.30–15.
 • Hinta:
  79 EUR per aikuinen, 49 EUR per lapsi.

  Kanarialainen tapaslounas ja lasi viiniä, vettä ja snackseja sisältyy hintaan. Lapsihinta koskee alle 14-vuotiaita. Suositeltu alaikäraja tälle retkelle on 10 vuotta.
 • Kieli:
  Englanninkielinen opastus.
 • Pakkaa mukaan:
  Aurinkolasit, aurinkovoide ja vaelluskengät. Lämpötila voi vaihdella ja hieman laskea saavuttuamme vuoristoalueelle. Suosittelemme lämpimämpiä toiminnallisia vaatteita/villapuseroa/takkia.
 • Muuta:
  Helppo ja rento vaellus, jonka pituus on noin 5 km ja kesto noin 2,5 tuntia.
 • Näin varaat:
  Retken voi korkeasesongin aikaan yleensä varata ennen matkaa, joko matkavarauksen yhteydessä tai Omilta sivuilta. Vapaiden paikkojen puitteissa sekä kauden alussa ja lopussa voit varata retken myös matkakohteessa Tjäreborgin oppaalta.
Päivän aluksi vierailemme El Tanquen ekomuseossa, jossa saamme käsityksen siitä, kuinka jyviä ja viljaa aikoinaan käsiteltiin. Saamme myös tietoa arkielämästä informatiivisten taulujen, audiovisuaalisten apuvälineiden ja VR:n avulla.

Tämän jälkeen aloitamme rennon vaelluksen ja saamme ihastella Teneriffan dramaattista ilmastoa, kasvillisuutta sekä värien ja maisemien kontrasteja. Ennen lounasta pysähdymme kuuluisassa El Calvario de Los Baldíosissa, jonne kasaantui Teiden viimeisimmästä tulivuorenpurkauksesta virrannut laava vuonna 1909.

Asiantunteva ja innostunut oppaamme Stefano kertoo lisää alueen luonnosta, historiasta ja geologiasta. Hän on uskomattoman taitava sekä kiinnostunut luonnonvoimista ja siitä, mitä maapallolla on tarjottavanaan.

Vaelluksen jälkeen saavumme maalaismaisessa ympäristössä sijaitsevaan ainutlaatuiseen ravintolaan, jonka kivimuurit ovat peräisin 1600-luvulta. Luvassa on hyvä kanarialainen tapaslounas ja lasillinen viiniä. Tarjolla ei ehkä ole ihan samanlainen tapaslautanen, jonka olet nauttinut aikaisemmin, sillä täällä saamme nauttia kanarialaisia erikoisuuksia, joista ravintolan henkilökunta ylpeänä tarjoilee.
Käytännön tietoa retkistä
Perhe katselee maisemia korkealla rinteellä

Mistä retkelle lähdetään? Miten maksan retken? Minkälainen tippikäytäntö on retkillä? Täältä löydät kaiken matkakohteiden retkiä koskevan tiedon.